IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
    Ти май не схвана иронията, а? : )))
    Мисълта ми беше много знаеш какви буламачи са представлявали ваксините, които са ни бухали навремето (ама иначе превъзнасяш миналото).
    А сега всички сте професори по ваксини. : ))))
    Чели-недочели и решили, че сте специалисти по материята.
    То ако се ставаше така..... сигурно и кучетата щяха да са на щат у месарницата.
    п.с.
    Относно продължителността - никой не знае колко му е отредено, но по-важно е качеството на живот, а не количеството.
    Виж, не искам да водя безсмислени спорове, щото доникъде не водят.
    Доста годинки вече съм на тоя свят, познавам стотици хора около моята възраст, и ЕДИН не съм чул да се оплаче от ваксина или странични ефекти от нея.
    Да, знам че има МНОГО малко хора, които поради различни СТРОГО индивидуални причини може да са изпитали нещо.
    Но за това можеш да се сърдиш на късмета си, не на някой друг.
    Last edited by Kildirim_Bei; 11.11.2021, 19:32.
    Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
    ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

тнм опитай се да звъннеш в РЗИ - НИКАКЪВ ШАНС ДА ТИ ВДИГНАТ. десетки пъти пробвано
      Когато ни карантинираха ни дадоха телефон за връзка. Звънях им само веднъж - за контролния преглед при пулмолога. Вярно, отне ми около половин час да се свържа, защото непрекъснато даваше заето. Но аз съм упорит човек и не се отказвам лесно - накрая успях.
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Тъни мъни моля те.Аз го изпитах на собственият си гръб.В мъката и болката си сам абсолютно сам....мама като почина погребение ли да организирам жена ли да водя по донтори.Погребалната агенция опря до кмета и той ги отсвири...Вярвам на мен си и колегите ми.Днес е същото.Не ги защитавай тия изроди
        Пеше, защо мислиш, че аз не съм го изпитала на собствения си гръб!? Моята майка, мир на праха й, също почина от Ковид на връх Бъдни вечер. Та, и на мен не ми беше лесно да организирам погребение и да се грижа за баща ми, който буквално изпадна в шок.

Да не мислиш, че ми беше лесно, когато отказаха да приемат съпруга ми с положителен тест в болницата, при положение, че е диабетик, диагностициран с ХОББ, с високо кръвно налягане, Лаймска болест и алергия към почти всички антибиотици /по тази причина е ваксиниран/!? Просто извадихме късмет, че сатурацията и температурата му бяха в нормите, а пневмонията - едностранна.

Затова и аз като теб си правя заключения от личните преживявания и от разговорите с приятелите и колегите ми, които също бяха в карантина по домовете си.
        Last edited by tnm; 11.11.2021, 19:20.
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение

Ma да бе, така е....делтата не тръгна от индия със 100% ваксинирани или ламБа-та от латинска америка с 200%...

Сто милиона за 85 дена не са шега работа ! https://timesofindia.indiatimes.com/...w/82007330.cms
          Достатъчно е 1 % да имат странични реакции и ето ти го 'делта варианта "

Коментар

.,..

Но от друга страна като са си слагали други ваксини (по соца и т.н.) кой знае и тогава какви буламачи са ни бухали!...

Само на този твой въпрос ще отговоря.
            ​​​​​​
            Други ваксини (не при соца, а при демократичното общество, в което живеем от 32 години), ако нямаш наблюденията, които би трябвало да има твоят личен лекар, то ще ти кажа, че - например - има периодична реимунизация за тетанус и (ако не се лъжа) дифтерит.

Повтарям: периодиката (годините) би трябвало да следи личният (ти) лекар и (евентуално) да те уведоми, че през настоящата (или следващата) година ПРЕДСТОИ еди каква процедура....

Аз мисля (без да ангажирам никого с моето мнение), че точно подобни навременни съобщения определят един лекар като добър.

И сега, на същността на въпроса:

Ако ти се наложи да се ваксинираш при демократичния строй, напр срещу тетанус, ще отидеш в аптеката и ще поискаш (твоята) ваксина.

Дали е "буламач" (или ваксина) можеш да провериш по идентификационния код, който придружава ампулата, като първа стъпка.

Ако желаеш това да не е "буламач" - сигурно би продължил проверката, но някой може да те определи като параноик... Нямам мнение по въпроса.

Важно е, че имаш уникален идентификационен код, с който отговарям на некоректни твои предположения.

