IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vergil1975

И що си мислиш, че ги пиша тия неща заради теб?Ти коментираш моите постове в темата, не аз твоите и единствено ти отговорям.
    Теб съм те разбрал какво представляваш-комплексирано човече с мания за величие,та ти си последният човек на света, чието мнение ме вълнува. А и от морална гледна точка вониш, щото оправдаваш корупцията.
    А си и глупав,щом мислиш, че тия НЛО били кули или дронове.
    Има и други във форума с негативни качества,ама ти си ги събрал всички в твоята личност.
    Ти не си в тоя форум, за да дискутираш,а да си избиваш комплексите,да се правиш на велик и да изкарваш другите лузъри. Но за мен си господин НИКОЙ, щото не ме интересува колко пари имаш, а какъв човек си.А като човек си нула.
    Добре де, пак да питам: БИНОКЪЛ нямаш ли? Да разгледаш МАКС.ОТБЛИЗО И МАКС.ПРОДЪЛЖИТЕЛНО И ВНИМАТЕЛНО? Все повече се убеждавам че, ТИ САМ НЕ ИСКАШ това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
      Прави ми впечатление, че излизат само когато се стъмни и не са точно над града, а в околностите. Т.е все едно се крият, но същевременно имат ярки светлини.Това вече не мога да си го обясня. И тия светлини се включват само нощно време,щото колкото и НЛО да са забелязани на дневна светлина всички са без светлини.А нощно време винаги са със светлини.
      Смисълът на тези светлини е да се виждат, за да не се блъсне в тях някой ниско прелитащ самолет. Затова такива светлини задължително се слагат на дронове, на балони, вързани с въже за земята, на върховете на телевизионните кули, на върховете на високите строителни кранове, и въобще на всеки един земен обект, който се издига над новото на околония терен. Тези светлини ги има и денем, но понеже е светло, те не се виждат.

Всичко това обаче са земи обекти, а ти си въобразяваш разни врели-некипели, защото досега не се си направил труда да отидеш и да провериш. Нямам нищо напротив да си живееш в твой си собствен илюзиорен свят, но защо ни занимаваш тука във форума с твоите си илюзии за стотен пореден път. Всички разбрахме, че си гледал някакви светлини, и не ми е ясно защо трябва да го повтаряш пак, и пак, и пак.

Няма нужда да ни повтаряш и за летящите пуми, летящите крави, армадата от космически кораби, светлините от градове по други планети, които ги виждаме само като 1 пиксел. Отдавна сме те разбрали що за човек си, отдавна сме те преценили какво ти е нивото и какъв ти е интелекта, и както виждаш, достатъчно тактично не ти го напомняме. Защо обаче повдигаш темата с илюзиите си пак, и пак, и пак - това вече не ми е ясно. Създава се впечатлението, че ти сам искаш отново да започнем да ти се подиграваме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

И откъде си толкова сигурен, че ги има над всички български градове? Обиколил ли си ги всичките или ти го е прошепнала някаква твоя лична агентурна мрежа? Или отново те работи болното ти въображение и сбърканата ти логика?

ПП: Не веднъж съм те предупреждавал, че употребиш ли думичките ВСИЧКИ или НИКОЙ, със сигурност изказваш някаква ЛОГИЧЕСКА ЛЪЖА !!! Толкова ли е трудно това да го осъзнаеш? Няма как да се проверят ВСИЧКИ, както и за да разбереш дали е истина думичката НИКОЙ, пак трябва да провериш ВСИЧКИ ...
        Изказвам предположение.Целта им е наблюдение над местата,където живеят много хора.Пазарджик не е от най-големите градове и въпреки това има поне 7-8 НЛО в околностите на града. Няма нещо кой знае какво особено в града, за да са само тук,така че си правя извода,че ги има в цяла България. А дали са над всички градове няма значение.
        Прави ми впечатление, че излизат само когато се стъмни и не са точно над града, а в околностите. Т.е все едно се крият, но същевременно имат ярки светлини.Това вече не мога да си го обясня. И тия светлини се включват само нощно време,щото колкото и НЛО да са забелязани на дневна светлина всички са без светлини.А нощно време винаги са със светлини.

