IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Защитната система на човешкото тяло е невероятно сложен и комплексен механизъм. Дори съвременната наука и медицина все още не могат да обяснят как точно действа.
    Чел съм, че много от вирусите, примерно като вируса на СПИН-а, лимфотропните вируси, хепатитни, херпесни, папилома вируси, и още много други, също имат изградени механизми, чрез които "побъркват" имунната система да не ги закача, за да се размножават безпрепятствено.

По-голямата част от хората в човешката популация външно може да изглеждат напълно здрави, но пренасят поне няколко вируса в телата си в латентно състояние, без дори да подозират.
    До колкото разбрах от прочетеното, при короната по-важен е клетъчният имунитет, отколкото антителата. Ваксините по принцип помагат на тялото да си изработи антитела, към даден патоген. Но ако поради някаква причина ти е увреден или компрометиран клетъчният имунитет(старост, общо заболяване, стрес, изтощение), и с антитела, и без антитела все тая. Демек с ваксина, и без ваксина все тая...
    Не. Ваксината не води до изработване само на антитела. Изплиран хуморален имунитет е невъзможен и пагубен. Справка ХИВ. Там имаш недостатъчност на кл. имунитет. Условно патогенни вируси, всякакви патогени, сапрофити също стават смъртоносни за болните. При все че могат да прпизвеждат антитела.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Срещу промити мозъци нищо не мога да направя..........
      Колчем го споменеш, аз му тегля една майна. Прави сметка като се усети що всички го псуват какво възмездие те очаква

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

https://bnt.bg/news/prof-gencho-nach...92613news.html
        сега му гледах интервюто, нещо не му вярвам на тоя, опитва се да говори народо-угодно, нямало да си слага ваксина, как ли е натрупал десетките си милиони, Ковида бил биологично оръжие, Аспирина трябвало да се пие 6 месеца след тежко прекаран Ковид ;;

Левчо, виждам че боготвориш този (защо ли ), Балтов и други, а пък неглижираш :
        - ПРОФ.Чорбанов, ИМУНОЛОГ, (ръководи екип за евентуална БГ ваксина за Ковид, ама е лош и не знае толкова за Ковида, нали така),
        - ПРОФ.Чалъков, ИСУЛ-УНГ, 40+ год практика, ПУЛМОЛОГ
        - АКАДЕМИК Ангел Гълъбов, ВИРУСОЛОГ, директор на Института по микробиология при БАН

Предполагам тези тримата все пак не знаят достатъчно за Ковида, тебе не питам някакво звание имаш ли и дали изобщо си профилно ориентиран във вирусология, имунология или пулмология, не е ясно.
        Чорбанов защо е кандидат депутат.Имаш правото да вярваш на когото си искаш.Дали е биологочно оръжие не зная знам че щом Бог го допусна явно иска да ни каже нещо

Коментар

Нездравословния начин на живот има огромно значение за Ковида, учудвам се че като лекар твърдиш обратното.
          Как да сравниш имунитета на човек с поне едно придружаващо заболяване със такъв на човек без такова ??
          Не ми се коментират изключения от това правило.
          А именно имунитета е решаващ за протичането на болестта.
          Ти в качеството на интернет Гугъл специалист ще престанеш ли накрая да ни заливаш с докторски и медийни простотии на откровено невежи и прости доктори с огромно самочувстие и амбиции за политическа кариера..Тарикати прости ползват ковида за политическа кариера,Сал генералчето не е кандидат депутат но ако ГЕРБ спечели и Боката отново е министър председател генералчето ще е кандидата им за президент.Тарикатите ви оправят тихомълком изотзадзе

Коментар

Така е, ама двамата със Пешо репликират със това че, привидно здрави хора умирали сега, даже втория намесва Бог и Духа.
            Добави и висок холистерол, разбита нервна система, завиждане, мръщене, псуване по ББ и т.н
            Вземи прости неща, рядко някой инвестира във хубав матрак и хубава възглавница, липсата на които водят до всекидневна умора, поради много по-краткия дълбок сън, при който само човек си почива.
            Българина трябва да инвестира във Здравето, тоест - четене, усилия и разходи.
            И не само заради Ковида.
            Здравеопазването сега (предполага се качественото) не е общодостъпна безплатна придобивка (както и образованието), нищо че го пише във Конституцията, за хора без излишни пари и нерви.
            Системата е тотално сбъркана още от началото на 2002, младите лекари да си заплащат стажа, болниците да са търговски дружества, приблизително поне 90% се отпускат за лекуване (разбирай и покупка на лекарства на завишени цени) и макс 10% за профилактика и превенция (естествено, тука не може да се краде).
            По последни данни данни бюджета на ЗК беше към 4.7 млрд от БВП 127 млрд (3.7% - от ниските в Европата).
            Да вметна, за бюджета за култура е под половин млрд, което включва И заплати и за наеми на помещения.
            Толкова е и за иновации и изобретения.
            Важното е да има за пътища и въоръжение.
            Дъrжавната администрация от половин милион хрантутници гълта почти 13 млрд за заплати, осигуряване и бонуси.
            Айде че стана много песимистично.
            Срещу промити мозъци нищо не мога да направя.Аз например съм инвестирал в хубав матрак хубава подматрачна рамка и още по хубава възглавница.Да спи се удобно но сутрин пак си трябват няколко минути докато се раздвижи човек.Не ми се вярва обаче това начинание да доведе до удължаване на живота ми.Разбирам че не приемате Бога и затова ще патите.Изгониш ли Бог от себе си ти си свършен.Българина трябва най вече да инвестира в морал и да спазва Десетте заповеди.Голяма заблуда е че в болницата ще те излекуват.Лекува Бог не докторите.Дори обратно тъкмо Природата почне да те лекува и се намеси някой доктор специалист и айде ритнеш камбаня.Волята на докторите на първа линия е да не оставят някой да умре и да остави пари на близките както и да източат до дупка Здравната каса като го лекуват от всички болести.А лекарите на втора линия да не оставят умрял без да са го уредили с погребална агенция...Когато Бог иска да учи някого му праща болест а когато иска да го затрие му взема акъла.Светът в който живеем е една клоака в която една гадна еврейско лихварска мафия заграбва всичко което може да се заграби.Заграбиха въглищата заграбиха слънцето заграбиха вятъра заграбиха земята заграбиха воддата заграбиха ефира и честотния спектър.Каквото открие науката всичко грабят.Затова и сме зациклили.Народа изпростя едни тарикати му промиха мозъка.Вярва че щом отиде в болницата всичко се оправя вярва че щом отиде в съда всичко се оправя...Хората заживяха в един виртуален свят в който всичко е наужким....Чакат някой да ги оправи да дойде някой от някъде и хоп като в приказките всичко да се нареди...А власт ни е дадена да оправяме само себе си не другите не града не страната не света..Да не говорим че 99% от народа са едни безволеви мърди отдали се на пороците си и доволни щом имат една стая и пълня копаня с помия плюс Димитровград тиви и Гелосана мастия тиви

