IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Jazabel Разгледай мнение
    И новия Омикрон има 24 вариации ,срещу коя ще се ваксинирате .

    Дай за по сигурно 24 вксини ,от много глава не боли е казал народа .


    ** ама преди ваксините го е казал все пак**
    Не вАжи за бой и за еван
    Last edited by Kildirim_Bei; 01.12.2021, 10:42.
    Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
    ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

      Още не са ми поникнали рога, копита и опашка. Летяща метла си имам от преди Ковида, така че тя не се брои .

      Ако един от трите гореописани атрибута се появи вследствие на ваксината алтруистично веднага ще докладвам в тази тема.
      Рано е след трети бустер ще почнат да поникват копитата след пети опашка а за рогите провери по добре възможно да са се оформили две зунзули на челото...Ако не са гаранция след шести бустер...Дявола е в шестия бустер.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

        Прав си Юлка донякъде, но то не е по мой избор.... Доктора така рече :-) Виждам безочие, лъжи, манипулации и т.н. Всичко покрай този вирус и най-вече тези ваксини е проГНИЛО. И търся отговори. Вече зная, че каквото и да кажат по телевизорО е 90% неистина. Обаче това не дава инфо какъв е отговора. И от там започват произволни конспирации. Просто няма друг начин Много от тях са абсурдни и взаимноизключващи се , но тези 2 години показаха, че понякога се случват.... Така че е добре да знам за колкото се може повече и да подготвя зимнината за землянката по съответният начин....:-))))
        Песи успокой се и си живей живота....Иначе ще избръмчиш.Аз се забавлявам тука..Нито съм си правил тестове нито смятам да си правя.Да не говорим за гледане на новини по битиви нова канала и нам кви си парцали....има една телевизия HGTV напоследък съм и фен.Правят готини ремонти на къщи купуват продават...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

          Ами съгласен съм с повечето дето си написал, че е правилно относно живота... Принципно не съм завистлив, ама понякога лекичко завиждам на колегите Шведи за липсата на задълбаване. Колкото повече мислиш и дълбаеш токова повече потъваш :-) и съответно обратното като тях- простичък живот ама щастлив :-) Сега някои от нас са увредени от детските години с много математика и все се опитваме да намерим отговор на всяка задача покрай нас в живота, а тази се оказва трудна :-) Знаем само грешните отговори например , че всичко това не се прави с цел нашето добро здраве и т.н. :-)
          Та така макар и да осъзнавам, че по-доброто за повечето е твоята гледна точка / няма връзка с Шведите :-)/ за нас останалите особено като става въпрос за здравето и децата ни е трудно да прекъснем дълбаенето.... с всички рискове от това да потънем... А алтернативата е да се удавим с неизвестна течност на всеки няколко месеца без да сме жадни за нея ... :-) Пак не ми изглежда добър вариант....:-)
          Да съвременната наука не може да отговори на много въпроси...щото не е наука..Но ако допуснем че има Висш Разум нещата си идват на място...Знам че си атеист ама има една приказка Всички пътища водят към мене.Всеки по различен начин стига до Него ще стигнеш и ти.Съвременната наука е тръгнала по пътя на материализма и отрича духовната част.Затова е у кереча и ще е там докато не се осъзнае....Имаме БАН една сбирщина на старци които решават кой е учен и кой не е.Историята и животът на всички велики откриватели доказват че те не са били щастливи.Светът в който Бог ги спуска с таланта и умът не се разбира от масите.Те често са охулвани изтезавани убивани...като прибавим и компонентата на банките и парите започваме да рабираме че ако тия които управляват нямат изгода от дадено откритие то не вижда бял свят.Те смятат единствено какво ще продадат и какво ще спечелят....Глупака Джей Пи Морган ще остане в историята като най големия глупак отказал да финансира Тесла..Жалко че Тесла не е отишъл в СССР.Там си мисля че е щял да бъде засекретен и да му бъде осигурено всичко от което е имал нужда...Не че и там тъпите куманяги са разбирали какво прави и защо го прави.Тези хора нямат научни титли и това не ги вълнува..
          Last edited by power grid; 01.12.2021, 08:39.

          Коментар


          • И новия Омикрон има 24 вариации ,срещу коя ще се ваксинирате .

            Дай за по сигурно 24 вксини ,от много глава не боли е казал народа .


            ** ама преди ваксините го е казал все пак**
            Где нет вопросов - всегда есть ответ.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

              Само че има значение какъв е дела на ваксинираните в Шотландия. Естествено, че при по-голям процент ваксинирани и тези, които ще се разболеят да е възможно да са по-голям брой като абсолютна сума. Никой не е казал, че ваксините предпазват от заболяване. А също е важно и какво е възрастовото разпределение на ваксинираните, особено за починалите. Един възрастен ваксиниран е много по-вероятно да бъде хоспитализиран или да почине с ковид, ако има придружаващи заболявания, отколкото един заразен неваксиниран млад човек.
              Де и в България да бяхме с такава смъртност като в Шотландия през октомври, както в посочените от теб данни. Та ние само за седмица правихме повече починали от вируса, а по население не сме много различни.

