IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорт - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнение
    темата е доста дълга и едва ли бихме стигнали до едно мнение

акциите на АРСЕНАЛ са само 62217 броя и те по принцип не се търгуват свободно

допълнително правило има според което, когато продаваш техни акции си длъжен първо да ги предложиш на останалите акционери и чак когато няма някой "вътрешен" да ги купи, после можеш да ги предложиш на "външен" инвеститор

когато Крьонке влезна в клуба, той купи акциите от Питър Хил-Ууд президента на клуба около 15% и поле постепенно увеличаваше дела си, а последните си 80 акции купи преди 2 години на цена от 8500 лири за акция

по принцип се очакваше Дани Фишман /и семейството му/ да се разделят с неговите 16,1% понеже е в напреднала фаза в борба с рака, но продажбата на акциите на лейди Брейсуел-Смит с 15,9% е изненада

нещата не опират до това дали Асланов е руснак, а Крьонке е от "тяхната черга", а по-скоро до това, че зад един партиен кадър до преди 20 години сега е един редови НАЗНАЧЕН милиардер и не се знае кой ръкав на мафията го управлява или на кой отдел на КГБ се отчита.... не се знае и дали утре няма да го ликвидират и дали правителството няма да му национализира всички активи в русия

въобще този тъмен руски субект крие много рискове ---- като прибавим и визията му развитие на клуба за мащабни покупки за играчи като в Ман.сити и Челси ; като прибавим и риска да заложи клуба за да финансира сделката за придобиване на клуба ---->>> то в избора няма нищо изненадващо

добре е все пак да се отбележи, че при два от четирите отбора собственост на Крьонке нямат абсолютно никакви дългове и напълно самостоятелно се издържат ................ каквато е философията на АРСЕНАЛ

написах ти всички тези неща за акционерите за да разбереш, че няма никаква изненада около последните събития и да разбереш, че при нас няма как да дойдат онези с фереджетата и не " повпрвали на мантрите за комунизма или ислямската заплаха, а от падането на комузима минаха над 20 години"

около 10% притежават привърженици на отбора

аз също мисля, че Крьонке е по-добрия вариант за клуба отколкото при руснака "две-три години аху-иху, а после тихо" ............ да не последваме пътя на редица големи в миналото отбори

хамериканеца не се приема като месия, а като човек който ще продължи избрания път --- това е точния човек на философията която изповядва АРСЕНАЛ

мисля, че лятото ще се купят двама-трима футболиста и ще се похарчат 30-40 млн. паунда, но и ще се разделим с няколко дърводелеца

ако се продаде ФАБРЕГАС с парите от трансфера му ще се купят още двама-трима футболисти и следващия сезон ще се прави почти нов състав, но нека видим по-нататък

............ най-доброто за нас предстои
    Благодарско за разсъжденията. Аз все пак смятам, че този пич не е за Арсенал - ше иска от него да се самоиздържа и да печели, бе зда се наливат некви кинти, освен в началото. Да, Арсенал са най-добре от всички водещи клубове - нов стадион, скъпи билети, без големи задължения и трансфери, но това не стига за титла - трябват кинти, а тоя няма да ги вкара, убеден съм, което би било жалко за Арсенал. За мен рашъна или една чалма бяха по-добри варианти от комплексиран хамерикански реднек от глухата провинция, но.....

