Първоначално изпратено от national power
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеРазбира се че е така, но уволнението на работник не противоречи на законите и конституцията. Просто му плащаш обезщетение една работна заплата и да ходи да си търси работа при друг.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Най-близките служители, които контактуват с членове на семейството, съм ги предупредил (не задължил) да се ваксинират още преди 2 месеца. Добре че ме сети - утре ще проверя какво са направили.
Като се разрастне епидемията със сигурност ще им огранича досъпа до семейството, ако не са се ваксинирали, но тогава си задавам въпроса защо са ми такива служители, които не могат да ми служат? Какво - аз ли ще се съобразявам с тях, или те с мене?
Взаимоотношенията работодател-служител са чисто финансови. Мога във всеки един момент да уволня когото си поискам дори и само защото ме е погледнал накриво, и наказанието ми ще е само една допълнителна негова заплата. Това е малка цена пред алтернативата да плъзне зараза във фирмата и да загинат хора, в това число и близки такива.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеДа съм казал, че няма продажби? Отговори на въпроса както е зададен, не вади от девет кладенеца вода.
Last edited by X_Y; 06.09.2021, 21:00.
Коментар
-
Повечето служители на повечето големи и сериозни фирми се набоцкаха още април-май когато ваксините бяха кът, някакви връзки се навързаха и за тях имаше ваксини с предимство докато другите се редяха на залените коридори.
Повечето колеги дето работят из офиси казват че в техните офиси са на 100% с антитела - или са го прекарали или са набоцкани.
Така че дилемата почти не стои.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнениеЧастните фирми не могат да предприемат мерки които противоречат на Конституцията и законите в нашата държава......
Какво - да не би да си изненадан, че никой няма да си позволи да губи пари само заради сините ти очи?
Last edited by Mateev; 06.09.2021, 20:53.
Коментар
-
А какво да направя - да ги оставя на работа и завода да стане развъдник на вируси, което пак ще спре производството, но ще плащам болнични на стотици хора. Осъзнаваш ли, че разходите за заплати/болнични са по няколко стотин хиляди на месец? Откъде да ги измисля тези пари, ако няма производство и продажби на готова продукция?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Най-близките служители, които контактуват с членове на семейството, съм ги предупредил (не задължил) да се ваксинират още преди 2 месеца. Добре че ме сети - утре ще проверя какво са направили.
Като се разрастне епидемията със сигурност ще им огранича досъпа до семейството, ако не са се ваксинирали, но тогава си задавам въпроса защо са ми такива служители, които не могат да ми служат? Какво - аз ли ще се съобразявам с тях, или те с мене?
Взаимоотношенията работодател-служител са чисто финансови. Мога във всеки един момент да уволня когото си поискам дори и само защото ме е погледнал накриво, и наказанието ми ще е само една допълнителна негова заплата. Това е малка цена пред алтернативата да плъзне зараза във фирмата и да загинат хора, в това число и близки такива.
- 1 like
Коментар
-
Ако тръгне да работи на загуба, разбира се че ще го закрия или ще го спра например за няколко месеца. Ти какво друго очакваш?
Не знам дали осъзнаваш, че нещата сега са различни от тези преди една година. Тогава нямаше ваксина и никой нямаше избор. Сега обаче има ваксина и собственият избор вече е наличен - както на работниците, така и на работодателите.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Не става въпрос за работа на загуба. Ти говориш, че работодателите ще освобождават хора, ако не искат да се ваксинират, аз ти казвам, че няма читави хора да работят без да зюсе поставят условия, а какво остава с поставянето им. И питам отново, ти ще си затвориш ли бизнеса, ако хората ти не искат да се ваксинират, а нямаш други?
Коментар
-
Мерките, които налага държавата, са абсолютният минимум, който трябва да се спазва. Никой обаче не пречи на частните фирми в производството или в услугите да си налагат свои си мерки, в това число и задължителна ваксинация както за своите служители, така и за своите клиенти. Малко вероятно е да се случи това, но при едно разрастване на епидемията може и най-вероятно ще стане масова практика.
Затова е хубаво човек да се ваксинира още от сега, за да не се окаже в един момент след 2-3 месеца в изолирано от обществото състояние, в което никой не го иска на работа и има големи ограничения до достъпа на частни обекти (молове, частен транспорт, частна магазинна мрежа, частни заведения и т.н.).
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ако тръгне да работи на загуба, разбира се че ще го закрия или ще го спра например за няколко месеца. Ти какво друго очакваш?
Не знам дали осъзнаваш, че нещата сега са различни от тези преди една година. Тогава нямаше ваксина и никой нямаше избор. Сега обаче има ваксина и собственият избор вече е наличен - както на работниците, така и на работодателите.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнениеИзлагаш се. Сигурен бях че в производствените ви цехове се влиза само с QR код. Както е сега и един заразен служител стига за да напълзи новият щам пастата за зъби. Прави сметка колко хора ще заразиш и убиеш.
Коментар
-
предупредил (не задължил) да се ваксинират
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар