IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Има 39 подварианта на Делта, другата седмица и в София разпространението ще стане дифузно

    Ще смаем света с нашите данни на национално ниво, заяви проф. Кантарджиев

    OFFNews Последна промяна на 06 октомври 2021 в 08:42 23365

    32 на сто от хората в София са ваксинирани. Ще се отварят още легла за COVID пациенти в столичните болници.

    Ще смаем света с нашите данни на национално ниво - ако 13 на сто от ваксинираните са заразени, ами то 19 на сто са всички ваксинирани у нас, излиза, че ваксините не действат, заяви проф. Тодор Кантарджиев. Трябва да се вземат мерки да се регистрират всички нови случаи, подчерта той. По думите му на обществото се предоставят все по-малко данни.

    Вчера има 2886 случая, 25% от тях са в болница. Ситуацията в страната е: пълни болници, пълни интензивни отделения с COVID-19, много умрели... Четвъртата вълна надмина починалите с коронавирус от третата вълна, когато нямахме ваксини, подчерта проф. Кантарджиев. Каква е тази кампания - мина годността на ваксините, ваксинирайте се! Глупости - все едно тъщата да каже: "Зетко, вчерашния боб ще го ядеш ли или да го хвърлям", критикува той.

    Според него COVID зоните не работят добре.

    Делта вариантът има 39 подварианта, НЦЗПБ търси тях. Там, където има много различни варианти, има дифузно разпространение. Така е в София - област, за столицата очаквам другата седмица разпространението да стане дифузно, каза проф. Кантарджиев.

    Хората трябва да се ваксинират, категоричен бе той.


    39 варианта- 39 ваксини да си изпраскат факърите

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
      https://www.youtube.com/watch?v=3HyO...97%D0%98%D0%AF

      Защо продължават да се заразяват ония, които са ваксинирани?...

      Ако сте изкарали някой от естествените варианти на ковид (независимо дали сте ваксинаряни) - имате дефинитивен имунитет, при което - нито ще се заразявате, нито пък ще заразявате околните;;;

      Не е сигурно, че ваксините изграждат клетъчен имунитет.... Това ТРЯБВА да се докаже...

      Мангъров не се е ваксинирал срещу ковид, не си е правил и тест!

      За сезонния грип Мангъра си е поставил ваксина.

      Оти така работят ваксините срещу грипни вируси. Вируса влиза в носоглътката (устната кухина) и там заразява първо. Да ама ваксините там не действат. Те почват да действа чак като вируса попадне в кръвообращението.

      Ако те успокоява гадовете от биг фарма са го знаели, но не са ни го казали. Само че не знам дали гадовете от биг фарма или гадовете от медиите, щото си има туитове от техническите лица на Модерна, Файзер и пр. че ваксините не са инфекциозни. Т.е. не спират заразяването на 100%, а само предотвратяват тежко протичане на болестта.

      Щото има ваксини които се водят инфекциозни дето спират заразяването. Но за грип или грипо-подобни вируси нямаш такива ваксини и към момента не е ясно дали могат да се направят. Говори се за спрейове дето се пръскат периодично в носа, които да имат евентуално по-висока степен на защита. Демек периодично да се изгражда имунитет у тея клетки в гърлото и устната кухина.


      А вероятността от повторно заразяване е по-малка. Поради 2 фактора - първо че вируса ти минава през носа, съответно там се изгражда някакъв имунитет у тея клетки. И второ като попадне вируса в кръвта имунната система изгражда антитела срещу доста повече фрагменти на вируса, отколкото на това дето ти вкарва ваксината. Да кажем ако чрез ваксината се изграждат антитела за 5 фрагмента от вируса, то чрез самия вирус се изграждат антитела за 20-30 фрагмента от вируса - съответно имунитета придобит чрез преболедуване е доста по-силен отколкото чрез ваксинация.


      Горе доле така е обяснението на прост език.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
        Никой не коментира, че всичките скандинавци + Исландия спират да прилагат Модерна за хора под 30год.
        Нали е одобрена от EMA, проверена, сигурна?
        Коментирахме го поне 5 пъти и не само за Модерна, а и за другата РНК ваксина.

        Миокарда на сърцето се среща нормално 1 на 100 000 човека. При младите мъже в САЩ и Израел (още преди 2-3 месеца) е установено с изненада че се среща 1 на 20 000. Цели 5 пъти повече от нормалното. Явно и скандинавците са стигнали до тези изводи с леко закъснение.

        И тука е тънкия момент - миокарда на сърцето се среща и при 20-30% от преболедувалите Ковид. Та има голяма вероятност случаите да се дължат на безсимптомно преболедуване, отколкото на ваксината. Както и да е.

        Същата война имаше и срещу Астрата. Сега явно Модерна попада под тези удари. Но па в Израел ползват само Файзер и имат същите проблеми.




