Първоначално изпратено от Асо Пика
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Човекът и Вселената - тайни и загадки
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Когато четеш библията като документална книга - така става.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
Второто е Леля ...... Защото между първия и втория акт на създаването на човека има 350 000 години земно време ...........
И не защото не му е харесало, ами защото така са се разбрали и договорили ..... ония тримата - Бог, Господ и Господ Бог .....
Тотал каша стана, нали ? Кой кой е и какъв е ?
Коментар
-
Второто е Леля ...... Защото между първия и втория акт на създаването на човека има 350 000 години земно време ...........
И не защото не му е харесало, ами защото така са се разбрали и договорили ..... ония тримата - Бог, Господ и Господ Бог .....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнениеИли е повторил акта , щото му харесало
или е поправил грешката , щото не му харесало
Коментар
-
Момент Бей ..............
В Светото писание и в Стария завет се говори и много пъти се споменава за Бог, Господ и Господ Бог ............
За една и съща Същност ли става въпрос или за три различни Същности ..... ?? И не ми излизайте с евтиния номер, че това е Светата Троица : Един Бог с три лица ........ Говорим за Стария завет все пак ......... каква Света Троица, кви 5 лева ............
Първият път :
Глава 1 стих 26, 27 :
„След това рече Бог: да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие ……………..“
„И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори.“
И втория път :
Глава 2 стих 7 :
„И създаде Господ Бог човека от земна пръст и вдъхна в лицето му дихание за живот; и стана човекът жива душа“.
Може би това е обяснението на въпроса, защо има хора, и хора. Едните със златни сърца (създадените по способа на Глава 1, стих 26, 27), другите - с кални сърца (по Глава 2, стих 7).Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
Явно светът, сътворен от Господ, е бил в пълен хаос след изобретяването на човека и пускането му в действие. Трябвал е специален Негов пратеник да напомни на самозабравилите се човеци да се съпикясват малко. Ама споменах, че човекът акъл от друг не иска, щото при създаването му по образ и подобие на Господ, Той му е дал всичко необходимо,ама е забравил да заличи от човешкото съзнание едно важно нещо, което е само Негово: "Аз съм Центъра на Вселената и всичко се върти около Мен...."
Така всеки човек си проектира една малка Вселена около себе си и става мазало....
- 2 Харесвания
Коментар
-
4. Имам въпрос към теб и той е по-долу …..
Без да навлизам в богословска дискусия, но ще кажа, че Новият завет е изцяло редактиран и цензуриран още с Първия вселенски църковен събор в Никея през 325 г. от н.е. Това редактиране продължава чак до Четвъртия вселенски събор в Халкидон през 451 год. Вследствие на безкрайното редактиране на Библията и специално на Новия завет са признатите до днес само 4 канонически евангелия, като от него са премахнати повече от 30 други книги като са обявени за лъжливи и не отговарящи на линията и догмата на Църквата и известни днес като апокрифни.. Разбира се първата книга, която е била моментално изхвърлена е крайно смущаващата „Книга на Енох“ от Стария завет ……
Другите книги, за които знам са :
Апокриф на Яков, Протоевангелие на Яков, Евангелие от египтяните, Евангелие от Варава, Евангелие от Петър, Евангелие от Мария Магдалена, Евангелие от Никодим, Евангелие от Филип, Тайно евангелие от Марк, Евангелие от Тома, Евангелие от Юда ………
И Посланията на :
Слово за светия апостол Тома, Деяние на светите апостоли Андрей и Матей, Деяния на Петър и Павел, Деяния на Филип в Елада, Деяния на Йоана, Успение на Блажена Дева Мария………;
Вследствие на това безкрайно редактиране и цензуриране на книгите и текстовете през вековете са се получили огромните дупки и празноти в текстовете, както и постоянните противоречия не само между два съседни текста и абзаца, но дори и в един и същи абзац в една глава …….
Въпроса ми към теб потвърждава казаното от мен по-горе :
Защо Бог създава човека два пъти в Книга Битие :
Първият път :
Глава 1 стих 26, 27 :
„След това рече Бог: да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие ……………..“
„И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори.“
И втория път :
Глава 2 стих 7 :
„И създаде Господ Бог човека от земна пръст и вдъхна в лицето му дихание за живот; и стана човекът жива душа“.
Аз като върл привърженик на извънземния произход на човека и създаването му от друга извънземна Раса (чак отворих тема Конспирации) имам отговор на този въпрос и много, много мога да ти говоря по темата, но искам да чуя и теб.
Относно създаването на човека, смятам, че един и същи акт е описан две пъти. Веднъж само като хронология и след това със съответните подробности.
