IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българската революция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Новият роб не вдига революции защото е мозъчно промит. Психологичната манипулация и умствени трикове се оказват по-ефективно средство за упражняване на естествен подбор, от грубата сила използвана в миналото. Светът днес е едно много, много болно място.
    Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      За това и завършвам със ...

Дарвинист съм Асене. Кой ме е пробвал да ме реже, бял ден не е видял. И при социализма и сега. Нищо лично, но за око - две, за зъб чене, най-малко и съм злопаметен като слон (не че обичам, ама понякога се налага) и да се е случило да си зарежа магарето в калта заради някой, после съм му отравял цял табун коне, най-малкото. Може би за това имам повече приятели и много-много малко хора искат да ми правят проблеми. По-полезно и по-прагматично е да не се караш с някой, а да го правиш приятел.
      Не съм фен на революциите, но понякога ако хората не се бранят ще им измъкнат всичко.
      Много пъти съм си мислил, че ако повечето жители на държавата са по-материално устроени и си бранят своето си което си имат с малко повече злоба, нямаше да се стига до тези ексцесии над населението. Обаче като свиваш рамене и те преджобват, просто няма начин да не се възползват от теб.

Както и да е обаче, тук революшън няма да има докато в София има какво да ядат.
      В момента се подготвят два много яки грабежа, но хората няма да се усетят до финала

ПС: Долу обаче имах предвид, че не е здравословно за нито една власт, да изпробва търпението на околните, защото понякога някой много страничен и нелеп инцидент може да докара големи проблеми.
      И както съм виждал хора - работници да правят саботаж с цена от десетки и стотици левове ремонт, защото му отрязали 20 лева от заплатата, така е и в политиката или поне така си мисля. Понякога нещо дребно е като разклащане на стъкленица с нитроглицерин. Други е въпроса, че човек трябва да е луд да забърка тази смес и да очаква, че няма никога да стане нещастен случай.
      джей,ти за мен си олицетворение на българина ,който е съществувал някога си , не и днес ....
      не бъркай 1989 година със сега .... тогава на такива като теб им бе дадена зелена улица- луканов и лилов предадоха бай тошо точно по комунистически модел предателство , за да не ги ебат и тях от москва ...... и горбачов се хвана на въдицата ,че тия комунисти наистина искаха да променят системата .... само че сега в русия НЕ Е ГОРБАЧОВ ! сега е путин,а той няма нищо общо с демократ - напротив ...... а наще ора в момента гледат как да прокарат белене и оберат заедно с путин бгетовицата за десетилетия напред......
      и когато става въпрос за милярди , такива като теб ги размазват като хлебарки , в случай ,че им се изпречите , вЕрвай ми......
      ако нещата станат по сериозни , не само няма да " спасиш " бгетовицата от лошите руснаци, ами и няма теб кой да те спаси.....
      гарантирам ти,че вече всичко се знае за теб,ако си от организаторите на демонстрацията- от това ,кво ядеш и колко любовници имаш , до това колко пари имаш в банката и колко данъци не си плащал.......

макар че виждаш много невидимости, въпреки това , спекъра ,който е видим за теб е само повърхостта на реалността .а тя е изкриваена през твойта призма на виждане .....
      иначе нещата са мноооооооого по сериозни,отколкото си мислиш ..... и ако си просто някой случаен дисидент , без гръб от едикъде си , ще те размажат , ако станеш прекалено голяма заплаха.

ще ти дам жокерче,ако наистина искаш да си правиш в бгетовицата квото си искаш ,а личности като бат ти бойко , трактора и румен петков да треперят от теб , но да не смеят да те пипнат .....
      опитай да се свържеш със лицето стефан гамизов ......... той ще те светне на някои неща , и ще ти каже дали може да ходатайства за теб " едикъдеси " ,че да ти се даде зелен светофар , или ще ти каже да не пипаш там където може да се опариш ....
      от мен толкова ..... ако наистина искаш да помогнеш на бгетовицата , подсказвам ти правилния начин да си играеш с огъня,без да се опариш

Коментар

• Новият роб не вдига революции

Петър Николов

Съвременният човек е по-несвободен от париите - обременен е от труда и от кредитите си...

На крак, о, парии презрени... може да е изкарвала на улицата стотици хиляди роби на труда преди близо век, но днес робите са с двойни окови - на труда и на кредитите. А такъв, както е известно, революции не прави.

