IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение


    Съжалявам, че ти си не дотам кръгъл и......т. Такива като теб са абсолютни неблагодарници. Все пак - не бива да оспорваш приноса на твоите роднини и в закупуването на жилище от родителите на твоята съпруга. В подобна ситуация - благодарността на човек като теб - трябва да е налице. В противен случай си срам за всички българи... Опссс, забравих, че ти си вече "френче", затова всичко ти е позволено, включително фантазиите, че - когато си отишъл във Франция - веднага си почнал да градиш жилище... Няма да питаме, с колко СТОТИН ХИЛЯДИ си отишъл във Франция... Знаем, че съпругата живее там от своето детство и добре, че е тя, докато ти си чоплиш носа цял живот...
    Нещо ме обърка, в другата тема обясняваше че е взел съпругата 3-4 години след като е отишъл във франция. В тази горното ли е писал

    Ееееехххххххххх старост нерадост. Поне си записвай

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


      Обратното всъщност е много по-валидно.
      Xman1,

      казах вече веднъж и ще повторя - чета с интерес мненията ти тук, и в други дискусии.
      Ок, има логика. Но отговори ми на следният логичен въпрос:

      Защо от 47 държави в Европа, само Великобритания и Швеция (от значително ваксинираните държави) показват някаква защита срещу смъртността от вируса?
      Нали уж ваксините са еднакви? Или действат различно на различните националности?

      Заразените си се покачват драстично, но там смъртността пада значително (UK е с отрицателна корелация заразени/починали, а Швеция - с нулева). Навсякъде другаде, с увеличаване или намаляване на заразените, смъртността респективно се увеличава/намалява значително (силни положителни корелации). При пречупване на вълната има лаг около 2 седмици за намалението на смъртността.
      В Европа за 1 месец среднопретеглената ковид-смъртност на милион жители (по размер на населението в отделните държави) се е вдигнала от 25 на 34 на милион (37%). И това не е заради малки държави като нас, а напротив - заради големите такива, които са всички в централна и западна Европа, и са яко ваксинирани отгоре на това.

      Чакам отговора ти с интерес.

      P.S. Първият лайк на коментара ти е от мен .
      P.P.S. Моето логично заключение е, че там имаше хлабави мерки (също като при нас) и вероятно вече има изграден силен естествен имунитет. Ваксините не играят съществена роля в процеса - видно е и при нас, и при други слабо ваксинирани държави.
      Last edited by Kildirim_Bei; 16.12.2021, 10:10.
      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


        Обратното всъщност е много по-валидно.

        Дори да имаше супер конспирация, не мислиш, че поне една държава в света щеше "да си сложи главата в торбата" образно казано и да отрече
        "измамата Ковид", но такова нещо не се случва. Все пак говорим за някоя смислена държава, не някое затънтено място в Африка. Дори държави като Куба и Иран бих приел, но искам "официалната позиция от стабилна държава"... не "един Нигерийски принц ми каза по Фейса".

        Да кажеш всички да са толкова "супер координирани" и изтока и запада, да се подчиняват на едно "управление в сянка"... не е ли малко преувеличено. Ако беше така нямаше ли да са "тъй добре координирани" и по други въпроси... виж, че при отговора на Ковид пандемията са като "разпасана команда". Пък вашия аргумент е точно обратния.... но си забравил, че в началото западняците го наричаха "Китайския вирус, от който боледуват само Китайци". Също така, че няма смисъл от мерки и маски, "защото Ковид е по-слаб от грип", беше първоначалната им позиция, чак после "обърнаха палачинката".

        Събитията са навързани по такъв начин, че това изключва напълно някаква обща световна конспирация.

        Относно "силата" на ваксините, никой никога не е твърдял, че ваксините имат 100% успеваемост, но ако ги нямаше ваксините смъртните случаи в момента щяха да са много повече. Директно можеш да екстраполираш данните от България при останалите държави. Ще дам само един пример Англия при предишната вълна имаше 1600 - 1800 починали на ден пикови стойности починали на ден, в момента има 165 починали, при сходно количество заразени... т.е. ако ваксините не действат изобщо, тогава на какво се дължи тази разлика от почти 10 пъти при починалите?!

        Мога да дам и пример с други държави, но едва ли има смисъл. Ти сравняваш заразени, аз сравнявам смъртни случаи. Ковид има средно между 30 - 40 пъти по-висока смъртност от грип без ваксина, с ваксина 3 - 4 пъти повече. (това са приблизителни цифри) ... т.е. се ваксина го вкарваме в някакви "нормални граници", без ваксина... е то се вижда в България какво се случва. България е с 10 пъти по малко население от Англия и с 2 пъти по-малко починали в момента. Но те са имали високи стойности подобни на нашите преди ваксината... т.е. 1600 смъртни случая на ден са точно 20 пъти повече от нашата смъртност. Такава им е била смъртността при предишната вълна. Нашата смъртност в момента е чудовищна и изобщо не се дължи на "калпавото ни здравеопазване", както ти се опитваш да го изкараш. Ако беше така ние при предишната вълна трябваше да имаме по 800 починали на ден, но нямахме. (за да се запази същата пропорция като с Англичаните). Интересно е как цифрите пасват почти точно, а дори не съм ги проверявал, преди да започна да ти пиша този коментар.

        Разбира се ти може да кажеш, че цифрите на статистиката са лъжливи и тн.... но тогава изниква въпроса, защо като имаха по 1600 починали за 1 ден не лъжеха, а сега лъжат.... и освен това болниците им в момента не са под такъв товар, както предишния път.... това също няма обяснение.

        Колкото до това, че ни "плащали по няколко цента".... това е го казвате, за да омаловажавате коментарите ни.


        Има резон, обаче защо има такава принуда, изнудване, сертификати... Съмнително е. Ако толкова са непорочни нещата, щяха да кажат - ето, който иска...
        А те го удариха на фашизъм. Яко добронамерени.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
          Да спориш с ваксинатор е все едно да спориш с радиото.
          Няма логика, доказателства или каквато и да е разумна основа за разговор с тях.

          Обратното всъщност е много по-валидно.

          Дори да имаше супер конспирация, не мислиш ли, че поне една държава в света щеше "да си сложи главата в торбата" образно казано и да отрече "измамата Ковид", но такова нещо не се случва. Все пак говорим за някоя смислена държава, не някое затънтено място в Африка. Дори държави като Куба и Иран бих приел, но искам "официалната позиция от стабилна държава"... не "един Нигерийски принц ми каза по Фейса".

          Да кажеш всички да са толкова "супер координирани" и изтока и запада, да се подчиняват на едно "управление в сянка"... не е ли малко преувеличено. Ако беше така нямаше ли да са "тъй добре координирани" и по други въпроси... виж, че при отговора на Ковид пандемията са като "разпасана команда". Пък вашия аргумент е точно обратния.... но си забравил, че в началото западняците го наричаха "Китайския вирус, от който боледуват само Китайци". Също така, че няма смисъл от мерки и маски, "защото Ковид е по-слаб от грип", чак после "обърнаха палачинката".

          Събитията са навързани по такъв начин, че това изключва напълно някаква обща световна конспирация.

          Относно "силата" на ваксините, никой никога не е твърдял, че ваксините имат 100% успеваемост, но ако ги нямаше ваксините смъртните случаи в момента щяха да са много повече. Директно можеш да екстраполираш данните от България при останалите държави. Ще дам само един пример Англия при предишната вълна имаше 1600 - 1800 починали на ден пикови стойности, в момента има 165 починали, при сходно количество заразени... т.е. ако ваксините не действат изобщо, тогава на какво се дължи тази разлика от почти 10 пъти при починалите?!