При соца беше различно: минаваш, бодат те, след няколко дни мерят с линийка диаметъра на възпаленото място на убождането. Каква информация е носело това измерване, вероятно медиците знаят.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Добре, айде да започнем от данните и после да приложим анализ. За мен това са проверени и потвърдени данни:

Как да обясним чудовищното увеличение на загиналите? Ако не са умрели от КОВИД, от какво?
              Лесно.
              10 пъти съм писал, а и много други също, че от 2 години НЯМА адекватно лечение и профилактика на много болни хора, които са с много по-рискови и скоротечни болести в сравнение с ковида, и които поради споменатата липса на внимание и НАВРЕМЕННО лечение, се обострят и скоропостижно си заминават. Ковида допълнително утежнява ситуацията им, а ако са с положителен ПСР, по-лесно ще влязат в Пентагона, отколкото в наша болница.
              Last edited by Kildirim_Bei; 11.11.2021, 19:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Леле, Пеше!!! За някои неща не си прав. В момента, в който ти сложат диагнозата и те поставят в карантина ти се обаждат от РЗИ и първият им въпрос е как се чувстваш, а вторият - има ли кой да ти пазарува. Също така ти обясняват, че имаш право на т.н. "зелен коридор"- да отидеш на контролен преглед или ако си зле да тръгнеш към Бърза помощ.

Информацията ми е с давност от последните две седмици, през които бях в карантина.
                Наздраве!
                тнм опитай се да звъннеш в РЗИ - НИКАКЪВ ШАНС ДА ТИ ВДИГНАТ. десетки пъти пробвано
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Леле, Пеше!!! За някои неща не си прав. В момента, в който ти сложат диагнозата и те поставят в карантина ти се обаждат от РЗИ и първият им въпрос е как се чувстваш, а вторият - има ли кой да ти пазарува. Също така ти обясняват, че имаш право на т.н. "зелен коридор"- да отидеш на контролен преглед или ако си зле да тръгнеш към Бърза помощ.

Информацията ми е с давност от последните две седмици, през които бях в карантина.
                  Наздраве!
                  Тъни мъни моля те.Аз го изпитах на собственият си гръб.В мъката и болката си сам абсолютно сам....мама като почина погребение ли да организирам жена ли да водя по донтори.Погребалната агенция опря до кмета и той ги отсвири...Вярвам на мен си и колегите ми.Днес е същото.Не ги защитавай тия изроди

Коментар

• Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение

Това е скандално и трябва да се разследва, ако е вярно. От друга страна в тоя тъп портал пише за починали с ковид, а не от ковид. Изроди!
                    Данните от точно този портал са официалните и се цитират през няколко секунди от официоз-медията - хидрата с многото глави. Всички жертви на ПТП от началото на пандемията, ако имат положителен тест, най-вероятно са в точно тази статистика на "свръхсмъртност", която диктува живота в държавата. Всичките жертви на каквото и да е, ако дали положително, вероятно са там - ухапала го акула, умрял от кобит.

Коментар

• Първоначално изпратено от NZero Разгледай мнение
                      Аз предлагам следното. Във форума има достатъчно качествени хора в своята професия, труд, дейност и т.н. Да спрем с обидите, надвикванията, слуховете и т.н. Да се публикувт само проверени, потвърдени данни. Да се опитаме да анализираме проблемите и да намерим конкретни причини за тях. Какво казвам - един народ сме, общество - да си помогнем сами. Аз се нагледах на непоследователност от управляващи (не само последните). Разделението на води до нищо добро. Стигматизацията не води до нищо добро. И двете страни имат реални аргументи. Но, пак казвам - да не забравяме, че всъщност не сме две страни - всички сме от едната страна.
                      Не може. Еврогейския съюз бди да не би да си оправим здравеопазването и образованието. Оттам, само болни и прости. Къде въобще си тръгнал срещу официалната власт?

Last edited by vikhunter; 11.11.2021, 18:36.

Коментар

А кой да и напазари кой да и купи лекарства?Ако и жена му е била болна кой да пазарува на тях кой да плати сметки как да отидат на лекар???Аз бях в подобна ситуация и добре ч колега ме предупреди да ги отсвиря...Колегата беше почти месец с много висока температура и не го пускаха да отиде на лекар тия изроди.Това са изроди.Като затваряш човека ще поемеш грижата за него и старите му родители...Изроди.Никога няма да се ваксинирам нито ще се регистрирам никакви сертификати и тестове.Жена ми по едно време реши да търси помощ и я заведох за писиар.Излезе един келеш пипна я за носа теста отрицателен а тя болна...Да им еба путката майна и боклуците това е изродщина не е фашизъм.Това са изроди и изчадия.На нас обикновените хора УБО не ни прислугва и места в във ВМА и Правителствена няма осигурени...Ако имах властта щях да ги наредя на Дондуков пред Партийният дом и с калашника.Забравих само да кажа че личната докторка на мама и нашата се бориха като лъвици до края на живота си ще им бъда безкрайно благодарен.Обикновени лекарки които не се тупат в гърдите не ги дават по битивиту с риск за тяхното здраве денонощно на линия...Пулмоложката от Военна болница и тя без капка страх.Това са истинските герои и не ми говорете за политици щото ше им еба путката майна на всичките боклуци