Най-много да превърти и да ограби банка с пластмасов китайски пистолет - като онази учителка. Или с истински. Или да се самоубие - като онзи бизнесмен на паркинга. Или да стане алкохолик.

Не съм правил сметки, но изпълнен гръмогласно, Интернационалът ехтеше за последно в зала 1 на НДК на 46-ия конгрес на БСП - през 2005-а. Дори Царя стоя прав. Макар в жилите му да тече и капка от кръвта на френските Бурбони, пометени от Революцията - дело на "роби на труда".

Въпросните "роби" тогава са имали гнева си и никаквото си заплащане. Тоест - съвършено няма какво да изгубят, ако се вдигнат на бунт. Освен шапката на главата си - и главата под нея. Заеми са били отпускани само на една определена каста, която е притежавала собственост. Банкирането още не е стигнало до онези с оковите...

В последвалите 46-ия конгрес времена на тройната коалиция се развихри строителството, растежът - и ръстът на кредитите. До днес, когато повече от половината българи живеят на кредит, според Асоциацията на банките в България.

Така че обременените от една страна да не изгубят работата си, от друга - да изпаднат в просрочие по кредитите, съвременни хора, са къде къде по-несвободни и тероризирани от британските деца-миньори в Корнуол, получавали за труда си под земята смешни пари преди стотина и кусур години. (Колкото получават сега връстниците им в Пакистан и Индия, за да шият дрехи...)

Зависимостта е известна: повече кредити, повече работа, съответно повече конформизъм. Действаме така, както прави групата около нас. Дори и в "индивидуалистична" култура като българската.

Съседът си е купил супер нов хладилник с антибактериално покритие на лизинг /преди време, сега лизингът е ударен здравата от бизнеса/ - купуваш си и ти. Няма значение как ще пасне в панелката или маломерния ти апартамент, и няма значения, че не си в състояние да напълниш всичките шкафове на фризера.

Теглиш заем - за почивка, кредит - за нови мебели, правиш ипотека с 6% лихва при гратисния период, която се удвоява в кризата, защото... ами не си чел ония дребни текстове, кво да им четеш, тогава какво отпускане на кредити падна.

И също като оня Боб от Алабама си вярвал щастливо и наивно, че ще си работиш, и даже заплатата ти ще расте, и даже и в България, за да си плащаш вноските. А и да рефинансираш някой от потребителските - що не, иначе как ще издeяниш?!

Боб от Алабама обаче е ясен, той е от онази категория рискови кредитоискатели - без кредитни досиета, към които американските банки бяха особено щедри да отпуснат кредити, за да си купят жилища. Не защото искат дом за Боби, а за да строят компаниите, а те пък, от своя страна да "опаковат" във фондан кредитите на Боби и милиони като него и да ги продадат - обаче не като субпродукт, а като трюфел на пазара на т.нар. инвестиционни продукти.

В обикновеното риалити две нули една до друга означават тоалетна. В инвестиционното риалити - много, ама много пари.

На Боби не му пука. Той е живял без дом и това, че банката ще му го вземе, не го нерви. Не е така обаче с българина. Гошовците на Мицов, пюрето на родната демокрация, пуснати в тоя пасатор, стават мекички, мекички, страхливи. Юмрук от това пюре не може да се извади.

Даже пенсионерите са по-борбени от Гошовците. Нямат кредити, нито работа, за която да се страхуват. Затова те са и сред най-активната агитка на протестите на ВМРО за тока например - и за други работи.

А Гошовците и производните им най-много да заредят три пъти за по левче бензин. В резултат - дизелът ще поевтинее с ... 14 стотинки. Бензините - и с една няма да се смъкнат.

Няма как. Подсъзнателно - но и съвсем съзнателно - новите роби се страхуват от хаос, ерго от протести, които биха довели естествено до безредие. Безредието би довело до промяна на статуквото за групата, значи - и за техния статут. Това значи - и на семействата им, децата им.

Така енергията отива за пара в свирката. А локомотивът си стои на гарата.

Живот между две вноски по кредити, които отгоре на всичко са и поскъпнали, намалели заради кризата доходи и затормозяващо поскъпване на стоките изцежда всякаква позитивна и конструктивна енергия от хората. Изключително удобно за която и да е власт. Стига да не прекали - защото най-добрият съюзник на "Мюсюлмански братя" в Египет и Тунис беше гладът.

