IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Георги Маринов е молекулярен и еволюционен биолог от Департамента по генетика в Университета в Станфорд. Пред Zdrave.net той обясни какво представлява новият южноафрикански вариант, доколко опасен е той и какъв според него е начинът да унищожим коронавируса завинаги.
    https://www.zdrave.net/%D0%9D%D0%BE%...D%D0%B8/n20168

    Коментар:

    Cro 01.12.2021 00:00:16

    "Като чете нормален човек коментарите по-долу, се убеждава в две неща: 1. На територията наистина живеят много прости хора, подобни на Тиквата и Копейкин от Възраждане! 2. Очевидно по- интелигентните българи емигрираха и дори да изчезне тази държава май ще е по-добре! Като гледаме статистиката, не тоя или оня от световния конспиративен ред убиват толкова много българи, а простотията! Крайно време е да проумеете, че семашковци като Мангъров ще ви уморят по-бързо от компютърни спецове като Гейтс! Напук на пропагандата на рашките, които също се топят кат пролетен сняг!"

    Коментар


    • Според ваксизависимите, ако маскирам част от населението на една държава като вражеска армия и им устроя битка с останалите хора, това ще е по-добра подготовка в сравнение с армия, която е водила истинска битка с вражеска армия и е победила. А още по-интересна логика е че ако армията е спечелила битката бързо и леко и с минимум загуби, това е сигнал че е по-слабо подготвена да се справя с нашественици. (Хората прекарали по-леко болестта били по-малко "защитени" хехе... Май гадното тролче Аргирова го твърдеше особено настойчиво).

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        Не си от най-глупавите тук, но си пропуснал другите разходи, включинелно Research and Development
        Подкупите на правителствата и хранилката на медиите също са им разход.

        Е преди неколко месеца официално хванаха "министърката на здравеопазването" на ЕС с два мельона евро подкуп, банков превод на името на мъжа ѝ, незнайно с какъв мотив. Оная, кипърката; кавичките сложих, защото не мога да се сетя официалното название на длъжността.

        И досега си е на поста, де. Ръководи ваксинацията, подписва поръчки, договори, тава-онава...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
          Не си от най-глупавите тук, но си пропуснал другите разходи, включинелно Research and Development
          Съпругата ли ти го прошепна (на уше)?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

            Никоя власт не може да излезе на глава с народа си.Ще се трошат камери и глави на изедници.Като му налупя лаптопа в главата наистина ще му дотрябва изкуствен интелект.Накрая ще се избием и ще запалим света ама няма да се дадем и няма да е тяхната
            Не е лоша идея, но вече властта е далечна... виртуална...трошиш и ти прецакват банковата сметка и така нататък. То реално не можем да идентифицираме властта. Виждаме ги нашите пионки.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение


              Дали си прочел статията на Георги Маринов пусната от математика днес? Щото там се твърди точно обратното. Има и аргументи, а не просто ръкомахане.

              Матеев - ти него не го мисли! Той и втори път, а и всеки следващ - да влезе в болница, здрав ще излезе (и с няколко живота - като котките), от една ваксина (или две)... Май започва да му "увира кратуната", че са го прецакали...

              (ако не е проформа-ваксиниран, разбира се, в този случай изпробва естествения си имунитет...)

              Труден за анализиране казус...

              Коментар


              • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                Разходите за производство на една ваксина включително опаковките и спринцовката са не повече от 2-3 долара.
                Масовите ваксини които се поставят на децата срещу туберколоза, шарка и др. са по 1 долар.
                .
                Не си от най-глупавите тук, но си пропуснал другите разходи, включинелно Research and Development

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

                  Предполагам, че човешки ресурс не е достатъчен, но не мислиш ли че се работи по изкуствен интелект за тази цел?
                  Никоя власт не може да излезе на глава с народа си.Ще се трошат камери и глави на изедници.Като му налупя лаптопа в главата наистина ще му дотрябва изкуствен интелект.Накрая ще се избием и ще запалим света ама няма да се дадем и няма да е тяхната

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение


                    Дали си прочел статията на Георги Маринов пусната от математика днес? Щото там се твърди точно обратното. Има и аргументи, а не просто ръкомахане.
                    Нищо подобно - четеш разни статии както дявола чете евангелието, без да влагаш капка разум. Има си механизми, по които един вирус се размножава в организма, и още преди година съм пускал много материали за това, но явно никой не ги е прочел. Затова сега ще обясня отново като за деца от детската градина.

