IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорт - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Засади, игра с ръка, преминаване на голлинията, удар без топка - това са нарушения, които изискват обективна преценка има ли го или го няма. Вместо да въвеждат съдии на аутлинията, може да има двама човека, които да гледат повторенията и да сигнализират на главния съдия чрез слушалката. И чип в топката. Без въобще да се водят дискусии с треньори, футболисти и тем подобни, които бавят повече играта.
    Това са елементарни и евтини технически решения, които могат да се въведат на всеки мач в евротурнирите и първите дивизии на всички първенства. На следващ етап засадите могат изцяло да се автоматизират.
    Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united
      ..... едно влизане като на Нани срещу Стилиян ....
      E aйде сега Това си беше безспорен червен картон.Дори Нани си призна
      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
        Първоначално изпратено от man_united
        Зависи как го измислят - може да е като с "ястребовото око" в тениса, където играча има лимит от 3 (ако не се лъжа) възможности на сет да оспорва - после и да го лъжат си е за негова сметка!!!
        Toва би било добро.Също 4-ия съдия да гледа нонстоп и да сигнализира.
        Ами така де - една засада ще оспори треньора, едно влизане като на Нани срещу Стилиян и третото ще си го пази до 90тата минута, защото никога не знае какво може да стане!!!

Коментар

Първоначално изпратено от B.Graham
          Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
          Принципно кво мислите за малко технически помощници за съдиите...За засати, аутове, тъчове, видьо повторения на и секво... ?Ърмммм ???
          Съм "ЗА".Проблемът е че при всяка спорна ситуация ще се спира мача и ще се гледа ТВ.И така мачовете ще са по 3-4 часа.
          Зависи как го измислят - може да е като с "ястребовото око" в тениса, където играча има лимит от 3 (ако не се лъжа) възможности на сет да оспорва - после и да го лъжат си е за негова сметка!!!
          мисля че е крайно време всички спортове да се 'облажат' от напредъка в технологиите и да се въведат видеоповторенията.

Наскоро експрериментално беше въведено 'ястребово око' на финалите за купата на Полша по волейбол. Правилото е че един отбор има право един път на гейм да поиска видеоповторение за това дали топка е попаднала вътре или вън от полето. Ако видеоповторението покаже че съдията е сгрешил в отсъждането си, отбора получава право за още едно видеоповторение в рамките на гейма. След края на турнира се оказа че 5 пъти отборите са поискали помощта на 'ястребовото око' и в петте случая видеоповторението е показало че съдията е отсъдил грешно първоналчано ситуацията!!!

Коментар

Първоначално изпратено от B.Graham
            Принципно кво мислите за малко технически помощници за съдиите...За засати, аутове, тъчове, видьо повторения на и секво... ?Ърмммм ???
            Съм "ЗА".Проблемът е че при всяка спорна ситуация ще се спира мача и ще се гледа ТВ.И така мачовете ще са по 3-4 часа.
            Аз пък съм за, но само в случаи, в които трябва да се провери дали топката е преминала голлинията или не (това най-трудно се вижда в игрова ситуация). Спорни положения за засада има твърде често в един мач, за да се дава възможност при тях да се гледа видео. А за вчерашното положение на Байерн - Фиорентина, гледахме мача 7 души, като на 5 от тях им беше необходим гол за баварците за да спечелят от различни залози. И въпреки, че всички бяхме за тях, още преди повторенията, бяхме категорични, че има явна засада. Не знам в случая за какви видео записи може да става въпрос, след като страничния беше точно на линията и няма как да не е видял...
            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

Toва би било добро.Също 4-ия съдия да гледа нонстоп и да сигнализира.
              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
                  Life won't wait for you.

Коментар

• polki, май боли когато те церят с твоето лекарство!
                    да ти припомня ли колко "бързи" свободни удари вкара Анри преди време?.. като се замисля - още от тогава се проявява като голям "спортсмен" :-D

все пак не мисля че има за какво да се притесняваш - на реванша ще размажете Порто, а Фабиански направо го подарявайте на който го поиска - в комплект с Алмуня!

Коментар

• Дамммм.. не съм доволен...
                      вчера се потвърдиха едни мои опасения за хикс...
                      съдията ни подари две точки ... Факт
                      Но обективно мисля, че бяхме по-добрият от двата отбора...
                      Мисля, че червеният картон си беше заслужен ...
                      На реванша очаквам по-лесен мач
                      Порто воще не съм ги гледал, но едно връпче ми каза, че и там съдията се е пообъркал неколко пъти...
                      ...
                      Принципно кво мислите за малко технически помощници за съдиите...
                      За засати, аутове, тъчове, видьо повторения на и секво... ?
                      Ърмммм ???
                      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Брей, голяма смехория тези мачове в ШЛ. То късмет, то съдии, то вратари... мани.
                        Добре, че Манчо устискаха, но ако нямат късмет втория мач, може грозен резултат да излезе.
                        Някой може ли малко да ме открехне за двойния удар на Порто? Ако не е осигурено разстоянието от 9 м. , не следва ли съдията да не свири за изпълнение?
                        И това ще мине ...

Коментар

• много слаби съдии и в двата мача в ШЛ

съдията не дава дузпа за Арсенал /не дават и повторение / и в ответната атака дава смешен двоен удар, отгоре на всичко бърза да поиска топката от фабиански, дава я веднага да изпълнят двойния удар и след като е изпълнен двойния удар си вдига ръката за да разреши изпълнението му

в другия мач един посредствен немски тим с победен гол в 89 мин. от чиста засада

на това ниво в европа такива откровенни подкрепи за домакините, а ние се сърдим на нашите чикиджии ..................... няма смисъл човек да се ядосва, но доста хора ще се отдръпнат да гледат футбол с подобни съдийски намеси
                          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Този човек, Йовребро, не трябваше ли руската мафия да спаси футбола от него още миналата година?
                            Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от mussi
                              Първоначално изпратено от man_united
                              Първоначално изпратено от polki
                              фен съм на МИЛАН , но имам предчуствие, че довечера ще загубим или най-много ще завършим на равно

манчо ще излезнат само с един нападател в лицето на руни и на контри ще решат мача още първото полувреме

не е препоръка - звездите ми говорят
                              аз подкрепям и двата отбора, ...но да кажем 67:33 за Ман Ю!
                              моите звезди ми говорят подобни работи...мисля че мача ще завърши 0-0 или 0-1!
                              Явно не ги разбирате нещата - Милан са на финал,а мача довечера е 2:0 за тях
                              FORZA MILAN !!!
                              прав си , mussi

от къде ли мога да ги разбирам нещата...

попитах звездите за тази вечер и те ми казаха за сигурна победа на баварците

не е препоръка - знаете с кого си говоря
                              fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• http://sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2539653
                                http://topsport.ibox.bg/news/id_686869482
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X