IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Благодаря ти за тази реплика Да, умни момчета сте, но рядко се включвате и оставяте нискочели дебеловрати шкембести да си дрънкат ежеминутно глупостите
    Аз съм прагматик със солидни теоретически фундаменти, затова не си губя времето в безполезни дефиниции за смъртност (каквито се излюпиха напоследък безброй), затова само търся графични и таблични демонстрации на трайни закономерности, позволяващи да се погледне малко в бъдещото развитие на тази пандемия.
    Разбирам отговора ти. Хем вълкът сит, хем агнето цяло. Но не винаги това е възможно и понякога трябва да избереш коя теза да отстояваш. Без да омаловажавам мнението ти за интелекта на Фентъзи, чиято теза хареса, всъщност част от отговора ти към Бея(който също е от категорията на мислещите) е това, което ми дава повече представа относно на кой подход за отчитане на смъртност залагаш. Което не означава, че не може да си промениш мнението

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Слабо Опитай пак Погледни тук:

https://www.worldometers.info/corona.../#weekly_table
      Ти кьорав ли си?
      Не виждаш ли, че в моята таблица данните за България са същите

В твоята таблица пише 11.01.2021

Пич, пак си си забравил очилата....
      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
        Не знам откъде ги вадиш тия данни, и дали не ги забъркваш в мазето на блока, дето живееш

Ето ти ги данните за тия държави само за о-микрон вълната: [ATTACH=CONFIG]n3853850[/ATTACH]
        Ааааа, ма ти постваш данни отпреди 1 година... Кво ни грее това днес?
        Барби, ще ме умориш от смях, честно....
        Слабо Опитай пак Погледни тук
        и после бегай да правиш "революция" с костя копейкин

https://www.worldometers.info/corona.../#weekly_table
        Last edited by barbaron; 11.01.2022, 12:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron

Чудя се на умението на Kildirim_Bei да прави все безполезни графики, таблици и изводи
          .
          Държава 11/1/2021 Заболели / 7 дни / 1 Милион жители Умрели / 7 дни / 1 Милион жители Население
          Bulgaria 5,200 86 6,868,680
          Russia 770,000 85 146,029,868
          France 28,816 23 65,493,709
          Germany 3,980 22 84,192,352
          Denmark 22,894 18 5,823,297
          Sweden 5,759 0.5 10,195,252
          Не знам откъде ги вадиш тия данни, и дали не ги забъркваш в мазето на блока, дето живееш
          Да не би да ти говорят звездите или да получаваш факсове от Марс?

Ето ти ги данните за тия държави само за о-микрон вълната:
          Click image for larger version

Name:	tablica-barbi.jpg
Views:	1
Size:	47.0 КБ
ID:	3853850

Ааааа, ма ти постваш данни отпреди 1 година...
          Кво ни грее това днес?

Барби, ще ме умориш от смях, честно....
          Last edited by Kildirim_Bei; 11.01.2022, 12:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение

Ще го организират здравите сили. Не всички доктори са в играта, има почтени съдии, има много повече здрави сили, отколкото си мислим.
            Гони те някакъв оптимизъм.
            Сравнението е невъзможно с предният случай. ''Враговете'' , победители, победени / победените сега ще са неживи/ нищо общо, всички ключови постове са под контрол.
            Никой няма да бъде осъден освен евентуално някой ''терорист антиваксър'' за назидание. Джокович е добър пример. Всички неваксинирани СА и ще бъдат подложени на гонения както в историческите примери.

ПП
            Предлагам да организираме гласуване кое е причината - ваксината или вируса ? Ваксиниран ли е ? Ще влезе ли в статистиката на починали С ваксина ако е ? Не че е ОТ, но е редно да е в списъка С ако е ваксиниран, както е при хората С вируса.
            https://dnes.dir.bg/obshtestvo/pochi...-mariya-sasoli
            А , ако починалият човек е обикновен селски чиляк като мен някой ще си зададе ли горният въпрос ? И колко такива чиляци помагат за свръхсмъртността.....
            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.01.2022, 12:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

обърни внимание - ваксината не прави щит по смисъла да не се заразиш въобще, НО значително намалява бройката на тежките случаи - именно затова не спират ваксинациите и бустерите във вече силно засегнати от омикрона общества.

приеми го като подкрепа за организма като се изградят известен брой антитела, а не като еднозначно предпазно средство.

