IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Локдауните в началото бяха за да се даде някакво минимално време за проучване на болестта, последствията и протоколи за лечение. Или ти имаш по-добра идея как да се бори непознат вирус?
    Сега вече има цял набор от ваксини, лечение няма, но има поне някакви насоки и кислородни маски, които да дадат време, пък ако е рекъл Бог (тм), ще прескочиш трапа.
    И пак се налага да има локдауни, при пикове, по простата причина че броя легла и лекари е ограничен.
    Друго, което не си разбрал все още?
    Глупости на търкалета. Локдауните бяха целенасочено наложени и продължават да бъдат налагани от шайка кръволоци към която принадлежиш и ти. Алтернативата беше предоставена още през октомври 2020-та година с подписването на https://gbdeclaration.org/great-barr...ion-bulgarian/ и тя се нарича фокусирана защита. Декларацията бе подкрепена от над 50,000 учени и медицински специалисти. За продажниците към които принадлежиш и ти, им предстои просто и ясно да платите, но не с пари !!!

За гледащите само телевизионна пропаганда, ще припомня опита за принизяване на GBD чрез измислянето на нова наука за общественото здраве: https://brownstone.org/articles/the-...public-health/

Атаката на Колинс и Фаучи срещу традиционното обществено здраве

На 4 октомври 2020 г. с проф. Сунетра Гупта от Оксфордския университет написахме Голямата декларация на Барингтън (GBD). Целта ни беше да изразим сериозната си загриженост относно неадекватната защита на уязвимите и опустошителните вреди от пандемичната политика на блокиране, приета от голяма част от света; Ние предложихме алтернативна стратегия за фокусирана защита.

Ключовият научен факт, на който се основава GBD – повече от хиляда пъти по-висок риск от смърт за старите в сравнение с младите – означаваше, че по-добрата защита на старите ще сведе до минимум смъртните случаи от COVID. В същото време отварянето на училища и премахването на блокирането ще намали съпътстващата вреда за останалата част от населението.

Декларацията получи огромна подкрепа, като в крайна сметка привлече подписи от над 50 000 учени и медицински специалисти и над 800 000 членове на обществеността. Нашата надежда в писмен вид беше двойна. Първо, искахме да помогнем на обществеността да разбере, че – противно на преобладаващия разказ – няма научен консенсус в полза на блокирането. В това успяхме.

Второ, искахме да стимулираме дискусия сред учените по обществено здравеопазване за това как да защитим по-добре уязвимите, както тези, които живеят в старчески домове (където са настъпили ~40 процента от всички смъртни случаи от COVID), така и тези, които живеят в общността. Предоставихме конкретни предложения за целенасочена защита в GBD и подкрепящи документи, за да стимулираме дискусията. Въпреки че някои в общественото здравеопазване се включиха цивилизовано в продуктивни дискусии с нас, в тази цел имахме ограничен успех.

Без да знаем, нашият призив за по-фокусирана пандемична стратегия създаде политически проблем за д-р Франсис Колинс и д-р Антъни Фаучи . Първият е генетик, който до миналата седмица беше директор на Националния здравен институт на САЩ ( NIH ); последният е имунолог, който ръководи Националния институт по алергии и инфекциозни болести ( NIAID ). Те са най-големите финансиращи изследвания в областта на медицинските и инфекциозните заболявания в световен мащаб.

...

Пренебрегвайки призива за целенасочена защита на уязвимите, Колинс и Фаучи нарочно охарактеризираха GBDl като „стратегия за имунитет на стадото“, въпреки че фокусираната защита е точно обратното на стратегията „ нека го разкъса“. По-подходящо е стратегията за блокиране, която е била следвана, да се нарече стратегия „оставете го да разкъса“. Без целенасочена защита всяка възрастова група в крайна сметка ще бъде изложена в еднаква пропорция, макар и с продължително темпо „оставете го да капе“ в сравнение със стратегията за "нищо не прави".

