Съществуването на подобна тема е показателно за тоталната девалвация на фактите в съвременното общество. Всеки има право на свои собствени факти и обратното би било фашизъм!…
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Глобалното затопляне измама ли е?
Collapse
X
-
Голяма измама, , което води до нови данъци и облагане на населението. Това в крайна сметка води до снижаване на жизнения стандарт, увеличаваща се бедност, много хора ще свършим, докато други гонят някаква химера , обаче са овластени дявол да го вземе да изместват дневния живот на хората, да се бъркат в живота на хора и държави.
- 1 like
Коментар
-
alphaomega, тези цикли на промяна на климата са си нещо което не може да се отмени, но емитирането на свъръх количества въглероден диоксид си е нещо друго и може да променя климата краткосрочно както изглежда. Има и друг проблем, ще се ликвидират залежите от въглеводороди а нямат заместител и за добив на енергия и за суровина на химическата промишленост все още. Пример как може да се изчерпят е газопровода през Украйна, в недалечното минало много украински газ беше изконсумиран и включително и в България с него бяха произведени доста азотни торове и сега обаче нямат газ и трябва да го внасят, което не е най лошото..лоше ще е ако няма откъде. Затова зелените технологии не трябва да се оставят а да се разработват, друг е въпроса че тази нужда и мисъл за бъдещето на цивилизацията се яхва и се експлоатира жестоко - нищо не правят а усвояват някакви зелени пари от изтънелите джобове на всички.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Температурата на Земята спада и се вдига във връзка с циклични промени на нейната орбита около Слънцето (виж Цикли на Миланкович, https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A6...B8%D1%87%D0%B0 )
Ето долу графика на промяната на средната температура (синьо и зелено, по различни източници; получено е чрез дълбоко сондиране на антарктическия лед) и на обема на леда на планетата за последните 450 хиляди години; най-вдясно, нулата след последното вдигане, е сегашното време. Пиковете нагоре са затоплянето, което, за нашето време, както се вижда, може да се очаква да свърши още утре. Хлътванията надолу са ледниковите периоди.
Червената графика е количеството лед на Земята и е с противоположен ход (отрицателен) по ординатата относно горните две.
Зелената е по данни на руската станция "Восток", а синята е на европейския проект EPICA. "Восток" се намира на полюса на недостъпност, то ест най-далече от бреговете на континента, и като така нейните данни са по-чисти от околно влияние върху ледения покров и, според мен, данните са по-верни.
Хоризонталните черни пунктирни линии са разположени на стойностите на съвремието ни, като по ординатата (нагоре-надолу) е разликата на средната температура на Земята от сегашната средна. По абсцисата (наляво-надясно) е времето в 1000 години, като най-вляво е най-далечното време, 450 000 години.
https://en.wikipedia.org/wiki/Interglacial
Вижда се, че температурата на Земята е изразено циклична далеч още преди появата на човека и, още повече, на промишлеността му.
Сегашният пик та температурата също е започнал без участие на човека, като ние се намираме в момента по време "0". Температурата "ни", при която животът ни е комфортен, е такава от 12 000 години назад. Според зелената линия подобна комфортна температура е имало четири пъти за доста кратко време, а всичко останало е или ледникови епохи, или горещини за сравнително малко.
Отделно може да се види, че температурата в наше време за последните неколко хиляди години природно е играла нагоре-надолу с по градус и половина, колкото и докладват сегашните климатолози около "затоплянето". Допълнително влияние оказват циклите на промяна на активност на Слънцето с период 11 хиляди години, но за това препратка не съм дал.
Ходът на всички пикове е характерен, те си приличат, то ест динамиката на хода на температурата е една и съща и, като така, само по хода им може да се предрече, че и на "нашия" пик му е дошло времето да захлажда, и вероятно то вече е започнало.
Ако не вярвате на окото ми, може би ще повярвате на учените, истинските:
"Макар междуледниковите периоди да продължават от 10 до 30 хиляди години, климатическият оптимум се държи само няколко столетия. Напълно е възможно той вече да е свършил".
Пак от Циклите на Миланович, https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A6...B8%D1%87%D0%B0 .
Дал съм руския вариант, защото той е по-малко повлиян от малоумната политкоректщина на Запада и от безсрамната цензура на Зелената мафия.
Климатическият оптимум е това, което ни трябва, за да можем да живеем, и в горната картинка е най-вдясно, последните 12 000 години.
На долната картинка може да се види неговото математично описание по различни модели (реконструкции), които са цветните линии, а черната дебела линия е тяхното общо, тяхното усреднено:
Както виждате, математичните модели показват постепенно снижаване на температурата на климатическия оптимум. Последното покачване на температурата е започнало преди 450 години, а не преди 50, както лъже Зелената мафия с купените си учЕни..
Следващият ледников период е близо, подпира ни вече, пък вие си играйте на борба със затоплянето...Last edited by chan_tura_naga; 18.10.2021, 14:22.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Все се опитвам да разбера защо много хора, особено масата българи стават конспиратори и не мога. Явно в мене нещо липсва, което го има при тях.
~~
Не съм обвинил колегата Матеев, че е трол. Нещо по-различно имах предвид. Явно не успях да обясня.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Срамота е да се говори така за колежка.Last edited by X_Y; 18.10.2021, 12:14.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Аз пък познавам една, която работи трол. Изобщо не знам на каква тема, вероятно за политика. Вероятно и не взима много, защото като знам колко е куха, едва ли може да работи друго. Но да предположиш, че някаква световна енергийна или фармацевтична мафия плаща на някого си да е трол в този форум, трябва съвсем да си се побъркал. При това както ВЕИ-та водят лобизъм, така и отсрещната страна - ТЕЦ и АЕЦ водят лобизъм. Но по някакво странно допускане само ВЕИ водрли мръсна империалистическа политика, пълна с измами, на всяка крачка, запушили са устите на всичките милиони еколози по света, в различни страни които не се понасят ... направо психо сериали, в които доста хора са се вживяли.
Все се опитвам да разбера защо много хора, особено масата българи стават конспиратори и не мога. Явно в мене нещо липсва, което го има при тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеМатеев имам чувството, че пише единствено, за да създава онлайн портфолио, с което после да кандидатства за грантове. Не само в тази тема. Аз на това му викам "активен борец"
Коментар
-
Вероятно и не взима много, защото като знам колко е куха, едва ли може да работи друго.
Срамота е да се говори така за колежка.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеАз лично познавам човек (програмист) който разработва такива ботове и знам на какво са способни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеМатеев имам чувството, че пише единствено, за да създава онлайн портфолио, с което после да кандидатства за грантове. Не само в тази тема. Аз на това му викам "активен борец"
Да стане платен трол със задна дата?
Абсурд! За такива работи пари никой не дава вече.
Трябва да знаеш че това с платените тролове е пълна измислица и такова нещо отдавна няма!
И да е имало нещо подобно в онлайн пространството, покрай избори и др. то е било преди повече от 10 години.
Сега има ботове с изкуствен интелект които могат да бъдат настроени да пишат всякакви коментари в социалните мрежи на всякакви теми.
Без проблем преодоляват всякакви защити от типа "докажи че не си робот" "capcha" и др подобни и автоматично създават профили неразличими от тези на истинските хора. Виртуални машини генерират IP адреси и мобилни номера в насипно състояние. Китайците са майстори на тая схема.
Аз лично познавам човек (програмист) който разработва такива ботове и знам на какво са способни.Last edited by alphaomega; 18.10.2021, 08:24.
Коментар
-
А между другото това което написах в предния пост е официалната позиция на науката и на сериозните учени. Тези които правят реалните изследвания на терен с физически доказателства а не просто да си измислят теории.
Аз обаче допускам че може цялата информация да е грешна и анализа да е грешен поради ред причини.
Има например хора които твърдят че света които обитаваме днес е създаден преди 6000 години. А преди това е имало някакъв съвсем различен свят за който ние почти нищо не знаем. И най интересното е че тези хора също имат доста убедителни доказателства.
В крайна сметка всеки сам си избира в какво да вярва. или поне по умните си избират. Глупаците пък вярват на всичко или на нищо.
Ето нещо интересно по темата:
Last edited by alphaomega; 18.10.2021, 07:20.
Коментар
-
Глобалното затопляне в никакъв случай не е измама. Измамата е в твърдението че ние сме основната причина. Това пак е поредната проява на колективното човешко его. Ние все си мислим че всичко започва и зависи от нас. А то реално абсолютно нищо не зависи от нас.
Глобалното затопляне е започнало веднага след пикът на последната ледникова епоха и е процес който продължава и до днес и няма нищо общо с нашите действия. Да, възможно е и ние да сме допринесли с 0.001% но ние не сме определящ фактор пък камоли да сме първоначална причина след като процесът на затопляне е започнал преди десетки хиляди години когато още цивилизация не е имало а хората са били няколко милиона общо.
Също е важно да се отбележи че ледниковият период е протекъл на няколко различни вълни. Като първата е била преди повече от 100 000 години а последната и преди около 33 000 години. Вероятно е имало и други такива периоди преди милиони години но за тях нямаме достатъчно информация и можем само да спекулираме.
При последната вълна която е била най малката ледниците от север са достигали до територията на днешна Германия. От там нагоре всичко е било дебел лед. Там където са сега Дания, Швеция, Норвегия, Финландия....не е имало нищо освен дебел лед.
България е била предимно степи и ниски гори в равнините и голи планини както са сега над 1500метра така са били целите. Гори не е имало. А на територията на днешна южна Гърция по островите там където сега има само каманаци и храсталаци е имало вековни гори които са изчезнали сравнително скоро защото сведения за тяхното съществуване са записани от древните гърци.
Last edited by alphaomega; 18.10.2021, 07:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеОт 20 г. климатът се захлажда. Снегове, дъждове и реки в Саудитска Арабия и Египет, небивали студове в Тексас и т. н. Нещо, което не го е имало от стотици години.
https://climate.nasa.gov/climate_res...-1880-to-2020/
Вижда се съвсем малко петънце близо до южния полюс, което се захлажда. Особено северното полукълбо се затопля значително. Това показват ясно термометрите и никакви данни не са изхвърляни като в някакъв измислен филм.
Другият пък четял учените и се смеел на глас.
Ще вмъкна нещо, което не се знае масово. Хомо сапиенс се е оформил някъде преди 100,000 години в североизточна Африка. Чел съм руски глупости как първо отишъл в Русия и от там в българските земи защото Босфора му пречел, а хората от Камчатка пък гребали свръхчовешки да стигнат Аляска. Преди 10,000 години Босфора е бил суша, а Черно море езеро. Хората от Камчатка са отишли преди 17,000 години по суша в Аляска, а аборигените от Индия също са се разходили до Австралия. Така че доста суша може да потъне, доказано. А градове потъват не само заради вдигане на нивото на океаните - има и други процеси, които ги подриват.Last edited by fon; 18.10.2021, 03:01.
Коментар
Коментар