Има ли смисъл да караш вируса ваксиниран? В България ще сме разбрали до средата на февруари има ли разлика да се заразиш ваксиниран и неваксиниран.
              Свикнахме да гледаме на антителата като сметка в банката - колкото повече, толкоз по-добре. Само че това изобщо не е така. Четящи и осведомени хора знаят добре това. После, Омикронът е вълна със слабо изразени симптоми по принцип, независимо от ваксинациите. Как ще определиш ролята на ваксините в този случай и ще им припишеш несъществуващи ползи? У нас Омикронът ще бъде съпътстван от по-тежка картина, защото ние изобщо нямаме здравеопазване, което да покрие не щетите от самия вирус, а от самата си липса. Когато всички се разкихат, ще се окаже, че няма достатъчно носни кърпички. Такава една метафора мога да ползвам, за да онагледя проблема.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Изобщо, това антиваксърите така и не разбрахте че няма идеални лекарства, нито ваксини
                Разбрахме. Единствено не разбираме откъде идва принудителният елемент, особено за децата.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron

Чудя се на умението на Kildirim_Bei да прави все безполезни графики, таблици и изводи
                  Барби,

аз пък съм виждал в живота си по работа десетки хиляди графики и таблици, но такива безполезни и нарочно изкривени по мащаби графики като твоите, придружени с йезуитски тълкувания в пълно противоречие с истината, не съм виждал. Честно.

Гледам, че те хвалят за интегралите. Не е чак толкова за голяма хвалба, щото за всеки първокурсник в някоя политехника, който е разбрал що е интеграл и има ли той почва в настоящият случай, това е първото нещо, което ще му дойде на акъла.

В тази връзка, можеш ли да сметнеш сам интегралите,
                  Click image for larger version

Name:	integral-barbi.jpg
Views:	1
Size:	4.9 КБ
ID:	3853827

които си преписал отнякъде, в каквито си искаш подинтервали на интервала [13.11.21 - 11.01.2022], или искаш да ти помогна?
                  Last edited by Kildirim_Bei; 11.01.2022, 12:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Неясен е този натиск за ваксинация, след като официално е обявено, че векторните ваксини имат 0% защита срещу Омикрон, а РНК ваксините имат 30% защита. Бустерът вдигал до 75% защитата. Щели да пуснат ваксина срещу Омикрон до няколко месеца. Ако досега не си се ваксинирал и няма как да си сложиш бустер, какъв е смисълът да се ваксинираш, като целият процес до бустер трае 4 месеца и се водиш в още по-рискова зона през това време? Малоумна работа. Да се чуди човек - за люцерна ли става въпрос, за прасета ли или как Мадона гази оборска тор.
                    Това за 0% къде го има, да видим кой го е казал?
                    30% ако ти се вижда малко, значи имаш 7 живота като котките? И 1% да е разликата, ако за тебе е разликата между живота и смъртта, няма да ти се вижда малко.
                    Изобщо, това антиваксърите така и не разбрахте че няма идеални лекарства, нито ваксини, но и опцията "няма да рискувам" не съществува, защото няма как да се скриеш от вируса.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Неясен е този натиск за ваксинация, след като официално е обявено, че векторните ваксини имат 0% защита срещу Омикрон, а РНК ваксините имат 30% защита. Бустерът вдигал до 75% защитата. Щели да пуснат ваксина срещу Омикрон до няколко месеца. Ако досега не си се ваксинирал и няма как да си сложиш бустер, какъв е смисълът да се ваксинираш, като целият процес до бустер трае 4 месеца и се водиш в още по-рискова зона през това време? Малоумна работа. Да се чуди човек - за люцерна ли става въпрос, за прасета ли или как Мадона гази оборска тор.
                      обърни внимание - ваксината не прави щит по смисъла да не се заразиш въобще, НО значително намалява бройката на тежките случаи - именно затова не спират ваксинациите и бустерите във вече силно засегнати от омикрона общества.

приеми го като подкрепа за организма като се изградят известен брой антитела, а не като еднозначно предпазно средство.

Има ли смисъл да караш вируса ваксиниран? В България ще сме разбрали до средата на февруари има ли разлика да се заразиш ваксиниран и неваксиниран.
                      Last edited by bertram; 11.01.2022, 11:41.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                        Председателят на ЕП умря.
                        Лека му пръст !
                        пп Починал е от силна реакция на имунната система (причинена от ваксината )....
                        Няма да коментирам новината - лека му пръст на човека: https://www.investor.bg/evropa/334/a...sasoli-343381/

Само ще припомня поговорката, че "каквото повикало, такова се обадило" - https://www.europarl.europa.eu/news/...gs-were-before
                        "Дейвид Сасоли призова лидерите на ЕС да продължат общия подход към ваксините срещу Covid-19 в реч пред Европейския съвет." - и като следствие - "Престоят се е наложил поради сериозно усложнение, дължащо се на нарушена функция на имунната система".

А сега по темата за насилствената ваксинация с генетично модифициращ боклук, причиняващ огромно количество увреждания на хората и за сметка на това не носещ абсолютно никаква полза за доброволно участващите в експеримента вярващи в модерната "наука" граждани: https://www.nxtmine.com/news/article...d-moon-rising/

Вместо цитат просто ще пусна няколко картинки от публикацията:

Last edited by vgc; 11.01.2022, 11:38.