Разбира се, винаги има и изключения от правилото - някои айрънменовци, вирнали нагоре глави. Даже се и усмихват, че и социален живот водят. Само дето ... няма как да си намерят последователи. А вижте Унгария - най-големият митинг при тях след избухването на демокрацията беше не цени на тока или горивата, а в защита на свободното слово.

Митингите от началото на демократичните промени никога няма да се повторят. Освен че тогава можеше да отпушиш гърлото си за всички затъкнати майни към държавата, властта и БеКаПе-то, мнозинството имаха някаква собственост, някакви спестявания и/или - като майка и баща ми, с изплатен кредит за жилище, издължаван с по двайсетина лева на месец.

Така че с голяма доза достоверност може да се прогнозира хилава масовост на бунтарските прояви, излюпили се нейде из нета. Залагам на флаш мобовете - защото младежите, които ги правят, още са само парии. До двойното робство имат време.

http://www.webcafe.bg/id_1365892535_...ga_revolyutsii
        Last edited by Софиянец80; 24.03.2011, 21:41.

Коментар

В момента се подготвят два много яки грабежа, но хората няма да се усетят до финала
          Кажи ги двата грабежа. И аз ще кажа за един-два предполагаеми.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от fickata Разгледай мнение
            Джей, напълно те подкрепям и дори ще постна едни мои размисли от 2009 :
            Как ли би написал романът си “Под игото“ , патриархът на нашата литература Иван Вазов , ако трябваше да го направи днес , живеейки сред мрачната действителност на любимата ни родина България . Не би било уместно да използваме думата държава , защото такава не съществува . Наченките на държавност , проявяващи се тук-там биват “потрошени“ с помоща на груба сила , задкулисни игри или достатъчно големи рушвети . Ето и поредният турцизъм в иначе богатият ни български език . Не че нямаме наша дума описваща процеса на предлагане и приемане на материални облаги за постигането на определена цел , но изглежда , че някои слова от не толкова благозвучният турски език се използват достатъчно масово и така често , че може би много наши думи ще се превърнат в “динозаври“ , които ще бъдат изучавани единственно от студентите по филология в университетите .
            Нека се върнем малко назад във времето , за да проследим пътя на съвременните чорбаджии и защо стигнахме до там , че да търсим българщината със свещ в България . Не беше нужно да бъдем много умни и проницателни , за да видим и усетим случващото се около нас след 1989 година . Добре замисленият и написан сценарий от службите за сигурност на няколко държави , бе успешно пуснат в действие . Едва ли са все оше много наивниците вярващи в добронамереността и случайността на целият този процес . Да , наистина , че 90 % от нас не разбраха какво точно се случва и дори умни и интелигентни хора сякаш нямаха време да осмислят събитията . Бихме били безкрайно наивни мислейки си , че просто всичко ставаше мигновенно . В сценарият беше заложено бързото , светкавично действие . Като при всяка военна операция най-главните неща са доброто планиране , изненадата на противника ( в случая българският народ ) и бързото му неутрализиране . Като всяка една мисия и тази си имаше основна цел , а именно първоначалното натрупване на капитала . Аз наричам тази акция “Обирът“ . Нямам си на представа как е била озаглавена от създателите и , но едва ли има по-красноречива дума за кражбата на парите на една държава ( преди ‘89 година имаше функционираща държава , пък било то и диктаторска ) . Просто нямаше бърз и легален начин по който “Фирмата“ да се сдобие с пари за да влезне в “бизнеса“ . Именно “Фирмата“ , защото не говорим за хора , които имат определени политически възгледи . Това го оставяме на романтиците и наивниците . Тук иде реч за хора , които въобще нямат политически възгледи , хора които колкото и неприятно да ми е да го кажа са гении и като всеки гениален човек достатъчно безскрупулни в постигането на целите си . След като вече бяха набавени необходимите средства , последва наемането на ”подизпълнители” – множеството политически формации и престъпните банди . Едните да разделят народа , а вторите да го контролират и ”наказват”. Един от разделителите основан по онова време е етническата анти -- конституционна партия ”Движение за права и свободи”.
            Нeотдавна в предаването ”Биг брадър” по Нова телевизия отново бе размирисан въпросът за етническата търпимост в България. Един проблем , който продължава да притеснява много българи и съответно умело управляван от висшестоящите. Безкрайно смешно вече звучат онези , които тръбят наляво и надясно , че живеем в 21 век , че религиозната и етническа принадлежност не са от значение и всякакви такива лозунги от този род , които бих се съгласил , че са валидни и изпълними в много държави , но не и в нашата родина. Етническата турска партия в България и множеството цигански формирования биват успешно управлявани от мозъците ръководещи ”Фирмата”. Правата и свободите дадени на тези малцинства май станаха повече отколкото тези на обикновенните български граждани и сякаш все повече и повече миришат на анархия. Демократите-романтици подпомагани и манипулирани от пропагандният отдел на ”Фирмата” се опитват да ни убедят , че видите ли хората от малцинствата нямат вина за случващото , защото са ръководени от висшестоящите и , че сред тях също има много интелигентни и способни личности . Е, та със самото това твърдение не се ли получава един затворен кръг ? Кого слуша масата от необразовани цигани и турци ? Ами естествено, че тези които са от тяхната общност и са се издигнали с помоща на властта. Значи същите тези интелигентни и способни хора от малцинствата прокарват идеите на висшестоящите до масата . Тоест същите тези хора работят против българщината в Българя , а не за адаптацията на малцинствата.
