Сините направиха една радикална грешка и тя беше, когато се разцепиха на две преди години. Оттук насетне каквото и да правят, вече няма да е същото, няма да са същата сила... Който и кандидат да излъчат, вече е без значение, защото те отдавна изгубиха електората си ...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кандидат за президент на Синята коалиция
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеМръсници!
Ако не спрат, ще им отмъстя като почна да пиша в темата "Форекс".Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениебрях, и политиката омърсихте със спекула
Ако не спрат, ще им отмъстя като почна да пиша в темата "Форекс".Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнениеМодераторе къде отиде темата : Кандидатът за президент на Герб.
Къде отиде темата : Президентски избори 2011.
Къде изчезна анкетата?
Нима едни пишещи са по пишещи от други?
Ето ти една тема ,която все още е отключена http://www.investor.bg/forum/showthr...post1059136306Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ебльо Еблев Разгледай мнениеСистемата ми показа да вкарам три дълги от 1,3690 >>>> ако падне веднага до 1,3680 ще вкарам още три
Внимание системата ми дава сигнали много рядко и откритите позиции трябва да бъдат много малки в сравнение с акаунта >>>>пояснявам трите открити сега са само 1% от акаунта ми .Целта на която ще затворя тези трите са 1, 3990 Стопа е на 1,2868 . Засега системата ми дава 85% плюс и само 15% минус . Като за начало може да ме последвате на демоБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеМоят кандидат е г-н Светльо Витков.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Системата ми показа да вкарам три дълги от 1,3690 >>>> ако падне веднага до 1,3680 ще вкарам още три
Внимание системата ми дава сигнали много рядко и откритите позиции трябва да бъдат много малки в сравнение с акаунта >>>>пояснявам трите открити сега са само 1% от акаунта ми .Целта на която ще затворя тези трите са 1, 3990 Стопа е на 1,2868 . Засега системата ми дава 85% плюс и само 15% минус . Като за начало може да ме последвате на демоХората губят ума си на тълпи , а се връщат към здравия разум бавно и един по един .
Коментар
-
Защо е важно да се гласува за президент
През последните седмици в публичното пространство се появиха серия от статии и коментари, които имат за цел да внушат на хората, че не е важно да се гласува за президент, защото президентът няма реални правомощия. Категорично не съм съгласен с това мнение – то е едностранно и субективно, демотивира хората да гласуват и така да станат част от публичния диалог по важните за обществото ни теми. В чисто политически план, това работи за партиите с твърд електорат, които не се интересуват от платформи и ангажименти, а гласуват под строй.
И за да не съм голословен, искам да споделя аргументите си за важността на президентската институция и гласуването за президент. Споделям ги и като кандидат за президент, и като човек, за когото е важна стабилността, приемствеността и функционирането на българските институции, участието на гражданите в политическия процес и прозрачността на политиката в България.
Основният аргумент срещу президентската институция е, че президентът не носи сериозни изпълнителни правомощия в сферата на отговорните политики на държавата.
Това не е така. Президентът има достатъчно правомощия и възможност да влияе върху политиката на страната, ако има съзнание и отговорност към обществото. Той може да е гарант за стабилността на демокрацията и за прозрачността на решенията на другите институции, което е изключително важно за страната ни, която все още има дефицити в това отношение. Основният механизъм в работата му е свикването на Консултативния съвет за национална сигурност, който търси диалог, консенсус и задава посоки за развитие в основните сфери. Другият механизъм за това са назначенията, които президентът може да прави на ключови места. Ако това правомощие се използва правилно и прозрачно, на тези места ще бъдат назначени компетентни и честни професионалисти, които могат да променят порочните практики в управлението. Президентът има и значителни правомощия в сферата на външната политика, което е изключително важно в условията на глобализация и търсене на общи решения на проблемите.
Друг аргумент е, че изборите за президент са безсмислени. Категорично не съм съгласен с това. Считам, че изборите остават една от малкото арени на които да се сблъскат алтернативните визии за България. Същевременно те дават възможност на гражданите да изразят пряко своите настроения и нагласи спрямо политическата ситуация в страната. Дори само по тази причина си заслужава да се гласува за президент. Особено в настоящата ситуация, когато все по-ясно се чувства нуждата от институция, която може да бъде коректив на политиката на правителството, което демонстрира, че иска да работи натъмно, с еднолични решения, без диалог. Коректив не означава непременно търсенето на конфликт с изпълнителната власт, напротив. Това означава гарант за демократичния процес в страната и защита на националните интереси. Същевременно разминаването на мандатите на изпълнителната власт и президента е допълнителна гаранция, че преяждането с власт няма да се случи. Чрез този механизъм се избягват възможните периоди на единовластие и се гарантира плурализмът на представителството в България.