                    Етап 1 - Вирусът навлиза в организма
                    Ако човек е ваксиниран или преболедувал, и има антитела, вирусът се разпознава като такъв, и борбата с него започва буквално на секундата. Да, антителата вече може да са малко на брой и борбата на организма да не е особенно ефективна, но заводът за антитела вече е построен по време на предишната ваксинация/преболедуване, вече се знае технологията им за изработка, и заводът веднага започва да работи на пълна мощност.

                    Тука се проявяват разликите между различните хора:
                    1. Имунизиран с огромно количество антитела - организмът избива вирусите буквално за минути
                    2. Имунизиран, но с намален брой антитела поради изтеклия период от време след имунизацията - организмът веднага започва борма, но армията му е малка, и затова в началния момент вирусът надделява. Появяват се леки сиптоми и антиваксърите започват да се кефят, че дори и ваксинираните се разболяват. Да, ама завода за нови антитела вече работи на пълна мощност и ги осигурява в огромни количества. В същото време вирусът се нуждае от поне 48 часа, за да превземе част от клетките и да приключи първата репликация. И така става състезание коя от двете армии по-бързо ще си произведе огромен брой войници, за да победи другата армия. В края на краищата почти винаги победител ще е армията на организма, но в първите няколко дена временен превес може да вземе армията на вируса.

                    На този първи етап ако човек не е ваксиниран и не е преболедувал, то той няма антитела и вирусът спокойно се разпространява в организма и започва да търси начин как да пробие защитата на милиони клетки в опити да влезе вътре в тях с цел размножаване посредством репликация. Ако вирусът не намери начин да влезе вътре в клетките, процесът на репликация не може да започне, и човек ще си остане здрав.

                    Етап 2 - Вирусът навлиза в клетките
                    За да влезе в клетката, вирусът трябва някакси да я излъже, че е приятел, а не враг. От вируса стърчат протеини (ключове) и от клетката стърчат други протеини (ключалки). Клетката отваря врата за влизане само ако някой от ключовете на вируса пасне на някоя от ключалките на клетката. Всеки вирус има поне 7-8 различни модела ключове, а всяка клетка има стотици модели ключалки. За да влезе вирусът е достатъчно само един негов ключ да пасне само на една от ключалките на клетката.

                    Следователно при появата на нов щам на вируса, той най-вероятно ще притежава 1 или 2 различни ключа (протеина), но всичките други ключове ще са от стария модел. Това автоматично означава, че имунната система ще може да го разпознае като враг, и ще се опита да го унищожи още преди той да се е добрал до клетката. Да, няма да успее да унищожи 100% от всички вируси, но едно 99% със сигурност, а останалите вече са прекалено малко, за да са в състояние да направят ефективна атака.

                    Етап 3 - Вирусът превзема клетката
                    Пътят на вируса вътре в клетката е дълъг и сложен, и е изпълнен с много други препятствия и защити, които той не всеки път успява да ги преодолее. Необходими са от 24 до 48 часа, докато вирусът се добере до клетъчното ядро, и до него стигат по-малко от 1% от навлезлите вируси. В повечето клетки и в повечето случаи до ядрото не успява да достигне нито един вирус, въпреки че са влезли десетки или стотици.