        Коментар


        • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

          Тия, които са преболедували - никой не се занимава с тях, защото ще излязат страшни дивотии за ваксините. Няма нищо по-умно и мъдро от Природата. Ваксините са само човешки опит, който не надхвърля елементарна имитация на това което прави Природата. Ти откъде си запознат с положението при преболедувалите?


          Думичката "заразяване" означава попадане на вируси в организма. Ами във всеки един човешки организъм могат да попаднат вируси, дори и във ваксинираните или преболедувалите. Така че всеки може да се зарази пак и пак и пак, и твърдението, че преболедувалите не се заразяват, е една от най-тъпите антиваксърски простотии, плод на тотално невежество.

          Думичката "боледуване" означава, че са се появили сиптоми на една или друга болест. Да, ама тези сиптоми могат да бъдат по две причини:
          1. Вирусът се разпространява в организма и нанася все повече и повече щети - дълго и тежко боледуване при неимунизираните
          2. Имунната система се бори успешно с вируса - кратко и леко преболедуване при имунизираните

          И последно - преболедувалите и ваксинираните изграждат един и същи имунитет. Дори и да е имало някаква разлика в началото, при първото попадане на вируси в имунизиран човек той бързо ги унищожава, но в същото време си изгражда и пълният комплект от антитела, които ги имат преболедувалите. Тоест и двете групи хора са ЕДНАКВО ИМУНИЗИРАНИ.
          Last edited by Andi11; 09.10.2021, 11:25.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

            Разбира се, че маски, карантина или миене на ръце не могат да спрат вируса, но могат силно да редуцират вирусния товар при поглъщане, както и силно да ограничат скоростта на разпространение на една епидемия, броя на болните и броя на умрелите за единица време.

            И моля ти се престани да наричаш лекарите "убийци", защото истинския убиец си ти с тази твоя антиваксърска пропаганда за повече смърт.
            По правило не те чета, но сега е добре, че го направих.
            Използвал съм битовото значение на думата "спират".
            Статията казва "не намаляват случаите".
            Compared to no masks there was no reduction of influenza-like illness (ILI) cases
            Сега ще го поправя и в поста долу, та дървените хвилосови, които могат само да се хващат за думи, да не досаждат с глупости.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

              Нищо подобно - както ваксинираните, така и преболедувалите могат да се заразяват пак и пак и пак. И двете групи след заразяване могат да заразяват и други хора. Имат обаче следните предимства:

              1. В повечето случаи изкарват болестта много бързо (за 2-3 дена) и много леко (почти безсиптомно).
              2. Процента на смъртност е около 5-10 пъти по-нисък.
              Тия, които са преболедували - никой не се занимава с тях, защото ще излязат страшни дивотии за ваксините. Няма нищо по-умно и мъдро от Природата. Ваксините са само човешки опит, който не надхвърля елементарна имитация на това което прави Природата. Ти откъде си запознат с положението при преболедувалите?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от chan_tura_naga Разгледай мнение
                .....Изводите в статията накратко:
                –– Маските, даже клас N95, не спират разпространението на респираторни вируси.
                –– Карантината не спира разпространението на респираторни вируси.
                –– По-честото миене на ръцете има съмнителен ефект в спирането на разпространението на респираторни вируси.
                ......
                Разбира се, че маски, карантина или миене на ръце не могат да спрат вируса, но могат силно да редуцират вирусния товар при поглъщане, както и силно да ограничат скоростта на разпространение на една епидемия, броя на болните и броя на умрелите за единица време.

                И моля ти се престани да наричаш лекарите "убийци", защото истинския убиец си ти с тази твоя антиваксърска пропаганда за повече смърт.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                  Целта:
                  "И ако искаш да се изследваш, изследвай се. Само че съм сигурен, че на втората седмица на хората ще им омръзне и ще решат, че им е много по-добре, ако бъдат имунизирани".
                  Явно томболите нямат търсеният ефект.
                  Тук бих използвал думата "ваксинирани".

                  Защото аз съм имунизиран, без да съм ваксиниран – аз съм с естествено придобит имунитет срещу вироза.


                  От два-три месеца забелязвам нарочно изкривяване на понятието и думата "имунитет" чрез отъждествяването му единствено с ваксиниране.
                  Това е антинаучно.
                  Last edited by chan_tura_naga; 09.10.2021, 10:32.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    смисълът на локдауна е да смекчи удара върху здравната система с ясното съзнание, че икономиката ще страда. на колко оценяваш живота на един баща или майка на 2 деца на 45 години, който при препълнена система би умрял без кислород. Моите познати са точно такива хора.
                    Да, логично е.
                    Но едно е логиката в главите ни, друго са реалността и фактите. Нерядко те не съвпадат.

                    Ето ти тук едно обзорно изследване на повече от 100 научни статии с наблюдавани десетки хиляди хора за ефективността на мерките срещу разпространението на респираторни вируси:
                    https://www.medrxiv.org/content/10.1...17v2.full-text

                    Изводите в статията накратко:

                    –– Маските, даже клас N95, не намаляват случаите на заболяване от респираторни вируси.