Коментар

• Vergil1975, китайците кой знае какво са измислили, може да са летящи фенери. Решили са да продадат много бинокли. В атмосферата не могат да маневрират толкова бързо тела, защото тя им оказва съпротивление. Като ги видиш такива клипчета със светещи точки, които се движат бързо, да знаеш че те са светлина само - трябва да са изградени от много малки частици, които минават между големите частици като футболна топка през игрище само че много по голямо от футболно игрище спрямо техния размер. Никой не знае какъв е размера на най малката частица, тя може да е много по малка от частицата на светлината, затова се опитват да я открият. Всички учени които се занимават с това предполагат, че такава частица съществува, но не знаят колко броя такива частици има, тя може и да е една единстенна за Целия Материален Свят.
          D.Y.F-091066

Коментар

Дали съм интелигентен или не няма никакво значение. Въпросът е,че НЛО и тая вечер са тук. Сигурен съм ,че ги има над всички български градове, но хората или не се вглеждат в небето или ги мислят за звезди.
            И откъде си толкова сигурен, че ги има над всички български градове? Обиколил ли си ги всичките или ти го е прошепнала някаква твоя лична агентурна мрежа? Или отново те работи болното ти въображение и сбърканата ти логика?

ПП: Не веднъж съм те предупреждавал, че употребиш ли думичките ВСИЧКИ или НИКОЙ, със сигурност изказваш някаква ЛОГИЧЕСКА ЛЪЖА !!! Толкова ли е трудно това да го осъзнаеш? Няма как да се проверят ВСИЧКИ, както и за да разбереш дали е истина думичката НИКОЙ, пак трябва да провериш ВСИЧКИ ...
            Last edited by Mateev; 26.04.2025, 00:35.

Коментар

Дали съм интелигентен или не няма никакво значение. Въпросът е,че НЛО и тая вечер са тук. Сигурен съм ,че ги има над всички български градове, но хората или не се вглеждат в небето или ги мислят за звезди.
              Имаш ли бинокъл?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Момчето е веселяк. Има даже и проблясъци. Ако би бил и наистина интелигентен, щеше да бъде чудесно но...Бог дал - Бог взел и имаме, каквото имаме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zeifod Разгледай мнение
                  Жестоко! Оправи ми деня
                  Момчето е веселяк. Има даже и проблясъци. Ако би бил и наистина интелигентен, щеше да бъде чудесно но...Бог дал - Бог взел и имаме, каквото имаме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zeifod Разгледай мнение

Жестоко! Оправи ми деня
                    Не знам кое ти се вижда смешно,но това, което пиша е 100 процента истина.И всеки с малко разум в главата, който живее в сравнително голям град, би погледнал нощем в небето при ясно време,за да види дали и там няма НЛО.
                    Ама най-лесно е да се подиграваш за неща, които не можеш да обориш,щото са ти втълпили ,че НЛО и извънземните са измислица .Е не са.
                    Last edited by Vergil1975; 25.04.2025, 11:25.

Коментар

Видях вече снимки и клипове на НЛО от доста български градове. Мои познати са виждали над София, Пловдив и Велинград.Което ме навежда на мисълта, че най-вероятно ги има над всички български градове.Лично аз ги наблюдавам всяка нощ от 5 месеца. С изключение на облачните нощи. Не знам дали ги няма или просто не ги виждам като има облаци,но във всички останали нощи са в небето.
                      Жестоко! Оправи ми деня

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                        Какви газове се анализират по далечните планети, за да се разбере има ли живот и на какъв етап от развитието си се намира

Изключително интересен и важен въпрос, свързан с астробиологията и търсенето на биосигнатури – химически следи за живот извън Земята.

Когато учените наблюдават далечни планети (екзопланети), основният им метод е спектроскопия на атмосферата. Целта е да се идентифицират газове, които:
                        1. Се асоциират с биологична активност;
                        2. Са извън химическо равновесие (т.е. не биха съществували заедно без активно производство, например чрез живи организми).

I. Ключови газове – индикатори за живот (биосигнатури)

1. Кислород (O₂)
                        • На Земята почти цялото количество свободен кислород в атмосферата идва от фотосинтезата.
                        • Ако се открие кислород в голямо количество (например >10% от атмосферата), това е силна биосигнатура.
                        • Сам по себе си не е достатъчен, защото може да се образува и по абиотичен път (напр. UV-разграждане на вода).