Колкот до нови собственик, чета че Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер ще разполага с 40 милиона паунда, за да закупи нови футболисти за следващия сезон, информират английските медии. и едновременно с това Г-н Кронки заяви, че той подкрепя самоподдържащия се бизнес модел., т.е. аз го разбирам като: Продаваме Фабрегас за 40 КК паунда и с парите Арсен да направи шампионски отбор и да не се оплаква, че няма кинти Малко нагличко, ако е така. Чета обаче и че Венгер е от стара коза яре и се е усетил за врътката: Освен това мениджърът на „топчиите” е поискал гаранция от Стан Кронки, че Франсеск Фабрегас няма да бъде продаден през летния трансферен прозорец Ами ще гледаме и ще видим. Единсветната положителна (поне от моята гледна точка) новина е, че рашъна не се е отказал и след 2-3 години, когато бизнес модела на самоиздръжка на Арсенал писне на феновете (може и повече време да отнеме - все пак ингилизките фенове са малоумни точно като доберман: като захапе и не пуска, докато не му разбиеш главата), то тогава рашъна ще изкупи акциите на реднека (който няма тъпите скрупули на разните лейдита и сърове, за него всичко е бизнес) и може би след около 5 години Арсенал ще тръгне нагоре. Може би, а може и да греша
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Загубите ни от немски отбори през 1997 и 2002 на полуфинали срещу Борусия и Леверкузен са достатъчна причина за повишено внимание. Като добавим към това и загубата на 1/4 финала миналата година от Байерн нещата стават по-ясни.

По принцип не играем добре срещу немски отбори в крайната фаза на ШЛ.
      Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнение
      Юнайтед ще отстранят Шалке без проблеми според мен, особено ако Хунтелаар се върне в игра
      The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Любопитен факт: всички сблъсъци на 1/4 финалите в ШЛ завършиха с 2 победи за единия отбор

Юнайтед ще отстранят Шалке без проблеми според мен, особено ако Хунтелаар се върне в игра
        "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Те Улвс биха и Челси....ама то и ние ги бихме - два пъти, така че сме силни поне колкото вълците

Коментар

• Ха-Ха
            Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            Колец, стига, бе - параноята съвсем те е хванала Та Шалке са на нивото на Уулвс. А, забравих, вие паднахте от Уулвс - прав си за притесненията си тогава

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
              Шалке са си отбор... вчера ги гледах в детайли и какво да ви кажа.. много трудно ще ги победим. А дори не бяха с Фарфан и Хунтлеар в състава си. Не мога да разбера, обаче как поддържат толкова силна форма в евротурнирите и толкова слаба форма в първенството.
              Колец, стига, бе - параноята съвсем те е хванала Та Шалке са на нивото на Уулвс. А, забравих, вие паднахте от Уулвс - прав си за притесненията си тогава
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
                Шалке са си отбор... вчера ги гледах в детайли и какво да ви кажа.. много трудно ще ги победим. А дори не бяха с Фарфан и Хунтлеар в състава си. Не мога да разбера, обаче как поддържат толкова силна форма в евротурнирите и толкова слаба форма в първенството.
                Хубавото е че Пак сме домакини в реванша! Все пак те ще излязат без никакво напрежение, защото никой няма да очаква от тях да ни отстранят, така че имат бонус в това отношение!

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнение
                  аз не мразя никой. по отношение на Левски и ЦСКА, в дербитата помежду ви съм една година за едните, друга година за другите, в зависимост от обстоятелствата. за феновете не съм забелязал някакво омраза към Левски, повече отколкото към ЦСКА. просто мачовете с Левски след 1970г. са криели много по-голям заряд за феновете. било е уникално. най-посетените мачове на Берое са именно срещу Левски през 70-те години
                  (след завръщането ни в А група) - 55 000 души, като под тази цифра се има предвид всички, които са били на стадиона и около него. И независимо, че мача се предава директно по ТВ всичкото това множество остава около стадиона, независимо дали вижда нещо или не от терена. Аз съм разговарял с хора които през 1972 година са били извън стадиона и са виждали само четвърт от терена и въпреки всичко не са си тръгнали да го гледат по ТВ а са останали около стадиона.

отностно Купата - не съм съгласен. още в първите два кръга Берое играе като гост на отбори от А група - неудобните домакини Локо Мездра и Монтана, съответно победени с 0:1 и 0:3.
                  Позволих си да ти съкратя малко мнение, заради тоталитарната част. Добре, да приемем, че е било така - видео материал от мача има ли? Сигурно БНТ пазят лентата - изискайте я от там и убедете обществеността, че сте били репресирани, че така малко като тезите на червените шамани, че чорбата били репресирани, щото видите ли имали само 9, а не 12 поредни титли, нищо, че са първият и единствен отбор в Бг, който в годината на съзадаването си печели и шампионата

