IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискриминация срещу непушачите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
    Пуши се навсякъде, където се сервира кефе. Хайде сега да е по-малко. Думата, която търсиш за сладкарница тип "Захарно петле" е детски клуб. Там не се пуши.
    Първоначално изпратено от ОПТИМИСТ Разгледай мнение
    Не искам да заведа детето си да пийне едно сокче, да хапне нещо вкусно и да му покажа че да отиде на кафене и ресторант е нещо нормално а не е престъпление което не му е позволено докато не навърши 18 години

като съм си в софия в радиус от 100 метра имам две малки сладкарници ама слакарници с хладилна витрина сладки неща в които не се пуши таргет маркет точно майки с деца имам и неделя наблизо не съм ходил да видя какво е положението... но си мисля че с висока вероятност е направено за не пушачи... в съседния квартал що годе е същото незнам защо във вашия район липсват такива бизнесчета и какво им пречи да стартират може да няма достатъчно майки знам ли

иначе по темата мисля че сегашното положение е справедливо да може да се избира. Защо да е забранено да има частни клубове на пушачите както англииските клубове всяко заведение трябва да може да се обяви за такъв и да допуска хора с членска карта и вече хората да си предценяват достатъчно ли и ем вентилрано
    mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      Ами който е слаб какво правим.. Мен това повече ме кефи

Щатът Алабама - Всички от държавни служители след 2010 г. ще заплащат месечно за $ 25 за медицински застраховки, като плащанията ще могат да бъдат избегнати само в случай на преминаване на медицински преглед, включително и проверка за диабет, високо кръвно налягане и холестерол и измерване на индекса на телесна маса.
      Който е слаб не плаща. Баси веднъж да не ми взимат пари и от мен

Коментар

• Първоначално изпратено от ОПТИМИСТ Разгледай мнение
        Дълбоко съм възмутен от новият режим за пушене в заведенията. Докато в Ню Йорк забраняват пушенето дори на открито , а във заведенията отдавна са забравили какво е това цигарен дим. Във нашата мила родина явно желаеме да покажеме колко сме изостанали твърдоглави и обезумяли. Не само че всички нормални хора сме наказани да бъдеме малтретирани от по - ненормалната част от нашият народ- пушачите. Но и най- голямото безобразие е че са наказани и нашите деца да нямат право да посещават ресторанти кафе сладкарници и дори бензиностанции . Какво е посланието което получаваме - Непушачите и малолетните трябва да бъдат изолирани и да не се допускат до нормалните заведения.
        Защото България е страна на идиотите и пушачите и ако има други които не са като тях да си ходят в Ню Йорк при нормалните хора какво правят още тук.
        Чао тогава и със здраве.
        Не стига, че с нашите акцизи ви плащаме здравеопазването ами и смърдите.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Твърдо подкрепям този данък. Никакво затлъствяне. Снаксовете и рафинираната захар са по вредни и от цигарите.
          Ами който е слаб какво правим.. Мен това повече ме кефи

Щатът Алабама - Всички от държавни служители след 2010 г. ще заплащат месечно за $ 25 за медицински застраховки, като плащанията ще могат да бъдат избегнати само в случай на преминаване на медицински преглед, включително и проверка за диабет, високо кръвно налягане и холестерол и измерване на индекса на телесна маса.
          Last edited by Jay Gould; 03.02.2011, 13:27.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Твърдо подкрепям този данък. Никакво затлъствяне. Снаксовете и рафинираната захар са по вредни и от цигарите.

Коментар

• Нещо което ви бях писал. Заради намалените приходи от данъци върху цигарите, правителствата ще започнат да слагат други данъци.

Британски чиновници въвеждат данък "затлъстяване"

Общинските власти в Олдъм, Великобритания, предложиха да бъде въведен данък „затлъстяване“ за заведенията, в които се предлага нездравословна храна.
              Инициативата предвижда собствениците на новооткриващи се заведения за бързо хранене да плащат данък от хиляда лири стерлинги, съобщи Mail Online.
              Събраните средства ще се използват в мероприятия за борба с детското затлъстяване. http://www.dnes.bg/health/2011/02/03...tiavane.110386

Това ми напомня как парите от акцизите върху цигарите щяха да напълнят здравната каса

Местен здравен алианс в Унгария предложи да се налага допълнителен данък от 10 форинта (3,6 евроцента) за всеки нездравословен продукт в страната.
              Нездравословните продукти включват алкохол и цигари, но също така картофен чипс, хамбургери и безалкохолни напитки.
              Идеята не е нова и вече е приложена в Румъния, където наричат този налог „данък хамбургер“.
              Логиката е, че потребителите, които не щадят здравето си, съзнателно избирайки вредни продукти, трябва по някакъв начин да допринасят за финансирането на повишените си в бъдеще здравни разходи.

Белгия

Да се въведе данък от 3 евроцента на всеки литър напитка със съдържание на захар. Цената на бутилка Фанта от 0,33 литра ще поскъпне от 51 на 52 евроцента, а на 1,5 литрова бутилка Пепси – от 1,03 до 1,08 евро.
              Смята се, че дори минималното повишаване на цената, което ще остане трудноосезаемо за потребителите, ще позволи събирането на 36 милиона евро. Тези пари ще бъдат усвоени за програми, стимулиращи здравословното хранене, активния начин на живот и борбата с излишните килограми.

Чудно слабичките хора ако ядат хамбургери и пият Фанта, защо следва да плащат? Не е ли по-добре да се сложи данък на живо тегло и всеки 2 пъти годишно да се качва на кантар.
              На излишно килце - 1000 лева Ако има бюджетен дефицит нормата се вдига и се иска пилешките глави да са по-слаби. Ако има криза, още и така докато не се сложи един надпис горе - "Трудът ви прави свободни" и не се сложи норма за храната като в 1944 година.