2. Озон (O₃)
                        • Производен на кислорода; образува се, когато UV-лъчи разцепят O₂.
                        • Озоновият слой защитава от UV и може да е индиректна биосигнатура, защото предпазва живот.

3. Метан (CH₄)
                        • На Земята основният източник на метан са живи организми (включително микроорганизми като метаногенни археи).
                        • Метанът реагира бързо с кислорода, така че съвместното му наличие с O₂ или O₃ е сигнал за активно поддържан биологичен процес.

4. Въглероден диоксид (CO₂)
                        • Универсален газ, ключов за климата и фотосинтезата.
                        • Сам по себе си не доказва живот, но в комбинация с други газове може да разкрие енергийни дисбаланси.

5. Водна пара (H₂O)
                        • Не е биосигнатура, но е ключов индикатор за обитаемост.
                        • Наличието на вода в течна форма е критично условие за познатите форми на живот.

6. Азотни съединения (N₂, NO, N₂O)
                        • Азотният оксид (N₂O) е продукт на бактериален метаболизъм и се счита за по-надеждна биосигнатура от кислорода.
                        • На Земята почти целият N₂O идва от живи организми.

7. Фосфин (PH₃)
                        • Потенциално силна биосигнатура в анаеробни среди.
                        • Скандален случай: през 2020 г. беше обявено наличие на фосфин във Венера, което предизвика огромен дебат, но все още няма категорично потвърждение.

II. Методи за анализ

1. Транзитна спектроскопия
                        • Когато планета преминава пред своята звезда, част от светлината преминава през атмосферата ѝ.
                        • Газовете абсорбират специфични дължини на вълната → анализ чрез спектри.
                        2. Емисионна спектроскопия
                        • Наблюдение на термалното излъчване от планетата (особено инфрачервения диапазон).
                        3. Рефлектансна спектроскопия
                        • Анализ на отразената светлина от повърхността и атмосферата – търсене на спектрални „подписи“ на газове или дори пигменти (като хлорофил).

III. Как се разбира етапът на развитие на евентуалния живот?

Няколко подхода:
                        Комбинация на газове Например съвместно наличие на O₂ + CH₄ → динамична атмосфера, вероятен биологичен цикъл
                        Атмосферна стабилност Ако има много „нестабилни“ комбинации → наличие на процеси (биологични или геоложки), поддържащи газовете
                        Термични профили и климат Умерена температура, налична вода → условия за по-развит живот
                        Повърхностни спектри Търсене на „червен ръб“ – характерен за растения на Земята (рефлексия при ~700 nm)
                        Тайм-вариации Изменения в атмосферата, сезонни или по-дълги – възможен метаболизъм

IV. Заключение:
                        При търсенето на живот по далечни планети, учените търсят комбинации от газове, които се асоциират с активна биология, нестабилна атмосфера и наличие на вода.
                        Най-силните кандидати за биосигнатури са: O₂, O₃, CH₄, N₂O, PH₃, особено ако са в химически неравновесие.
                        ...и никъде не споменават флотилии от кораби, които, си менят курса. Лоши чички.

Коментар

Видях вече снимки и клипове на НЛО от доста български градове. Мои познати са виждали над София, Пловдив и Велинград.Което ме навежда на мисълта, че най-вероятно ги има над всички български градове.Лично аз ги наблюдавам всяка нощ от 5 месеца. С изключение на облачните нощи. Не знам дали ги няма или просто не ги виждам като има облаци,но във всички останали нощи са в небето.
                          Всяка нощ? А пробва ли с бинокъл?

Коментар

• Видях вече снимки и клипове на НЛО от доста български градове. Мои познати са виждали над София, Пловдив и Велинград.Което ме навежда на мисълта, че най-вероятно ги има над всички български градове.Лично аз ги наблюдавам всяка нощ от 5 месеца. С изключение на облачните нощи. Не знам дали ги няма или просто не ги виждам като има облаци,но във всички останали нощи са в небето.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Реално, открити са единствено биосигнатури. Дали има развит МАКРОбиологичен живот, гаранции няма.
                              Какви газове се анализират по далечните планети, за да се разбере има ли живот и на какъв етап от развитието си се намира

Изключително интересен и важен въпрос, свързан с астробиологията и търсенето на биосигнатури – химически следи за живот извън Земята.

