If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Боби това ще приключи когато мине през по голямата част от населението - Ако го оставиш без намеса ще имаш една много голяма вълна и ще си замине - Както е било в други години
Ако бяха пуснали младите и децата да си тичат, а да приберат изкукалите пенсии щъкащи по цял ден, като Миндовата кучка, щяхме вече да сме забравили. Но разни гурута пръскаха плажа с белина, забраняваха ходене в паркове, днес забранили на Йордановден без сертификат да се скача за кръста в Монтана, че поповите лъжички ще се заразят.
Сериозен локдаун като първия няма никъде вече. И къде и кой е твърдял че локдауна трансформира вълната на 2-3-4 вълни, ако правилно разбирам тезата ти???
Боби това ще приключи когато мине през по голямата част от населението - Ако го оставиш без намеса ще имаш една много голяма вълна и ще си замине - Както е било в други години
Заради ограниченията го надробиха на няколко вълни
Или пък твоята теза е че локдауните не ограничават заразата?
Французите са сред европейските шампиони по дълголетие, ако не са и най-дълголетната нация в ЕС. Ако не греша и здравната им система е на най-високо ниво в ЕС и гражданите за разлика от тук, не ''доплащат'' за нищо. Нито за лекарства, нито за лекарски услуги.
След един тон антиваксърски глупости, малко полезни факти Когато на територия с 28% ваксинирани умират 9 души, в Държава със 78% ваксинирани умира 1 човек .
Период: 1/8/2021 - 5/10/2022
Супер, но изкарай една графика на смъртността във Франция и България още преди ковид? Даваш за пример страна, с перфектна почти здравна система и безплатно за населението си здравеопазване, при това с много добро качество - срещу България, където лекарите са озверели повече и от митничари, а здравната ни система освен, че е скъпа за населението е и вредна.
След един тон антиваксърски глупости, малко полезни факти Когато на територия с 28% ваксинирани умират 9 души, в Държава със 78% ваксинирани умира 1 човек .
Период: 1/8/2021 - 5/10/2022
. Франция - ваксинирани:
1. Не обръщаш ли прекалено голямо внимание на темпа на нарастване на заразените? Не мислиш ли outcome е по-добър показател дали дадена страна се справя с пандемията?
*** При всяка епидемия или пандемия, за да се разболееш, първо трябва да се заразиш. Това значи, че броят на заразените е най-важното нещо при такива състояния. R-числото (потенциалният брой хора, които един болен може да зарази) е един от най-важните параметри при епидемии/пандемии. Давам прост пример за важността на броят заразени:
Да приемем, че 5% от болните от ковид могат потенциално да се развият в тежки случаи и се налага болнично лечение, специални легла, комплект лекари-специалисти, медсестри, санитари и т.н. Едно е да имаш 50 000 заразени (2500 потенциални тежки случаи), а съвсем друго - 200 000 заразени (10 000 потенциални тежки случаи). С това мисля, че въпросът е изчерпан.
2. Дали е коректно да сравняваш данни към една и съща дата, след като пандемията се развива с лаг до няколко месеца в различни държави? Не е ли по-логично да сравняваш пик с пик например?
*** Данните в даден момент са специфични за всяка eдна държава. При едни вълната затихва, при други тепърва почва. Аз гледам данните навсякъде към настоящият момент, и сравнявайки ги, мога да видя в коя държава какво е положението. Мога да си направя всякакви графики, сравнения и корелации, каквито искам, и да видя лагове, стадии на развитие на вълната и т.н.
Това си е за мое лично ползване, но давам тук данните, които мисля, че интересуват всички.
Например, още в края на ноември, като видях какво става в Западна Европа, и като прецених, че доста гурбетчии ще се върнат у дома по Коледа, предвидих новата вълна у нас. Върни се ако искаш в мненията от 25-ти до 30-ти ноември и виж какво съм писал.
Като видях какво стана на 29, 30 и 31-ви декември у нас, писах на 01 януари, че о-микронът е у нас и новата вълна почва. По медиите го казаха след 2-3 дни.
3. Какъв е смисълът да сравняваш данните от затихваща делта в една страна с разгръщаш се омикрон в друга?
*** За две години видях 2 странни неща - първо ковидът унищожи грипа (да си чула за грипни епидемии от 2 години насам?) и за месец - месец и нещо о-микронът заличи делтата. Може би 85-90% от новите случаи по света и у нас са о-микрон. Защо да се интересувам от делтата?
@BobyB - Странно, мислех че високата на заразаяемост се отнася само за силно ваксинирана Западна Европа, както ти ни навираше в очите. Може ли и статистика за нарастването на смъртността в следващите няколко седмици, мерси.
*** Боби, следя ги нещата и ще изчакам седмица-две. Ще публикувам тук данните, бъди сигурен.
Брех голем пример си дал 1, 2 починали на ден сега, при население 10 милиона.
До скоро смъртноста беше със седмици нула.
Там като цяло си мряха малко и в предните вълни. Давам пример с тях, защото са малки, 100 % са ваксинирани, но са по-големи от Гирбалтар и лесно се следят.
[ATTACH=CONFIG]n3851464[/ATTACH]
На графиката са Обединени Арабски Емирства (ОАЕ) със 100 % ваксинирано население. Както се вижда, ''ваксините пазят'', ама друг път. Имат си вече и смъртни случаи, въпреки ваксините. Толкова по темата.
Брех голем пример си дал 1, 2 починали на ден сега, при население 10 милиона.
До скоро смъртноста беше със седмици нула.
Берти трябва да гледаш не само тази вълна - На запад при всеки сериозен скок на заразените правят локдаун и при тях може да има още 2-3 вълни, а при нас да няма
Така че нека да бройм пилците на есен
Сериозен локдаун като първия няма никъде вече. И къде и кой е твърдял че локдауна трансформира вълната на 2-3-4 вълни, ако правилно разбирам тезата ти???
викаш ако на 1000 ваксинирани заразени умре един е същото като на 100 неваксинирани да умре един
човек гледай % смъртност и смятай - смяташ по-добре от мен, но защо ги хвърляш тия приказки ангро не знам.
аз се въздържам от генерални изводи преди да е преминлата тази вълна - тогава ще можем да кажем помага ли ваксината да намали % смъртност или не.
при делта помагаше, а при омикрона тепърва ни налазва и е рано.
Няма нужда да чакаш, в други страни омикрон вълната вече преминава, и лесно можеш да видиш как се отразява ваксинацията. Имат и достатъчно антиваксъри, особено в Германия, за сравнение.
викаш ако на 1000 ваксинирани заразени умре един е същото като на 100 неваксинирани да умре един
човек гледай % смъртност и смятай - смяташ по-добре от мен, но защо ги хвърляш тия приказки ангро не знам.
аз се въздържам от генерални изводи преди да е преминлата тази вълна - тогава ще можем да кажем помага ли ваксината да намали % смъртност или не.
Берти трябва да гледаш не само тази вълна - На запад при всеки сериозен скок на заразените правят локдаун и при тях може да има още 2-3 вълни, а при нас да няма
На графиката са Обединени Арабски Емирства (ОАЕ) със 100 % ваксинирано население. Както се вижда, ''ваксините пазят'', ама друг път. Имат си вече и смъртни случаи, въпреки ваксините. Толкова по темата.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Не си в течение на модните тенденции
Ваксините спомагат да го изкараш по леко или ако умреш то да е с по малко болки
Следващата мода ще е че ваксинираните го хващат по бавно всеки бустер отлага средното време за заразяване с по 2 седмици
Тоест ако си бустеризиран и въпреки това умреш, благодарение на ваксата ще си живял 2 седмици повече
Финалното ще е ако си ваксан влизаш в рая ако си антиваксър в ада
Коментар