...

Основната цел на GBD е да премине през тази ужасна пандемия с най-малко вреди за здравето на обществото. Здравето, разбира се, е по-широко от просто COVID. Всяка разумна оценка на блокирането трябва да вземе предвид техните странични щети за пациенти с рак , сърдечно-съдови заболявания, диабет, други инфекциозни заболявания, както и психично здраве и много други. Въз основа на дългогодишните принципи на общественото здраве, GBD и фокусираната защита на високорисковото население е средна точка между опустошителни блокирания и стратегия за нищо да не се прави.

...

Невъзможно е напълно да се затвори обществото. Блокировките защитиха млади заможни професионалисти, работещи от вкъщи с нисък риск, като администратори, учени, професори, журналисти и адвокати, докато по-възрастните високорискови членове на работническата класа бяха изложени и загинаха в неизбежно голям брой. Това неразбиране, че блокирането не може да защити уязвимите, доведе до трагично високия брой смъртни случаи от COVID.

Не знаем защо Колинс и Фаучи решиха да направят „сваляне“, вместо да използват своите уважавани позиции, за да изградят и насърчават енергични научни дискусии по тези критични въпроси, ангажирайки учени с различен опит и гледни точки. Част от отговора може да се крие в друг пъзел - тяхната слепота за разрушителните ефекти на блокирането върху други резултати за общественото здраве.

...

Когато написахме Декларацията, знаехме, че излагаме на риск професионалната си кариера, както и способността си да осигурим издръжката на семействата си. Това беше съзнателно решение от наша страна и ние напълно съчувстваме на хората, които вместо това решиха да се съсредоточат върху поддържането на своите важни изследователски лаборатории и дейности.

...

В академичната медицина получаването на грант от NIH прави или прекъсва кариерата, така че учените имат силен стимул да останат от правилната страна на приоритетите на NIH и NIAID. Ако искаме учените да говорят свободно в бъдеще, трябва да избягваме да имаме едни и същи хора, отговарящи за политиката на общественото здраве и финансирането на медицински изследвания.
    А на теб нещо да не ти е ясно? Може и да ти изглежда далече и зад океана разместването на пластовете, но много скоро ще го усетиш, особено на работната позиция която заемаш в момента.

п.п. Превода е автоматичен и съм само акцентирал върху ретроспекцията от тук: https://brownstone-org.translate.goo...bg&_x_tr_hl=bg
    Оригинала публикуван от професор Кулдорф и професор Бхатачария вече го показах и е тук: https://brownstone.org/articles/the-...public-health/

п.п.п. От цялата истерия и опит за опустошителен информационен диктат, хубавият ефект е че:
    - Имаме учреден Brownstone Institute for Social and Economic Research: https://brownstone.org/about/
    - Лека полека продажният Гугъл все повече ще "охлажда" собственaта си попара, защото хората научиха че има и други търсачки като https://duckduckgo.com/ или други видео платформи като https://rumble.com/
    - Скоро ще си го отнесат и Туитър + FB
    Last edited by vgc; 05.01.2022, 12:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнение

Ха и ти изпълзя, шумно рекламиращ "ефикасност". Не ти ли омръзна да си продаваш з*****а за мизерни центове?

А сега на тема ефикасност една публикация от Brownstone Institute: https://brownstone.org/articles/they...ow-the-spread/

Локдауните в началото бяха за да се даде някакво минимално време за проучване на болестта, последствията и протоколи за лечение. Или ти имаш по-добра идея как да се бори непознат вирус?
      Сега вече има цял набор от ваксини, лечение няма, но има поне някакви насоки и кислородни маски, които да дадат време, пък ако е рекъл Бог (тм), ще прескочиш трапа.
      И пак се налага да има локдауни, при пикове, по простата причина че броя легла и лекари е ограничен.
      Друго, което не си разбрал все още?

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        на картинките се вижда ясно къде са ефикасните ваксини
        Ха и ти изпълзя, шумно рекламиращ "ефикасност". Не ти ли омръзна да си продаваш з*****а за мизерни центове?

А сега на тема ефикасност една публикация от Brownstone Institute: https://brownstone.org/articles/they...ow-the-spread/
        Те казаха, че ще забавят разпространението

...
        След близо две години работа за контролиране на разпространението, след брутални спирания на цялата страна – спирания, които се случиха две години по-рано, както се съди по реалните тенденции на случая (но разбира се блокирането никога не трябваше да се разглежда на първо място) – Covid е тук. Не само тук. Има го навсякъде. Броят на случаите надхвърля всичко, което някой на планетата би могъл да си представи преди година или две. Последните шиповете правят всичко което е било преди, да изглежда като детска игра.

Ето я и глобалната диаграма:

...
        Преди близо две години те предприеха нов експеримент за спиране на патоген. Това беше план, който се подготвяше 15 години , измислен от фанатици, които си представяха, че държавната политика може да надхитри вирус.

Разрушенията бяха удивителни и все пак каква беше печалбата? Ето ни днес с вълна от болести, която се противопоставя на всяка прогноза, и със странични увреждания отвъд дори най-лошите прогнози (включително моите). И истината за това е навсякъде в данните, които всеки може да види, и в историите, които всеки може да чуе.

В момента страната е по-болна, отколкото когато и да било през живота ни.

Какво зашеметяващо отхвърляне на държавната политика – най-големият провал на общественото здраве и обществената политика може би в историята на САЩ, ако не и на целия свят. В момента живеем в последните му дни. Спомнете си тези дни, приятели. Те са безкрайно много и бележат това, което вероятно е краят на голямото фиаско.

И все пак това всъщност не е краят. Ще има десетилетия ад, за да платим за това, което ни се е случило.
        Last edited by vgc; 05.01.2022, 11:50.

Коментар

• Браво, български антиваксъри

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei
            Руснаците са като бяла лястовица в таблицата.
            Да не би руските ваксини да са по-добри от западняшките?
            Kildirim_Bei: "Да не би руските ваксини да са по-добри от западняшките? "
            Да бе, да Дори и при неверните данни от лъжливия Кремъл
            на картинките се вижда ясно къде са ефикасните ваксини

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
              Китай в началото на пандемията пускаха клипчета в YouTube как хората припадат по улиците от уханския щам, пък 2 години по-късно аз не съм видял припадащ при все по-сериозните щамове, изместили първоначалния ...
              като ти падне сатурацията докато бързаш за работа не само, че може да припаднеш, а и да пукнеш направо
              Китай не само, че не пускаха, а напротив цензурираха доста информация и покриха докато се заключваха.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• 7-дневна база е актуална за делта варианта.
                За новия трябва да е 2-3 пъти по-малка (т.е. 2-3 дни)

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
                  Китай в началото на пандемията пускаха клипчета в YouTube как хората припадат по улиците от уханския щам, пък 2 години по-късно аз не съм видял припадащ при все по-сериозните щамове, изместили първоначалния ...
                  ​​​​​​

Освен това Китай се специализираха в мигновено потушаване на огнища с по 200-300 заразени в огромни мегаполиси ... разбира се, след откриване на огнището няма и един заразен повече - всички положителни са самотници, работещи хоум офис и си купуват ориз и соев сос онлайн.

Китай и Ковид отдавна нямат връзка едно с друго и всички действия на поднебесните си имат връзка само с отскоро въведения социален рейтинг.
                  МЕН ме гледаха на живо в приемната за ковид в токуда как припадам поне 30-40 човека. Още имам синка на ръката - близо 10 месеца след това. На крака ми се оправи но на ръката така и си остана петно.
                  И аз видях 2-ма в отделението как припадат

Мухоморки против настинка
                  - Учените откриха мухоморка, която предпазва от настинка. Изяж я, безплатно е!
                  - Задължително ли е да я изям?
                  - Не, разбира се, никой не задължаваме, само който желае.
                  - Добре тогава, аз не искам.
                  - Изяж мухоморката!
                  - Не.
                  - Даваме ти безплатна салата към нея и ваучер за почивка.
                  - Ще пропусна.
                  - Всички интелигентни хора ядат мухоморката против настинка, само тези с ниско IQ отказват. Трябва да вярваш в науката!
                  - А кой ще носи отговорност ако мухоморката ми навреди?
                  - Ти, естествено, ние не носим отговорност.
                  - Определено не искам мухоморка.
                  - Трябва да искаш, защото ако откажеш, тези, които вече са си изяли мухоморките се разболяват.
                  - Може би ако не бяха яли мухоморки, нямаше да са болни!?
                  - Антигъбарка такава!
                  - Не съм антигъбарка, яла съм гъби преди, ама това е МУХОМОРКА! Не искам да рискувам. Кажете ми поне какво съдържа!
                  - Ъъъъ, това е търговска тайна. Но проучванията сочат, че е напълно безопасна и 90% предотвратява настинка.
                  - Ама комшията ми умря, докато бягаше на стадиона скоро след втора мухоморка.
                  - Друга е причината, ял е пресни домашни зеленчуци, затова. Мухомокрите са напълно безопасни!
                  - Но той не е единствен, и други пострадаха.
                  - Това са фалшиви новини, спри да ги разпространяваш и си изяж мухоморката!
                  - Е как ще са фалшиви, преди хората си тръгваха живи от стадиона. Никаква мухоморка няма да ям.
                  - Ако не си изядеш мухоморките, и двете, ще те обявим за опасен за обществото и няма да те пускаме да ходиш по молове, кина и ресторанти.
                  - Две ли трябва да изям вече?
                  - Не. Вече са 3 и по този начин с 80% вероятност се предпазваш от настинка.
                  - Нали бяха 90%?
                  - Ти задаваш прекалено много въпроси и си враг на народа и общественото здраве и свобода. За да ти позволим да ходиш на работа ще трябва на всеки 3 месеца да хапваш по една мухоморка?
                  - Това е вече прекалено, през 3 месеца?
                  - Такова е експертното мнение на доц. Ангел Кунчев-бустера, той е лекар на годината.
                  - Какъв лекар е той, с хипертония, диабет и ритъмни нарушения. Аз тренирам и съм в отлично здраве. Не ми трябват неговите съвети.
                  - Нищо няма да тренираш вече, без зелен сертификат няма да те пускаме във фитнеса.
                  - Не ви искам моловете и фитнесите - отивам в гората!
                  Last edited by bota156; 05.01.2022, 10:35.
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Малко изоставаш с данните, Гърция вчера отчита 50 000 заразени за ЕДНО денонощие: https://bnr.bg/post/101581201/garcia
                    САЩ стигнаха 1 милион заразени на ден. При тази скорост, седмичното изравняване губи смисъл. Тука по всяка вероятност началото на следващата седмица ще минем поне 20 000 заразени дневно. Дори и да е двойно по-слаб като процент пациенти за болница, пак ще са повече от делта вълната и болниците ще се запълнят много бързо. Нищо чудно да видим тотален локдаун скоро, щото много умници антиваксъри ще писнат.
                    Днес никъде не съм писал нищо за Гърция като абсолютни стойности, и не разбирам критиката ти.
                    Малко след 7 ч. сутринта си обнових данните от worldometer-а. За последните 7 дни в Гърция са регистрирани 239 038 заразени. Кво пречи на 4 януари да е имало 50 000 заразени за ден?

7-дневната база обира донякъде пиковете. Приемам, че хората, които стоят зад сайта worldometer,info не са бягали от часовете по математика в училище/университета и имат основание да изберат 7-дневна база, а не някаква друга.
                    Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                    ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Естествено, че може.
                      Виж, Боби, аз не съм пристрастен към някаква теза, и не защитавам сляпо нищо.
                      Просто анализирам и публикувам данните такива, каквито са - без значение дали подкрепят моята теза или не. И ако сгреша, ще съм първият, който ще се извини публично в дискусията пред всички.

P.S. Първият лайк на мнението ти е от мен .
                      Малко изоставаш с данните, Гърция вчера отчита 50 000 заразени за ЕДНО денонощие: https://bnr.bg/post/101581201/garcia
                      САЩ стигнаха 1 милион заразени на ден. При тази скорост, седмичното изравняване губи смисъл. Тука по всяка вероятност началото на следващата седмица ще минем поне 20 000 заразени дневно. Дори и да е двойно по-слаб като процент пациенти за болница, пак ще са повече от делта вълната и болниците ще се запълнят много бързо. Нищо чудно да видим тотален локдаун скоро, щото много умници антиваксъри ще писнат.

Коментар

• Китай в началото на пандемията пускаха клипчета в YouTube как хората припадат по улиците от уханския щам, пък 2 години по-късно аз не съм видял припадащ при все по-сериозните щамове, изместили първоначалния ...
                        ​​​​​​

Освен това Китай се специализираха в мигновено потушаване на огнища с по 200-300 заразени в огромни мегаполиси ... разбира се, след откриване на огнището няма и един заразен повече - всички положителни са самотници, работещи хоум офис и си купуват ориз и соев сос онлайн.

Китай и Ковид отдавна нямат връзка едно с друго и всички действия на поднебесните си имат връзка само с отскоро въведения социален рейтинг.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          тези са ми интересни https://www.bbc.com/news/world-asia-china-59871325
                          не виждам как ще се опазят от омикрона, а това означава, че ще има як локдаун и поредна драма с веригите за доставки.

не е точно по темата, но Ердоган нищо чудно да привлече много нови инвестиции, че хем е близо, хем с тая инфлация обедняха много яко в сравнение с китайците, а за капак на всичко китаеца бие кепенците и не му пука кое как се карало леко или тежко ваксиниран или не.
                          в пълна степен няма да се опазят китайците от омикрона, не са в достаъчно сериозна изолация.. реално си приемат собствените граждани плюс чужденци, които имат бизнес, имоти или връзки с китай. гледах едно видео на американец, дето си споделяше впечатленията от карантината - има доста пропуски, като това че след тестването са смесили потоците от различни самолети и са ги натоварили на автобуси към хотелите за изолация.
                          пробив на вируса в китай и последващо решение за масово боледуване ще означава "гудбай" на световната икономика.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Естествено, че може.
                            Виж, Боби, аз не съм пристрастен към някаква теза, и не защитавам сляпо нищо.
                            Просто анализирам и публикувам данните такива, каквито са - без значение дали подкрепят моята теза или не. И ако сгреша, ще съм първият, който ще се извини публично в дискусията пред всички.

P.S. Първият лайк на мнението ти е от мен .
                            Това е разумна позиция, подкрепям.

Ето няколко теми за размисъл от мен:
                            - не обръщаш ли прекалено голямо внимание на темпа на нарастване на заразените? Не мислиш ли outcome е по-добър показател дали дадена страна се справя с пандемията?
                            - дали е коректно да сравняваш данни към една и съща дата, след като пандемията се развива с лаг до няколко месеца в различни държави? Не е ли по-логично да сравняваш пик с пик например?
                            - какъв е смисълът да сравняваш данните от затихваща делта в една страна с разгръщаш се омикрон в друга?

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Очаквам идиотът с цветните таблици да ни даде поучителен пример с новите данни.
                              тези трябва да са от френската клика на мангъропитеците

Коментар

• И днес над 150 мънгаропитека са се сбогували с живота. А вие продължавайте да си философствате! Чугунени глави....
                                Last edited by RUBLA; 05.01.2022, 09:36. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

Working...
                                X