            Ако направим едно сравнение с нашата родина и държавата Испания, ще забележим нещо общо в историята. България е била 500 години под турско робство , а испанците съответно 800 години под арабско. Какво са ни донесли варварите от тогавашната Отоманска империя ? Безчинства, зверства и разруха. Далеч съм от мисълта, че испанците са били щастливи от подтисничеството, но и до ден днешен се вижда изграденото и създаденото от арабската култура. Голяма част от същите тези мюсулмани живеят и днес в Испания и то напълно адаптирани без да имат повече или по-малко права и свободи от останалите граждани на държавата . Не изграждат джамии във всяко едно населено место, за да покажат,че са там. Не съществуват новини на родният им език в националният ефир. Не парадират за изучаване на арабски език в държавните училища. Никой не ги съветва да не плащат сметките и данъците си към държавата. Не съществува етническа партия обединяваща и командваща гласоподавателите.С две думи: успешна интеграция. За жалост този процес, дори все още не е започнат в България и за жалост практически умело се избягва от управляващите.
            В коя друга цивилизована държава съществува етническа партия контролираща ключови министерства и явяваща се съдник в споровете между основните политически сили ? В коя друга цивилизована държава се допуска важни икономически сектори , като транспорт и селско стопанство , да бъдат управлявани от малцинство , начело с етническа , антиконституционна и антибългарска партия ? В коя друга цивилизована държава съществуват верски училища в които е забранено изучаването и общуването на официалният национален език, в случая български ?
            Наистина боли и много от българите негодуват от потъкването на българщината и от обезличаването на нацията. Народ, който знае кога и от кого е основана държавата му ( за разлика от много хора в цивилизованите държави ), народ с богата културна и политическа история е подложен на експеримент на ”генна модификация” превръщаща го в гласоподавател-работник с контролирано мислене и наложено манипулативно мнение. За жалост експеримента до сега се провежда успешно и май само въстание ще може да го спре. Докога ще търпим, живеейки ”Под егото” на съвременните подтисници.
            ++++
            Няма как да не се съглася с теб..
            И докато пилешките глави се връзват на играта с "доброто и лошото ченге" все така ще ги скубят още живи, преди да ги окачат на куката. Пилетата в чужбина поне ги хранят и държат на топло, докато нешенските пилета могат и без
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
              много добре джей,асоциираш последни философски теории ,които имат приложение навсякъде , дори и политиката......
              жалкото е ,че в този случай бътърфлай ефекта няма да го видиш , защото нямаш критична маса
              с други думи, за да имаш ураган ,главното условие е температурата на водата в карибите да е над 80 градуса фаренхайт .......
              ако асоциираш бг интелекта , самосъзнанието и морала му , той е бая под 80 градуса фаренхайт ..... демек, колкото и да пърхате с криле няколкото пеперуди тук и там, в бг случая ураган НЯМА да направите . за верижна реакция се изисква критична маса , в бг я нямаш! в бг имаш само маса , без тя да има критическо мислене !
              иначе много ви се радвам,че ги виждате няколко човека нещата с истинските им цветове , но когато масата са далтонисти , няма как да видят жълтото и червеното , за тях има само бяло и черно .....
              та , мен ако питаш , най много да си изпатиш , щото на НЯКОИ никак не им харесва да пърхаш с крилете си и ако наистина се уплашат от ураган , ти ще си първия ,на който ще продрежат крилцата .... и няма да си първия случай ....
              За това и завършвам със ...
              Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
              ...
              Тук обаче едва ли ще има каквато и да е.
              Дарвинист съм Асене. Кой ме е пробвал да ме реже, бял ден не е видял. И при социализма и сега. Нищо лично, но за око - две, за зъб чене, най-малко и съм злопаметен като слон (не че обичам, ама понякога се налага) и да се е случило да си зарежа магарето в калта заради някой, после съм му отравял цял табун коне, най-малкото. Може би за това имам повече приятели и много-много малко хора искат да ми правят проблеми. По-полезно и по-прагматично е да не се караш с някой, а да го правиш приятел.
              Не съм фен на революциите, но понякога ако хората не се бранят ще им измъкнат всичко.
              Много пъти съм си мислил, че ако повечето жители на държавата са по-материално устроени и си бранят своето си което си имат с малко повече злоба, нямаше да се стига до тези ексцесии над населението. Обаче като свиваш рамене и те преджобват, просто няма начин да не се възползват от теб.

