IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Windows 11

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Хъм...

    От много години съм с Линукс.
    Last edited by RUBLA; 05.12.2021, 15:25. Причина: Заяждане.

    Коментар


    • В действителност WIndows 11 може да работи с всички стари процесори и с всичкия стар хардуер, неотговарящ на новите изисквания, но това официално не е разрешено, тъй като това е официалната политика на Microsoft. Все пак Microsoft искат да си вържат гащите, че разбирате ли ние не сме виновни, ако някой открадне от вашият компютър чувствтелна Security или финансова информация, и от това вие загубите много пари.

      Тоест никога в бъдещето Microsoft няма да разреши инсталирането на WIndows 11 на стар процесор или на компютър със стар хардуер, но в същото време е оставила отворени вратички това да се случи посредством бъзикане на регистрите от този, който знае къде и какво да пипа. Тоест има възможност да си инсталирате Windows 11 на стария компютър сега веднага, и аз горещо ви препоръчвам да го направите това ...

      Windows 11 наистина е готин - ще се влюбите в него ...
      Last edited by Mateev; 05.12.2021, 14:49.

      Коментар


      • С цел да се повиши Security-то на новата операционна система Windows 11 има и други изисквания към хардуера на компютъра:

        1. Наличие на хардуерен модул на дъното за криптиране, наречен TPM (Trustet Platfom Module) версия 2.0
        2. Наличие на UEFI Bios, като UEFI-то трябва задължително да е включено
        3. Наличие на Security Boot във Bios-а, като то също трябва да е включено
        4. Разни други истории, всичките свързани с повишаването на Security-то

        Явно Windows 11 е вманиачен на тема Security предвид факта, че такова до момента почти не е съществувало, и хакерите масово са се възползвали от този факт.

        Коментар


        • Първо малко предистория откъде произтичат всички проблеми с WIndows 11:

          Оказа се, че всички процесори за компютри, произвеждани от всички производители някъде до 2018-2019 г. имат в тях една недомислица (бъг), позволяващ една програма (вирус) да краде данни, пароли и Secyrity информация от други програми директно от кеша и регистрите на процесора. Невероятно, но факт - всички стари процесори са бъгнати, и този проблем не може да се поправи с нито една антивирусна програма.

          Тоест има огромна заплаха за крадене на пароли и на друга чувствителна информация от вашите компютри, и единственият начин да го спрете това е да изхвърлите всички стари компютри и да си купите нов със съвременен процесор и разбира се с космическа цена. Поради тази причина Microsoft е решила новият WIndows 11 да отказва да се инсталира на компютри със стари процесори - тоест на 99% от компютрите по света. Единствената официална препоръка е "Купете си нов компютър" ...
          Last edited by Mateev; 05.12.2021, 17:07.

          Коментар


          • Windows 11

            Здравейте колеги,

            Отварям тази тема, за да ви съдействам с информация как да си инсталирате и настроите новият Windows 11 на вашите компютри. Има доста тънкости и проблеми, но повярвайте ми - най-накрая резултатът ще ви хареса и ще се влюбите в него.

            От няколко дена масово инсталираме WIndows 11 по фирмените компютри, и вече сме натрупали достатъчно опит, щото да съм в състояние да съдействам и да ви помогна и на вас да минете през това изпитание ...

            Като за начало най-важното - ако имате лицензен WIndows 10, лиценза ще се съхрани и за WIndows 11. Поне при нас това е така за всички компютри, които вече сме пробвали. Ако някой все още не си е лицензирал Windows-а, в eMag се продават много евтини лицензи.

            https://www.emag.bg/operacionni-sist...&type=category
          Working...
          X