              Да добавя, че вероятно в Шотландия повечето са ваксинирани с Астразенека и е възможно към момента една голяма част от тях да са с отслабена защита. Аз например съм също със АЗ завършен цикъл началото на месец май. Вчера антителата са ми 53 от 33,8 референтна граница, като у нас за зелен сертификат важали 150 единици. Следователно би трябвало лесно да се заразя в момента и да вляза в статистиката като заразен ваксиниран.

              И още едно допълнение, в семейството ми имаме един човек, който не е ваксиниран заради възрастово ограничение и се разболя през лятото, докато други двама ваксинирани не са проявили никакви симптоми. Разболелият се член на семейството имаше доста сериозни последици след прекарване на болестта.
              Вие се побъркахте ваксини си биете уж ,после пък ходите да си проверявате антителата не се ли усещате че сте се филмирали ,като луди сте.
              Ей сега ще ви кажат маските са задължителни и ще ги наденете , независимо ваксини антитела и прочие,
              И гледате телевизия слушате радио и чакате да се появи нов вирус като че знамение и тичате пак на ваксина.

              Ама в природата не може да има само вълци ,трябват и овце.
              Где нет вопросов - всегда есть ответ.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                аз знам едно и то е, че когато човек се мисли за много 'в час' или много умен или много начетен най-добре е да намери начин да се сравни с останалите 'умници'.
                смъртността от короната у нас или ако щете увеличението на общата смъртност спрямо годините преди короната говори за това колко неадекватна е 'хитростта', начетеността и съобразителността на средностатистическият българин по темата....за съжаление и срам.
                Колко хора да умрат и колко да се родят не зависи от никой умник.Най големите умници са се взели насериозно и са решили че това е в техните възможности...Всички виждаме как здрави и прави хора умират и как болни хора живеят десетилетия...Това не говори нищо на умниците.Раждат се деца с увреждания това пак не говори нищо на умниците те смятат че от тях зависи колко ще живеят и още по лошо те мислят че от тях зависи и колко ще живеят другите.Решили са че всичко знаят че са най умните най красивите във Вселената.Изобщо и през ум не им минава че има свят и разум който те не виждат....Природата им удря шамар след шамар ама кухите лейки не се саприкясват...Аз отдвана пиша за 2022....Ковида ще е най малкият ни проблем

                Коментар


                • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                  Като увеличаваш тестовете увеличаваш заразените, а починалите+скритата смъртност си остават константа. Тогава в БГ се правеха по 10 пъти по-малко тестове от Франция, заради парите и достъпа. Като отчетеш обаче и гъстота на население във Франция и към 7-8 години по-дълъг живот и по-висока скрита смъртност у нас, ще видиш, че с това което си написал, не само че не отричаш числата от световните учени, вероятност за умиране на ваксиниран към неваксиниран да е 1:20, а ги потвърждаваш за пореден път и по пореден начин.
                  Всъщност ти доказваш че тая статистика е пълно менте ама пълно...Колко си искат толкова пишат.Кипи безсмислен неуморен труд...А по новините слушаме за повишена раждаемост....Това нещо да ти говори????Или е като тока с отрицателните цени.
                  Last edited by RUBLA; 01.12.2021, 10:20. Причина: Спазвайте добрия тон!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

                    На мен ми се струва, че Ковида съвсем скоро ще ни стане най-малкия проблем.

                    В Природата има баланс и когато се опитваш да затвориш милиарди здрави хора поради потенциална възможност да заразят с нещо хора, които са ваксинирани срещу това нещо, то най-накрая се появява истински проблем.
                    Идиотите ще се сблъскат с Божия гняв много скоро...Нанев много хубаво им го каза епоха на глупостта....

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                      Барби, добро утро

                      поднасям ти поредната закуска, докато си пийваш кафенцето и мислиш с какво да ни зарадваш днес
                      Click image for larger version

Name:	BG-FR-1.jpg
Views:	1
Size:	37.2 КБ
ID:	3837942

                      Click image for larger version

Name:	BG-FR-2.jpg
Views:	1
Size:	41.6 КБ
ID:	3837944


                      Last edited by Kildirim_Bei; 01.12.2021, 08:03.
                      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

                        Барби,

                        още като ученик математиката не е била лъжица за твоята уста, камо ли сега, като си се пенсионирал......
                        Жал ми става, като гледам как се излагаш пред целия свят за няколко сребърника....

