IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
    T.е. да разбираме, че си човек, който работи в тази област - лекар? вирусолог?...
    Сподели!
    p.s.
    Щото цитирането на Афера, Извора и прочее не ви прави специалисти по материята/
    Даже е силно вероятно да не разбирате всичко, което цитирате.

Абсолютно!
    Хората реално умират от смях.
    Четат статиите за ковида, разтрисат се, хващат се за корема, не могат да се спрат и..... си заминават.
    Тъжно, но факт!

Мисля СЪЗНАТЕЛНО пропускаш началото на "пандемията".

Припомням (ако не е съзнателен твоят пропуск): масови проверки и събиране на декларации при влизане и излизане от градовете, в които се пишеше причината за влизане..., а после - причината за излизането (връщане в града, който си напуснал?!?)...., ограниченията за излизането в парковете, което НЕ важеше само за притежателите на домашни любимци при разходката им... За всичко това използваха силовите структури на държавата и някакви ИЗМИСЛЕНИ "нови" структури, които сееха "знания", оглавявани от "главен санитарен инспектор" и НОЩ...и медийни тълкувания от "специалисти" НЕВИРУСОЛОЗИ...

... точно В ТИЯ ВРЕМЕНА се премълчаваше мнението-, или се неглижираше доцент МАНГЪРОВ в неговата противоположна гледна точка НА СПЕЦИАЛИСТ !!! И го назначиха за шеф на Заразното отделение! За да "му покажат", че няма да Я бъде - тази негова теза и че тази теза е "несъстоятелна"... И Мангъров си ходеше на визитации сред "заразно болните"...

Бързо "забравяме" реалностите, най-вероятно, АКО с това си "изкарваме хляба", или лобираме за някого по веригата!

Акцент: СЪБИРАНЕ ДЕКЛАРАЦИИ при излизане от градовете! Все пак 5-6 човека в този форум не са си "показвали носа" навън. Животът си продължаваШЕ и продължава, независимо, че хора като теб се опитват да неглижират мнението на опонента си с измислени от теб "доводи"...

Бъди здрав и се пази от "пандемията" и лобирай, ЗА ДА ВЪРНАТ декларациите, проверките и постовете при излизането от градовете!

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
      Само празни приказки, един довод или факт не каза да ме контрираш.
      Не говори общо, не знаеш кой какво работи, колко и какво чете.
      T.е. да разбираме, че си човек, който работи в тази област - лекар...? вирусолог...?
      Сподели!
      p.s.
      Щото цитирането на Афера, Извора и прочее не ви прави специалисти по материята/
      Даже е силно вероятно да не разбирате всичко, което цитирате.

Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
      Писна ми да се цитира смъртността, нивото й не зависи от ковида чак толкова.
      Абсолютно!
      Хората реално умират от смях.
      Четат статиите за ковида, разтрисат се, хващат се за корема, не могат да се спрат и..... си заминават.
      Тъжно, но факт!
      Last edited by Julius_BG; 28.11.2021, 09:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Това ми звучи доста познато - "Всичко в името човека, всичко за благото на човека". Народният фолклор допълваше, че знае кой е човекът. Ето затова за изпиталите го на гърба си не можеш да очакваш разбиране по този въпрос. Когато измрат и последните, които помнят тези времена, може и да ви преведе Пропагандата в Обетованата земя.
        Няма световен диктатор, който да не е припознал фразата "Правим го за ваше добро".

И тук се срещат такива мнения: "Правителствата ни пазят", "СЗО е готово да се бори с пандемията", "Само с общи усилия ще победим Ковид-а", "Какъв е проблема да дадем няколко милиарда на Файзер за здраве" и т.н.

Отнасям се с разбиране. Много хора наистина ще полудеят, ако не отричат вътре в себе си какво се случва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

Може и да си имат.
          Но малко сълзотворен газ, халостни патрони и цензура на социалните медии вършат чудеса в убеждаването, че всичко е в името на общественото добруване.

Не знам как вървят мерките срещу страшната чума в Мадагаскар ... вярно, че хората там ядат слама, кал и буболечки, но дали са защитени с бустерната доза от Ковид?
          Това ми звучи доста познато - "Всичко в името човека, всичко за благото на човека". Народният фолклор допълваше, че знае кой е човекът. Ето затова за изпиталите го на гърба си не можеш да очакваш разбиране по този въпрос. Когато измрат и последните, които помнят тези времена, може и да ви преведе Пропагандата в Обетованата земя.

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

В Кипър си нямат От Извора и Списание 8, нито Мангъров, да им отвори очите
            Може и да си имат.
            Но малко сълзотворен газ, халостни патрони и цензура на социалните медии вършат чудеса в убеждаването, че всичко е в името на общественото добруване.

Не знам как вървят мерките срещу страшната чума в Мадагаскар ... вярно, че хората там ядат слама, кал и буболечки, но дали са защитени с бустерната доза от Ковид?

