IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобалното затопляне измама ли е?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Съществуването на подобна тема е показателно за тоталната девалвация на фактите в съвременното общество. Всеки има право на свои собствени факти и обратното би било фашизъм!…

Коментар

• Голяма измама, , което води до нови данъци и облагане на населението. Това в крайна сметка води до снижаване на жизнения стандарт, увеличаваща се бедност, много хора ще свършим, докато други гонят някаква химера , обаче са овластени дявол да го вземе да изместват дневния живот на хората, да се бъркат в живота на хора и държави.

Коментар

• alphaomega, тези цикли на промяна на климата са си нещо което не може да се отмени, но емитирането на свъръх количества въглероден диоксид си е нещо друго и може да променя климата краткосрочно както изглежда. Има и друг проблем, ще се ликвидират залежите от въглеводороди а нямат заместител и за добив на енергия и за суровина на химическата промишленост все още. Пример как може да се изчерпят е газопровода през Украйна, в недалечното минало много украински газ беше изконсумиран и включително и в България с него бяха произведени доста азотни торове и сега обаче нямат газ и трябва да го внасят, което не е най лошото..лоше ще е ако няма откъде. Затова зелените технологии не трябва да се оставят а да се разработват, друг е въпроса че тази нужда и мисъл за бъдещето на цивилизацията се яхва и се експлоатира жестоко - нищо не правят а усвояват някакви зелени пари от изтънелите джобове на всички.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Температурата на Земята спада и се вдига във връзка с циклични промени на нейната орбита около Слънцето (виж Цикли на Миланкович, https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A6...B8%D1%87%D0%B0 )
          Ето долу графика на промяната на средната температура (синьо и зелено, по различни източници; получено е чрез дълбоко сондиране на антарктическия лед) и на обема на леда на планетата за последните 450 хиляди години; най-вдясно, нулата след последното вдигане, е сегашното време. Пиковете нагоре са затоплянето, което, за нашето време, както се вижда, може да се очаква да свърши още утре. Хлътванията надолу са ледниковите периоди.
          Червената графика е количеството лед на Земята и е с противоположен ход (отрицателен) по ординатата относно горните две.

Зелената е по данни на руската станция "Восток", а синята е на европейския проект EPICA. "Восток" се намира на полюса на недостъпност, то ест най-далече от бреговете на континента, и като така нейните данни са по-чисти от околно влияние върху ледения покров и, според мен, данните са по-верни.
          Хоризонталните черни пунктирни линии са разположени на стойностите на съвремието ни, като по ординатата (нагоре-надолу) е разликата на средната температура на Земята от сегашната средна. По абсцисата (наляво-надясно) е времето в 1000 години, като най-вляво е най-далечното време, 450 000 години.

https://en.wikipedia.org/wiki/Interglacial

Вижда се, че температурата на Земята е изразено циклична далеч още преди появата на човека и, още повече, на промишлеността му.

Сегашният пик та температурата също е започнал без участие на човека, като ние се намираме в момента по време "0". Температурата "ни", при която животът ни е комфортен, е такава от 12 000 години назад. Според зелената линия подобна комфортна температура е имало четири пъти за доста кратко време, а всичко останало е или ледникови епохи, или горещини за сравнително малко.

Отделно може да се види, че температурата в наше време за последните неколко хиляди години природно е играла нагоре-надолу с по градус и половина, колкото и докладват сегашните климатолози около "затоплянето". Допълнително влияние оказват циклите на промяна на активност на Слънцето с период 11 хиляди години, но за това препратка не съм дал.

Ходът на всички пикове е характерен, те си приличат, то ест динамиката на хода на температурата е една и съща и, като така, само по хода им може да се предрече, че и на "нашия" пик му е дошло времето да захлажда, и вероятно то вече е започнало.

Ако не вярвате на окото ми, може би ще повярвате на учените, истинските:
          "Макар междуледниковите периоди да продължават от 10 до 30 хиляди години, климатическият оптимум се държи само няколко столетия. Напълно е възможно той вече да е свършил".
          Пак от Циклите на Миланович, https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A6...B8%D1%87%D0%B0 .