          Мога да дам и пример с други държави, но едва ли има смисъл. Ти сравняваш заразени, аз сравнявам смъртни случаи. Ковид има средно между 30 - 40 пъти по-висока смъртност от грип без ваксина, с ваксина 3 - 4 пъти повече. (това са приблизителни цифри) ... т.е. с ваксина го вкарваме в някакви "нормални граници", без ваксина... е то се вижда в България какво се случва. България е с 10 пъти по-малко население от Англия и с 2 пъти по-малко починали в момента. Но те са имали високи стойности подобни на нашите преди ваксината... т.е. 1600 смъртни случая на ден са точно 20 пъти повече от нашата смъртност. Такава им е била смъртността при предишната вълна. Нашата смъртност в момента е чудовищна и изобщо не се дължи на "калпавото ни здравеопазване", както ти се опитваш да го изкараш. Ако беше така ние при предишната вълна трябваше да имаме по 800 починали на ден, но нямахме. (за да се запази същата пропорция с Англичаните). Интересно е как цифрите пасват почти точно, а дори не съм ги проверявал, преди да започна да ти пиша този коментар.

          Разбира се ти може да кажеш, че цифрите на статистиката са лъжливи и тн.... но тогава изниква въпроса, защо като имаха по 1600 починали за 1 ден не лъжеха, а сега лъжат.... и освен това болниците им в момента не са под такъв товар, както предишния път.... това също няма обяснение.

          Колкото до това, че ни "плащали по няколко цента".... това е го казвате, за да омаловажавате коментарите ни.
          Last edited by Xman1; 16.12.2021, 05:54.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

            Това е отделен въпрос и няма да те занимавам с него. Ти се опитваш да изкараш несъгласието с настоящата ваксинация за отричане на цялата медицина, че даже и на физиката и на всички други науки. Това са долнопробни похвати. Науката не хомогенно цяло и не е религия и несъгласие с едно нещо не означава отричане на всичко. Виж, ако се смяташ например за християнин и не си съгласен само с една от Десетте заповеди, тогава всъщност не си християниин, това е съвсем друга работа.
            perin,

            ваксинаторите имат спуснати отгоре опорки и нямат право да мислят срещу центовете, които им плащат на издраскан ред.
            Да спориш с ваксинатор е все едно да спориш с радиото.
            Няма логика, доказателства или каквато и да е разумна основа за разговор с тях.
            Централна и западна Европа, ваксинирани на почти 100%, пламтят от зараза, ама те ще донесат от 9 кладенеца вода да ти докажат, че всичко там е цветя и рози и е важно да се ваксинираш. Няма значение, че затягат мерките непрекъснато от месец, налагат локдауни, искат ПСР-и и на ваксинираните, и т.н. - ваксините са хипер-мега-супер нещо, полезно да се боцкаш през месец, и да ти бъркат в носа всеки път, когато поискаш да си купиш хляб
            Зарежи тая работа.
            Last edited by Kildirim_Bei; 16.12.2021, 07:43.
            Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
            ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

            Коментар


            • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

              Погледнах пак - не виждам пример на "наука" нито за наука. И някакви аргументи ако може.
              Това е отделен въпрос и няма да те занимавам с него. Ти се опитваш да изкараш несъгласието с настоящата ваксинация за отричане на цялата медицина, че даже и на физиката и на всички други науки. Това са долнопробни похвати. Науката не хомогенно цяло и не е религия и несъгласие с едно нещо не означава отричане на всичко. Виж, ако се смяташ например за християнин и не си съгласен само с една от Десетте заповеди, тогава всъщност не си християниин, това е съвсем друга работа.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

