IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
    Стига празни приказки .Може ли някой антиваксър да ми отговори на следният много ЕЛЕМЕНТАРЕН въпрос,а именно:

Това е офицалната карта на % ваксинирани по държави : https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

Защо всички държави с висок стандарт и с развито общество като Канада ,Испания,Дания,Белгия,Франция,Англия ,Италия,Германия,Америка,Япония и още доста подобни на тях имат над 50% и 60% ваксинирани !!!

Докато едни други държави ,известни като държави от 3-я свят като Иран,Пакистан,България,Бангладеш,Маямар, Бруней,Тунис,Лаос и подобни гета ,имат под 20% ваксинирани ???

Защо се получава това? Ние ли сме по-умни или е нещо друго ?

едит: аз сега се сетих друго.Ми тея с равни % като нас,Лаос и подобни ,ми те нямат ваксини там и да искат ,пак не могат или ще е много трдно да се ваксинират.Докато БГ е единствената държава в света в която може да си избираш 3,4 ваксини и то го има и по паркове и градини.

Начи ние сме по зле и от тях !!!! и то с доста !!!

Обяснявам ти го накратко ! В държавите от първата група хората имат много права , свободи и материални блага. Дошло е време да им се отнемат ! Тъй наречените ваксини са само част от инструментатиума .
    Last edited by X_Y; 25.08.2021, 16:18.

Коментар

• Стига празни приказки .Може ли някой антиваксър да ми отговори на следният много ЕЛЕМЕНТАРЕН въпрос,а именно:

Това е офицалната карта на % ваксинирани по държави : https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

Защо всички държави с висок стандарт и с развито общество като Канада ,Испания,Дания,Белгия,Франция,Англия ,Италия,Германия,Америка,Япония и още доста подобни на тях имат над 50% и 60% ваксинирани !!!

Докато едни други държави ,известни като държави от 3-я свят като Иран,Пакистан,България,Бангладеш,Маямар, Бруней,Тунис,Лаос и подобни гета ,имат под 20% ваксинирани ???

Защо се получава това? Ние ли сме по-умни или е нещо друго ?

едит: аз сега се сетих друго.Ми тея с равни % като нас,Лаос и подобни ,ми те нямат ваксини там и да искат ,пак не могат или ще е много трдно да се ваксинират.Докато БГ е единствената държава в света в която може да си избираш 3,4 ваксини и то го има и по паркове и градини.

Начи ние сме по зле и от тях !!!! и то с доста !!!
      Last edited by petrg5s; 25.08.2021, 15:30.

Коментар

• https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/...cid=mm7034e5_w

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
          ...
          Това мъч ловер е разлика от 1% за хората в реанимация ("интензивно" за тези с наръчника на агитатора). 0,5 срещу 1,5% !!! За изкуственото дишане ("вентилатор" за тези с наръчника) разликата е още по-малка: 0,3%!
          Т.е. най-лесно се заразяват именно ВАКСИНИРАНИТЕ!!!
          ето пълният доклад: https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7034e5.htm
          Шивачев, твоята реплика е илюстрация на:
          • как дявола чете евангелието
          • как глупака прави изводи от фактите и си вкарва автогол
          Помоли някой батко да ти преведе и ОБЯСНИ цитирания от теб доклад ,
          за
          да разбереш, че:
          • "On July 25, infection and hospitalization rates among unvaccinated persons were 4.9 and 29.2 times, respectively, those in fully vaccinated persons. "
          • "Efforts to enhance COVID-19 vaccination coverage, in coordination with other prevention strategies, are critical to preventing COVID-19–related hospitalizations and deaths."
          • "In July, when the Delta variant was predominant, cycle threshold values were similar for unvaccinated, partially vaccinated, and vaccinated persons."
          • "Efforts to increase COVID-19 vaccination, in coordination with other prevention strategies, are critical to preventing COVID-19–related hospitalizations and deaths."

SARS-CoV-2 Infections and Hospitalizations Among Persons Aged ≥16 Years,
          by Vaccination Status — Los Angeles County, California, May 1–July 25, 2021

Janssen (Johnson & Johnson) - 16.8%
          Moderna - 28.0%
          Pfizer-BioNTech - 55.2%

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7034e5.htm
          Last edited by barbaron; 25.08.2021, 15:06.

Коментар

Не, че фактите имат някакво значение за троловете, но все пак:

Добавка - забравих да напиша разликата смъртността. Тя е 0,5% при ваксинираните и невероятните 0,6% при неваксинираните. 5 срещу 6 души на 1000.
            A да се научим да четем числата правилно?
            Died 207 (0.5) 24 (0.2) 7 (0.5) 176 (0.6) <0.001
            0.2:0.6 - има няма три пъти по-малко. Както е и при другите показатели - все е около 67% ефективност.