Дал съм руския вариант, защото той е по-малко повлиян от малоумната политкоректщина на Запада и от безсрамната цензура на Зелената мафия.
          Климатическият оптимум е това, което ни трябва, за да можем да живеем, и в горната картинка е най-вдясно, последните 12 000 години.

На долната картинка може да се види неговото математично описание по различни модели (реконструкции), които са цветните линии, а черната дебела линия е тяхното общо, тяхното усреднено:

Както виждате, математичните модели показват постепенно снижаване на температурата на климатическия оптимум. Последното покачване на температурата е започнало преди 450 години, а не преди 50, както лъже Зелената мафия с купените си учЕни..

Следващият ледников период е близо, подпира ни вече, пък вие си играйте на борба със затоплянето...
          Last edited by chan_tura_naga; 18.10.2021, 14:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Все се опитвам да разбера защо много хора, особено масата българи стават конспиратори и не мога. Явно в мене нещо липсва, което го има при тях.
            Това, което ти липсва и не можеш да го назовеш е елементарният "здрав разум".

~~

Не съм обвинил колегата Матеев, че е трол. Нещо по-различно имах предвид. Явно не успях да обясня.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Срамота е да се говори така за колежка.
              дали не говори за себе си фончо?
              Last edited by X_Y; 18.10.2021, 12:14.
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Аз пък познавам една, която работи трол. Изобщо не знам на каква тема, вероятно за политика. Вероятно и не взима много, защото като знам колко е куха, едва ли може да работи друго. Но да предположиш, че някаква световна енергийна или фармацевтична мафия плаща на някого си да е трол в този форум, трябва съвсем да си се побъркал. При това както ВЕИ-та водят лобизъм, така и отсрещната страна - ТЕЦ и АЕЦ водят лобизъм. Но по някакво странно допускане само ВЕИ водрли мръсна империалистическа политика, пълна с измами, на всяка крачка, запушили са устите на всичките милиони еколози по света, в различни страни които не се понасят ... направо психо сериали, в които доста хора са се вживяли.

Все се опитвам да разбера защо много хора, особено масата българи стават конспиратори и не мога. Явно в мене нещо липсва, което го има при тях.
                В класацията за нивото на заплатите "Създателите и разпространителите на новини" са на много високо място. Ама на теб ли да го обяснявам?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                  Матеев имам чувството, че пише единствено, за да създава онлайн портфолио, с което после да кандидатства за грантове. Не само в тази тема. Аз на това му викам "активен борец"
                  Може - създава. Създавай и ти.

Коментар

Вероятно и не взима много, защото като знам колко е куха, едва ли може да работи друго.

Срамота е да се говори така за колежка.

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                      Аз лично познавам човек (програмист) който разработва такива ботове и знам на какво са способни.
                      Аз пък познавам една, която работи трол. Изобщо не знам на каква тема, вероятно за политика. Вероятно и не взима много, защото като знам колко е куха, едва ли може да работи друго. Но да предположиш, че някаква световна енергийна или фармацевтична мафия плаща на някого си да е трол в този форум, трябва съвсем да си се побъркал. При това както ВЕИ-та водят лобизъм, така и отсрещната страна - ТЕЦ и АЕЦ водят лобизъм. Но по някакво странно допускане само ВЕИ водрли мръсна империалистическа политика, пълна с измами, на всяка крачка, запушили са устите на всичките милиони еколози по света, в различни страни които не се понасят ... направо психо сериали, в които доста хора са се вживяли.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                        Матеев имам чувството, че пише единствено, за да създава онлайн портфолио, с което после да кандидатства за грантове. Не само в тази тема. Аз на това му викам "активен борец"
                        Какво имаш предвид?
                        Да стане платен трол със задна дата?
                        Абсурд! За такива работи пари никой не дава вече.

Трябва да знаеш че това с платените тролове е пълна измислица и такова нещо отдавна няма!
                        И да е имало нещо подобно в онлайн пространството, покрай избори и др. то е било преди повече от 10 години.

Сега има ботове с изкуствен интелект които могат да бъдат настроени да пишат всякакви коментари в социалните мрежи на всякакви теми.
                        Без проблем преодоляват всякакви защити от типа "докажи че не си робот" "capcha" и др подобни и автоматично създават профили неразличими от тези на истинските хора. Виртуални машини генерират IP адреси и мобилни номера в насипно състояние. Китайците са майстори на тая схема.