                    Етап 4 - Вирусът навлиза в ядрото на клетката и превзема механизма за репликация (клониране), като го използва за собствени цели
                    На този етап клетката повече не може да се защитава и губи войната. Вирусът започва интензивно да се реплицира и в следващите 24-48 часа е напълнил цялата клетка с поне 10 000 негови копия.

                    Малко преди да умре напълно клетката израща сигнал на имунната система, че загива..Това е повратният момент за неимунизираните хора. 3-4 дена след заразяване имунната система вече е информирана, че в организма загиват клетки от нещо ново, с което тя все още не е запозната. И чак сега започва процесът на запознаване на имунната система с новите вируси, излизащи от умрелите клетки. Отнема време 1-2 дена вирусите да се проучат, да се създаде технология за производство на верните антитела и да се пусне в експлоатация завода, който ще ги произвежда в огромни количества. Целият процес по всички етапи до момента вече е отнел около 1 седмица, и ще отнеме още 2-3 дена докато завода произведе достатъчно количество антитела, и чак тогава ще започне истиското самолечения на неимунизирания пациент.

                    И тука вече се вижда разликата между имунизирани и неимунизирани хора. При имунизираните (ваксина или преболедуване) процесът по самолечение започва на секундата, а при неимунизираните - след 7 до 10 дена.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

                      Щом веднъж си се заразил значи си защитен на макс.
                      Дали? Дали, ако продължаваме да компрометираме имунната ни система, не би изкочил някой "по- кръвожаден" щам?

                      Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

                        То не е до пари, а е до човешки ресурс. Колкото нашата полиция може да хване бай Мангау, толко и световната жандармерия, която ще трябва да бъде създадена, ще го хване. Бай Мангау е Фата Моргана, той ти отмъква портфейла без да присъства около теб. Ще им скъса каските на жандарите.
                        Предполагам, че човешки ресурс не е достатъчен, но не мислиш ли че се работи по изкуствен интелект за тази цел?
                        Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

                          Не знам дали е продажно, но има нещо мътно в обучението му( да не се окаже калин-ка...)...
                          Завършил бакалавар, но за магистратура не пише, после станал нещо си ( най- вероятно лаборант ) и вече дава умни съвети ....
                          По голяма глупост и неграмотност от твърдението му, че имунитета след ваксина е по-добър от естествения няма....
                          Да,наистина!

                          Това "молекулярен биолог от Департамента по генетика на Университета в Станфорд" може да означава всичко: от обикновено техническо лице с вишу, носещо вода на юнаците (то ест некъф филанкишия), до нобелов лауреат. Чини ми се, че вероятността клони повече към първото, щото иначе журналята биха се похвалили с научните му степени и длъжност.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

                            Разходите за производство на една ваксина включително опаковките и спринцовката са не повече от 2-3 долара.
                            Масовите ваксини които се поставят на децата срещу туберколоза, шарка и др. са по 1 долар.

                            Вансините за животни струват стотинки. А докато стигнат до крайния потребител цената набъбва поне 100 пъти. Ваксинациите на едно куче излизат към 100лв.
                            Кучета да бяхме, щяха да изкарат повече пари.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                              AstraZeneca е продала ваксини за 2,2 млрд. долара от януари до септември


                              Мисля че държавите купуват по около 30 евро на астра зенека една доза ваксина, как смятате колко е себестойността на една доза
                              Разходите за производство на една ваксина включително опаковките и спринцовката са не повече от 2-3 долара.
                              Масовите ваксини които се поставят на децата срещу туберколоза, шарка и др. са по 1 долар.

                              Вансините за животни струват стотинки. А докато стигнат до крайния потребител цената набъбва поне 100 пъти. Ваксинациите на едно куче излизат към 100лв.

                              Коментар


                              • AstraZeneca е продала ваксини за 2,2 млрд. долара от януари до септември

                                Мисля че държавите купуват по около 30 евро на астра зенека една доза ваксина, как смятате колко е себестойността на една доза

                                Коментар

                                Working...
                                X