Та за Берое - защо продължавате да наслагвате подобни мантри сред младите си фенове: вместо да се кефите на титлата, за която ви помагаме (не искаме паметник пред "Храма"), вие им втълпявате как говедата ги били пратили в Б група, което я е вярно, я не е (не знам дали е вярно, ако ми покажете запис, ще се убедя). Да не говорим, че имате толкова много отпадания в Б група (то реално и сега сте с лиценз на друг отбор), че едно повече или по-малко е все тая. А имате само една титла и едва ли някога повече ще имате друга - да да имате, пожеалвм ви го. Да, знам, по-лесното обединение на фенове става с омраза, ама защо срещу Левски? Нали ако цска не ви крадеше играчите, което и сам отбелязваш, можехте да имате и още по-добри класирания? Защо и в момента, като идва цска си сваляте гащите и ги биете веднъж на петилетка, а не Левски се хвърляте, като че играете финал за купата - аз се радвам, че се хвърляте, защото стават здрави мачове

Ето, това е нещото, по което си приличате с Ботев - и двата отбора мразите Левски и втория ви любим отбор е цска (да не говорим, че май най-голямата агитка на чорбата е пловдивската). Защо? При положение, че едните ние ви помагаме да станете шампиони, а другите изпдат от А група (това е вече произвол, ама никой не го споменава), за да остане да играе служебно екс шампиона цска (единствен случай в световната история, в която шампион изпада следващата година). да не говорим пък колко играчи са откраднати и от Берое, и от Ботев, за да играят в Цска, ама.....

А, да има и още нещо, по което си приличат Ботев и Берое - и двата отбора играят с чужд лиценз. Е, имат и едни от най-добрите публики

Не целя да обиждам, просто разсъждавам

Коментар

• Шалке са си отбор... вчера ги гледах в детайли и какво да ви кажа.. много трудно ще ги победим. А дори не бяха с Фарфан и Хунтлеар в състава си. Не мога да разбера, обаче как поддържат толкова силна форма в евротурнирите и толкова слаба форма в първенството.

Коментар

..... не случайно отборът на ЦСКА, отстранил Ливърпул е наричан ЦСКА Беройско знаме.

Ама това на колко километра от Стара Загора
                      "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        Споменъ, вие имахте уникален късмет миналата година, като единствения по-сериозен отбор бе разбития тим на цска, другото беше шльокавица. Но фактът си е факт - взехте купата, което си е безспорен успех.

Я да те питам нещо - при положение, че Левски е причината за титлата ви през 86-та, защо толкова ни мразите, а обичате чорбата, които не са "направили" нищо за вас? Да, знам там фантазиите за Солаков и т.н., но дори и така да е - вие имате толкова много отпадания в Б група и само една титла? Защо омразата ви е по-силна от признанието?
                        сетих се и за нещо друго - много стари беройци мразят повече ЦСКА, понеже през "онези" години винаги са ни обирали най-добрите футболисти - легендите на ЦСКА Петър Жеков, Стойчо Младенов, Георги и Динко Димитрови, са все беройци. не случайно отборът на ЦСКА, отстранил Ливърпул е наричан ЦСКА Беройско знаме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          Споменъ, вие имахте уникален късмет миналата година, като единствения по-сериозен отбор бе разбития тим на цска, другото беше шльокавица. Но фактът си е факт - взехте купата, което си е безспорен успех.

Я да те питам нещо - при положение, че Левски е причината за титлата ви през 86-та, защо толкова ни мразите, а обичате чорбата, които не са "направили" нищо за вас? Да, знам там фантазиите за Солаков и т.н., но дори и така да е - вие имате толкова много отпадания в Б група и само една титла? Защо омразата ви е по-силна от признанието?
                          аз не мразя никой. по отношение на Левски и ЦСКА, в дербитата помежду ви съм една година за едните, друга година за другите, в зависимост от обстоятелствата. за феновете не съм забелязал някакво омраза към Левски, повече отколкото към ЦСКА. просто мачовете с Левски след 1970г. са криели много по-голям заряд за феновете. било е уникално. най-посетените мачове на Берое са именно срещу Левски през 70-те години., като всичко започва след този злополучен мач:

