Първоначално изпратено от MILOM
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любимите ви филми
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от metachromВиждам че преобладават предпочитанията към американските и отчасти руски филми, което не е лошо. аз обаче ще добавя невероятни европейски филми - Фелини и "Амаркорд", Сладък живот, “Джинджър и Фред”, Микеланджело Антониони и "Забриски пойнт, "Рим свободен град” на Роселини, Смърт във Венеция – Лукино Висконти, "Последно танго в Париж" на Бертолучи
Есенна соната и "Сцени от един семеен живот" – Бергман.
"Да отгледаш гарвани" на Саура
"Американска нощ" на Трюфо
От руските не се спомена "Покаяние", а това е вилик филм. Също и "Те се сражаваха за родината" на Шукшин (потресаваща картина на войната с участието на семия Шукшин. "Жесток романс" и "Очи черние" на Михалков (за Гара за двама вече се спомена)
да добавя и "Уморените коне ги убиват нали" на Сидни Полак с Джейн Фонда, "Ах този джаз" "Великият Гетсби" "Кабаре", "Апокалипсис сега", "Легенда за Нараяма" на Куросава.
От българските "Козият рог".
и още и още...тези филми нямат вързарст. Те отдавна са безсмъртни!
Коментар
-
niki5
Doktor Oh Boli
Коментар
-
Първоначално изпратено от metachromВиждам че преобладават предпочитанията към американските и отчасти руски филми, което не е лошо. аз обаче ще добавя невероятни европейски филми - Фелини и "Амаркорд", Сладък живот, “Джинджър и Фред”, Микеланджело Антониони и "Забриски пойнт, "Рим свободен град” на Роселини, Смърт във Венеция – Лукино Висконти, "Последно танго в Париж" на Бертолучи
От руските не се спомена "Покаяние", а това е вилик филм. Също и "Те се сражаваха за родината" на Шукшин (потресаваща картина на войната с участието на семия Шукшин. "Жесток романс" и "Очи черние" на Михалков (за Гара за двама вече се спомена)
да добавя и "Уморените коне ги убиват нали" на Сидни Полак с Джейн Фонда, "Ах този джаз" "Великият Гетсби" "Кабаре", "Апокалипсис сега", "Легенда за Нараяма" на Куросава.
и още и още...тези филми нямат вързарст. Те отдавна са безсмъртни!Не е препоръка!
Коментар
-
niki5
25th Hour
Коментар
-
Аз много харесвам филми за реалния живот, примерно:
City of God, и един друг бразилски гледах преди малко: Tropa de Elitе - Елитен отряд за гетата в Рио (имало над 700 гета там) - по истински случай или поне така се казва в началото.
Иначе Зелената миля, Обичайните заподозрени, Изкуплението Шоушенк (велик филм), Последният Самурай и всякакви други филми с яки реплики и замисъл, фентъзи (но не боза) са от любимите ми. Има много други които съм гледал със затаен дъх до края но сега не се сещам
И две много яки комедии, едната е: "Don't be a menace to southcentral while drinking your juice in the hood" а другата е корейска "Sex is Zero" - няма да съжаляватр.
Коментар
-
Виждам че преобладават предпочитанията към американските и отчасти руски филми, което не е лошо. аз обаче ще добавя невероятни европейски филми - Фелини и "Амаркорд", Сладък живот, “Джинджър и Фред”, Микеланджело Антониони и "Забриски пойнт, "Рим свободен град” на Роселини, Смърт във Венеция – Лукино Висконти, "Последно танго в Париж" на Бертолучи
и още и още...тези филми нямат вързарст. Те отдавна са безсмъртни!
Коментар
Коментар