IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кои български градове ще са под вода ако морското ниво се качи с 10те метра?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
    Ако температурата на планетата се увеличала с още 0,9 градуса (за да станат 2 градуса над прединдустриалните), морското ниво щяло да качи с 10 метра.

А сега кажете какво ще остане от Бургас, след като има и квартали под морското ниво, доколкото съм чувал! Но има много на 2 метра над морското според google earth.

Също какво ще остане от Слънчака, Албена и Поморие.

И изведнъж започвам да разбирам защо древните са строяли морските градове на лек хълм. С изключение на отнесените от цунами разбира се.

Осъзнаваме ли, че глобалното затопляне ще повлияе и на български градове? Или апартамент се купува, за да се ползва "ден напред".
    Стига с тва глобално затопляне... Трябва да влезеш в новата терминология. Казват се "климатични промени", понеже обясняват всичко, и затопляне и застудяване.

И не, в нашия живот и тези на децата ни, и техните деца, няма да има градове в БГ под вода. По вероятно е теорията за Grand Solar Minimum да се окаже вярна.

Хайде със здраве.
    Last edited by Zalmoxis; 10.11.2021, 11:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Мисля че Русия, румъния и България може да платят да се изградят шлюзове на босфора и няма нищо да се залее.
      Па и турците ще си спасят 10млн истанбул.
      Европа може да направи подобно нещо в гибралтар.
      Виж нидерландия, дания, половин германия не виждам как може да се спасят ако има 10метра вълна
      Именно по тоя въпрос правя небрежни проучвания. Шлюзовете трябва да са на Дарданелите, в теснините им. Би трябвало да се състави консорциум от черноморските държави и да се проведат подготвителни работи. Възможно е морското ниво изведнъж да се вдигне. Това ще преустанови корабоплаването по Дарданелите и Босфора за дълго поради силното течение на прииждащите води. Крайбрежията на Румъния, Южна Украйна и Южна Русия между Кавказ и Делтата на Дунава ще бъдат залети в дълбочина десетки километри. Трагедията ще е измерима с черноморския потоп отпреди 8000 х. години. Българското крайбрежие също ще пострада, но все пак голяма част от него е нависоко. Обаче... както е предсказала Ванга, Шумен може да стане пристанище, тъй като долината на Долна Камчия е ниска. Дарданелите трябва да се преградят! Дори в долината на Марица би могло да се направи бент, но там ще е разорително.

П.п. За Гибралтар няма смисъл защото водите ще нахлуят през Червено море и Суецкия канал. Тапа на Дарданелите е спасението за нас. При по-високи води Галиполи също трябва се прегражда в ниските си части към шийката.
      Last edited by Trakatrak; 10.11.2021, 11:23.

Коментар

• Ще ходим на море в Айтос. Ще се изчисти част от бетона.

Коментар

Дано

ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Дъжд заваля на най-високата точка в Гренландия

https://nova.bg/news/view/2021/08/21...4%D0%B8%D1%8F/
          За пръв път отка я има Нова. Иначе по-времето когато там са живели викингите си е било нормално да попрепръсква.

Коментар

• Темата е изключително актуална. От десетина години ме тормози. А пък за инвеститори около морето може да се окаже съдбовна.
            Last edited by RUBLA; 10.11.2021, 11:08. Причина: Изтрито мнение.

Коментар

Дано

Най ще го отнесе Поморие, както и до сега при по силни бури то се наводнява до центъра на града.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Два метра покачване е достатъчно да се затрие половин Белослав. Дори и да направиш диги, то повишените подпочвени води ще наводнят основите на сградите. Варна е слабо уязвима, защото е на високо. Но според мен в нашият живот повече от два метра покачване не може да видим. Това с десет метра ми идва твърде много и твърде далечно.
                Мисля че Русия, румъния и България може да платят да се изградят шлюзове на босфора и няма нищо да се залее.
                Па и турците ще си спасят 10млн истанбул.
                Европа може да направи подобно нещо в гибралтар.
                Виж нидерландия, дания, половин германия не виждам как може да се спасят ако има 10метра вълна
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Но според мен в нашият живот повече от два метра покачване не може да видим. Това с десет метра ми идва твърде много и твърде далечно.
                  Дано

Коментар

• Два метра покачване е достатъчно да се затрие половин Белослав. Дори и да направиш диги, то повишените подпочвени води ще наводнят основите на сградите. Варна е слабо уязвима, защото е на високо. Но според мен в нашият живот повече от два метра покачване не може да видим. Това с десет метра ми идва твърде много и твърде далечно.

Коментар

• Кои български градове ще са под вода ако морското ниво се качи с 10те метра?

Ако температурата на планетата се увеличала с още 0,9 градуса (за да станат 2 градуса над прединдустриалните), морското ниво щяло да качи с 10 метра.

А сега кажете какво ще остане от Бургас, след като има и квартали под морското ниво, доколкото съм чувал! Но има много на 2 метра над морското според google earth.

Също какво ще остане от Слънчака, Албена и Поморие.

И изведнъж започвам да разбирам защо древните са строяли морските градове на лек хълм. С изключение на отнесените от цунами разбира се.

Осъзнаваме ли, че глобалното затопляне ще повлияе и на български градове? Или апартамент се купува, за да се ползва "ден напред".
                      Last edited by mpy_yordanov; 10.11.2021, 10:55.
                    Working...
                    X