                    –– Карантината не намаляват случаите на заболяване от респираторни вируси.

                    (и от един друг вариант на тази статия – https://www.cochranelibrary.com/cdsr...6207.pub5/full )
                    –– По-честото миене на ръцете има съмнителен ефект за намаляване на случаите на заболяване от респираторни вируси.


                    Мога да бъда така любезен да дам извадки от текста, ако има желаещи.



                    Между другото, с месеците няколко пъти цитирам тази статия и съответно я преглеждам.
                    Забелязвам промени в нея под натиска на ковид-мафията.
                    Ако я зачетеш, ще видиш, че уводът напълно противоречи на изводите – в полза на ковид-мафиотите и лекарите-убийци. В началото нямаше това малоумие.
                    Но главното на работата са изводите, а не уводът, н'ест се па?
                    Ако нещата, обаче, продължават в същия дух, статията скоро може да изчезне или даже да се промени до апотеоза на ковид-мафията и лекарите-убийци.
                    Last edited by chan_tura_naga; 09.10.2021, 11:07.

                    Коментар


                    • Целта:
                      "И ако искаш да се изследваш, изследвай се. Само че съм сигурен, че на втората седмица на хората ще им омръзне и ще решат, че им е много по-добре, ако бъдат имунизирани".
                      Явно томболите нямат търсеният ефект.
                      Съвсем скоро и у нас - ковид сертификатът може да стане ключ за влизане в ресторант, театър, фитнес или в магазина. Възможно е още от 1 ноември да ни...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bota156

                        ХОДИ СА ПРЕГЛЕДАЙ НЯКЪДЕ. Ко искаш да те уредя?
                        ВСИЧКО СЪМ ПОСТИГНАЛ САМ, и комунистите са ми пречили още през 87г на 12 години имам досие. Трябваше да ходя на екскурзия/лагер за награда за най-добър математик в източна германия и Унгария. Като враг на народа ме пратиха 2 пъти в Украйна
                        А случайно да се чувстваш като син на Господа или Наполеон? Тук за съжаление не обсъждаме кой кой е, а кой има желание да си сложи ваксина, като всички сме анонимни.

                        Коментар


                        • Дезинфектант, ти още ли сееш "мъдрости" ... ?!?

                          Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                          Нищо подобно - както ваксинираните, така и преболедувалите могат да се заразяват пак и пак и пак. И двете групи след заразяване могат да заразяват и други хора. Имат обаче следните предимства:

                          1. В повечето случаи изкарват болестта много бързо (за 2-3 дена) и много леко (почти безсиптомно).
                          2. Процента на смъртност е около 5-10 пъти по-нисък.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                            Защо продължават да се заразяват ония, които са ваксинирани?...

                            Ако сте изкарали някой от естествените варианти на ковид (независимо дали сте ваксинаряни) - имате дефинитивен имунитет, при което - нито ще се заразявате, нито пък ще заразявате околните;;;......
                            Нищо подобно - както ваксинираните, така и преболедувалите могат да се заразяват пак и пак и пак. И двете групи след заразяване могат да заразяват и други хора. Имат обаче следните предимства:

                            1. В повечето случаи изкарват болестта много бързо (за 2-3 дена) и много леко (почти безсиптомно).
                            2. Процента на смъртност е около 5-10 пъти по-нисък.

                            Коментар


                            • Без ограничения за заведенията с ваксинирани клиенти

                              https://nova.bg/news/view/2021/10/08...D%D1%82%D0%B8/

                              Същите условия ще важат и за преболедували COVID-19

                              Променят правилата за работа на заведенията. Всички ще могат да работят на пълни обороти, без вечерен час, ако клиентите имат сертификат за ваксинация, официален документ за преболедуване на COVID-19, PCR-тест или бърз антигенен тест.

                              Това е обсъдено на среща на бранша с министрите на здравеопазването и туризма.

                              Тези правила ще заместват затварянето на заведенията без компенсации и ще важат само, когато държавата се намира в „червена“ зона, казват от бранша.

                              Коментар


                              • https://www.youtube.com/watch?v=3HyO...97%D0%98%D0%AF

                                Защо продължават да се заразяват ония, които са ваксинирани?...

                                Ако сте изкарали някой от естествените варианти на ковид (независимо дали сте ваксинаряни) - имате дефинитивен имунитет, при което - нито ще се заразявате, нито пък ще заразявате околните;;;

                                Не е сигурно, че ваксините изграждат клетъчен имунитет.... Това ТРЯБВА да се докаже...

                                Мангъров не се е ваксинирал срещу ковид, не си е правил и тест!

                                За сезонния грип Мангъра си е поставил ваксина.

                                Коментар

                                Working...
                                X