„Берое – жертва на футболния тоталитаризъм!“

„... В третия кръг през пролетта (б.а. - на 1970 г.) идва гостуването на Левски-Спартак в Стара Загора, където между другото „сините“ нямат победа от 1958 г. чак до ... 1976 г... Тодор Кръстев, вратар на Берое: „Две минути до края на мача (б.а. - при 1:0 за домакините) държах топката в ръце и исках да я изпратя силно зад центъра, време да мине. Когато я подхвърлих към крака си, трима нападатели на „сините“ ме атакуваха – топката се удари под коляното ми, фалцира се и излезе в корнер. Сашо Костов го изпълни майсторски. Аз разчетох точно скока си във въздуха, но миг преди да хвана топката Митков и Ивков ме повалиха на земята, а Жечев я засече необезпокояван и несправедливо изравни. Видях съдията Трендафилов да сочи центъра и тръгнах към него да търся правдата, ясно записана в правилника. Не стигнах до него – спряха ме Петков, Янчовски и Белчев...
                          ... След няколко години бях повикан в националния отбор за мача с Франция. На лагера във Велинград пристигна Борис Велчев (б.а. - дядо на сегашния главен прокурор) да даде „ценни“ разпореждания (така беше тогава). Срещата с него беше в белокаменния дворец на градския комитет на БКП. Той веднага ме забеляза и попита: „Другарю Кръстев, познаваш ли ме? Да, познавам те, другарю Борис Велчев... Знаеш ли кой те наказа тогава срещу Левски-Спартак (не дочака да му отговоря). И внимавай как ще играеш срещу французите, защото ако сгрешиш, повече няма да видиш националния отбор!“...
                          Картината допълва тогавашният началник на ФК Берое Бончо Мерджанов:“ Веднага след изравнителния гол Сашо Костов направи неприличен жест към публиката и към пистата полетяха 50-60 бутилки. Недостойна проява на един привилегирован футболист, имащ високопоставена закрила, и неоправдана реакция на част от публиката.“
                          Това е краткото резюме на онзи исторически мач през пролетта на 70-та година, след който Берое от средата на таблицата в „А“ група отиде на заточение във втора дивизия заради кефа на любимците на другаря Борис Велчев от Левски-Спартак при МВР на БКП. Като ден-днешен си спомням картината, пренесена от черно-белия екран на още младата тогава Българската телевизия – в характерния им гаменски стил „сините“ тушираха вратаря на Берое за криминално изравняване, домакините естествено протестираха, а публиката беше готова да помете охраната и да навлезе на терена. Старозагорската пролет не беше Пражка, но министърът на вътрешните работи Ангел Солаков бдеше на своя пост, охраняван от личния си бодигард Боян Радев. А над всички се извисяваше вторият човек в Партията и държавата след Тодор Живков - Борис Велчев, наречен от народа по онова време „най-силния централен защитник на Левски-Спартак“!?
                          Заради своеволието да се изправи срещу Левски-Спартак, Стара Загора получи страшен урок от тоталитарната система, за която отборът на МВР очевидно бе свещена крава. Седмица след събитията под „Аязмото“ тимът на Берое ритуално беше изваден от „А“ група, а неговите ръководители и старши треньорът Атанас Ковачев бяха лишени от правото да упражняват професията си. Възмутени от неправдата местните партийни величия Христо Шанов и Вълчо Найденов, както и партизанският командир Стою Неделчев (Чочоолу), заминаха на спешна среща с Тодор Живков, но Първия им казал направо: „Знам, знам, те моите (б.а. - Борис Велчев, Ангел Солаков и т.н.) май я объркаха...“. В интерес на истината и като някаква реабилитация за овчедушния роден манталитет по онова време, в апогея на „реалния социализъм“, ЦК на БКП бе засипан от десетки хиляди протестни писма и телеграми от цялата страна, но властта не можеше да си плюе на физиономията и да признае, че тенденциозно репресира цял град и регион заради прищявката на милиционерските фаворити от „Герена“. Ето това не бива да забравят новите поколения беройци...