Когато учените наблюдават далечни планети (екзопланети), основният им метод е спектроскопия на атмосферата. Целта е да се идентифицират газове, които:
                              1. Се асоциират с биологична активност;
                              2. Са извън химическо равновесие (т.е. не биха съществували заедно без активно производство, например чрез живи организми).

I. Ключови газове – индикатори за живот (биосигнатури)

1. Кислород (O₂)
                              • На Земята почти цялото количество свободен кислород в атмосферата идва от фотосинтезата.
                              • Ако се открие кислород в голямо количество (например >10% от атмосферата), това е силна биосигнатура.
                              • Сам по себе си не е достатъчен, защото може да се образува и по абиотичен път (напр. UV-разграждане на вода).

2. Озон (O₃)
                              • Производен на кислорода; образува се, когато UV-лъчи разцепят O₂.
                              • Озоновият слой защитава от UV и може да е индиректна биосигнатура, защото предпазва живот.

3. Метан (CH₄)
                              • На Земята основният източник на метан са живи организми (включително микроорганизми като метаногенни археи).
                              • Метанът реагира бързо с кислорода, така че съвместното му наличие с O₂ или O₃ е сигнал за активно поддържан биологичен процес.

4. Въглероден диоксид (CO₂)
                              • Универсален газ, ключов за климата и фотосинтезата.
                              • Сам по себе си не доказва живот, но в комбинация с други газове може да разкрие енергийни дисбаланси.

5. Водна пара (H₂O)
                              • Не е биосигнатура, но е ключов индикатор за обитаемост.
                              • Наличието на вода в течна форма е критично условие за познатите форми на живот.

6. Азотни съединения (N₂, NO, N₂O)
                              • Азотният оксид (N₂O) е продукт на бактериален метаболизъм и се счита за по-надеждна биосигнатура от кислорода.
                              • На Земята почти целият N₂O идва от живи организми.

7. Фосфин (PH₃)
                              • Потенциално силна биосигнатура в анаеробни среди.
                              • Скандален случай: през 2020 г. беше обявено наличие на фосфин във Венера, което предизвика огромен дебат, но все още няма категорично потвърждение.

II. Методи за анализ

1. Транзитна спектроскопия
                              • Когато планета преминава пред своята звезда, част от светлината преминава през атмосферата ѝ.
                              • Газовете абсорбират специфични дължини на вълната → анализ чрез спектри.
                              2. Емисионна спектроскопия
                              • Наблюдение на термалното излъчване от планетата (особено инфрачервения диапазон).
                              3. Рефлектансна спектроскопия
                              • Анализ на отразената светлина от повърхността и атмосферата – търсене на спектрални „подписи“ на газове или дори пигменти (като хлорофил).

III. Как се разбира етапът на развитие на евентуалния живот?

Няколко подхода:
                              Комбинация на газове Например съвместно наличие на O₂ + CH₄ → динамична атмосфера, вероятен биологичен цикъл
                              Атмосферна стабилност Ако има много „нестабилни“ комбинации → наличие на процеси (биологични или геоложки), поддържащи газовете
                              Термични профили и климат Умерена температура, налична вода → условия за по-развит живот
                              Повърхностни спектри Търсене на „червен ръб“ – характерен за растения на Земята (рефлексия при ~700 nm)
                              Тайм-вариации Изменения в атмосферата, сезонни или по-дълги – възможен метаболизъм

IV. Заключение:
                              При търсенето на живот по далечни планети, учените търсят комбинации от газове, които се асоциират с активна биология, нестабилна атмосфера и наличие на вода.
                              Най-силните кандидати за биосигнатури са: O₂, O₃, CH₄, N₂O, PH₃, особено ако са в химически неравновесие.

Коментар

• Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
                                Реално, открити са единствено биосигнатури. Дали има развит МАКРОбиологичен живот, гаранции няма.

Коментар

Working...
                                X