IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

410 000 души без работа откакто ГЕРБ е на власт ?????

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнение
    Ох, колеги,

    За жалост не мога да представя анализче и факти, защото мнението ми ще бъде изтрито, така както беше изтрито преди време , когато пуснах темата, че БЪЛГАРИЯ Е ПРЕД 5 НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!!!!
    Вервай те ми - факти следващия път, че сега нямам.

    Коментар


    • За злочестина Жей е прав. И аз съм казвал много пъти, че тия, дето загробват България, са Гошо Ушев, Пена Чиновницата и Хъхрю мангала. Всички ний, останалите сме принудени да работим ангария, като роби, за да храним тези три мегапаразита.

      Държава, която храни най-много ушеви, ченовници и мангали на 1000 граждани в целият цивилизован свят, няма как да оцелее финансово !!! Разбира се, престъпникът борисов това не го вълнува - защото Гошо, Пена и Хъхрю са електоратът, който ще го тури пак на власт и той е готов да разсипе държавата, за да си купи още един мандат.

      Казвал съм и лечението - реформа в полицията, 75% съкращение в администрацията и спиране на всякакви помощи на гъгнивата зараза, но това е нещо очевидно и не се чувствам като Н. Тесла зарад тая рецепта.

      Апропо - Н. се върна от Тунис снощи и рече, че там администрацията е още по-проста, мързелива и размотаваща хората... ако туй може да бъде някаква утеха.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

      Коментар


      • След време ще ти четем мемоарите !"Лозари" и тук и там са си "лозари".На добър път!

        Коментар


        • Ох, колеги,

          Закъсахме го колеги.

          България е пред Война и нова Национална катастрофа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

          За жалост не мога да представя анализче и факти, защото мнението ми ще бъде изтрито, така както беше изтрито преди време , когато пуснах темата, че БЪЛГАРИЯ Е ПРЕД 5 НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!!!!

          Тогава обаче допусках и оптимистичен сценаций, но ТОЗИ СЦЕНАРИЙ ВЕЧЕ ОТПАДНА!!!!!

          Който ми вярва да се спасява, който не ми вярва, дано Господ е с него!

          Да, без анализчета тук е по-добре!

          Дане изгори някой, ей??

          Според мен БеГетото ще бъде премазано за по-малко от 24 часа след 1-2 години !!

          Пак, ви казвам! Спасявайте се, ако искате да живеете!!!

          Аз едва ли ще пиша повече тук. Няма смисъл, няма и за какво!

          Гледам, че и форумът е добре пипнат и вероятноста да не те хванат в нета ако пишеш тук, е почти 0!!! Дори да пишете от някой парк или гара или кафене, после пак ще ви гепнат

          Сами разбирате какъв риск поемам , че пиша тук за да ви предопредя какво мисля!!


          Дано Господ е с вас, защото тук има доста умни хорица!
          Дано успеете да се спасите!!! Да сме живи и здрави, пък останалото са глупости!!!

          Адиос!!!!!!! Беше ми приятно!!!

          Финансовите анализи вече са безмислени!!!!
          Last edited by SPEKO; 17.09.2012, 21:51.

          Коментар


          • IvanG

            Дай ми 30% и им викай финна настройка , 3% може да са финна настройка но като им сложиш една нула. 30% ако е лихвата, какво би казал..не са малко нали?
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Jay Gould

              Не , мен ме интересува колко харчи държавата за заплати на държавни служители 2007 и 2012. Определено не ме интересува кой колко взема в поименен списък и стойност на заплатите също.Интересната и имаща тежест информация е колко са парите които се харчат за такива служители общо - 2..10 ..50 милиарда годишно ли са , колко са ? На Борисов заплатата въобще пък не ме интересува, тя си е негов проблем да си я харчи и за каквото иска.
              Проблема е че падат продажбите на горива...
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнение
                Мисля че е крайно време администрацията дасе сакрати....стоп на бонусите...полицията с 50% сакраштение.
                Фалитът на държавата е неизбежен, освен ако не се случи чудо. Само откриване на петролни находища като в западна Африка, би спасило държавата от колапс и би позволило на администрацията да се храни без да изтреби окончателно останалата част от населението. България все повече започва да прилична на страни като Нигерия, Русия и Ангола, където има една огромна и свърх богата администрация, съставена от милионери които живеят в разкош и без да плащат абсолютно никакви разходи тъй като държавата им ги поема и тънка бедна прослойка, от частен сектор и население притискани от данъци, ставки, акцизи, осигуровки и монополно определяни от дъжавната администрация все по-високи цени. Затъването на държавата скоростно в заеми е неизбежно като деня и нощта.

                Защо се качиха цените на тока, на газта, на водата, на горивата?

                Без ДДС и акцизите администрацията няма как да изхрани и да си плати увеличението на заплатите. Затова и правителството като глава на администрацията взе решение за драстичното увеличение на цените на тока, които повличат и всички останали цени нагоре. Само от ДДС върху цените на тока администрацията ще прибере още по 200-300 милиона лева от джобовете на раята която я издържа. Към тези пари следва да се добавят и акцизи, такси и всички видове данъци с които се облагат храни, електроенергия, горива, услуги.

                Защо Дянков изтегли огромен заем тази година?

                Без заема нямаше как да се посрещнат плащания по дълга, а те нямаше как да се посрещнат, защото парите са изядени и изпити от администрацията. Бюджетния излишък отиде за заплати, бонуси, служебни коли, командировки, отпуски в чужбина..
                Last edited by Jay Gould; 04.09.2012, 16:15.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                Коментар


                • Мисля че е крайно време администрацията дасе сакрати....стоп на бонусите...полицията с 50% сакраштение.
                  Животът е огледало.....усмихвай се

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Сравни колко са харчили преди за заплати на държавни служители и колко сега, численността на служителите не е променена значително. Управлението на ГЕРБ не е изгодно и за Лукойл - Валентин Златев, то му коства значителни загуби и за компанията. Може да се лъже, журналистите и медиите могат да се купят - обаче загубите са си загуби.
                    За нефтените компании политиката е само финна настройка. Русия не може да си позволи да произвежда петрол под 80 долара. България не може да си го позволи да го купува над 95.
                    I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

                    Коментар


                    • http://www.slovo.bg/showwork.php3?Au...D=3169&Level=2
                      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Сравни колко са харчили преди за заплати на държавни служители и колко сега, численността на служителите не е променена значително. Управлението на ГЕРБ не е изгодно и за Лукойл - Валентин Златев, то му коства значителни загуби и за компанията. Може да се лъже, журналистите и медиите могат да се купят - обаче загубите са си загуби.
                        Към 31 декември 2007 г. средната заплата в цялата държавна администрация е 555 лева.

                        Юли 2012 г. средната заплата за администрацията е 1100 лева, но това са без парите за бонусите им и без увеличението от + 20 + 30 % което Дянков сега им даде.

                        Сега се харчат повече. Само преди месец им качиха заплатите с още 20-30 %. От там идва разликата. Докато тия с ниските заплати ги съкращават,на тия с високите на държавна хранилка се увеличават. В края на март 2012 броят на наетите на трудов договор и на държавна служба е 2.1 млн. 2.1 милиона! Това е повече от германските сили на източния фронт Тия изплюскват целия БВП и заради тях качиха данъците и ни натикаха в още по-голяма криза.

                        Например 53 % от софиянци са за даване на бонуси на държавните служители. Какво значи това? Че 53% от населението на града има в семейството си поне един член който е чиновник и то от тези нива които вземат бонуси. Това са страшно много хора и ако в Ямбол например ръбат корени от глад щото са примерно без работа, боли ги щепсела тия в столицата, а статистиката отчита увеличение на заплатите.

                        Чиновниците имат да ползват общо 2 166 699 дни отпуск, което прави 5936 години, при това ако всеки ден в годината се води работен. Държавата харчи доста пари и за телефони на чиновниците. В доклада се посочва, че администрацията има 149 274 активни телефонни номера. От тях 71 138 са фиксирани, а 78 136 са мобилни, т.е. за всеки чиновник има и служебен мобилен телефон, като поне 1000 чиновници имат и по 2 мобилни. Разговорите на администрацията са стрували 28 494 336 лв. на данъкоплатците през 2010 г. Родните чиновници вече си докарват заплати и над 2000 лв. на месец, а средното брутно възнаграждение в редица комисии и министерства вече мина 1000 лв. http://www.segabg.com/article.php?is...=16&id=0000102
                        Last edited by Jay Gould; 04.09.2012, 15:39.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                        Коментар


                        • Jay Gould

                          Сравни колко са харчили преди за заплати на държавни служители и колко сега, численността на служителите не е променена значително. Управлението на ГЕРБ не е изгодно и за Лукойл - Валентин Златев, то му коства значителни загуби и за компанията. Може да се лъже, журналистите и медиите могат да се купят - обаче загубите са си загуби.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • rogers

                            Това са несериозни неща, 2007 г. всеки работодател обявяваше работни места посочвайки и заплатата..сега понеже са ги вдигнали забравят да ги посочат .Заплатите са паднали с 40%.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              При нараствала безработица са пораснали заплатите Това е феноменално и доста лишено от логика.
                              Безработицата в частния сектор расте, в същото време в държавния качват заплатите последните 5 г. и ето ти резултата. Ако имаш 10 човека от които 5 вземат минималната заплата, двама средната, един високата и един максималната и уволниш 4 от първите петима и един от следващите със средната, ето ти растеж на заплатите. Броя на чиновниците е същия, а в частния сектор има съкращения.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                              Коментар


                              • хахаха нито е феноменално нито е лишено от логика. Представи си го така - съкращават на БДЖ персонала - половината са скатавки дето за нищо не стават и ги пиши безработни, в същото време има много фирми дето търсят квалифицирани хора - такива обаче няма знам го от опит - или по точно има но искат заплати над 2 хил примерно, че и повече и пак трудно се задържат - и така става, че хем безработицата расте хем средната заплата. Теоретично ако можеше тия безработните да станат квалифицирани всички щяха да са доволни - обаче пак от опит ти казвам, че от всяко дърво свирка не става колкото и пари да му даваш - има хора дето не само, че са търтей ами и не подлежат на никакво обучение

                                Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                При нараствала безработица са пораснали заплатите Това е феноменално и доста лишено от логика.

                                Коментар

                                Working...
                                X