Аз лично познавам човек (програмист) който разработва такива ботове и знам на какво са способни.
                        Last edited by alphaomega; 18.10.2021, 08:24.

Коментар

• Матеев имам чувството, че пише единствено, за да създава онлайн портфолио, с което после да кандидатства за грантове. Не само в тази тема. Аз на това му викам "активен борец"

Коментар

• А между другото това което написах в предния пост е официалната позиция на науката и на сериозните учени. Тези които правят реалните изследвания на терен с физически доказателства а не просто да си измислят теории.

Аз обаче допускам че може цялата информация да е грешна и анализа да е грешен поради ред причини.

Има например хора които твърдят че света които обитаваме днес е създаден преди 6000 години. А преди това е имало някакъв съвсем различен свят за който ние почти нищо не знаем. И най интересното е че тези хора също имат доста убедителни доказателства.
                            В крайна сметка всеки сам си избира в какво да вярва. или поне по умните си избират. Глупаците пък вярват на всичко или на нищо.

Ето нещо интересно по темата:

Last edited by alphaomega; 18.10.2021, 07:20.

Коментар

• Глобалното затопляне в никакъв случай не е измама. Измамата е в твърдението че ние сме основната причина. Това пак е поредната проява на колективното човешко его. Ние все си мислим че всичко започва и зависи от нас. А то реално абсолютно нищо не зависи от нас.

Глобалното затопляне е започнало веднага след пикът на последната ледникова епоха и е процес който продължава и до днес и няма нищо общо с нашите действия. Да, възможно е и ние да сме допринесли с 0.001% но ние не сме определящ фактор пък камоли да сме първоначална причина след като процесът на затопляне е започнал преди десетки хиляди години когато още цивилизация не е имало а хората са били няколко милиона общо.

Също е важно да се отбележи че ледниковият период е протекъл на няколко различни вълни. Като първата е била преди повече от 100 000 години а последната и преди около 33 000 години. Вероятно е имало и други такива периоди преди милиони години но за тях нямаме достатъчно информация и можем само да спекулираме.

При последната вълна която е била най малката ледниците от север са достигали до територията на днешна Германия. От там нагоре всичко е било дебел лед. Там където са сега Дания, Швеция, Норвегия, Финландия....не е имало нищо освен дебел лед.
                              България е била предимно степи и ниски гори в равнините и голи планини както са сега над 1500метра така са били целите. Гори не е имало. А на територията на днешна южна Гърция по островите там където сега има само каманаци и храсталаци е имало вековни гори които са изчезнали сравнително скоро защото сведения за тяхното съществуване са записани от древните гърци.

Last edited by alphaomega; 18.10.2021, 07:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                                От 20 г. климатът се захлажда. Снегове, дъждове и реки в Саудитска Арабия и Египет, небивали студове в Тексас и т. н. Нещо, което не го е имало от стотици години.
                                Климатът се захлаждал!!! Виж сега, температурите се мерят с ТЕРМОМЕТЪР, а не на око или с проницателни умозаключения От много години в доста точки на света и ето какво е измерено
                                https://climate.nasa.gov/climate_res...-1880-to-2020/

Вижда се съвсем малко петънце близо до южния полюс, което се захлажда. Особено северното полукълбо се затопля значително. Това показват ясно термометрите и никакви данни не са изхвърляни като в някакъв измислен филм.

Другият пък четял учените и се смеел на глас.

Ще вмъкна нещо, което не се знае масово. Хомо сапиенс се е оформил някъде преди 100,000 години в североизточна Африка. Чел съм руски глупости как първо отишъл в Русия и от там в българските земи защото Босфора му пречел, а хората от Камчатка пък гребали свръхчовешки да стигнат Аляска. Преди 10,000 години Босфора е бил суша, а Черно море езеро. Хората от Камчатка са отишли преди 17,000 години по суша в Аляска, а аборигените от Индия също са се разходили до Австралия. Така че доста суша може да потъне, доказано. А градове потъват не само заради вдигане на нивото на океаните - има и други процеси, които ги подриват.
                                Last edited by fon; 18.10.2021, 03:01.

Коментар

Working...
                                X