Наздраве!
                        Last edited by tnm; 11.11.2021, 18:36.
                        Мечо

Коментар

А кой да и напазари кой да и купи лекарства?Ако и жена му е била болна кой да пазарува на тях кой да плати сметки как да отидат на лекар???Аз бях в подобна ситуация и добре ч колега ме предупреди да ги отсвиря...Колегата беше почти месец с много висока температура и не го пускаха да отиде на лекар тия изроди.Това са изроди.Като затваряш човека ще поемеш грижата за него и старите му родители...Изроди.Никога няма да се ваксинирам нито ще се регистрирам никакви сертификати и тестове.Жена ми по едно време реши да търси помощ и я заведох за писиар.Излезе един келеш пипна я за носа теста отрицателен а тя болна...Да им еба путката майна и боклуците това е изродщина не е фашизъм.Това са изроди и изчадия.На нас обикновените хора УБО не ни прислугва и места в във ВМА и Правителствена няма осигурени...Ако имах властта щях да ги наредя на Дондуков пред Партийният дом и с калашника.Забравих само да кажа че личната докторка на мама и нашата се бориха като лъвици до края на живота си ще им бъда безкрайно благодарен.Обикновени лекарки които не се тупат в гърдите не ги дават по битивиту с риск за тяхното здраве денонощно на линия...Пулмоложката от Военна болница и тя без капка страх.Това са истинските герои и не ми говорете за политици щото ше им еба путката майна на всичките боклуци
                          На мен ми пазари един път кмета и 1 път комшията. Другите пъти си се разхождах като пич и в София ходих на преглед и 2 пъти ходих за болничен.
                          Най-голямата глупост - лежал си 30 ден в болница 4 отрицателни теста и пак 14 дена карантина !?!

Коментар

Недоверие, страх, съмнение..... те от своя страна обикновено водят до по-агресивен отговор на всяка по-екстремна ситуация - гняв, ярост, жлъч, злоба .... ей като гледам по-долу бай Пешо ли е.... как си излива псувните с/у политиците (не знам някой дали ги обича?)....

Таа, Калдъръм бейче - ето ти основата за водене на по-некачествен живот! Нищо, че е цитат от друг човек. Всички тия негативизми и изобщо постоянното живеене в страх, съмнение и стрес се излива в химията на тялото и се проявява рано или късно на физическо ниво - дали ще е по-слаб имунитет, дали ще е предразположеност към определени заболявания..... те ти причината за кофти начин на живот! Кел файда някой да окряка до 100 год. ако ще води подобно съществуване!?
                            Джулиъс,

благодаря за коментара.
                            Използвам общоизвестни данни, които водят до противни на мейнстрийма изводи на базата на обективна логика и дедукция.
                            Никакъв не съм, нито про-, нито анти-.... Писал съм вече, че съм ваксинирал себе си и детето с всичко по ваксинационният календар.
                            Някой да каже къде греша, ама не с общи приказки, а стройно, логично и обосновано.
                            Ще се извиня публично във форума.
                            Живи и здрави да сме всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение

Това е скандално и трябва да се разследва, ако е вярно. От друга страна в тоя тъп портал пише за починали с ковид, а не от ковид. Изроди!
                              Естествено че е вярно. И не е само това момче - поне 20-30 на ден такива ФАЛШИВИ ИМА. Може и 100 да са. Първата работа като отидеш в болница е да ти бръкнат в носа. Ако си положителен можеш само от КОВИД да умреш

Коментар

• Първоначално изпратено от NZero Разгледай мнение
                                Аз предлагам следното. Във форума има достатъчно качествени хора в своята професия, труд, дейност и т.н. Да спрем с обидите, надвикванията, слуховете и т.н. Да се публикувт само проверени, потвърдени данни. Да се опитаме да анализираме проблемите и да намерим конкретни причини за тях. Какво казвам - един народ сме, общество - да си помогнем сами. Аз се нагледах на непоследователност от управляващи (не само последните). Разделението на води до нищо добро. Стигматизацията не води до нищо добро. И двете страни имат реални аргументи. Но, пак казвам - да не забравяме, че всъщност не сме две страни - всички сме от едната страна.
                                Добре, айде да започнем от данните и после да приложим анализ. За мен това са проверени и потвърдени данни:

Как да обясним чудовищното увеличение на загиналите? Ако не са умрели от КОВИД, от какво?
                                Last edited by BONI; 11.11.2021, 18:24.

Коментар

X