ПС: Долу обаче имах предвид, че не е здравословно за нито една власт, да изпробва търпението на околните, защото понякога някой много страничен и нелеп инцидент може да докара големи проблеми.
              И както съм виждал хора - работници да правят саботаж с цена от десетки и стотици левове ремонт, защото му отрязали 20 лева от заплатата, така е и в политиката или поне така си мисля. Понякога нещо дребно е като разклащане на стъкленица с нитроглицерин. Други е въпроса, че човек трябва да е луд да забърка тази смес и да очаква, че няма никога да стане нещастен случай.
              Например в Сингапур няма корупция и не се краде ли? О-о-о, ами краде се, но на средния сингапурец много не му пука, щом има за ядене, него не го крадат много ..и ония си управляват от 30 ли 40 ли години и не им пука
              Last edited by Jay Gould; 24.03.2011, 21:06.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Джей, напълно те подкрепям и дори ще постна едни мои размисли от 2009 :
                Как ли би написал романът си “Под игото“ , патриархът на нашата литература Иван Вазов , ако трябваше да го направи днес , живеейки сред мрачната действителност на любимата ни родина България . Не би било уместно да използваме думата държава , защото такава не съществува . Наченките на държавност , проявяващи се тук-там биват “потрошени“ с помоща на груба сила , задкулисни игри или достатъчно големи рушвети . Ето и поредният турцизъм в иначе богатият ни български език . Не че нямаме наша дума описваща процеса на предлагане и приемане на материални облаги за постигането на определена цел , но изглежда , че някои слова от не толкова благозвучният турски език се използват достатъчно масово и така често , че може би много наши думи ще се превърнат в “динозаври“ , които ще бъдат изучавани единственно от студентите по филология в университетите .
                Нека се върнем малко назад във времето , за да проследим пътя на съвременните чорбаджии и защо стигнахме до там , че да търсим българщината със свещ в България . Не беше нужно да бъдем много умни и проницателни , за да видим и усетим случващото се около нас след 1989 година . Добре замисленият и написан сценарий от службите за сигурност на няколко държави , бе успешно пуснат в действие . Едва ли са все оше много наивниците вярващи в добронамереността и случайността на целият този процес . Да , наистина , че 90 % от нас не разбраха какво точно се случва и дори умни и интелигентни хора сякаш нямаха време да осмислят събитията . Бихме били безкрайно наивни мислейки си , че просто всичко ставаше мигновенно . В сценарият беше заложено бързото , светкавично действие . Като при всяка военна операция най-главните неща са доброто планиране , изненадата на противника ( в случая българският народ ) и бързото му неутрализиране . Като всяка една мисия и тази си имаше основна цел , а именно първоначалното натрупване на капитала . Аз наричам тази акция “Обирът“ . Нямам си на представа как е била озаглавена от създателите и , но едва ли има по-красноречива дума за кражбата на парите на една държава ( преди ‘89 година имаше функционираща държава , пък било то и диктаторска ) . Просто нямаше бърз и легален начин по който “Фирмата“ да се сдобие с пари за да влезне в “бизнеса“ . Именно “Фирмата“ , защото не говорим за хора , които имат определени политически възгледи . Това го оставяме на романтиците и наивниците . Тук иде реч за хора , които въобще нямат политически възгледи , хора които колкото и неприятно да ми е да го кажа са гении и като всеки гениален човек достатъчно безскрупулни в постигането на целите си . След като вече бяха набавени необходимите средства , последва наемането на ”подизпълнители” – множеството политически формации и престъпните банди . Едните да разделят народа , а вторите да го контролират и ”наказват”. Един от разделителите основан по онова време е етническата анти -- конституционна партия ”Движение за права и свободи”.
