Първоначално изпратено от power grid
Разгледай мнение
"Днес шансът ти е да разчиташ на интернет, за да направиш софтуера си много по-силен, като използваш модела на услугите. За да станем лидери обаче, е необходимо много повече: трябва да сложим интернет услугите в центъра на стратегията си".
Запазил съм го 2005/11/30. Защо ми направи впечатление - защото големите компании затварят в себе си много know-how. И не само IT. Но в случая ще говоря за IT. Все повече и повече събрано знание се предоставя под формата на услуги в облак. И какво се случва с редовия обикновен програмист, който би искал да бъде новатор, изобретател? Да тръгне да създава нова технология от нулата, примерно за разпознаване на говор? Или нещо друго? Няма как - няма как да надскочи години на разработка от големи екипи, които са специализирани в тази област и вече са много, много напред. Остава му като възмобност да ползва въпросните вече готови технологии. Съответно чете много документация. Та - за да си в крак с технологиите, нямаш време да я учиш от А и Б, учиш се да ползваш едни затворени черни кутии, за които знаеш, че при вход еди какъв си, се получава еди какъв си изход. В готов вид. И формално ставаш специализиран програмист към някоя от големите IT фирми. Това дава ли ти пълна свобода? Ето ви вече рамка. Ами ако спре облака? Ами ако се променят лицензионните условия? Та - да се прехвърлим на ковид експертите. Не ли ли приличат нещата? Те, до един, нямат представа от ваксината, имат представа от информационни статии свързани с нея. Най-пълната информация може да я даде САМО компанията производител, или независими изследвания, или сертифициращи органи ако разполагат с пълна информация. Знанието е затворено в големите компании. От там нататък, аз не мога да приема, че някой го наричат или се самонарича експерт по тези ваксини.
Коментар