IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Президентски избори в България 2011

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • И един любовен поздрав за всички политюги - леви или десни, централни или полу- или четвърт, бивши или сегашни, умрели или бъдещи - от батко vmankov:

    Don't make me happy!
    http://www.youtube.com/watch?v=wlVslwkCDu8

    (и си избърсвайте засъхналата сперма от устата чат-пат, че не прилича на млеко все пак)
    Last edited by vmankov; 27.10.2011, 21:31.

    Коментар


    • Калфин Ламбов

      Ще гласувам за Калфин с номер 8.Не защото Плевнелиев е зависим,и нагъл.Манкира в интервюта....Имам усещането че и БСП не иска да спечели Калфин .Такива ги забърка с Особата,Тройната и ГЕРБ,(35 млрд дълг)че в близките 5 години ще се опитва да се дистанцира,за да обвини некои друг((Злия Костов).След като по партизански организирано опразниха банките и ни докараха до Паричен съвет.За щастие тогава Костов постави добро начало,нo neo-шумкарите вече са обиграни аристократи и сложиха крак на демокрацията в Оттечеството ни.Сега са си спретнали ББ да ги отсрамва и пази.Това е толкова опасно,че по добре е да споделят политическата отговорност за дъното 201(3,4,5)

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Аз мисля че го казах, между ГЕРБ и БСП на тези конкретни избори предпочитам БСП. Което не мога да простя на ГЕРБ защото до сега никога не бях гласувал за БСП. Но между погазване на демокрацията, налагане на военно единоначалие и войнстваща глупост и простотия предпочитам консерватизма, цинизма и корупцията на БСП, тях по-лесно ги преглъщам спрямо грубото погазване на всичко което смятам за ценно в политическия ни живот, чието олицетворение е ГЕРБ.
        Ето за кого искаш да гласуваш.
        Бойко да назначи Станишев за пиар на ГЕРБ
        http://frognews.bg/news_39859/Boiko_..._piar_na_GERB/

        Е, приятно прекарване в неговата компания.
        Last edited by Софиянец80; 27.10.2011, 20:50.

        Коментар


        • http://www.youtube.com/watch?v=GJOWv...eature=related
          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

          Коментар


          • Не искам президент на повикване в Банкя
            Г-н Цеков, какво ще правите на балотажа в неделя?

            - Като всеки човек с десноцентристки либерални убеждения и като убеден привърженик на гражданското начало ще бъда изправен пред труден избор. Дали да си остана вкъщи, защото имаме двама партийни кандидати. Или да избера по-малкото зло.

            За Плевнелиев е изключено да гласувам. И това не е оценка лично за него. А защото евентуалното спечелване и на президентските избори от ГЕРБ означава пълен монопол на тази партия върху властта. Означава, че съдебната власт ще бъде превзета от семейните приятели на Цветан Цветанов. Че няма да има независим президент, защото ще бъде на повикване в Банкя. Че той няма да смее да спира лоши закони, за да не се противопостави на Бойко Борисов и партийното мнозинство.

            Това е вредно за държавата. Всеки монопол е вреден. Не приемам сравненията с предишни периоди, когато властта е била в една партия - например СДС. Синята партия е доказала своята демократичност - че има стандарти, които никога не би прекрачила. При ГЕРБ не е така.

            Освен че ерозира гражданските права, ГЕРБ не се свени да манипулира изборите. Окончателно се убедих в това, когато видях снимката на депутата от ГЕРБ. Под погледа на полицаи (служители на шефа на предизборния щаб на управляващата партия) изнася чувал с бюлетини от софийската избирателна комисия. В центъра на София! Представете си какво става в малките населени места. Така че...

            - Така че остава Ивайло Калфин.

            - Или да не се гласува. Много е труден изборът. По-важното е, че той не е между левица и десница. ГЕРБ не е дясна партия. Полицейщината, газенето на човешките права, мачкането на бизнеса, подслушването – всичко това не е дясно.

            Има цена, която един демократ никога не може да плати, и граници, които никога не трябва да преминава. Цената е демокрацията и честните избори, границите са правата на хората. Отвъд тях няма идеологии, а несвобода. Затова в неделя всеки демократ е изправен пред големия избор да остане вкъщи или да гласува по съвест. Но не и с глас за ГЕРБ да плати цената и да премине границите. Ако Ивайло Калфин даде няколко ясни знака, ще мотивира повече хора да гласуват. Например, че дипломатите, свързани с ДС, няма да бъдат толерирани. Че ще има прозрачни назначения на главен прокурор и шеф на ВКС, в регулаторните органи, в КС. Ако чуя тези неща, изборът ми ще бъде далеч по-лесен.

            Но пак казвам - тук няма ляво и дясно. Има една партия с антидемократичен нагон. И друга, която през тези 20 г. е вършила управленски безобразия, но може би, водена от исторически комплекс, не си е позволявала да прекрачва границите на демокрацията и човешките права.

            Онзи ден - за да дам пример - съдът в Страсбург излезе с осъдително решение срещу Бойко Борисов от времето, когато бе главен секретар на МВР. За безпрецедентно полицейско насилие, на каквото и този съд не се е натъквал. Маскирани полицаи, ръководени от Борисов, насочвали пистолети срещу 5-годишно плачещо дете и т.н. Тези неща плюс снимката на депутата с бюлетините са нещо, което 20 г. никой не си е позволявал.

            - Тези дни група интелектуалции общественици, сред които и вие, призова обществото да се противопостави на едноличната власт на ГЕРБ. Това агитация за Калфин ли е?

            - Не, в никакъв случай. Това е реакция на граждани срещу тези зловредни тенденции в управлението. Апелът е подписан преди 20 дни. Включително от хора, които от гледна точка на политическите си възгледи никога не биха седнали на една маса. Но когато се газят базови неща, когато полицията е мобилизирана за предизборните цели на ГЕРБ, когато държавни служители са принуждавани да подписват декларации, че ще гласуват, това трябва да срещне гражданска реакция. А и има известен символичен характер. Някога в “Яйцето” се събираха неформалните дисидентски групи.

            - Вие сте в Инициативния комитет на Меглена Кунева за президент. Позицията ви за балотажа съвпада ли с нейната?

            - След изборите понятието “Инициативен комитет” приключва. Меглена Кунева имаше много ясна позиция - нейните 450 хиляди избиратели не са хора, които гласуват по директива и внушение. Едни я подкрепиха заради неучастието на партии в издигането й. Други - заради нейния солиден авторитет и политически успехи. Те не могат да бъдат поведени в редичка, затова позицията към тях е честна.

            - Но от нея аз разбрах, че е по-добре да не гласувам, защото и двамата не стават.

            - Подкрепихме Меглена Кунева, защото не искахме нито трети мандат на Георги Първанов, нито монопол на ГЕРБ във властта. Сега обаче е балотаж - има само две опции. Изборът е съвсем друг - дали въпреки всички различия да се защити демокрацията, или да се даде нов тласък на политическата машина, която смазва всичко в страната. В момента върви пуч.

            Подменя се волята на хората. Мълчанието сега е предателство. Пак ще напомня за снимката на депутата с чувал бюлетини. Това е върхът на айсберга. Някой може ли да каже дали резултатът на Кунева е 14% наистина? Защо да не е 20? А на Плевнелиев - 25?

            Целият този хаос поставя изцяло под съмнение честността на изборите, а оттам и легитимността на управлението. Особено при тази ниска избирателна активност и огромните съмнения за машинации на целия изборен процес.

            http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1092480

            Коментар


            • Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
              очаквам с нетърпение примери за манипулации и фалшификации...Само да не остарея от чакане...
              http://www.youtube.com/watch?feature...&v=lYeJYWk1RCE
              Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                нали се сещаш защо така вият цоциалистите , защото много добре си знаят гласоподавателската маса , а тя е от неграмотни и стари хора...едните не знаят какво правят в избирателната кабина и драскат каквото им дойде на глава , а другите да са живи и здрави , но възрастта си казва думата..та поради тази причина 80 % от невалидните бюлетини ( говоря за броя задраскани с неверен знак бюлетини ) са на тяхната партия .... А аз пич не искам президент избран от неграмотни и неуки хора....
                Най - правно неграмотна е вашата дебеланка Фидоска - авторът на Изборния кодекс, която виж какво е сътворила :

                ЦИК потвърди далаверите в изборите в София

                http://news.ibox.bg/news/id_372674025

                Неграмотни са основният контегент на ГЕРБ - контролираният цигански вот , неграмотната и леля ти Цецка- рабфаджийката дето ми се прави на партиен секретар в Народното събрание, но най- неграмотен е вожда ви пожарникаря мафиот Борисов - дето за целия си живот е прочел една книга "Винету". Точно за това и аз не искам да ме управляват цялата тази пасмина от неграмогници от ГЕРБ, пожарникар, физкултурник, чиновник от СБ и т.н. Искам да ме управляват високо образовани хора - поне в това отношение и Станишев и Калфин са много , ама много нива над пожарникаря от Банкя и физкултурника от с. Шума., а за комсомолският секретар от Гоце Делчев какво да говорим - даже и със зубренето е зле, то не е като с далаверите в строителните фирми!

                Коментар


                • Германски наблюдатели на изборите: "Такъв хаос и нарушения не сме виждали


                  http://www.mediapool.bg/германски-на...ews185561.htmlНа президентските и местни избори в България на 23. 10. 2011 г. тайната на гласуването е системно нарушавана в цялата страна. Това е равносметката на наблюдатели на изборите, пристигнали от Германия по инициатива на Българския център за зелена икономика (БЦЗИ) и Партия "Зелените”, се казва в съобщение на домакините на наблюдателите, разпространено в сряда.



                  Заключителната препоръка на наблюдателите е – повторно гласуване за президент и местна власт.



                  Германските наблюдатели посетиха около 50 изборни секции в пет различни области, за да се запознаят с процеса на гласуване там. Ако България иска да бъде реално демократична държава, изборите трябва да бъдат анулирани и повторени, се казва още в съобщението.

                  В почти всички посетени секции се използваха бюлетини, достатъчно прозрачни, за да може позицията на кръстчето да бъде разпозната, дори и бюлетината да е прилежно сгъната.



                  “Така не е спазено основното изискване за демократични избори, а именно: тайната на вота. Затова според всички демократични норми тези избори следва да бъдат анулирани, каза Кристиян Гайзелман от Българския център за зелена икономика, който заедно с Партия “Зелените” организира посещението на наблюдателите от Германия.



                  Групата от 9 наблюдатели на възраст от 21 до 43 години са свързани със Зелените в Германия (Bündnis 90/Die Grünen), но сами финансираxa идването си в България като личен граждански ангажимент. Бяха регистрирани от ЦИК като външни наблюдатели.



                  Освен главния проблем с прозрачните бюлетини са установени многобройни нарушения на наредбите за провеждане на изборите и за броене на гласовете. Установени ca: недостатъчно разстояние между кабините за гласуване и изборната комисия; изборни кабини с разкъсани завеси, които позволяват на комисията да гледа какво се случва вътре; кабини пред отворен прозорец на приземен етаж, така че да може вотът да се наблюдава отвън или да се дадат указания на избирателите в кабините и даже попълнени бюлетини; масово липсващи и непълни протоколи 62 и 64 за уникалността на използвания в изборната секция печат; присъствие на нелегитимирани лица в избирателните секции; липсващи или погрешни указания (лист А4 с примери за знак „x“ в син цвят) за поставянето на знака при гласуването в кабините, и т.н. В няколко случаи са подадени писмени сигнали към отговорните Общински избирателни комисии.



                  В нито една от комисиите, избрани за наблюдаване на преброяването, членовете не бяха достатъчно добре инструктирани как да броят гласовете според методическите указания към Изборния кодекс.



                  В цялата страна се забелязва нарушение на указанието бюлетините да се вадят една по една от урните: в много случаи те се обръщаха на масата, въпреки че това беше изрично забранено.



                  При преброяването в различните секции валидността на бюлетините се тълкуваше по съвсем различен начин, което също е сериозна пречка за легитимността на вота.



                  Някои от комисиите коригираха грешките след възражение от наблюдателите. Други комисии обаче посрещнаха възраженията на наблюдателите с коментари като: “Тук да не е Германия” или “Така никога няма да свършим”.



                  Шокиращи за наблюдателите бяха случаите, когато Общински избирателни комисии (ОИК) не реагираха на сигналите им за нарушения по време на преброяването. "Останахме с впечатление, че законовите нарушения се възприемат като съвсем нормални дори от председателите на ОИК", споделиха те.



                  Според германските наблюдатели президентските и местните избори трябва да бъдат анулирани и повторени.



                  Личният коментар от германските наблюдатели за впечатленията им от изборите на 23 октомври 2011 г. в България беше: “Такъв хаос и такива нарушения никога не сме виждали. И нямаше да може да си представим, че съществуват в Европа. Наистина е трудно да проумее човек, че демокрацията може да бъде разбирана по този начин.”
                  Last edited by BOBAN1; 27.10.2011, 17:51.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                    От Истината винаги боли!!!


                    ЦИК: 229 844 невалидни бюлетини за президент

                    http://www.bnews.bg/article-37469


                    От обясненията на институциите се разбра
                    Избирателите са си виновни, че са в "забранителните списъци"
                    Вместо да бъдат извадени мъртвите души от списъците, ги прочистиха от живи

                    http://www.mediapool.bg/%-news185547.html
                    нали се сещаш защо така вият цоциалистите , защото много добре си знаят гласоподавателската маса , а тя е от неграмотни и стари хора...едните не знаят какво правят в избирателната кабина и драскат каквото им дойде на глава , а другите да са живи и здрави , но възрастта си казва думата..та поради тази причина 80 % от невалидните бюлетини ( говоря за броя задраскани с неверен знак бюлетини ) са на тяхната партия .... А аз пич не искам президент избран от неграмотни и неуки хора....

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                      Не пресилваш ли малко нещата...?
                      От Истината винаги боли!!!


                      ЦИК: 229 844 невалидни бюлетини за президент

                      http://www.bnews.bg/article-37469


                      От обясненията на институциите се разбра
                      Избирателите са си виновни, че са в "забранителните списъци"
                      Вместо да бъдат извадени мъртвите души от списъците, ги прочистиха от живи

                      http://www.mediapool.bg/%-news185547.html

                      Коментар


                      • Мейси като съм ти чел постовете тук - направо ти повярвах да знаеш

                        Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                        Просто на един негов приятел баща му е член на Атака .И тъй като нямат хора от тяхната партия явно да са в секционните комисии ,им предложи ако искат децата да си изкарат 50 кинта и те се съгласиха.И добре ,че са били те ,защото повечето членове са били възрастни и неорентирани

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                          Невалидните бюлетини са 700 000!!! В забранителните списъци 500 000 избиратели! Хиляди пък изобщо не успяха да гласуват! Пълен хаос при отчитането! Някой вярва ли, че резултатите отразяват волята на гражданите?
                          Не пресилваш ли малко нещата...?

                          Коментар


                          • ОИК-София в нов скандал - предава протоколи без подпис


                            ОИК-София предаде 35 протокола без подпис в ЦИК, съобщи говорителят Ралица Негенцова. От столичната комисия нарекли документите "служебен протокол", какъвто в Изборния кодекс няма.

                            След като създаде невиждан хаос при обработката на резултатите от първия тур на изборите, Общинската избирателна комисия в София е в дъното на нов безпрецедентен скандал.

                            Членовете й са предали 35 от над 4-те хиляди протокола в София без подпис. При предаването им в ЦИК те ги нарекли служебни протоколи и обяснили, че истинските липсват, а тези са направени на базата на разписки.

                            „ОИК-София има решение да бъдат издадени тези служебни протоколи, имаме 35 протокола без подпис”, обясни говорителят на ЦИК Ралица Негенцова. Тя допълни, че това решение е на ОИК и отговорността за него е на столичната комисия.

                            Според запознати с изборното законодателство това е първият случай, в който в ЦИК се предават протоколи без подпис.

                            Определението „служебен протокол” пък очевидно е измислено от ОИК-София, защото в избирателния кодекс то не фигурира. Освен това по закон протоколите трябва да имат подписите на всички членове на комисията.

                            Въпреки поредната неразбория от ЦИК са категорични, че след като има решение на ОИК-София за избор на кмет, той може да се обжалва.

                            http://www.bnews.bg/article-37466

                            Даже и Бареков не премълчава гербереските изборни дела!!!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                              В следващото мнение ще опитам да обхвана всички случаи, ще предупредя и "Дневник"!
                              очаквам с нетърпение примери за манипулации и фалшификации...Само да не остарея от чакане...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                А, бре ще има ли поне един ден, в който да не чета субекта йосиф-чу? ( риторично )

                                Не за друго, но просто се уморявам да чета неграмотни писания, а той във всеки пост прави десетки грешки. Поне да се ограмоти малко и тогава да ми се натрапва през един-два поста.
                                намерил кой да се жалва ..смешкото ,който от всичко разбира , всичко е бил и целия свят го познава ...а на всичкото от горе пише постове по един километър дълги.....

                                Коментар

                                Working...
                                X