IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Любимите ви филми

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от chimney Разгледай мнение
    Нещо по темата:
    https://dariknews.bg/novini/liubopit...-video-2210983
    Някой гледал ли е вече "Паразит" и може да сподели мнение? Истината е, че последните години южнокорейската култура, музика и филми доста навлязоха и съм любопитен да разбера какво са ни подготвили с него.
    "Паразит" определено си заслужава - различен, интересен, макар и на моменти малко налудничав и краен. Гледайте го, няма да сбъркате. Има много послания и дава повод за размисъл - за ниските и високите етажи на живота, за мизерията и охолството и за това какво провокира насилието.

Коментар

• Нещо по темата:
      https://dariknews.bg/novini/liubopit...-video-2210983
      Някой гледал ли е вече "Паразит" и може да сподели мнение? Истината е, че последните години южнокорейската култура, музика и филми доста навлязоха и съм любопитен да разбера какво са ни подготвили с него.

Коментар

• Скоро са оскарите. Да видим какво ще предложат там.

Коментар

• Още заглавия на добри черно-бели филми:
          37. Американския филм от 1965г. In Harm's Way (в България заглавието на този филм е превеждано като
          "В опасност") е с участието на американския актьор Джон Уейн и американския актьор и продуцент Кърк Дъглас, а също и с участието на американския актьор Хенри Фонда и американските актриси Патриша Нийл и Пола Прентис.
          38. Американският филм от 1951г. "Операция Пасифик" е с участието на американския актьор Джон Уейн и с участието на американската актриса Патриша Нийл.
          39. Американският филм от 1964г. (премиерата му е през 1965г.) "36 часа" е с участието на американския актьор и продуцент Джеймс Гарнър и с участието на американската актриса Ева Сейнт.
          40. Американският филм от 1940г. "Ребека" е с участието на английския актьор и режисьор Лорънс Оливие и американската актриса Джоан Фонтейн.
          41. Американският филм от 1946г. "Големият сън" e с участието на американския актьор Хъмфри Богарт и американската актриса Лорън Бекол (Лорън Бекол и Хъмфри Богарт са били съпрузи от 1945г. до смъртта на Хъмфри Богарт през 1957г.)
          42. Американският филм от 1942г. "През цялата нощ" е с участието на американския актьор Хъмфри Богарт и с участието на родената в Германия актриса Карен Верне.
          Last edited by Ivan2015; 06.02.2020, 16:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ve6ter Разгледай мнение
            Гледахте ли "Пълно ускорение" - битката между Форд и Ферари? Чух много добри отзиви, но все още не съм го гледал. Надявам се, че няма да се разочаровам, някой ако е гледал - да сподели...
            На мен ми хареса и изобщо не съжалявам, че отделих време за да гледам този американски филм.

Коментар

• Гледахте ли "Пълно ускорение" - битката между Форд и Ферари? Чух много добри отзиви, но все още не съм го гледал. Надявам се, че няма да се разочаровам, някой ако е гледал - да сподели...

Коментар

• Ето и още заглавия на добри черно-бели филми:
                31. Американският филм "Сахара" от 1943г. е с участието на американския актьор Хъмфри Богарт и американския актьор Лойд Бриджес Джуниър (той е баща на Джеф Бриджес).
                32. Американският филм от 1942г. Now, Voyager е с участието на американската актриса Бет Дейвис и американския актьор (той също е и режисьор на някои филми) Пол Хенрийд.
                33. Американският филм от 1979г. "Манхатън" е с участието на американския актьор и режисьор Уди Алън и американската актриса и режисьорка Даян Кийтън.
                34. Американският филм от 1950г. "Сънсет Булевард" e с участието на американския актьор Уилиам Холдън и американската актриса Глория Суонсън.
                35. Американският филм от 1944г. "Арсеник и стари дантели" е с участието на родения в Англия актьор Кари Грант и американската актриса Присила Лейн.
                36. Британският филм от 1938г. "Пигмалион" е с участието на английския актьор и режисьор Лесли Хауърд и английската актриса Уенди Хилер.
                Last edited by Ivan2015; 15.01.2020, 23:13.

Коментар

• Не знам, ама "Имало едно време в Холивуд" ми е топ. Гледах го не знам над 10 пъти от както излезна

Коментар

• Първоначално изпратено от Belcho Разгледай мнение
                    "Жокера" е филма на годината! Уникален Хоакин Финикс - уан мен шоу отвсякъде прави.
                    Да, това е филмът, но дали ще го изберат е друг въпрос. И "Ирландецът" става - сигурно се е харесал на любителите на такъв тип филми. Мен лично малко ме отекчи, можеше да е по-кратък.