В противовес на тезата, че президентът няма реална власт, се появява и мнението, че той може да злоупотреби с властта, напр. при съставяне на служебно правителство. Принципно такъв риск има. Но именно затова, при избора на президент трябва да се търсят качества като отговорност, морал, съзнание и визия за развитието на държавата. Ако избраният президент отговаря на тези условия, злоупотреба с власт просто няма как да се случи. България има нужда от държавници, а не от марионетни управници. Това, че през последните 10 години личността на президента, Георги Първанов, се компрометира не означава, че институцията е безсмислена. Провали се персонално той, а не на институцията. Десните президенти преди него дадоха много на България и трасираха пътя й към европейска и евроатлантическа интеграция. Ето защо има значение кой ще бъде избраният президент, защото той ще определи до голяма степен и посоката, в която ще се развива България. Държавният глава носи отговорност пред всички българи, пред партньорите ни и пред собствения си морал. Именно затова постът трябва да се заеме от човек с високи ценности и морални убеждения, който работи прозрачно. Това ще е от полза на гражданското общество, на демокрацията и йерархията в държавата.
http://www.rumenhristov.bg/
Коментар
-
Кандидат за президент на Синята коалиция
РУМЕН ДИМИТРОВ ХРИСТОВ
Дата на раждане 27.12.1955 г. Борово, обл. Русе
Семейно положение женен
съпруга - Жана, адвокат
дъщеря - Мила, студентка в Лондон
ТРУДОВ СТАЖ,ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ
2002 г. и понастоящем - Управител и собственик на частна консултантска компания и търговски дружества;
1997 - 2002 г. - Администрация на Президента на Република България Петър Стоянов - Главен административен секретар ;
1997 г. - Министерство на земеделието и хранително - вкусовата промишленост - министър в кабинета на Стефан Софиянски;
1996 г. - Администрация на Президента на Република България д - р Жельо Желев - Съветник по въпросите на земеделието и хранително-вкусовата промишленост;
1995 г. - консултант на частна практика;
1994 г. Министерство на земеделието и хранително - вкусовата промишленост - министър в кабинета на Ренета Инджова;
1993 г. - Министерство на земеделието - първи заместник - министър;
1992 г - Министерство на земеделието-
заместник - министър по икономическите въпроси в кабинета на Филип Димитров;
1990 - 1991 г. Икономически институт - Научен сътрудник;
1985 - 1989 - Икономически институт - Редовен аспирант;
висше - магистър;
Доктор по икономика;
Извънреден професор на Югозападния университет в Благоевград;
Лектор в Пловдивския аграрен университет по
дисциплината "Агромаркетинг"
Владее писмено и говоримо английски и руски език.
Член на Ротари Клуб - София и Президент на клуба за ротарианската 1997 - 1998 г.;
1998 г. - 1999 г. Помощник дистрикт - гуверньор,
отговарящ за Образователната ротарианска програма и други дейности;
Вицепрезидент (трети мандат) на Международна фондация "Св. Св. Кирил и Методий";
1998 - 2001 г. - член на УС на Швейцарска фондация за
биологично земеделие;
ПОЛИТИЧЕСКА ПРИНАДЛЕЖНОСТ
член на СДС от 1990г.
1990 - 1992 г. - член на НКС на СДС
член на СДС - Русе от февруари 2008
Специализации:
1995 г. САЩ - по покана на Американското министерство
на земеделието;
2000 и 2001 г. - Брюксел, Бон, Берлин - краткосрочни програми на ЕС;
Почетен гражданин на гр. Луивил, столицата на Кентъки, САЩ;
Почетен гражданин на гр. Фрийпорт, щата Илинойс, САЩ
Международни отличия (ордени)
Носител на 3 (три) ордена:
Kommendor ov Kunge Norstjarnorden, forsta Klassen, връчен от Негово Величество Краля на Швеция
Komandor af 1. grad af Dannenbrogorden, връчен от Нейно Величество Кралицата на Дания;
Honorary Member of the National Order of Merit. Companion with Breast Star, връчен от Негово Превъзходителство Президента на Малта.
На 29 ноември 2009г. на вътрешнопартийните избори е избран за заместник председател на СДС от Северен Централен регион.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар