IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Нови данни за ваксината срещу COVID-19 на Moderna показват, че защитата, която тя предлага, намалява с течение на времето, съобщиха от компанията, цитирани от "Ройтерс

    От там предупредиха, че ще се наложи поставянето на трета доза


    Супер за Матеевците
    Last edited by RUBLA; 16.09.2021, 12:03. Причина: Линк към конкурентна медия.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнение

      Не е антиваксърска пропаганда, а желание да бъдем оставени сами да взимаме решение. Който иска нека се ваксинира, който не иска да не го прави. Край мен има доста ваксинирани, но не съм посочил никой с пръст, за да му кажа какъв е идиот заради неговото лично решение. Искам/е да взимаме решението за ваксинация лично, а не под натиск
      Твоите права свършват там, където започват правата на другите. Правата на хората с противообществени прояви биват ограничавани и никой не роптае срещу това. Изобщо темата за свободата е доста комплексна и не се изчерпва с правенето на просто това, което ни харесва. Свободни хора няма - на макро ниво всеки е роб на нуждите, на гените си и т.н. и т.н.

      Ключът за палатката в случая е в източника на “добро” според отделния индивид, а достигането до идеята за общо “добро” само по себе си е компромис със свободата на индивида. Сложно е и би било наивно да се ограничаваме до емоционални лозунги (фашизъм!!!), които са лишени от съдържание. Бих разисквал темата, но не мисля, че средата предполага аргументирана дискусия. Инерцията на тълпата, породена от “емпиричния” опит, не се лекува със словестни аргументи. Нужно е време, в което сблъсъкът с действителността да опровергае “емпиризма” на желаното.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от start Разгледай мнение

        В Израел със завършен цикъл е малко над 60% от населението, което оставя един пул от грубо 4 млн “фашисти”. Грешката е вярна и е в тясна релация с начина, по който интерпретираме фактите.
        Абе тоя Израел "със завършен цикъл" бяха 60 процента преди повече от два месеца? Какво, времето ли спря там, или го спряхте понеже провала на ваксиизмамата там е колосален и се опитвате да поприкриете щетите? Преди около две седмици гледах в техния вестник че 2.5 милиона били вече с "трета доза"... Ама все тая, последно от телевизора казаха че Израел е с 60% ваксани, значи докато не кажат друго, завинаги оставаме до това положение.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от start Разгледай мнение
          Прави впечатление, че антиваксърската пропаганда удобно пропуска един дребен факт, твърдейки, че ефективността от ваксините била малка или никаква. Ефективността на ваксините зависи И от съотношението ваксинирани/неваксинирани. Предвид ситуацията в България, цифрите може дори да са под 53-те процента, които някой по-долу си беше изсмукал от пръстите. По антиваксърската “логика” това е фашизъм, проявен от неваксинираните спрямо ваксинираните.

          В Израел със завършен цикъл е малко над 60% от населението, което оставя един пул от грубо 4 млн “фашисти”. Грешката е вярна и е в тясна релация с начина, по който интерпретираме фактите.
          Не е антиваксърска пропаганда, а желание да бъдем оставени сами да взимаме решение. Който иска нека се ваксинира, който не иска да не го прави. Край мен има доста ваксинирани, но не съм посочил никой с пръст, за да му кажа какъв е идиот заради неговото лично решение. Искам/е да взимаме решението за ваксинация лично, а не под натиск
          Last edited by Iblis; 16.09.2021, 11:20.

          Коментар


          • За „Делта“ варианта той обясни, че е с по-кратък инкубационен период, 3-4-5 дни, за разлика от предишните. „Малко по-различни са симптомите, при него почти нямаме загуба на вкус и обоняние, имаме повече кашлица – един стандартен грип“, каза проф. Илко Гетов.

            Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021...iiata.503860,2

            Коментар


            • Прави впечатление, че антиваксърската пропаганда удобно пропуска един дребен факт, твърдейки, че ефективността от ваксините била малка или никаква. Ефективността на ваксините зависи И от съотношението ваксинирани/неваксинирани. Предвид ситуацията в България, цифрите може дори да са под 53-те процента, които някой по-долу си беше изсмукал от пръстите. По антиваксърската “логика” това е фашизъм, проявен от неваксинираните спрямо ваксинираните.

              В Израел със завършен цикъл е малко над 60% от населението, което оставя един пул от грубо 4 млн “фашисти”. Грешката е вярна и е в тясна релация с начина, по който интерпретираме фактите.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                Аз не помня кога преди е имало грипна епидемия с 4000 човека в болнциите към края на лятото.
                Колко пари е пътеката за КОВИД за престой в болница и колко е за престой при "грип"?
                Колко пари допълнително получава медицинския персонал лечение на КОВИД и колко за лечение на "грип"?

                Възможно ли е (не ми отговаряй, въпросът е реторичен), да "лекуват"/приемат в болница лица, които при НЕковид "обстоятелства" не биха били приемани?????????

                Преателю, просто правило за да се ориентираш добре "в живота" - СЛЕДВАЙ ПЪТЯ НА ПАРИТЕ...... (важи с пълна сила в глобален мащаб)
                Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.

                Коментар


                • Коментар


                  • Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

                    Да не се окаже само че тия дето се мислите с високо IQ сте изтеглили късата клечка

                    И пак опираме до въпроса защо тия дето се мислите с високо IQ сте се загрижили толкова за нас простите та пяна ви хвърчи из устата?

                    Двама са тия, "загрижените": Матеев "ГАбровски" и Барбарела "Френска".

                    Хората са на възраст и имат параноични изблици на тема - вечният живот и възможностите да живеят, отвъд смъртта. Залагат, разбира се - на вечния живот, сега.

                    Обаче! И двамата "загрижени" вече си дават сметка, че са избързали и нямат шанс да "върнат лентата", а времето тече: еднопосочно, невъзвратимо и непреодолимо... Не само, че не могат да върнат лентата, но не могат и да продължат с ваксините за "новите" щамове!!! Наясно са, че това е безмислено и няма как да ни уверят, че имат вече поставени ЧЕТИРИ ваксини! Т.е. - за себе си признават, че са се издънили, НО искат да вкарат и други с обидите и униженията си, които са подплатени с всякакви измислени "факти"

                    И сега?

                    Ми - нищо! МНОГО ГОДИНИ и в по-ново време - НАД година и половина се доказва тезата за силата на естествения имунитет на нормалните хора.

                    В същото време - ПО-МАЛКО от година се опитват да се самоуспокояват, че ваксината ромагаЛА (в борбата за "вечен живот")

                    И?

                    Десетилетия хората създават медицина. Ако беше лесно, това би се случило, преди хилядолетия. В същото време - СТРАХЪТ Е ВЕЧЕН! Този толкова ценен и ВЕЧЕН живот! Как да го направим ОЩЕ ПО-ВЕЧЕН!

                    И, идват едни други хора и за по-малко от година се опитват да убедят ИСТИНСКИТЕ медици (като Мангъров - да е жив и здрав!), че нещата не са такива, каквито от десетилетия са констатирали в своята практика.

                    .................................

                    Да де, ама всяка група си има привърженици. Интересно, НЯКОИ от българите, които живеят в чужбина - се опитват да ми вменяват КАК да живея в България! Кои изобщо са тия? Живели са в западна Европа и това им давало правото да учат другите??? И на какво НИ учат? Да не вярваме на медицината, създавана от десетилетия, защото те ВЕЧЕ са "прозрели истината"... Айде, де! За половин година!!!

                    Е, не можеТЕ да го правите! Живейте си, както ви харесва - там, където СТЕ се установили и НЕ НИ УЧЕТЕ КАК НИЕ ДА ЖИВЕЕМ и кои сме НИЕ, в България!

