IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лъжата на ГЕРБ с вдигането на данъците в София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 16.01.2010
    Какво ще се краде още в България - Човекът със жилище, заплаха за властта:
    http://borsi.blog.bg/politika/2010/0...lishte-.473705

Тия дни си приказвахме с един приятел данъчен. Та ми сподели - Вече масово от данъчните поне във Варна се пращат съдии изпълнители.*

По мое мнение това сега е само за да могат да ошушкат пенсионери и по-бедни от централните части и да се прилапа и жилищния фонд без пари от някой хора. Всички тия качваници на данъци, глоби, ток, вода, цени не са случайни! Много е просто. Няма икономическа и финансова логика да се правят, значи се прави така за да се краде.
    От 22 години в България първо нещо се съсипва, товари се с разходи, а после се прилапва без пари.

* На пенсионери, безработни или просто на хора с ниска заплата или доходи.
    Като не си плати на време данъка който е качен, лихви глоби и го съдят по бързата процедура, като много от осъдените дори не знаят (според закона приет в 2006 мисля не са длъжни) докато не се натрупат още разходи.
    Last edited by Jay Gould; 25.03.2011, 19:31.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• А га ядохте кифтета не ривахте!

Преведено: а когато си купувахте жилище и плащахте данък върху данъчната оценка не протестирахте. А данъчната оценка беше мноооого по-ниска от пазарната цена.

Е, ами сега нещата се нормализират. Ще се плащат толкова данъци, колкото трябва.

Отдавна се говори за тоз феномен. Изглежда десните правителства си искат парите от джоба на богатите, а левите са го ударили на мафиотски изпълнения.

Но какво да се прави - българска реалност.

Но да ви кажа нещо от духовната реалност. За всяко нещо, което си получил се плаща. Колкото повече имаш, толкова повече ще плащаш, рано или късно, ако предпочиташ, то ще плащаш чрез здраве. Избирайте сами така завършвам оптимистично

Коментар

• Първоначално изпратено от Dreamer Разгледай мнение
        Първата честитка беше + 80%, а сегашната е + 50%...

50% според мен си е увеличение.... А не съм видял промяна в квартала. Все същите кални улици, на някои от които има повече кал отколкото асфалт и не може да се мине от дупки. Лампи от уличното осветление, които не светят от години, ... Този път ГЕРБ съвсем се закопаха.... От години не сме имали кмет от БСП, но за съжаление (или за радост) следващия ще е такъв.....
        мдааа , ПП-ГЕРБ се оказаха големи педерасти - НАЙ-ГОЛЕМИТЕ...нека някой да продължи мисълта ми.
        това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          Не знам, просто не знам какво да кажа. Може би пък не лъжат По скоро в тези общински служби наистина работят лели които за нищо не стават. Или пък някой някога е продал адски бъгав софтуер.
          Хардуер, софтуер, ... Все си измислят оправдания, а вдигане има. Все пак щом плащаш 50% повече трудно може да се убеди човек, че няма повишение

Според мен им липсва браиуъер (brainware)...

Коментар

• Не знам, просто не знам какво да кажа. Може би пък не лъжат По скоро в тези общински служби наистина работят лели които за нищо не стават. Или пък някой някога е продал адски бъгав софтуер.

Коментар

• Лъжата на ГЕРБ с вдигането на данъците в София

Както и много други Софиянци получих новата си честитка за данъците.... И какво беше удивлението ми когато отново данък сгради + такса сгради е чувствително по-висок. Първата честитка беше + 80%, а сегашната е + 50%...

50% според мен си е увеличение.... А не съм видял промяна в квартала. Все същите кални улици, на някои от които има повече кал отколкото асфалт и не може да се мине от дупки. Лампи от уличното осветление, които не светят от години, .....

Вчера гледах Господари на ефира, там Герджиков казваше че няма увеличение и предния път...

Интересно ми е защо в изборна година правят глупости. Този път ГЕРБ съвсем се закопаха.... От години не сме имали кмет от БСП, но за съжаление (или за радост) следващия ще е такъв.....
              16
              Да
              50.00%
              8
              Не
              43.75%
              7
              И да имам и да нямам, от години не плащам
              6.25%
              1
              Last edited by Dreamer; 25.03.2011, 09:47.
            Working...
            X