В списъка от интересните данъци за 2009-та е включен и данъка върху мазнините в храната от парламента на Дания. По този начин, максимален праг на килограм сирене, масло и растителни масла и маргарин може да достигне 25 крони (3.4 евро). В допълнение, водени от загриженост към здравето на своите граждани, датското правителство въвежда данъци върху шоколада, бонбоните и газираните напитки.

Латвия - да се налага акциз върху солта и захарта.

Остров Ман, британската офшорна зона, предлага да се наложи данък в размер на едно евро за всички потребители, които използват интернет.

В Германия също започна инициативата за данъчно облагане на всички интернет потребители, както и в Украйна.

Естония - Данъкът върху емисиите на метан идващ от изпражненията на кравите - Скоро няма да можете и да пърдите без да си платите

Киев - Украйна - данъкът върху дантелите.

"Данък върху слънцето" (в размер едно евро на ден) с който се облагат туристите посещаващи на Балеарските острови.

Last edited by Jay Gould; 03.02.2011, 13:25.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Винаги ми е било интересно, след като има вече толкова много заведения за непушачи, защо всички непушачи се натискат да сядат в заведения за пушачи?
                Щот при нас е весело

Коментар

Винаги ми е било интересно, след като има вече толкова много заведения за непушачи, защо всички непушачи се натискат да сядат в заведения за пушачи?
                  Щото и те искат да са при хората.
                  Тютюневия дим отделя вещества,които стимулират мозъчната дейност.
                  Пушач = умник
                  Непушач =
                  Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
                  私は最高のトレーダーだ

Коментар

• Винаги ми е било интересно, след като има вече толкова много заведения за непушачи, защо всички непушачи се натискат да сядат в заведения за пушачи?

Коментар

• Никога не съм пушил и съм абсолютно против това! Но хората са различни и убежденията им също. Мисля си, че тютюнопушенето се е превърнало именно в убеждение, а да се променят убеждения е почти невъзможна задача! Всъщност и не става дума за това, а да се зпазват някакви норми и правила, което в България пак става много трудна задача. В семейството ми никой не пуши, по-голямата част от приятелите ми също, но имам и такива които пушат, което пък не ги прави по-различни за мен, и все пак когато сме заедно аз съм този който решава дали да се съобрази, т.е. изборът е мой, също както и когато влезеш в заведение в което се пуши. Не мога да приема и фразата "бивш пушач", според мен който някога е пушил би могъл много лесно отново в даден момент да запали цигара, но това си е лично негово решение. Напоследък и забелязвам, че все по-малко жени пушат (не говоря за тийнейджърки), а и когато попадна сред непознати и първоначално си създам някакви впечатления, една запалена цигара веднага ги променя. Просто споделих гледната си точка
                      Лек ден и бъдете здрави, и пушачите и непушачите!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Ми той и коня отделя вредни газове
                        Хахах, и по последни проучвания конските и кравешки лайна са едни от най-големите замърсители.
                        Няма никакъв смисъл от тази тема. Живеем в свободна страна все пак. Има законодателство, с което трябва да се съобразяваме и това е. Що ми давате за пример Щатите. Дайте да видим как е в Австрия например...

Коментар

Ако се затвориш в гараж с жив кон едва ли послдествията са същите като при кола с включен двигател.

Създава се истерия около пушенето не защото е чак толкова вредно. ОК вредно е но не чак толкова колкото му се приписва.

Автомобилни газове, запрашеност, азбест за изолация, фосген в атмосферата, тежки метали в почвата и водите. Всяко едно от тези неща застрашава живота на непушачите в пъти повече от пасивното пушене.

Но не за да се предизвика политически ефект с цел едновременно вдигане на акциза и съответно повишаване на приходите в бюджета и в същото време с псевдокампания за здравословна среда насочват всичките негативи срещу пушачите.

Отровните частици на орлов мост, евлоги георгиев или цариградско шосе са стотици пъти повече от това което има и в цяла кутия цигари.

Коментар

Добре, че не писа че са в промишлени количества

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                              И аз нямам нищо против Оптимистите, които живеят в техният си измислен свят. Но, след като шибаната ни държава е сложила толкова висок акциз на цигарите, който би следвало да отива за здравеопазване, не е морално да се настоява тези дето плащат тези пари, да бъдат натирени да пушат навън или незнам си къде. Заведението ако е за пушачи, то какво правят в него Непушачи?

Цялата тази сага пушачи срещу непушачи, се развива от политиците които си вадят дивиденти от това.

Я сега Оптимисте да те питам аз теб - ти кола караш ли? Возиш ли се на МПС или си джиткаш с кон и каруца? Питам, защото горивата също имат акциз, а въглеродните емисии, саждите и всички останали гадости дето излизат от ауспуха на колата ги гълтат всички - и непушачи и пушачи. Що не зададеш този въпрос на политиците? Защо не се бориш да забранят колите,камионите и рейсоветекойто тровят всички, а си се заял с пушачите, които си пушат кротко натирени в определени за това места в обществени заведения, административни сгради и офиси?

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                                Явно си виждал дете само на снимка или по телевизията, и клишетата са ти удобни. В сладкарниците и пицариите се пуши, драги.
                                Основното меню е кафе с цигара.
                                Модератора да затвори темата, че ще се изпокараме отново.
                                Гойко, да си жив и здрав.
                                Сигурно си на възрастта на сина ми.
                                А пък ако си девойка - тогава сигурно си на възрастта на дъщеря ми.
                                Вероятно обаче ти си от онези били за известно време в Америка.
                                Last edited by newkid; 03.02.2011, 12:21.

Коментар

Working...
                                X