                Нeотдавна в предаването ”Биг брадър” по Нова телевизия отново бе размирисан въпросът за етническата търпимост в България. Един проблем , който продължава да притеснява много българи и съответно умело управляван от висшестоящите. Безкрайно смешно вече звучат онези , които тръбят наляво и надясно , че живеем в 21 век , че религиозната и етническа принадлежност не са от значение и всякакви такива лозунги от този род , които бих се съгласил , че са валидни и изпълними в много държави , но не и в нашата родина. Етническата турска партия в България и множеството цигански формирования биват успешно управлявани от мозъците ръководещи ”Фирмата”. Правата и свободите дадени на тези малцинства май станаха повече отколкото тези на обикновенните български граждани и сякаш все повече и повече миришат на анархия. Демократите-романтици подпомагани и манипулирани от пропагандният отдел на ”Фирмата” се опитват да ни убедят , че видите ли хората от малцинствата нямат вина за случващото , защото са ръководени от висшестоящите и , че сред тях също има много интелигентни и способни личности . Е, та със самото това твърдение не се ли получава един затворен кръг ? Кого слуша масата от необразовани цигани и турци ? Ами естествено, че тези които са от тяхната общност и са се издигнали с помоща на властта. Значи същите тези интелигентни и способни хора от малцинствата прокарват идеите на висшестоящите до масата . Тоест същите тези хора работят против българщината в Българя , а не за адаптацията на малцинствата.
                Ако направим едно сравнение с нашата родина и държавата Испания, ще забележим нещо общо в историята. България е била 500 години под турско робство , а испанците съответно 800 години под арабско. Какво са ни донесли варварите от тогавашната Отоманска империя ? Безчинства, зверства и разруха. Далеч съм от мисълта, че испанците са били щастливи от подтисничеството, но и до ден днешен се вижда изграденото и създаденото от арабската култура. Голяма част от същите тези мюсулмани живеят и днес в Испания и то напълно адаптирани без да имат повече или по-малко права и свободи от останалите граждани на държавата . Не изграждат джамии във всяко едно населено место, за да покажат,че са там. Не съществуват новини на родният им език в националният ефир. Не парадират за изучаване на арабски език в държавните училища. Никой не ги съветва да не плащат сметките и данъците си към държавата. Не съществува етническа партия обединяваща и командваща гласоподавателите.С две думи: успешна интеграция. За жалост този процес, дори все още не е започнат в България и за жалост практически умело се избягва от управляващите.
                В коя друга цивилизована държава съществува етническа партия контролираща ключови министерства и явяваща се съдник в споровете между основните политически сили ? В коя друга цивилизована държава се допуска важни икономически сектори , като транспорт и селско стопанство , да бъдат управлявани от малцинство , начело с етническа , антиконституционна и антибългарска партия ? В коя друга цивилизована държава съществуват верски училища в които е забранено изучаването и общуването на официалният национален език, в случая български ?
                Наистина боли и много от българите негодуват от потъкването на българщината и от обезличаването на нацията. Народ, който знае кога и от кого е основана държавата му ( за разлика от много хора в цивилизованите държави ), народ с богата културна и политическа история е подложен на експеримент на ”генна модификация” превръщаща го в гласоподавател-работник с контролирано мислене и наложено манипулативно мнение. За жалост експеримента до сега се провежда успешно и май само въстание ще може да го спре. Докога ще търпим, живеейки ”Под егото” на съвременните подтисници.
                Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