                Нали съм го написал, имаш смущения във връзката с кораба-майка ли? В последните две години наблюдаваме предимно "наука".
                Погледнах пак - не виждам пример на "наука" нито за наука. И някакви аргументи ако може.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                  Загубил е връзка с главния мангъропитек.
                  Някои думи и изрази ги използвате толкова често, че заприличвате на чатботове. По-умните от тях дори проявяват повече креативност от вас. Ако вашата групичка сте носителите на науката, предпочитам да тъна в невежество.
                  Last edited by perin; 16.12.2021, 02:13.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

                    Нали съм го написал, имаш смущения във връзката с кораба-майка ли? В последните две години наблюдаваме предимно "наука".
                    Загубил е връзка с главния мангъропитек.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

                      А, ето! Най накрая някой експерт. Коя е "науката" и кое е истинската наука в случая, обяснете.

                      Мерси предварително.
                      Нали съм го написал, имаш смущения във връзката с кораба-майка ли? В последните две години наблюдаваме предимно "наука".

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

                        Не, в кавички е само "науката" покрай тази пандемия. Признаването на едни неща, които претендират за наука не означава признаване на всичко обявено за наука и несъгласието с едни неща, които претендират за наука не означава несъгласие с всичко обявено за наука. Науката не е религия, "науката" е религия, на която ти си нещо като евагелист.
                        А, ето! Най накрая някой експерт. Коя е "науката" и кое е истинската наука в случая, обяснете.

                        Мерси предварително.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

                          Е на тебе всичко ти е ясно... А тая "наука" със уравненията на Максуел, законите на Ом и Кирхоф и тя ли е вече в кавички?
                          Не, в кавички е само "науката" покрай тази пандемия. Признаването на едни неща, които претендират за наука не означава признаване на всичко обявено за наука и несъгласието с едни неща, които претендират за наука не означава несъгласие с всичко обявено за наука. Науката не е религия, "науката" е религия, на която ти си нещо като евагелист.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

                            Тия ваксини са тествани на десетки хиляди доброволци преди одобрение и на няколко милиарда души след
                            Колко още тестове ще желае господин инженера?
                            Как да им вярваме на файзер ?!
                            Pfizer faked trial data according to British Medical Journal

                            London — The British Medical Journal, or The BMJ, released a report that suggests there is damning evidence that Pfizer’s clinical trials were poorly managed and data was falsified, according to a whistleblower, while the Food and Drug Administration (FDA) apparently turned a blind eye and ignored concerns addressed to them.
                            https://thelibertyloft.com/2021/11/0...dical-journal/

                            Violation Tracker Parent Company Summary
                            Parent Company Name:
                            Pfizer
                            Ownership Structure:
                            publicly traded (ticker symbol PFE)
                            Headquartered in:
                            New York
                            Major Industry:
                            pharmaceuticals
                            Specific Industry:
                            pharmaceuticals
                            Penalty total since 2000:
                            $4,660,896,333
                            Number of records:
                            71
                            https://violationtracker.goodjobsfir.../parent/pfizer


                            Pfizer fined $2.3 billion for illegal marketing in off-label drug case
                            https://abcnews.go.com/Business/pfiz...ory?id=8477617

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                              Ти можеш ли да проумееш че не искам и точка...Ако ще и от рак да пазят не искам...Ако ще ни вкарвате в Белене то е друга работа...
                              Е това е съвсем друго нещо. Всеки има правото да си троши главата както намери за добре, но да наричаш "наука" вирусологията и медицината а да се сърдиш ако някой се съмнява в стойността на електроинженерството не става.
                              Казвам го като електроинженер трето поколение, ако искаш уважение, трябва и ти да показваш такова към другите.
                              Last edited by BobyB; 16.12.2021, 00:18.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

                                Е на тебе всичко ти е ясно... А тая "наука" със уравненията на Максуел, законите на Ом и Кирхоф и тя ли е вече в кавички?
                                Ти можеш ли да проумееш че не искам и точка...Ако ще и от рак да пазят не искам...Ако ще ни вкарвате в Белене то е друга работа...

                                Коментар

                                Working...
                                X