                    И не търсете теле под вола! Под вола ще намерите друго (по-здраво!), но не и телето, което търсите! ))

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                      Ето какво правят хората в РАЗВИТИТЕ държави (Франция)? Ваксъри срещу антиваксъри се бият с голи ръце! Барбароне? Къде си? Да ни обясниш колко сме глупави в България....

                      По какво се различават двете "спорещи" групи?

                      Двамата "спорещи" от първата двойка бяха БЕЗ маски? ѝпо какво двамата разбират, че са от различни групи? Не видях някой от тях да развява паспорта си на ваксиниран. Очевидно е, във Франция всеки се бие срещу всеки. Демокрация, кВо да се прави!

                      Барбарела "Френска" - очевидно е - "изнася революция" в България, с високо вдигнат пръст - да ни учи как е във Франция...

                      После, в клипа имаше и хора от биещите се - с маски, но бяха толкова малко на общия фон, че не си струва да говорим за тях...

                      ...............................................

                      В същото време - в България се спазваг "мерките"... Маски - на обществени места! И все пак, много зависи от нагласите. Смея да кажа, че на много места има мълчаливо съгласие да не се ползват маски! И хората - ЕСТЕСТВЕНО - придобиват естествената си реакция срещу вируса - точно както е ставало през годините НИ на живот.

                      Толкова е близо до нормалните разсъждения.

                      И да се свети името - Мангърово! Жив и здрав!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                        А налице ли са тези инфаркти като бройка над нормалната бройка за годините преди пандемията? Линк?
                        само от ковид се мре къф линк
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                          Умрели от ваксината има само във болното ти въображение. Иначе тази пандемия никога няма да отмине. Вирусът е тука и в следващите 1000 години ще трябва да се съобразяваме с него. Най-доброто, което може да се случи, е смъртността да намалее до нива, които са поносими за обществото, и да престанем да му обръщаме внимание.

                          Можем обаче от тази пандемия да си извадим един много важен извод:
                          Следващият път, когато човечеството бъде нападнато от още по-страшен и по-смъртоносен вирус, смъртността ще е много висока именно поради простотията и невежеството на голяма част от същото това общество. Това обаче може и да е за добро - светът ще се самопочисти от хората с ниско IQ и благодарение на естествения подбор човечеството ще се издигне на следващото по-високо еволюционно стъпало.
                          Подобен плам не може да избълва и соплото на излитаща ракета.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                            Ето какво правят хората в РАЗВИТИТЕ държави (Франция)? Ваксъри срещу антиваксъри се бият с голи ръце!

                            Или пък, много по-вероятно, футболни хулигани. Откъде ги копаете тия идиотщини? В заглавието и антифа се споменава, да има по-широко приложение.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                              Умрели от ваксината има само във болното ти въображение. Иначе тази пандемия никога няма да отмине. Вирусът е тука и в следващите 1000 години ще трябва да се съобразяваме с него. Най-доброто, което може да се случи, е смъртността да намалее до нива, които са поносими за обществото, и да престанем да му обръщаме внимание.

                              Можем обаче от тази пандемия да си извадим един много важен извод:
                              Следващият път, когато човечеството бъде нападнато от още по-страшен и по-смъртоносен вирус, смъртността ще е много висока именно поради простотията и невежеството на голяма част от същото това общество. Това обаче може и да е за добро - светът ще се самопочисти от хората с ниско IQ и благодарение на естествения подбор човечеството ще се издигне на следващото по-високо еволюционно стъпало.
                              Ти ще се съобразяваш няколко месеца макс година

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                                За 1 инфакт да, ама за 10 хиляди инфаркт-а е лесно доказуема СТАТИСТИЧЕСКИ причината.
                                Аз не съм намерил доктор да ми каже каква е причината да вдигам кръвно примерно. Или каква е причината да НЯМАМ холестерол ако че съм 100 кила
                                А налице ли са тези инфаркти като бройка над нормалната бройка за годините преди пандемията? Линк?

                                Коментар

                                Working...
                                X