Коментар

Това спекулация ли е или измишльотина? Единственото известно със сигурност е че четири месеца е влачил пневмония.

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение

Кой ще го организира ? Аз съм скептичен , докторите са в играта , журналистите също . А ще трябват свидетели , ключови ...

https://rumble.com/vrvbgd--pcr-..html

Вече текат съдебни процеси в Международния съд в Хага, в немски и американски федерални съдилища, екип от хиляди юристи и медицински специалисти от цял свят са подали колективни искове срещу Фондации Гейтс и Рокфелер, Фаучи, Пфайзер, Модерна и пр. за престъпления срещу човечеството. Самият факт, че Кил Гейтс обяви преди 2 седмици че 2022 ще бъде край на пландемията, а онзи терорист убиец на невинни етиопци ГЕЙбресус призова отчаяно до юли 2022 да набодат 70% от света, което няма как да се изпълни, показва че мачът се обърна

Коментар

Председателят на ЕП умря.
                              Лека му пръст !
                              Ама как така? Не може да бъде ...
                              Това е бустер към по добрите места
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Ето що мрат ората. Аз само в Пирогов не съм лежал - не можах да изчакам чакането . А имам рода хирург дето работи там

Мила родна картинка...
                                Започвам това с обяснението, че никога досега не съм стъпвала в болница, извън тази, в която работят родителите ми (Слава Богу); и извън една-две ситуации, в които съм придружавала близки при конкретен лекар.
                                Не бях влизала в Пирогов до тази вечер, когато моя приятелка си натрошава ръката брутално и аз се озовавам с нея като придружител в Спешното.
                                Няма да разсъждавам по темата здравеопазване и тн, ще изредя само фактите.
                                Хоспитализацията отне 4 часа, като придружителите бяхме двама. Ако всичко вършеше един човек времевата рекапитулация щеше да е друга.
                                Та... В травматологията се пуши (казвам го като страстен пушач). А под пуши се - имам предвид, че смрадта на цигари и кълбета дим се носят навсякъде. Ако си астматик - избираш да си ходиш потрошен или да си хриптиш. Но, всичко е 6.
                                Влизаме в кабинет 108. Съобщават, че костта е натрошена много сериозно, между рамото и лакътната става. Лечението е операция, казва докторът. И продължава: иначе последиците могат да бъдат много опасни, включително и ръката да стане неизползваема. "Добре, разбира се" - е отговорът на моята приятелка (която ако реши, ще се обозначи сама коя е). Докторът казва: Касата покрива операцията, обаче всъщност покрива само гипс. Може и операцята, но консумативът (пирон с цена 2500 лева) е изцяло за ваша сметка. Ние препоръчваме това, иначе ви казах последствията може да са много опасни, но решението си е ваше...
                                Решението е очевидно. "Ами тогава ще ви хоспитализираме - сега след като сме ви направили един рентген, ще ви направим шина У-образна, пак ще ви снимаме и после вече всичко останало". Дотук добре, казвам си аз. Но, всъщност всичко започва оттук.
                                От кабинет 108 отиваме пред рентгена - кабинет 131. Къде е той, питам аз. "Еми, рентгенът е това". "Добре, де - къде е рентгенът?", пак питам с леко повишаваща се интонация. "Е, НЕ СТЕ ЛИ ИДВАЛИ ТУК?! НЕ ЗНАТЕ ЛИ КЪДЕ Е?!" .... Не, Слава Богу - отговарям, а потрошената другарка утонява виейки къде да идем. Болкоуспокояващо все още не е получила. Няма да получи и до 23.30 ч.
                                Както и да е - тръгваме към рентгена. За целта се придвижваме с количка. Количка първоначално няма, после се оказва, че има - ама срещу ангажимент към санитаря да почерпим. Почерпихме - с 20 кинта.
                                Влизаме в рентгена. Възрастна дама пита рентгеноложката къде да отиде: В кабинет еди-си-кой. Дамата пита къде се намира: "ГОСПОЖО, КОЛКОТО И ПЪТИ ДА МЕ ПИТАТЕ, ВСЕ ТОВА ЩЕ ВИ ОТГОВАРЯМ" ... и пак съобщава номер на кабинет. Жената тотално объркана си тръгва, рентгеноложката заключва: "Ейййй, аман от идиоти".
                                Събличаме се с пострадалата. Рентгеноложката вика: "Абе, що ще й снимаме шията?!" Аз: Не е шия, шина има написано. "Ааааа, не - шия, шия пише". После леко се замисля и казва: А, добре че казА, верно е шина. СпЕстихме.
                                Оказва се, че няма кой да я сваля от масата за рентген. Свалям я. Тя вие. Болкоуспокояващо още няма.
