If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ясно за SMS услуги които ти дават възможост да получаваш SMS съобщения от клиенти.
Мен ме интересуват такива SMS услуги, които ти позволяват да изпращаш от интернет SMS до избрани от теб мобилни номера. Работя в куриерска фирма, искаме да можеме да изпращаме бързо и сигурно SMS известяване за получена пратка, уведомяване на изпращача за извършена доставка, изпращане на точен час на пристигане на пратка и т.н.
Ясно за SMS услуги които ти дават възможост да получаваш SMS съобщения от клиенти.
Мен ме интересуват такива SMS услуги, които ти позволяват да изпращаш от интернет SMS до избрани от теб мобилни номера. Работя в куриерска фирма, искаме да можеме да изпращаме бързо и сигурно SMS известяване за получена пратка, уведомяване на изпращача за извършена доставка, изпращане на точен час на пристигане на пратка и т.н.
Има и други фирми. Аз ползвам www.mobio.bg . Някой са с по добро изплащане, други имат по-добро обслужване. Пусни един сърч в гоогле и ще намериш кои са фирмите посредници.
Моля ако някой има представа да сподели как стои въпроса с смс-ите за телевизионните игри и услугите като например услугата на инвестора да праща котировки чрез смс. Интересно ми е колко струва как става договарянето и ского да се свържа, с м-тел ли, с глобул ли или пък с бтк.благодаря предварително.
Просто се регистрирате в сайта: www.Fortumo.bg и само за няколко минути можете да конфигурирате всякаква Ваша услуга. Всякакви игри, заплащане на услуги във Ваш сайт и всичко останало каквото сте виждали.
Вие не се договаряте, само подлежите на проверка и одобрение. Тази фирма предварително е договорила номерата с операторите, а в сайта им Вие само си избирате свободен код или дума, които клиентите да изпращат.
Не си мисли че става лесно.
Договор направо с операторите / Мтел, Глобул / е невъзможно да сключиш.
Условията са непосилни за 1-2 услуги които ще предлагаш. Искат да им се гарантира приход от 20 000 лева на номер с добавена стоиност месечно и ако не успееш да го направиш си длъжен да им довнесеш разликата. Тоест не вземаш пари а даваш.
Отделно условията са да получиш максимум 60% от стойноста в зависимост на количествата на СМС , другото остава в оператора.
По изгодния вариант е да намериш фирма посредник която има номера и ги отдава за много услуги, на номер може да има десетки и стотици услуги като селекцията се прови по текста на съобщението.
Съответно обаче при фирма посредник поручаваш по малък процент приходи , оринтировъчно 30-50% в зависимост на обемите които реализираш.
Между другото бизнеса не е толкова сладък колкото изглежда
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Договори за услуги с добавена стойност не се сключват лесно и със всички желаещи. Ако ти искаш да изпращаш съобщения продават и малки пакети -500 бр. , като имаш договор с оператора активират ти ги на еднин или няколкко номера и си пращаш - за целта обаче ти трябва техническо изпълнение /няма да цъкаш по телелфона непрекъснато/ а там вече нещата стават интересни , трябва ти компщтърджия които разбира от такива неща и няколко портов /зависи с каква скорост искаш да се изпращат съобщенията/ гейтуей - цена около 400лв на порт - с една дребна инвестиция от 2000лв. си готов да спамваш всичко живо
Трябва си посредник, защото ония продават на едро и в началото няма да си струва да купиш толко смс-и. А също тези смс-и имат "трайност" обикновенно 6 месеца.
Съжалявам, нещо съм разсеяна и не съм те разбрала.
Нямаш нужда от никакви посредници.
Обаждаш се в търговските отдели на 3-те мобилни оператори и на БТК и ги разпитваш за условията при договор за номер с допълнителни импулси или фиксирана цена.Принципът е % за доставчика и за теб.Избираш по-добрите
Ако ползваш мрежата на някой от мобилните оператори-Мтел или Глобул,информацията за борсовите сделки от инвестора и начина, са ясно обяснени тук: http://www.investor.bg/sms/
За игрите, аналогично-изпращаш смс на посочения телефон и ...броиш мухите
Моля ако някой има представа да сподели как стои въпроса с смс-ите за телевизионните игри и услугите като например услугата на инвестора да праща котировки чрез смс. Интересно ми е колко струва как става договарянето и ского да се свържа, с м-тел ли, с глобул ли или пък с бтк.благодаря предварително.
Коментар