Първоначално изпратено от Moesia
Разгледай мнение
Каква е ситуацията сега. Как се вземат решенията. Вземат ги политици, като разни изследвания сочат, че българските политици са едни от най корумпираните. Пък понеже съм обикалял света, съм се убедил лично, че тези изследвания не са далече от истината. А какво означава вземане на решение от подкупен управник. Това означава, че в много повече от 50 % от случаите ще бъдат прокарани решения, които ощетяват управляваните. Те обикновено за това се дават подкупите, за да се вземе решение, което след това видни демагози оправдават като НЕПОПУЛЯРНИ МЕРКИ.
С оглед на горното излиза, че дори да спрем да мислим и само да хвърляме ези - тура, пак имаме по голям шанс да уцелим вярното решение. Естествено няма да теглим жребий, а ще подлагаме по важните решения на референдуми, а другите ще се вземат в условия на прозрачност след доколкото е възможно по широк дебат. При по голямата част от случаите при които следва да се вземе решение обикновено е ясно кое е добро и кое лошо. За другите си остава 50 на 50.
Горните разсъждения ме карат да мисля, че при пряка демокрация бихме се справили по добре отколкото при управлението на сегашния корумпиран, бандитски политически елит.
Десет пъти по ниски заплати от средните за Европа. Ай с*ктир.
Коментар