                        Но ще ти отговоря на въпроса.
                        В България, при около 15 000 заразени за седмица, ще починат около 800 човека през същата тази седмица.
                        Във Франция, при около 450 000 заразени за седмица, ще починат също около 800 човека през седмицата.
                        Но коефициента А в израза А*х + b за Франция може да скочи още следващата седмица, за което ще те уведомя специално, и тогава при по-малък брой заразени ще имаш същата смъртност.

                        Виж графиката за нарастването на процентите заразени във Франция. Ако не се пречупи до две седмици, тогава ще имате около 420 000 заразени седмично у френско, и ти отдавна ще си затворен в къщи за поне 3 седмици (поредният локдаун). Купи си консерви навреме, за да не се наложи да ти ги пращаме по куриер оттук.

                        При нас вълната затихва, а при вас тепърва почва.
                        Кураж Барбаронче, не се давай лесно, забий си и 4-тата игла за по-сигурно. Тя вече е на път да излезе на пазара.
                        След четвъртата доза ше го докарат у Лясковец близките му.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение

                          Мда, дообре
                          Само че има значение какъв е дела на ваксинираните в Шотландия. Естествено, че при по-голям процент ваксинирани и тези, които ще се разболеят да е възможно да са по-голям брой като абсолютна сума. Никой не е казал, че ваксините предпазват от заболяване. А също е важно и какво е възрастовото разпределение на ваксинираните, особено за починалите. Един възрастен ваксиниран е много по-вероятно да бъде хоспитализиран или да почине с ковид, ако има придружаващи заболявания, отколкото един заразен неваксиниран млад човек.
                          Де и в България да бяхме с такава смъртност като в Шотландия през октомври, както в посочените от теб данни. Та ние само за седмица правихме повече починали от вируса, а по население не сме много различни.

                          Да добавя, че вероятно в Шотландия повечето са ваксинирани с Астразенека и е възможно към момента една голяма част от тях да са с отслабена защита. Аз например съм също със АЗ завършен цикъл началото на месец май. Вчера антителата са ми 53 от 33,8 референтна граница, като у нас за зелен сертификат важали 150 единици. Следователно би трябвало лесно да се заразя в момента и да вляза в статистиката като заразен ваксиниран.

                          И още едно допълнение, в семейството ми имаме един човек, който не е ваксиниран заради възрастово ограничение и се разболя през лятото, докато други двама ваксинирани не са проявили никакви симптоми. Разболелият се член на семейството имаше доста сериозни последици след прекарване на болестта.
                          Last edited by nomche; 01.12.2021, 06:29.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                            Като увеличаваш тестовете увеличаваш заразените, а починалите+скритата смъртност си остават константа. Тогава в БГ се правеха по 10 пъти по-малко тестове от Франция, заради парите и достъпа. Като отчетеш обаче и гъстота на население във Франция и към 7-8 години по-дълъг живот и по-висока скрита смъртност у нас, ще видиш, че с това което си написал, не само че не отричаш числата от световните учени, вероятност за умиране на ваксиниран към неваксиниран да е 1:20, а ги потвърждаваш за пореден път и по пореден начин.
                            Мда, дообре

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

                              Аз пък искам да сметнеш следното

                              Миналата година около 20-ти ноември в БГ и Франция има вълна от корона и в двете държави няма нито един ваксиниран

                              В БГ са отчетени пиково 3300 заразени на седмична база със средно 140 починали на ден
                              Във Франция са отчетени пиково 53 000 заразени със средно 600 починали на ден, пак средно на седмична база

                              16 ПЪТИ повече заразени и САМО 4 ПЪТИ повече починали

                              Що така бе Барби ????

                              Като увеличаваш тестовете увеличаваш заразените, а починалите+скритата смъртност си остават константа. Тогава в БГ се правеха по 10 пъти по-малко тестове от Франция, заради парите и достъпа. Като отчетеш обаче и гъстота на население във Франция и към 7-8 години по-дълъг живот и по-висока скрита смъртност у нас, ще видиш, че с това което си написал, не само че не отричаш числата от световните учени, вероятност за умиране на ваксиниран към неваксиниран да е 1:20, а ги потвърждаваш за пореден път и по пореден начин.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение


                                Не излизат, щото не ги смята на милион както е в твоята таблица. По-принцип твоето заключение би било валидно ако 167(за БГ) е съобразено с отчитане на милион. В случая това не изглежда да е така
                                Единственото важно нещо е броят починали на милион над нормалното средно годишно

                                И това нещо единствено показва качествето на здравеопазването в съответната държава и е в корелация със средната възраст на населението

                                Коментар

                                Working...
                                X