А долните две графики ще ги коментираш ли - случаи на 100к - 320:50 и хоспитализаци 30:3?

Коментар

• Не, че фактите имат някакво значение за троловете, но все пак:

According to the study, much lower percentages of fully vaccinated persons were hospitalized (3.2%), admitted to ICU (0.5%), and required mechanical ventilation (0.2%) compared with partially vaccinated persons (6.2%, 1.0%, and 0.3%, respectively) and unvaccinated persons (7.6%, 1.5%, and 0.5%, respectively).
              Това мъч ловер е разлика от 1% за хората в реанимация ("интензивно" за тези с наръчника на агитатора). 0,5 срещу 1,5% !!! За изкуственото дишане ("вентилатор" за тези с наръчника) разликата е още по-малка: 0,3%!

Т.е. от 1000 ваксинирани двама са в критично състояние, а от 1000 неваксинирани петима са в критично състояние.

При това изследването е изцяло за ваксините. В същото изследване обаче има още по-голям смях:

During May 1–July 25, the percentages of Delta variant infections estimated from 6,752 samples increased from 8.6% to 91.2% in fully vaccinated persons, from 0% to 88.1% in partially vaccinated persons, and from 8.2% to 87.1% in unvaccinated persons.
              Т.е. най-лесно се заразяват именно ВАКСИНИРАНИТЕ!!!

И за разлика от активираните, които бягат като дявол от тамян от всякаква конкретика, ето пълният доклад: https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7034e5.htm

===

Добавка - забравих да напиша разликата смъртността. Тя е 0,5% при ваксинираните и невероятните 0,6% при неваксинираните. 5 срещу 6 души на 1000.

В същото време смъртността от страничните ефекти на противогрипна ваксина, според американска научна статия от преди Ковид лудостта https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4599698/ е 53 на 100 000 хил. ТОВА ОЗНАЧАВА 0.053 %
              Last edited by terziеv; 25.08.2021, 14:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от dreamhell Разгледай мнение

Още кат ме удари и разбрах, че ша ме биеш
                Причинно-следствена връзка знаш ли какво е, или ти убягва? За да не се случи горното трябва да има голям процент ваксинирани, да има стаден имунитет. Иначе как мислиш, че ще го постигнеш? "Бай бале да не ме среща"? Не помниш ли какво беше миналата зима? Защо мислиш, че сега ще е по-различно? Имаме си стаден НЕимунитет, но ти не вещаеш апокалипсис. Аман от гадатели...
                Иначе викаш тия дето умряха - късата клечка издърпали. Ма те са малко. Пък и без това викаш щяха да си умрат. Ако искаш се пробвай да го кажеш на семейството на приятел, който на 40г си отиде ей така, от "несъществуващия вирус". Защото болниците бяха пълни. Пълни с голяма част от хората, които преди маска не слагаха и не спазваха никакви ограничения. Ама карай бе - всичко е конспирация и игра на статистиката, лаф да става...
                Малко сметки. Към момента имаме заръчани над 10 милиона ваксини, които няма да се ползват по 25 евро (поправете ме, ако греша) са близо 0,5 млрд.лв. До колкото знам предстоят да се сключат нови договори за още ваксини на по-високи цени, струващи още милиарди, които предстоят да се хвърлят в канавката. Та с тези пари, нашите корифеи Борисов и Янев с техните подопечни Ананиев, Ангелов и Кацаров трябваше да осигурят едни 15-20К допълнителни легла (болници затворени в момента колкото щеш във всяка община), допълнително пари за медицински персонал, занимаващ се само с ковид и да не спират плановите операции и да плашат хората със запълнени болници, вируси и ваксини. Персонал има, трябва само да се плаща. Така ще сме подготвени и за евентуалния КОВИД-2022,3,4........
                Обаче всичко това не става вече година и половина, поради една от следните две причини. Или Борисов и Янев са страхливи човечета или са неграмотни чичаци.

Коментар

Този го чета и се сещам, че много от безумията страшно ми заприличаха на един друг типаж от преди ден два. А и това с познатите, дето се променили също се повтаря.

От цялата работа, аз като родител на две деца, изцяло ваксинирани с досегашните ваксини, почвам да се страхувам от всяка следваща игла. Малкият има една бебешка ваксина повече от големия, която е била въведена наскоро. Сериозно почвам да се питам какво се е променило за шест години и се псувам, че не съм се поинтересувал повече.
                  Ми почни и да четеш листовката на всяко лекарство което ти предписва бялата мафия и минавай на гроздомицин и баячки и ще си рахат.