                                Връщаме се пред кабинет 108. И зачакваме за кардиограма, кръв и тн. Чакаме 20, 30 мин... Отивам да пуша. Пред Пирогов млад пиян ром бие гаджето си. Влизат вътре. И скандалът продължава пред кабинет 108. Има полиция, полицията само минава покрай тях и не им обръща внимание, нищо че вдигат болницата на главата си.
                                Все така чакаме пред кабинет 108. Забравили са ни. Сещат се за нас, когато на 45-та минута почти захапвам доктора за врата. Влизаме. Събличам я, тя пищи, ръката се чува как хрущи въпреки обездвижването. Тя плаче, те викат - айде, айде - ще издържиш. Трябва да легне за кардиограмата, не е ясно това как ще се случи. "Поне хартиен чаршаф можете ли да ми дадете" - пита тя санитарката. "Еми - може", казва тя троснато. И зачакваме хартиен чаршаф. Не може да легне. викам лекар, той идва одосаден, и казва - че тя шината в тая ситуация не може да обездвижи (нищо че предходен негов колега каза, че може и така да си се лекува, ама по-добре операция). С много усилия стигаме до кардиограма и кръв. Контузената вие от болка. Болкоуспокояващо - все така няма.
                                В крайна сметка отиваме отново до рентгена. Чакаме отново, дълго. Няма други хора в тоя момент. Но пък нямаше и рентгенолог. Отново отивам да пуша. Нови се бият. Полицията я няма.
                                Вече сме минали регистратура и всичко останало - качваме се на етаж 8 за прием. Посреща ни санитар. Какво да правим - питам аз. "Стоите", гласи лаконичният му отговор. Стоим. Стоим. Стоим. В момента, в който става ясно, че ще "ползва" ВИП-стая срещу 100 лева на нощ, настава оживление и веднага е настанена.
                                Във ВИП-стаята: кенефът е мръсен, тоалетна хартия си я заредихме сами (окача се после, че имало някаква), няма и сапун. Ама пък е ВИП, кво...
                                Влиза сестрата. Носи спринцовка. "Обезболяващо ли е това?". Не. А какво е, антибиотик? - пита жената със счупеното крило. "Не". "А какво е?!"... "Ама вие много въпроси задавате!! Имате ли алергии?" "Е, как да не задавам - нали е за мен? Какво е". "Няма да ви го бия!!! Само ще ви тествам за алергии". Така и не казва за какво става дума, обаче. Очевидно зорко пазена тайна.
                                Обясняваме, че още не е пила болкоуспокоително. Щяла да донесе. След малко. В крайна сметка донесе.
                                Часът вече е 11.30. Как се регулира това легло, питам плахо. "От стрелките!!!!" - отвръща сестрата. Не работят - отговарям. "Е, то е лесно - какво искате сега?! Натискате си ги", "АМА НЕ РАБОТЯТ" - повишавам тон. "САНИТАРЯТ ПИТАЙТЕ, МОЖЕ ДА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО В ТОКА". В крайна сметка става ясно, че стрелките, намиращи се до главата на лежащо болният по мистериозни причини не работят и трябва да СТАНЕ, да иде до частта на леглото, където са краката му и оттам да регулира.
                                По чаршафа има косми. И не е точно чаршаф. Ама нищо. ВИП е. За 100 кинта.
                                Заредихме тоалетна хартия, мокри кърпички. И аз си тръгнах.
                                П.П. Наложи се да подпиша моята приятелка в някакви формуляри, което бе посрещнато с клето вайкане от сестрата долу в травматологията. После прочетох формулярите - оказа се, че има форма, която предполага, че пациентът може и да не е в състояние да се подпише, но да е в съзнание. Очевидно няма нужда да се чете обаче задълбочено.
                                П.П2. На въпрос - какво означава ВИП-стая, при положение, че един сапун няма, отговорът беше "Ами така се води, защото може да има човек при вас"...
                                П.П.П. На всевъзможни въпроси от наша страна, отговорът беше все един и същи: "Абе, това са някакви глупости, дето ги иска касата".
                                И пореден послепис: Всички говорят на "Ти". И започват да викат, ако имаш наглостта да попиташ нещо.
                                Казусът е тежко счупена ръка. Тежко счупена, но все пак ръка. И за 4-часов воаяж из "Пирогов" бяхме нужни двама души. Това е държава, в която дори ръката ако си счупиш не е препоръчително да си сам, когато ще се изправяш срещу системата на здравеопазването. И да - не се сблъскваш с него, а направо си СРЕЩУ него.
                                Просто не мога да си представя как оживява човек над 70 години например, който трябва да мине всичко това сам...

Гари Димитров
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X