IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

При естественият имунитет е така. При ваксините не знам как е - не съм срещал изследване за клетъчният имунитет при тях, а само за антителата.
    Глей са кво прават РНК ваксините.
    Те заставят клетките на тялото да произвеждат един белтък, специфичен само за така наречения спайк, или рог, с който вируса излъгва здравата клетка да влезе в нея и да я накара да произвежда същия този вирус. Имунната система реагира на този специфичен белтък, защото е чужд, учи се да го открива, а той е на рога на вируса, и така да убива вируса.

Този спайк има много други белтъци. Този вирус има много други елементи, освен спайковете, и други тем подобни характеристики. А ваксините учат имунната система само на белтъка от спайка. А в естествена среща с вируса имунната система се запознава много по-широко с батко ти вирус и може да го открива след първата среща по много други начини и да се бори с него по много други начини.

Информацията и плановете за бой, произлезли и от двете срещи, естествената и ваксиналната, се пази в Т-клетките. Само че първата пред втората е като тир Скания пред трабантче.

Коментар

При естественият имунитет е така. При ваксините не знам как е - не съм срещал изследване за клетъчният имунитет при тях, а само за антителата.
      Но това е по медицинската част, а тук става въпрос за административна. Например като преболедувал имам добър имунитет и антитела, но не ми го признават. административно...В Израел Грийн Пас важи само 6 месеца, според Матеев и приложението у нас сертификатите щели да важат 1 година, но това по-скоро ще бъде Европейско решение, а не наше. Сигурно е само, че няма да е повече от година и всеки ваксиниран попада в групата на неваксинираните със съответните рестрикции / кода ти като се сканира ще изписва примерно че е изтекъл/ докато не си сложи трета, четвърта / в Израел е вече планирана за края на годината/ и н-та доза....
      Да напомня, че ваксините за следващите 3 години са вече договорени и осигурени.
      Въпросните сертификати са валидни една година. Видях такъв на мой колега. Това всъщност е първото, което се забелязва " Срок на годност"

Коментар

• Първоначално изпратено от Хараламп Разгледай мнение

Не знам защо изпускате най-вероятната възможност?
        Като казваш Не съм го карал, имаш предвид че не си забелязал симптоми у себе си.

За човек, който не е имал грипободобни симптоми от обявяването на пандемията до сега има само две възможности.

1. Не се е срещал въобще с вируса.
        2. Срещал го е веднъж или повече пъти, но имунната система е достатъчно добра, за да не може той да се развие и предизвика симптоми то ест болест. Е може някоя хрема, някое леко грипно неразположение прекарано на крак. Аз имах два пъти силна хрема за ден два през миналия студен сезон, и нищо друго.

Други възможности няма.

Вероятността на първата възможност е изчезващо малка, освен ако живееш вдън гори тилилейски.
        Вероятността на втората съответно е 100 - (изчезващо малка) = 99,...%. Това са съобщените още в началото 90% от двукраките, който процент после намалиха на 80%. Сега сме далеч от началото, мина повече от година и половина. Сметай...
        Преди да се набода си направих тест за антитела и очаквано нямах.

Но това не отхвърля на 100% че не съм се срещал с вируса. Но да кажем има висока вероятност че не съм.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хараламп Разгледай мнение

А защо? Имунния отговар, записан и пазещ се в Т-клетките, трае много години.
          Е, вирусът е променлив, мутиращ, но имунната система го е огледала и осмукала отвсякъде и го познава много по-добре и в общи, и в частни свойства и отговорът ѝ е много по-универсален, точен и мощен за цялата гама бъдещи мутации и щамове, отколкото ако е научена или подлъгана от ваксини максини и тинтири минтири мижи да те лажем.
          Но това е по медицинската част, а тук става въпрос за административна. Например като преболедувал имам добър имунитет и антитела, но не ми го признават. административно...В Израел Грийн Пас важи само 6 месеца, според Матеев и приложението у нас сертификатите щели да важат 1 година, но това по-скоро ще бъде Европейско решение, а не наше. Сигурно е само, че няма да е повече от година и всеки ваксиниран попада в групата на неваксинираните със съответните рестрикции / кода ти като се сканира ще изписва примерно че е изтекъл/ докато не си сложи трета, четвърта / в Израел е вече планирана за края на годината/ и н-та доза....
          Да напомня, че ваксините за следващите 3 години са вече договорени и осигурени.
          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 07.09.2021, 10:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Именно - темата е за ваксини. Не знам защо започна този спор, след като на всеки му е ясно, че работодателите са си в правото да искат персонала им да бъде ваксиниран, и в това няма нищо противозаконно.

Нещо си се объркАл, Матеев.
            И Конституцията НИ НЕ си чел - Върховният НИ закон! Като работодател - някой от твоите подчинени ще се "ошмули до шушка"!