Коментар

• "Жокера" е филма на годината! Уникален Хоакин Финикс - уан мен шоу отвсякъде прави.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikoj Разгледай мнение
                        Нашето родно европейско кино също е дало нещо на света. Как пък да не ни хареса нещо на Фелини, Висконти, Антониони, Карло Понти, Жиро, Ано, Трюфо, Алмодовар, то само Вендерс с Криле на желанието бие десет холивудски бози взети заедно. За турското кино ще спомена само Йелмъз Гюней и Фатих Акън. Ами иранското кино, то е много близо доевропейската чувствителност. За руското кино няма да говоря, че е забранено, ама за почитателите на холивуските забавления ще кажа Бекмамбетов,понеже е казах по рождение.
                        Ми дай нещо конкретно, любимо. Такава е темата.

Ирански филм гледах случайно по някаква наша армейска телевизия и бях очарован. Попаднах малко след началото, не ми беше ясно на какъв език говорят, и останах до края.
                        Семейна драма, в доста европейски дух беше.

Коментар

• Не знам защо малко се пише за европейското кино? Защото има много хубави европейски филми.

Коментар

• Нашето родно европейско кино също е дало нещо на света. Как пък да не ни хареса нещо на Фелини, Висконти, Антониони, Карло Понти, Жиро, Ано, Трюфо, Алмодовар, то само Вендерс с Криле на желанието бие десет холивудски бози взети заедно. За турското кино ще спомена само Йелмъз Гюней и Фатих Акън. Ами иранското кино, то е много близо доевропейската чувствителност. За руското кино няма да говоря, че е забранено, ама за почитателите на холивуските забавления ще кажа Бекмамбетов,понеже е казах по рождение.

Коментар

• Още заглавия на добри черно-бели филми.
                              25. Американският филм от 1946г. Notorious (в България заглавието на филма е превеждано като "Небезизвестните") е с участието на родения в Англия актьор Кари Грант и шведската актриса Ингрид Бергман.
                              26. Американският филм от 1940г. "Магазинът зад ъгъла" е с участието на американския актьор Джеймс Стюарт и американската актриса Маргарет Салаван.
                              27. Американският филм от 1940г. "Филаделфийска история" е с участието на родения в Англия актьор Кари Грант, с участието на американската актриса Катрин Хепбърн и с участието на американския актьор Джеймс Стюарт.
                              28. Американският филм от 1957г. "Следобедна любов" (Love in the Afternoon) е с участието на американския актьор Гари Купър и британската актриса Одри Хепбърн.
                              29. Американският филм от 1947г. "Жената на епископа" е с участието на родения в Англия актьор Кари Грант и американската актриса Лорета Йънг.
                              30. Американският филм от 1993г. "Списъкът на Шиндлер" е с участието на родения в Северна Ирландия актьор Лиъм Нийсън, английския актьор Бен Кингсли и английския актьор и режисьор Ралф Файнс.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение

И още заглавия на хубави черно-бели филми.
                                13. Френският филм от 1958г. "Ни чул, ни видял".
                                14. Американският филм от 1941г. It Started with Eve (в България заглавието на филма е преведено като
                                "В началото бе Ева").
                                15. Японският филм от 1954г. "Седемте самураи".
                                16. Американският филм от 1962г. "Най-дългият ден".
                                17. Американският филм от 1949г. "Twelve O'Clock High" (в България заглавието на филма е преведено като "Фронтална атака").
                                18. Американският филм от 1951г. "Пустинната лисица".
                                Още заглавия на добри черно-бели филми.
                                19.Американският филм от 1944г. "Да имаш и да нямаш" е с участието на американския актьор Хъмфри Богарт и американската актриса Лорън Бакол.
                                20.Американският филм от 1938г. "Празник" (Holiday) е с участието на родения в Англия актьор Кари Грант, с участието на американската актриса Катрин Хепбърн и с участието на американската актриса Дорис Нолан.
                                21.Американският филм от 1937г. "Ужасната истина" е с участието на родения в Англия актьор Кари Грант и с участието на американската актриса и певица Айрин Дън.
                                22.Американският филм от 1939г. "Ганга Дин" е с участието на родения в Англия актьор Кари Грант и с участието на американския актьор Сам Джафе.
                                23. Американският филм от 1943г. "Батаан" е с участието на американския актьор Робърт Тейлър и американския актьор Томас Мичъл.
                                24. Американският филм от 1945г. "Завръщане в Батаан" е с участието на американския актьор Джон Уейн и американския актьор Антъни Куин.

Коментар

Working...
                                X