Коментар
-
Явно светът, сътворен от Господ, е бил в пълен хаос след изобретяването на човека и пускането му в действие. Трябвал е специален Негов пратеник да напомни на самозабравилите се човеци да се съпикясват малко. Ама споменах, че човекът акъл от друг не иска, щото при създаването му по образ и подобие на Господ, Той му е дал всичко необходимо,ама е забравил да заличи от човешкото съзнание едно важно нещо, което е само Негово: "Аз съм Центъра на Вселената и всичко се върти около Мен...."
Така всеки човек си проектира една малка Вселена около себе си и става мазало....
В Светото писание и в Стария завет се говори и много пъти се споменава за Бог, Господ и Господ Бог ............
За една и съща Същност ли става въпрос или за три различни Същности ..... ?? И не ми излизайте с евтиния номер, че това е Светата Троица : Един Бог с три лица ........ Говорим за Стария завет все пак ......... каква Света Троица, кви 5 лева ............
Коментар
-
Първоначално изпратено от Don 0815 Разгледай мнение
Тези които на искат акъл са взели своето решение. Говорим за тези които търсят.
Относно осъждането, с което започваш поста си, не мога да се съглася. Едно от основните послания на Новия Завет е “Не съм дошъл да съдя света, но да спася ...”
Така всеки човек си проектира една малка Вселена около себе си и става мазало....Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
-
Тези които на искат акъл са взели своето решение. Говорим за тези които търсят.
Относно осъждането, с което започваш поста си, не мога да се съглася. Едно от основните послания на Новия Завет е “Не съм дошъл да съдя света, но да спася ...”
Без да навлизам в богословска дискусия, но ще кажа, че Новият завет е изцяло редактиран и цензуриран още с Първия вселенски църковен събор в Никея през 325 г. от н.е. Това редактиране продължава чак до Четвъртия вселенски събор в Халкидон през 451 год. Вследствие на безкрайното редактиране на Библията и специално на Новия завет са признатите до днес само 4 канонически евангелия, като от него са премахнати повече от 30 други книги като са обявени за лъжливи и не отговарящи на линията и догмата на Църквата и известни днес като апокрифни.. Разбира се първата книга, която е била моментално изхвърлена е крайно смущаващата „Книга на Енох“ от Стария завет ……
Другите книги, за които знам са :
Апокриф на Яков, Протоевангелие на Яков, Евангелие от египтяните, Евангелие от Варава, Евангелие от Петър, Евангелие от Мария Магдалена, Евангелие от Никодим, Евангелие от Филип, Тайно евангелие от Марк, Евангелие от Тома, Евангелие от Юда ………
И Посланията на :
Слово за светия апостол Тома, Деяние на светите апостоли Андрей и Матей, Деяния на Петър и Павел, Деяния на Филип в Елада, Деяния на Йоана, Успение на Блажена Дева Мария………;
Вследствие на това безкрайно редактиране и цензуриране на книгите и текстовете през вековете са се получили огромните дупки и празноти в текстовете, както и постоянните противоречия не само между два съседни текста и абзаца, но дори и в един и същи абзац в една глава …….
Въпроса ми към теб потвърждава казаното от мен по-горе :
Защо Бог създава човека два пъти в Книга Битие :
Първият път :
Глава 1 стих 26, 27 :
И втория път :
Глава 2 стих 7 :
Аз като върл привърженик на извънземния произход на човека и създаването му от друга извънземна Раса (чак отворих тема Конспирации) имам отговор на този въпрос и много, много мога да ти говоря по темата, но искам да чуя и теб.Last edited by Асо Пика; 21.01.2021, 13:01.
- 2 Харесвания
Коментар
-
В Библията, и специално в Новият завет, се осъждат безцелните удоволствия, а това е любимо на човека. 10-те Божи заповеди се нарушават от поне 90% от хората всеки ден многократно. Акъл никой не ще от друг, пък бил той и Господ
Пита се в задачата, за къв е тоя мозък на човека?
И тъй като мозъка/интелекта е очевидно дефектен, се работи по въпроса за изкуствен такъв. Но не е ясно по чий образ и подобие ще е той
Коментар
-
Новият завет и като цяло Библията те запознава с Един, който има отговорите на всеки въпрос.
Той е достатъчно силен, за да ти отговори по един или друг начин.
Пита се в задачата, за къв е тоя мозък на човека?
И тъй като мозъка/интелекта е очевидно дефектен, се работи по въпроса за изкуствен такъв. Но не е ясно по чий образ и подобие ще е тойLast edited by Kildirim_Bei; 21.01.2021, 12:23.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
Коментар