Чл. 29, ал. 2 - четИ и изпълнявай. Ако щеш!

Коментар

Въпросът е дали осъзнаваш, че след 6 месеца ще те броят за неваксиниран с всички последици от това ?
              А защо? Имунния отговар, записан и пазещ се в Т-клетките, трае много години.
              Е, вирусът е променлив, мутиращ, но имунната система го е огледала и осмукала отвсякъде и го познава много по-добре и в общи, и в частни свойства и отговорът ѝ е много по-универсален, точен и мощен за цялата гама бъдещи мутации и щамове, отколкото ако е научена или подлъгана от ваксини максини и тинтири минтири мижи да те лажем.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Не, не съм го карал вируса и съм ваксиниран с 2 дози Файзер през лятото когато нямаше никой пред центровете за ваксиниране.
                Не знам защо изпускате най-вероятната възможност?
                Като казваш Не съм го карал, имаш предвид че не си забелязал симптоми у себе си.

За човек, който не е имал грипободобни симптоми от обявяването на пандемията до сега има само две възможности.

1. Не се е срещал въобще с вируса.
                2. Срещал го е веднъж или повече пъти, но имунната система е достатъчно добра, за да не може той да се развие и предизвика симптоми то ест болест. Е може някоя хрема, някое леко грипно неразположение прекарано на крак. Аз имах два пъти силна хрема за ден два през миналия студен сезон, и нищо друго.

Други възможности няма.

Вероятността на първата възможност е изчезващо малка, освен ако живееш вдън гори тилилейски.
                Вероятността на втората съответно е 100 - (изчезващо малка) = 99,...%. Това са съобщените още в началото 90% от двукраките, който процент после намалиха на 80%. Сега сме далеч от началото, мина повече от година и половина. Сметай...

Коментар

Засега не смятам да си правя тестове за антитела, но по-нататък може да си променя мнението и да си пусна едни тест

По разбираеми причини в момента не ми се ходи по такива места, щото има доста хора дето чакат по опашките в малки, закрити помещения.

Не мисля да си слагам и трета доза.
                  Мога само да те поздравя за последните ти 2 поста.
                  Въпросът е дали осъзнаваш, че след 6 месеца ще те броят за неваксиниран с всички последици от това ? А тогава е вероятно да има ограничения за неваксинирани по-сериозни от момента. Тогава все още ли ще бъдеш против трета доза, за да ти се поднови сертификата ?

Без да е препоръка по никакъв начин обмислял ли си, че сега е добър момент да преболедуваш докато ваксината ти е активна с цел да получиш естествен имунитет ?
                  Last edited by pesimist4o na kvadrat; 07.09.2021, 10:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Tествал ли си за антитела след ваксинирането? Смяташ ли да го правиш по-нататък?
                    Засега не смятам да си правя тестове за антитела, но по-нататък може да си променя мнението и да си пусна едни тест

По разбираеми причини в момента не ми се ходи по такива места, щото има доста хора дето чакат по опашките в малки, закрити помещения.

Не мисля да си слагам и трета доза.

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение

Доста по- назад в темата те бях питал, дали ако беше преболедувал щеше да се ваксинираш. Вярно, че все пак това е хипотеза, в която не си, но ми е интересно да чуя откровеното ти мнение.
                      Не, към момента има доста данни че преболедувалите имат доста по-добър имунитет от този придобит чрез ваксина.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                        В Испания 5 вълна на КОВИД 19....
                        Необяснимо смъртоносна....
                        97 % от смъртните случаи на населението над 70 г са ВАКСИНИРАНИ ......
                        Ами сега...?
                        Предполагам, че в тази група(70+)почти всички са ваксинирани. Така че е логично процента на умиращите(от каквото и да е) с поставена ваксина да е висок. Притеснително би било, ако се наблюдава повишена смъртност при тях в сравнение с аналогичен период(времеви интервал, епидемиологична обстановка и т.н.) отпреди ваксинацията.

Коментар

2 дози Файзер

Tествал ли си за антитела след ваксинирането? Смяташ ли да го правиш по-нататък?

Коментар

Не, не съм го карал вируса и съм ваксиниран с 2 дози Файзер през лятото когато нямаше никой пред центровете за ваксиниране.
                            Доста по- назад в темата те бях питал, дали ако беше преболедувал щеше да се ваксинираш. Вярно, че все пак това е хипотеза, в която не си, но ми е интересно да чуя откровеното ти мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение

Може и да си споменавал(не съм сигурен), но беше ли го карал вируса или не?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                В Испания 5 вълна на КОВИД 19....
                                Необяснимо смъртоносна....
                                97 % от смъртните случаи на населението над 70 г са ВАКСИНИРАНИ ......
                                Ами сега...?
                                ако вируса не може да свърши сам работата
                                да повикаме на помощ ваксините

Коментар

Working...
                                X