IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Доказано е, че си видял НЕЩО. Какво е то всъщност, знае режисьорът на клипа. Киното, неслучайно, Ленин го е познал като един от най-силно въздействащи видовенизкуство: Защото, хора, възприемат визуалната информация най-добре и, каквото Партията иммп8каце, става тяхната Истина. Г,обелс също е залагал и, да си признаем, били са прави и двамата.
    Last edited by X_Y; 03.02.2025, 10:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

Дървото е тръгнало да пада - от старост, след буря, а може и да е услужливо прерязано наполовина - за нуждите на продукцията. В началото не се чупят клони, а малко по малко последните държащи фибри, преди да се стовари ствола.
      И защо не се вижда човека, който ги чупи?Камерата е насочена точно там, пък човек не се вижда.Освен това дървото не е такова, което би издържало човек с голямо тегло,а дете няма как да чупи клоните, дори и да са отрязани.А изобщо не ми си вижда старо това дърво, напротив всички клони са зелени и не се виждат изсъхнали.
      Last edited by mirodes; 03.02.2025, 08:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
        https://vm.tiktok.com/ZNeojEBHC/
        На тоя клип някакво същество чупи клони на дърво все едно са трева.Надали и горила може да има такава сила.
        Дървото е тръгнало да пада - от старост, след буря, а може и да е услужливо прерязано наполовина - за нуждите на продукцията. В началото не се чупят клони, а малко по малко последните държащи фибри, преди да се стовари ствола.

Коментар

На тоя клип някакво същество чупи клони на дърво все едно са трева.Надали и горила може да има такава сила.
          Може би извънземните виждат горилите, а не нас като съперници? Може би с тях ще воюват и искат да ги впечатлят с чупене на клони?

Признавам си, не гледах клипа, страх ме беше от оглупяване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Ами ако...Ако, дори да имат намерение и да са тръгнали да ни превземат едва вчера но, за целта им трябват по е 40÷50 хиляди години? Лошо. Не успяваме да спасим света.
            Ако ще спасява света то може да го направя човек с много власт. Като президента на някоя велика сила, не някой, който пише във форум.
            Last edited by X_Y; 03.02.2025, 10:37.

Коментар

• https://vm.tiktok.com/ZNeojwH9X/
              Напоследък има много видеа на НЛО от Русия, но това е най-странното, което съм гледал. Толкова много невероятни неща гледам в Тик ток,че вече се замислям,че повечето митични същества може да не са измислици, а реално да са съществували и в действителност да са извънземни.
              https://vm.tiktok.com/ZNeojEBHC/
              Last edited by mirodes; 03.02.2025, 00:33.

Коментар

То ако има такива доказателства за превземането ни тоя разговор изобщо няма да го водим,щото или ще сме мъртви или ще се върнем в каменната ера. Това е само предположение и дано да греша.
                Колкото до другите неща-има неофициална информация от различни източници .Официално нищо няма и надали някога ще има.
                Ами ако...Ако, дори да имат намерение и да са тръгнали да ни превземат едва вчера но, за целта им трябват по е 40÷50 хиляди години? Лошо. Не успяваме да спасим света.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Направих си труда да изгледам целия клип от край до край. Ами клипа си е съвсем истински и в него се говори за самата истина такава, каквато е. В него се говори точно за това, което вече го написах като мнение на ИИ. Телескопа Джеймс Уеб досега не е видял нито една планета, но благодарение на много добрия си спектроскоп (спектрален анализатор) по косвени методи може да изследва атмосферата на планетите, вече открити от телескопа Кеплер.

Метода се базира на това, че когато планетата е близко до слънцето, през нейната атмосфера преминава слъчева светлина, която подтиска част от спектъра на самото слънце, и по минималните разлики се съди за спектъра на планетния въздух, ако го има. Метода е косвен и е много ограничен. Може да детектира само 5-6 вида от хилядите възможни газове, а именно:
                  • Водна пара (H₂O)
                  • Метан (CH₄)
                  • Въглероден диоксид (CO₂)
                  • Въглероден оксид (CO)
                  • Амоняк (NH₃)
                  • Озон (O₃) – потенциален индикатор за живот
                  Тоест може да се детекрита само следното:
                  1.
                  Може би на планетата има вода в незамръзнало състояние
                  2.
                  Може би в тази вода има първичен едноклетъчен живот

Това е всичко, като забележете - и в двата случая в клипа се употребяват думичките Може би.

Няма никакви доказателтва за извънземни цивилизации. Няма никакви доказателства дори и за многоклетъчен живот. Има само може би съмнения за едноклетъчен живот.

Никакви градове, никакви космически армади, никакви "доказателства" за извънземен разумен живот - всичко това съществува само в болния мозък на някои от хората, гледащи този добре направен научно-популярен клип. Между другото препоръчвам на всички да го изгледат този клип. Интересен е.

Ще кажа за една самозаблуда на маниаците, гледащи клипа. Докато тече изложението на коментатора, във фонов режим показват всякакви космически картинки, направени от ИИ. Това обаче не означава, че телескопа е заснел именно това. Реално телескопа е инфрачервен, и ние няма как да видим какво точно е заснел. Учените също нищо не виждат. Те виждат само две колонки от цифри - какъв е спектъра на звездата и какъв е спектъра, когато пред пред има планета. По разликата от двете колонки изчисляват трета колонка, която може би показва какъв е спектъра на атмосферата на планетата.