Най-посетеният ни мач в историята на Берое си остава мача от 1972 година с Левски /1:1/ (след завръщането ни в А група) - 55 000 души, като под тази цифра се има предвид всички, които са били на стадиона и около него. И независимо, че мача се предава директно по ТВ всичкото това множество остава около стадиона, независимо дали вижда нещо или не от терена. Аз съм разговарял с хора които през 1972 година са били извън стадиона и са виждали само четвърт от терена и въпреки всичко не са си тръгнали да го гледат по ТВ а са останали около стадиона.

отностно Купата - не съм съгласен. още в първите два кръга Берое играе като гост на отбори от А група - неудобните домакини Локо Мездра и Монтана, съответно победени с 0:1 и 0:3.

Коментар

.......

Коментар

• Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнение
                              пеньо, драгола може и да е носил на вуцата куфарите в мексико, но няма и една минута записана

пеньо, вие не сте имали телевизори през 1986 година и няма как сте видели кои футболисти са играли на световното

пеньо, ами то се вижда, че си селяндур прост - в цяла европа се знае, че ПЛОВДИВ е най-стария европейски град в който живота не е спирал нито за миг, а ти ми пишеш за някакъв град бироету който още не е открит, но местните селяни били сигурни, че го имало

пеньо, искам малко акъл да ти налея, но не става ............ комплексите са ви дълбоко вкоренени
                              чичка, ти каза, че нямало бероец на световното в мексико 1986, аз те опровергах. вместо да се скрие от срам, ония продължава да се излага. кажи кои футболисти от Тракия и Славия бяха на световното? колко минути игра Пашев на световното
                              и какво значение и отношение към титлата на Берое има броя на националите? че ние миналата година взехме Купата на България без нито един национал. познаваш ли по-достоен носител на Купата на България в цялата история на БГ футбола, след като купата беше спечелена от отбор изцяло съставен от български футболисти (юноши на отбора и отритнати от други отбори играчи), с ниски запалти, които бяха бавени цяла година. футболисти които бяха гонени от квартирите си, заради неплатени наеми.
                              чичка, въпреки всичко, Берое стана втория отбор (след ЦСКА), който печели купата без да е допуснал гол в надпреварата - 5 чисти победи, 4 те от които като гост

за Пловдив - дай да видим някой линк. нали в нета ти е силата. аргументирай се поне веднъж. иначе теб ако те слушаме, майните са открили сигурно Америка, топлата вода и колелото
                              и после ще ми говори точно селския бек с гаражите, които има за търговски обекти, за комплекси .
                              преди 3 години и половина положих неистови усилия, за да те предпазя от банкрут, ама ти се инатеше като магаре на лед:

написано септември 2008
                              Първоначално изпратено от _1912_
                              Продължава обработването и облъчването на аудиторията с една единствена цел - продавайте.

За да могат Пеньовците да купуват ли ?

Не, не и не - тази няма да стане . Нищо няма да продам .

Единствено ще допълвам акции както по-долу прави и колегата Arxangel.

Всички които призовават за продажби на акции са хора без една акция - защо ли толкова са се загрижи тези хора за моите акции ???

ЗАщо ли плача им стана толкова истеричен последните дни - като на жени в менопауза ???

Дали не усещат и те , че това са последните дни в които могат купят на тези наистина заслужаващи си за инвестиране нива ?

Подчертал съм думата инвестиране , а не съм употребил думата спекула - защо ли ?

Какво ще стане с моите акции ако си ги задържа ?

Парите които взема при евентуална продажбата на акциите - какво да ги правя ? На депозит ли да ги оставя
                              прав си за едно чичка - насила хубост не става, акъла не може да се налее с фуния в ничия празна кратуна. дръж си още акциите, който не слуша умния споменЪ, така си пати

Коментар

• „Новият Казийски” показа патриотична прическа пред Гонг

Този спорт май е единствения колективен, който върви добре в България! Дано и в бъдеще да се задържи тази тенденция!

Коментар

Working...
                                X