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Chopper от Кореком. Соц изделията и тогава не ми допадаха.
              На са ти допадали ли? Купили са ти го вашите от Кореком. Аз до 14 годишна възраст не знаех, че Кореком съществува. Дънките ми откриха, че го има, когато станах тийн. Та не е въпрос на вкус, вкусът се налива като бетон. Ако има бетон, проявяваш и вкус. Ако няма бетон, караш Лястовица и няма друго колело като него. Чопъри е имало толкоз рядко, даже почти нямаше, че едва ли са събуждали ума ми за драмата със соц изделията. Имаше в махалата едно чисто ново Пежо 504 , докарано от един гастарбайтер по соц. строежите. Лъскаше го на всеки два часа. Вадеше го от гаража само да го измие. Беше един от първите автомобили изобщо, автомобил на годината за 1969 г.. Какво сме си мислели ние, децата, тогава? Детските възприятия са съвсем други. Гледаш го и ум не стига до никъде. За емпириокритицизма на Ленин и дума да не става.
              Last edited by pinoccio; 28.11.2021, 08:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение

Калдаръме, имах те за разумен човек. Я кажи, ако няма нито един умрял миналата седмица, а тази умре 1, колко % ръст ще напишеш?
                А и какво сравняваме -1/3:-1/4 или 2:2/3 ? Моркови с краставици
                Брат,

хиляда пъти пиша за това, и който го разбира, ще го разбере.
                Писна ми да се цитира смъртността, нивото й не зависи от ковида чак толкова.
                Един въпрос към теб и другите смъртожадни ваксинатори, особено към Барби:

Като мрат само по 5 - 6 на милион от ковида във ваксинираните на 70-80+% държави,
                ЗАЩО ГИ ЗАТВАРЯТ СЕГА?

Чакам логичен и обоснован отговор на въпроса.

P.S. А за нулата и едното, в статистиките го пишат 100%. Не е по правилата, но така са решили и така ще я караме
                Last edited by Kildirim_Bei; 28.11.2021, 07:31.
                Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

https://www.24chasa.bg/novini/article/10434867

Думите са безсилни пред глупостта.
                  В Кипър си нямат От Извора и Списание 8, нито Мангъров, да им отвори очите

Коментар

И пак ще има. Но не на същата цена и със същия кеф. За Тайланд си мисля де, другите две са ми безинтересни.
                    В Тайланд смърди и вони на мърсотия и простотия, явно това ти е средата.

Коментар

Жалко за всички, които отлагаха Испанията/Коачелата/Тайланд-а си за "малко по-нататък".
                      И пак ще има. Но не на същата цена и със същия кеф. За Тайланд си мисля де, другите две са ми безинтересни.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

През 70-те имаше само унгарски Жабки и съветски Школници и Украйна. Какво лъскаво колело си имал?
                        Chopper от Кореком. Соц изделията и тогава не ми допадаха.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                          Не знам тая 'новина' колко е вярна, ама се надявам тая зима кьорав чужденец да не стъпи по нашите
                          ски-курорти! Ще е много..... отрезвяващо! А ние очевидно имаме нужда от нещо подобно!
                          И аз се надявам.Миналата година нямаше англичани,ама беше пълно със Сърби и мамалигари.Че чак се затъжих за англичаните.

Коментар

Ъхъ, точно така си го спомням соца. Само дето свалях чистачките ако влизам за 5 минути в някой магазин че и на улица без кьорав видим човек изчезваха все едно бяха златни. Да не говорим че първото по-лъскаво колело което си купих предизвика разбиване вратата на мазето след по-малко от седмица. Това в София, през 70-те.
                            И аз имам спомен.Брат ми се качи да изяде една филия с лютеница и колелото му изчезна.В центъра на Варна до площада.Въпреки,че там постоянно имаше милиционер.Всичко ново е забравено старо.И това ще мине.

Коментар

• https://www.24chasa.bg/novini/article/10434867

Думите са безсилни пред глупостта.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Аз никога не съм разчитал само на ваксината да ме пази. Човек трябва да има малко разум спрямо Ковид пандемията... за съжаление не може да си живеем както преди.
                                Също както в днешно време не можем да си живеем като по времето на соца... някога човек можеше да си остави колата отключена и да си подпре колелото някъде на някой стълб, без да се притеснява, че ще му го откраднат, но сега не може нали.... така и с Ковид, каквото било, било, вече сме друго време. Сега съм сигурен, че ще се намерят хора които ще кажат, че "никога не е било така", но така беше, аз бях малък тогава, но много добре помня как баща ми просто си оставяше колелото подпряно някъде и така си стоеше, никой не го крадеше. Сега веднага ще изчезне... и колата можеше да си оставиш отключена и никой нямаше да ти я пипне. А да дори чехлите можеше да си оставиш пред вратата в панелката и нямаше да ти ги вземат...... а и всички бяхме с талашитени врати. Както и да е няма да изреждам повече надявам се схващаш какво имам предвид.
                                Мисълта ми е, че мина това време в което човек можеше да си ходи навсякъде и да прави всичко по всяко време, без да се притеснява от нищо... хората които го правят просто ще го научат по трудния начин. Сега освен всичко останало си имаме и Ковид... т.е. освен, че трябва да си заключваме колата и да си крием колелото (сега и заключено с верига да го оставиш могат да ти го гепят, дори прибрано във входа и заключено с верига, пак гепят). Ще се научим и дистанция да спазваме и маски да носим, а и ваксини да си слагаме регулярно.
                                Тук съм напълно съгласен с теб - със стария ни живот е свършено и съм в шок как около мен има хора, които очакват да се върне.
                                Разбирам на кой етап от петте етапа по преживяване на загуба се намират, но за зрели възрастни хора е добре да не живеят в илюзии - дори когато там е комфортно.

Имах късмета да попътувам малко последните години. Жалко за всички, които отлагаха Испанията/Коачелата/Тайланд-а си за "малко по-нататък".

Коментар

Working...
                                X