Като пеперудата в Китай, която прави ураган в Карибите. .
                  много добре джей,асоциираш последни философски теории ,които имат приложение навсякъде , дори и политиката......
                  жалкото е ,че в този случай бътърфлай ефекта няма да го видиш , защото нямаш критична маса
                  с други думи, за да имаш ураган ,главното условие е температурата на водата в карибите да е над 80 градуса фаренхайт .......
                  ако асоциираш бг интелекта , самосъзнанието и морала му , той е бая под 80 градуса фаренхайт ..... демек, колкото и да пърхате с криле няколкото пеперуди тук и там, в бг случая ураган НЯМА да направите . за верижна реакция се изисква критична маса , в бг я нямаш! в бг имаш само маса , без тя да има критическо мислене !
                  иначе много ви се радвам,че ги виждате няколко човека нещата с истинските им цветове , но когато масата са далтонисти , няма как да видят жълтото и червеното , за тях има само бяло и черно .....
                  та , мен ако питаш , най много да си изпатиш , щото на НЯКОИ никак не им харесва да пърхаш с крилете си и ако наистина се уплашат от ураган , ти ще си първия ,на който ще продрежат крилцата .... и няма да си първия случай ....

Коментар

• Аааааааа Робърт, сетих се ! Ти си Робърт Земекис, онзи с фантастичните филми !
                    Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Българската революция не е завършила всъщност.
                      Започнала е в края на 19 век и още се мотаем.

Коментар

• Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнение
                        след като прочетох заглавието на темата и като ти видях името се сетих за Robert Owen изтъкнат социалист-утопист от 18-и век

нормално при демокрацията се предлагат идеи и личности чрез които се сменя дадена политика чрез дебати и избори

но при вас с левите идеи в съзнанието ви винаги нахлува първо идеята за революции
                        ...
                        Революциите не са само леви - иначе нямаше да има буржоазни такива. Началото поне за мен е Федералната Харта в Швейцария (национално обединение на някой кантрони, но предизвикано от данъците на Хабсбургите). Революциите в Холандия срещу испанците (основни заради данъци), Английската (заради данъци) през Фрондата във Франция (пак заради данъци), националната в САЩ (заради данъци), Френската (заради данъци), Юлската Революция във Франция (заради данъци - да се вземе от буржоата и да се даде на старата аристокрация), тези в Европа от 1848 (половината заради данъци) ... почти всички са десни.

Явно не помните, но когато започна и тази сега в Тнис, тя е пак заради пари. Един дребен буржоа, малък търговец със сергия със зеленчуци е прогонен от корумпираната администрация (явно не си е платил подкупа) и лишен от правото да упражнява дейност и да си изхранва семейството. Неговото самоубийство отприщва бента.
                        Преобръщането на една сергия със зеленчуци, преобръща потомствени олигархични структури. Като пеперудата в Китай, която прави ураган в Карибите. Стигне ли се точна на напрежение, е нужна само искра. В САЩ това е Бостънския инцидент, във Франция 1789 речта на Граф Мирабо в Генералните щати предизвикани от исканията за още данъци за третото съсловие. Примерите са много.
                        Поне за мен революциите в Африка и Близкия изток са една закъсняла 1848 година.
                        Факт - Един от водачите на бунта в Либия е шефът на фондовата им борса Той левичар и комунист ли е?

Тук обаче едва ли ще има каквато и да е.
                        Last edited by Jay Gould; 24.03.2011, 15:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от robert Разгледай мнение
                          Дойде ли време и за Българската революция?
                          след като прочетох заглавието на темата и като ти видях името се сетих за Robert Owen изтъкнат социалист-утопист от 18-и век

нормално при демокрацията се предлагат идеи и личности чрез които се сменя дадена политика чрез дебати и избори

но при вас с левите идеи в съзнанието ви винаги нахлува първо идеята за революции

но дори и за революция е необходимо да се види кои ще я водите тази революция и какви идеи ще проповядвате за да ви повярват хората и да се съберат под знамената ви

е, скъпи робърт , имаш ли някакви идеи?

.................... или просто революцията те напъва днес

Коментар

• Не е дошло и революция няма да е точната дума, по-скоро някакъв вид анархия.Монополите, лобитата и някои от държавните структури ще бъдат заличени,повечето парички ше се изтеглят навън.Хаос-някой трябва да плати сметката.Хората са доведени до просешка тояга-сеят картофи за да не ходят до плодзеленчука.Или повечето ще измрат от глад и ще настъпи хаос и безредие ,или овчите мозъци няма да идържат на напъна и това ще доведе до същото.
                            http://funportal.info/smiles/smile3.gif

Коментар

• С революция (мързел) няма да стане

яко бачкане е правилната дума!
                              Недвижими имоти [URL=http://bit.

Коментар

• Първоначално изпратено от robert Разгледай мнение
                                кризата пак свърши и т.н.

Коментар

Working...
                                X