Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Според мен си в сериозна грешка. Там става това дето се върти по медиите. Почват да излизат едни анализатори, експерти да говорят, да повтарят едни заучени мантри, да дрънкат глупости и прочие. И всички говорят в един тон, щото я си казал нещо друго - я са спрели да те канят и я са те уволнили от работа ако си журналист.
Така дневния ред се определя от тях. Съответно на повечето места се управлява от политици и бюрократи без топки, дето не смеят едно решение да вземат, ако е леко различно от това дето се е говорило по ТВ-то.
Така че падането на мерките, на нас може да ни изглежда логично, но изобщо не е гарантирано. Видя Борис Джонсън - уж мерки, ама той самия и неговия кабинет не ги спазват.
Та и там е така - анализатори, експерти, журналисти говорят едно - но не го спазват. После бюрократи го въвежда - но и те не го спазват. А за обикновените хора остават да важат правилата.
Виждаш маските на открито все още са мярка в повечето Западни страни. Някои почнаха да ги свалят криво ляво.
Като за момента няма документиран случай на предаване на заразата на открито. И да има е крайно малко вероятно предаването на заразата на открито - било и през зимата в студени и влажни климати. Но мярката за маски на открито си стоеше. Според мен маската на открито си е малоумие - но според Западните експерти и правителства не е.
В тоя ред на мисли ние сме доста облагодетелствани.
А доколкото знам заведенията вече нищо не спазват. Преди искаха и сертификат, ама после ги ограничиха. Те казаха, че няма да спазват мерките, съответно не ги спазва, съответно никакви санкции към тях. И сега уж работят "нелегално" и даже сертификат не искат и хората си сядат както намерят за добре.
Пълна пародия от към мерки в момента е в България и от налагането им от страна на правителството. Правителството освен да приказва друго не прави и то приказва така че да се хареса на максимален брой хора. А то по-дефиниция няма как да се харесаш на всички.
Коментар