Защо може би?
                  Ами защото в същото време пред звездата може да има и други планети или астероиди, които още не сме ги засекли, защото са по-малки от 1 пиксел. Защото звездата може да е в режим изблик на енергия, което променя нейния спектър. Могат да се посочат още поне 100 причини, които да ни накарат да се съмняваме, че разликите не са заради екзопланетата, а заради нещо друго.
                  Има и нещо, дето изобщо не е за подценяване: никъде няма нещо, задължаващоностаналите звездни системи да се построенибтъй, щото плоскостта на еклиптиката им, да е по продължение на зрителния ни лъч до тях. Т.е., може да се стечение така, щото чудесна планета, на отлично разстояние от звездата, НИКОГА да не преминава за нас между тяхната звезда и нашите телескопи. По този начин, ние няма как да спектрографираме техните атмосфери. И ловът на линии на излъчване и поглъщане, може да опре само в звездата. За такива, трябва да търсим друг начин. Или изтърваме дори братя по разум.

Коментар

За НЛО-тата никой не спори, че са НЛО, защото те наистина са НЛО. Дай ми обаче доказателства за извънземните армади от космически кораби, доказателства за извънземни цивилизации и видени техни градове някъде си. Дай ми доказателства, че някой иска да превземе земята.
                    То ако има такива доказателства за превземането ни тоя разговор изобщо няма да го водим,щото или ще сме мъртви или ще се върнем в каменната ера. Това е само предположение и дано да греша.
                    Колкото до другите неща-има неофициална информация от различни източници .Официално нищо няма и надали някога ще има.

Коментар

Това е видео с информативна цел.,не че е клип с доказателства. Доказателствата са ми стотиците клипове на НЛО.Няма смисъл да ги качвам, щото във всички изразявате съмнение. За себе си съм сигурен, пък каквото ще да мисли
                      За НЛО-тата никой не спори, че са НЛО, защото те наистина са НЛО. Дай ми обаче доказателства за извънземните армади от космически кораби, доказателства за извънземни цивилизации и видени техни градове някъде си. Дай ми доказателства, че някой иска да превземе земята.

Коментар

Този последния клип не е никакво доказателство, а точно обратното - говори против тебе. Така че зачеркни го от списъка си и давай следващия, за да го анализираме.
                        Това е видео с информативна цел.,не че е клип с доказателства. Доказателствата са ми стотиците клипове на НЛО.Няма смисъл да ги качвам, щото във всички изразявате съмнение. За себе си съм сигурен, пък каквото ще да мисли

Коментар

Там е работата ,че очилата не са ми розови, а черни. И колкото повече клипове гледам по темата ,толкова по-черни стават.......
                          Този последния клип не е никакво доказателство, а точно обратното - говори против тебе. Така че зачеркни го от списъка си и давай следващия, за да го анализираме.

Коментар

Трябва да си призная, че преди да отворим тази тема и аз самият не бях много наясно какво до момента сме открили и каква е вероятността наистина да сме доказали извънземен живот и високоразвити цивилизации. Благодарение на темата обаче си направих труда часове наред да проучвам всичко, което е постигнало човечеството до момента, и трябва да си призная - от оптимист проучването ме направи на песимист. Тъжно, но това е голата истина.

Ако Миро има и други научно-популярни клипве по въпроса, нека да даде линк. Обещавам, че ще ги изгледам с най-голям интерес, за да мога сам да си извадя изводи от първа ръка. Препоръчвам и на Миро още веднъж да ги изгледа, но не през призмата на розовите очила.
                            Там е работата ,че очилата не са ми розови, а черни. И колкото повече клипове гледам по темата ,толкова по-черни стават.
                            Има един момент ,който досега не бях споменал, тъй като знам, че ще се посрещне с подигравки,но му е време да го кажа. Има много случаи на безследно изчезнали хора.Далеч съм от мисълта, че всички са отвлечени от извънземни, но в някои случаи трябва да се разглежда и тази възможност. Особено такива, които са изчезнали в гористи и отдалечени от населените места райони.Има доста убедително звучащи истории на хора, отвлечени от извънземни, а и има видео как НЛО отвлича пума,така че тоя вариант изобщо не трябва да се изключва.А и да си призная именно това ме спира да отида и отблизо да снимам НЛО-а,които виждам нощно време. Едно го следвах и то спря и се насочи към колата ми.Бях близо до града и веднага обърнах и влязох в града и не ме последва. Това е истината, пък който каквото ще да мисли.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              mirodes, наивен си, няма материали които да издържат на триенето с атмосферата за да се движи в нея нещо с такава скорост.
                              Това не е баш така. Ако наистина е плод на високоразвита цивилизация, може летящия обект да е защитен със силово поле. Знам, че при подводните обекти също може да има движение с огромна скорост, и това вече е постигнато. Ами просто пред обекта се инжектира газ, който създава мехурчета, и обекта се движи с висока скорост именно през тези мехурчета, а не през плътната вода.

Коментар

• Трябва да си призная, че преди да отворим тази тема и аз самият не бях много наясно какво до момента сме открили и каква е вероятността наистина да сме доказали извънземен живот и високоразвити цивилизации. Благодарение на темата обаче си направих труда часове наред да проучвам всичко, което е постигнало човечеството до момента, и трябва да си призная - от оптимист проучването ме направи на песимист. Тъжно, но това е голата истина.

Ако Миро има и други научно-популярни клипве по въпроса, нека да даде линк. Обещавам, че ще ги изгледам с най-голям интерес, за да мога сам да си извадя изводи от първа ръка. Препоръчвам и на Миро още веднъж да ги изгледа, но не през призмата на розовите очила.

Коментар

Working...
                                X