Първоначално изпратено от alphaomega
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой да има право на глас
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеЧетох една невероятна статия относно как се променят теченията в политиката с либерзлизирането на имащите право на глас, как отначало само собственици на имоти-мъже са могли да глусуват и т.н.
Та у мен възникна този въпрос и личното ми мнение е следното.Право на глас следва да имат мъже и жени навършили 18 годишна възраст и не по възрастни от 65 години с брутен месечен доход над 500лв, притежаващи цял или иделана част от недвижим имот в рамките на населено място.По изключение право на глас да имат и лицата над 65 години имащи над 1000лв. брутен доход, в който не е включена сумата от пенсията.Тоест хора имащи бизнес или продължаващи да се трудят.
Защо това да са критериите.Първо игнорират се изцяло малцинствените групи, с паразитиращ начин на живот, както и пенсионерите на които всички сме заложници.Аз също имам родители пенсинери, уредили са си старините, но ако не бяха щях да поема отговорност за тях.Тези които не са създали деца, проблема си е техен.
На следващо място сумата от 500лв. да е граница, хората да имат поне малък стимул да не си крият дохода или ако наистина са под 500лв. да имат стимул да го надхвърлят за да участват и определят съдбата на държавата.Знам че това е малко фантастика, защото българина не е умрял да гласува, но поне възлагайки някой критерий ще бъде престижно да имаш ПРАВО НА ГЛАС.
Слагам и една малка анкетка с допълнителни варианти.
Коментар
-
Кой да има право на глас
Четох една невероятна статия относно как се променят теченията в политиката с либерзлизирането на имащите право на глас, как отначало само собственици на имоти-мъже са могли да глусуват и т.н.
Та у мен възникна този въпрос и личното ми мнение е следното.Право на глас следва да имат мъже и жени навършили 18 годишна възраст и не по възрастни от 65 години с брутен месечен доход над 500лв, притежаващи цял или иделана част от недвижим имот в рамките на населено място, притежаващи минимум средно образование.По изключение право на глас да имат и лицата над 65 години имащи над 1000лв. брутен доход, в който не е включена сумата от пенсията.Тоест хора имащи бизнес или продължаващи да се трудят.
Защо това да са критериите.Първо игнорират се изцяло малцинствените групи, с паразитиращ начин на живот, както и пенсионерите на които всички сме заложници.Аз също имам родители пенсинери, уредили са си старините, но ако не бяха щях да поема отговорност за тях.Тези които не са създали деца, проблема си е техен.
На следващо място сумата от 500лв. да е граница, хората да имат поне малък стимул да не си крият дохода или ако наистина са под 500лв. да имат стимул да го надхвърлят за да участват и определят съдбата на държавата.Знам че това е малко фантастика, защото българина не е умрял да гласува, но поне възлагайки някой критерий ще бъде престижно да имаш ПРАВО НА ГЛАС.Last edited by nedev75; 06.08.2011, 14:51.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар