IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кандидат за президент на Синята коалиция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сините направиха една радикална грешка и тя беше, когато се разцепиха на две преди години. Оттук насетне каквото и да правят, вече няма да е същото, няма да са същата сила... Който и кандидат да излъчат, вече е без значение, защото те отдавна изгубиха електората си ...

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Мръсници!

Ако не спрат, ще им отмъстя като почна да пиша в темата "Форекс".
      ти имаш право щото имаш кинти и акъл. някои колеги са шикан пари и пак дращят на поразия
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        брях, и политиката омърсихте със спекула
        Мръсници!

Ако не спрат, ще им отмъстя като почна да пиша в темата "Форекс".
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение
          Модераторе къде отиде темата : Кандидатът за президент на Герб.

Къде отиде темата : Президентски избори 2011.

Къде изчезна анкетата?

Нима едни пишещи са по пишещи от други?
          Изпариха се
          Ето ти една тема ,която все още е отключена http://www.investor.bg/forum/showthr...post1059136306
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ебльо Еблев Разгледай мнение
            Системата ми показа да вкарам три дълги от 1,3690 >>>> ако падне веднага до 1,3680 ще вкарам още три
            Внимание системата ми дава сигнали много рядко и откритите позиции трябва да бъдат много малки в сравнение с акаунта >>>>пояснявам трите открити сега са само 1% от акаунта ми .Целта на която ще затворя тези трите са 1, 3990 Стопа е на 1,2868 . Засега системата ми дава 85% плюс и само 15% минус . Като за начало може да ме последвате на демо
            брях, и политиката омърсихте със спекула
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Модераторе къде отиде темата : Кандидатът за президент на Герб.

Къде отиде темата : Президентски избори 2011.

Къде изчезна анкетата?

Нима едни пишещи са по пишещи от други?
              Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                Моят кандидат е г-н Светльо Витков.
                И аз Пъпешов, дори тема пуснах, но тя "тайнствено" изчезна. Модераторите - г-н Витков с нещо по-непълноценна личност ли е от Плевнелиев например?
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Мда, Модераторе и тази тема требе да оди при онази моята Тема, НАЛИ
                  Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Системата ми показа да вкарам три дълги от 1,3690 >>>> ако падне веднага до 1,3680 ще вкарам още три
                    Внимание системата ми дава сигнали много рядко и откритите позиции трябва да бъдат много малки в сравнение с акаунта >>>>пояснявам трите открити сега са само 1% от акаунта ми .Целта на която ще затворя тези трите са 1, 3990 Стопа е на 1,2868 . Засега системата ми дава 85% плюс и само 15% минус . Като за начало може да ме последвате на демо
                    Хората губят ума си на тълпи , а се връщат към здравия разум бавно и един по един .

Коментар

• Моят кандидат е г-н Светльо Витков.

Коментар

• Според мен сините сгрешиха с този избор. Нищо лично против човека, може да е много добър специалист и политик, но няма визията и харизмата за президент. Надето беше коза, сега с този кандидат са обречени отсега ...

Коментар

• Защо е важно да се гласува за президент

През последните седмици в публичното пространство се появиха серия от статии и коментари, които имат за цел да внушат на хората, че не е важно да се гласува за президент, защото президентът няма реални правомощия. Категорично не съм съгласен с това мнение – то е едностранно и субективно, демотивира хората да гласуват и така да станат част от публичния диалог по важните за обществото ни теми. В чисто политически план, това работи за партиите с твърд електорат, които не се интересуват от платформи и ангажименти, а гласуват под строй.

И за да не съм голословен, искам да споделя аргументите си за важността на президентската институция и гласуването за президент. Споделям ги и като кандидат за президент, и като човек, за когото е важна стабилността, приемствеността и функционирането на българските институции, участието на гражданите в политическия процес и прозрачността на политиката в България.

Основният аргумент срещу президентската институция е, че президентът не носи сериозни изпълнителни правомощия в сферата на отговорните политики на държавата.

Това не е така. Президентът има достатъчно правомощия и възможност да влияе върху политиката на страната, ако има съзнание и отговорност към обществото. Той може да е гарант за стабилността на демокрацията и за прозрачността на решенията на другите институции, което е изключително важно за страната ни, която все още има дефицити в това отношение. Основният механизъм в работата му е свикването на Консултативния съвет за национална сигурност, който търси диалог, консенсус и задава посоки за развитие в основните сфери. Другият механизъм за това са назначенията, които президентът може да прави на ключови места. Ако това правомощие се използва правилно и прозрачно, на тези места ще бъдат назначени компетентни и честни професионалисти, които могат да променят порочните практики в управлението. Президентът има и значителни правомощия в сферата на външната политика, което е изключително важно в условията на глобализация и търсене на общи решения на проблемите.

Друг аргумент е, че изборите за президент са безсмислени. Категорично не съм съгласен с това. Считам, че изборите остават една от малкото арени на които да се сблъскат алтернативните визии за България. Същевременно те дават възможност на гражданите да изразят пряко своите настроения и нагласи спрямо политическата ситуация в страната. Дори само по тази причина си заслужава да се гласува за президент. Особено в настоящата ситуация, когато все по-ясно се чувства нуждата от институция, която може да бъде коректив на политиката на правителството, което демонстрира, че иска да работи натъмно, с еднолични решения, без диалог. Коректив не означава непременно търсенето на конфликт с изпълнителната власт, напротив. Това означава гарант за демократичния процес в страната и защита на националните интереси. Същевременно разминаването на мандатите на изпълнителната власт и президента е допълнителна гаранция, че преяждането с власт няма да се случи. Чрез този механизъм се избягват възможните периоди на единовластие и се гарантира плурализмът на представителството в България.

В противовес на тезата, че президентът няма реална власт, се появява и мнението, че той може да злоупотреби с властта, напр. при съставяне на служебно правителство. Принципно такъв риск има. Но именно затова, при избора на президент трябва да се търсят качества като отговорност, морал, съзнание и визия за развитието на държавата. Ако избраният президент отговаря на тези условия, злоупотреба с власт просто няма как да се случи. България има нужда от държавници, а не от марионетни управници. Това, че през последните 10 години личността на президента, Георги Първанов, се компрометира не означава, че институцията е безсмислена. Провали се персонално той, а не на институцията. Десните президенти преди него дадоха много на България и трасираха пътя й към европейска и евроатлантическа интеграция. Ето защо има значение кой ще бъде избраният президент, защото той ще определи до голяма степен и посоката, в която ще се развива България. Държавният глава носи отговорност пред всички българи, пред партньорите ни и пред собствения си морал. Именно затова постът трябва да се заеме от човек с високи ценности и морални убеждения, който работи прозрачно. Това ще е от полза на гражданското общество, на демокрацията и йерархията в държавата.

http://www.rumenhristov.bg/

Коментар

• Кандидат за президент на Синята коалиция

РУМЕН ДИМИТРОВ ХРИСТОВ

Дата на раждане 27.12.1955 г. Борово, обл. Русе

Семейно положение женен
                            съпруга - Жана, адвокат
                            дъщеря - Мила, студентка в Лондон

ТРУДОВ СТАЖ,ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ
                            2002 г. и понастоящем - Управител и собственик на частна консултантска компания и търговски дружества;
                            1997 - 2002 г. - Администрация на Президента на Република България Петър Стоянов - Главен административен секретар ;
                            1997 г. - Министерство на земеделието и хранително - вкусовата промишленост - министър в кабинета на Стефан Софиянски;
                            1996 г. - Администрация на Президента на Република България д - р Жельо Желев - Съветник по въпросите на земеделието и хранително-вкусовата промишленост;
                            1995 г. - консултант на частна практика;
                            1994 г. Министерство на земеделието и хранително - вкусовата промишленост - министър в кабинета на Ренета Инджова;
                            1993 г. - Министерство на земеделието - първи заместник - министър;
                            1992 г - Министерство на земеделието-
                            заместник - министър по икономическите въпроси в кабинета на Филип Димитров;
                            1990 - 1991 г. Икономически институт - Научен сътрудник;
                            1985 - 1989 - Икономически институт - Редовен аспирант;

висше - магистър;
                            Доктор по икономика;
                            Извънреден професор на Югозападния университет в Благоевград;
                            Лектор в Пловдивския аграрен университет по
                            дисциплината "Агромаркетинг"

Владее писмено и говоримо английски и руски език.

Член на Ротари Клуб - София и Президент на клуба за ротарианската 1997 - 1998 г.;
                            1998 г. - 1999 г. Помощник дистрикт - гуверньор,
                            отговарящ за Образователната ротарианска програма и други дейности;
                            Вицепрезидент (трети мандат) на Международна фондация "Св. Св. Кирил и Методий";

1998 - 2001 г. - член на УС на Швейцарска фондация за
                            биологично земеделие;

ПОЛИТИЧЕСКА ПРИНАДЛЕЖНОСТ
                            член на СДС от 1990г.
                            1990 - 1992 г. - член на НКС на СДС
                            член на СДС - Русе от февруари 2008
                            Специализации:
                            1995 г. САЩ - по покана на Американското министерство
                            на земеделието;
                            2000 и 2001 г. - Брюксел, Бон, Берлин - краткосрочни програми на ЕС;
                            Почетен гражданин на гр. Луивил, столицата на Кентъки, САЩ;
                            Почетен гражданин на гр. Фрийпорт, щата Илинойс, САЩ
                            Международни отличия (ордени)
                            Носител на 3 (три) ордена:
                            Kommendor ov Kunge Norstjarnorden, forsta Klassen, връчен от Негово Величество Краля на Швеция
                            Komandor af 1. grad af Dannenbrogorden, връчен от Нейно Величество Кралицата на Дания;
                            Honorary Member of the National Order of Merit. Companion with Breast Star, връчен от Негово Превъзходителство Президента на Малта.

На 29 ноември 2009г. на вътрешнопартийните избори е избран за заместник председател на СДС от Северен Централен регион.
                          Working...
                          X