Коментар

• Този го чета и се сещам, че много от безумията страшно ми заприличаха на един друг типаж от преди ден два. А и това с познатите, дето се променили също се повтаря.

Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение

Което си избереш. Вместо да дращиш иди виж
                    Някои са в отпуски, други се връщат от отпуски

Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Директивата е да не се разгласява, за да не се всява паника. Иначе предишната вълна болните деца бяха в Пирогов, сигурно и тази. Иди и сам провери.
                    От цялата работа, аз като родител на две деца, изцяло ваксинирани с досегашните ваксини, почвам да се страхувам от всяка следваща игла. Малкият има една бебешка ваксина повече от големия, която е била въведена наскоро. Сериозно почвам да се питам какво се е променило за шест години и се псувам, че не съм се поинтересувал повече.
                    Last edited by X_Y; 25.08.2021, 12:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Директивата е да не се разгласява, за да не се всява паника. Иначе предишната вълна болните деца бяха в Пирогов, сигурно и тази. Иди и сам провери.

Впрочем това го разбрах от братовчедка на жената, има приятелка лекар там. До тоя момент въпросната братовчедка беше същия антиваксър, да изчакаме, ма то не е сигурно, ма то е грипче, и прочие глупости. След като чу че имало и починали деца тогава, забрави всички тия простотии.
                      Утепа слона с прашка с това как не се разгласява. В тайна пазят опасността, никого не плашат по медиите.

В Пирогов към 25 Август НЯМА деца с Ковид. А сигурно извънземните са кацнали вчера в Добрич. Иди и сам провери дали е така или не е.

Last edited by X_Y; 25.08.2021, 12:47.

Коментар

Дам, това е новата директива. Очаквам активираните във форума да започнат да обясняват, че "интензивните отделения са пълни с деца". Но в никакъв случай няма да кажат коя болница е пълна с тези болни от Ковид деца.

Впрочем това го разбрах от братовчедка на жената, има приятелка лекар там. До тоя момент въпросната братовчедка беше същия антиваксър, да изчакаме, ма то не е сигурно, ма то е грипче, и прочие глупости. След като чу че имало и починали деца тогава, забрави всички тия простотии.
                        Last edited by BobyB; 25.08.2021, 12:19.

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
                            Вече се действа и към възрастовата група на моите деца и догодина есента ще има напъни да ги ваксинират и у нас....
                            https://dnes.dir.bg/svyat/antani-fau...etta-na-2022-g
                            Дам, това е новата директива. Очаквам активираните във форума да започнат да обясняват, че "интензивните отделения са пълни с деца". Но в никакъв случай няма да кажат коя болница е пълна с тези болни от Ковид деца.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                              Как сте бре,параноико-конспиративни антиваксъри?!Бдите ли,бдите ли?!Бдете ,че положението е мамата си трака....Бялата мафия дебне, как да ни умОри,една част от "ония-тайните" умува ,как да ни направи роби,другата част от "ония-вие си ги знаете" направо мисли ,как да ни изтребе, щото сме в повече,а Главния Рептил -Бил Гейтс е решил едновременно да ни чипира,зароби и като бонус да ни умОри с ваксини....
                              Пичове ,нямам идея,колко е опасен тоя вирус,ама парноично - конспиратиния вирус,дето се е загнездил в тиквите ви, е по-опасен от всички минали и бъдещи вируси на тая планета.....
                              Ха наздраве,че много се разбъбрих нещо.....
                              Бялата мафия няма сметка да ни умори.Бялата мафия има сметка да сме живи по дълго време и да ни продава ненужни лекарства от раждането до смъртта.А ако не искаме да ни плаши и принуждава.Да наричаш конспиратори и параноици хора които отказват да си слагат неизпитани ваксини е меко казано глупост.А да се подпишеш че производителя на ваксината не носи отговорност и да се ваксинираш с нещо чиято полезност и ефективност е меко казано съмнително е връхтъ на разума.80% от населението и с ваксина и без ваксина никога няма да се разболеят.За тая група разбира се се отчита че ваксината си е свършила работата.Друга група и с ваксина и без ваксина ще се разболеят и ще бъдат излекувани...За тая група се отчита че благодарение на ваксината са изкарали ковида и са оживели.Третата група умират и разбира се тука се отчита че умрели от друго заболяване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                                Какво става господа антиваксъри?

Още ли не сте намесили във вашата параноична психоза рептилите, анунаките, зелените еуглени и киселите краставички?

Аааа - забравих - също така виновни са и 5G, плоската земя, самолетните следи и ланшния сняг ...
                                Това че не искам да си сложа ваксина за Ковид не ме прави антиваксър.Всички виждаме тука кой е паникьор и параноик.
                                Last edited by RUBLA; 25.08.2021, 09:52. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

Working...
                                X