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
              До колкото разбрах от прочетеното, при короната по-важен е клетъчният имунитет, отколкото антителата. Ваксините по принцип помагат на тялото да си изработи антитела, към даден патоген. Но ако поради някаква причина ти е увреден или компрометиран клетъчният имунитет(старост, общо заболяване, стрес, изтощение), и с антитела, и без антитела все тая. Демек с ваксина, и без ваксина все тая...
              Така е, ама двамата със Пешо репликират със това че, привидно здрави хора умирали сега, даже втория намесва Бог и Духа.
              Добави и висок холистерол, разбита нервна система, завиждане, мръщене, псуване по ББ и т.н
              Вземи прости неща, рядко някой инвестира във хубав матрак и хубава възглавница, липсата на които водят до всекидневна умора, поради много по-краткия дълбок сън, при който само човек си почива.
              Българина трябва да инвестира във Здравето, тоест - четене, усилия и разходи.
              И не само заради Ковида.
              Здравеопазването сега (предполага се качественото) не е общодостъпна безплатна придобивка (както и образованието), нищо че го пише във Конституцията, за хора без излишни пари и нерви.
              Системата е тотално сбъркана още от началото на 2002, младите лекари да си заплащат стажа, болниците да са търговски дружества, приблизително поне 90% се отпускат за лекуване (разбирай и покупка на лекарства на завишени цени) и макс 10% за профилактика и превенция (естествено, тука не може да се краде).
              По последни данни данни бюджета на ЗК беше към 4.7 млрд от БВП 127 млрд (3.7% - от ниските в Европата).
              Да вметна, за бюджета за култура е под половин млрд, което включва И заплати и за наеми на помещения.
              Толкова е и за иновации и изобретения.
              Важното е да има за пътища и въоръжение.
              Дъrжавната администрация от половин милион хрантутници гълта почти 13 млрд за заплати, осигуряване и бонуси.
              Айде че стана много песимистично.
              Last edited by hazard; 01.03.2021, 03:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Да, благодаря, Нептун!. Точно както съм писал и преди. Хетерогенност на имунния отговор и важността на всички компоненти на имумитета. Особено на Т кл. Някои индивиди в научен аспект се изследват и за т.нат T- helper inducers T cells, мисля че са CD25+ и още един два маркера имаха, но ги забравих. Т кл събсет от тях са изключително важни и се използват проучванията за имунотерапия на тумори например.
                А ако се окаже и че вирусите чрез интерферона и каскадата на възпалението водят до по засилена експресия на PD-L и лиганда PD - L1 биха подчинили Т кл да не ,,закачат" инфектираните клетки. И така се подсигурява ,,комфорт" на вируса. Както повечето тумори го правят.
                Молекулярната патология и молекулярната имунология са сложни за разбиране донякъде, но изключително важни.
                Затова е важно имунитета да се индуцира не с цял вирус както при евентуално боледуване пък макар и по-леко, а с фрагмент от него. Както е и иРНК например. Оказват се най-добрите те.
                Защитната система на човешкото тяло е невероятно сложен и комплексен механизъм. Дори съвременната наука и медицина все още не могат да обяснят как точно действа.
                Чел съм, че много от вирусите, примерно като вируса на СПИН-а, лимфотропните вируси, хепатитни, херпесни, папилома вируси, и още много други, също имат изградени механизми, чрез които "побъркват" имунната система да не ги закача, за да се размножават безпрепятствено.

По-голямата част от хората в човешката популация външно може да изглеждат напълно здрави, но пренасят поне няколко вируса в телата си в латентно състояние, без дори да подозират.
                Last edited by Frosty; 01.03.2021, 02:22.
                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Това за нездравословния живот има отношение към диабет, хипертония, затлъстяване и сърдечно-съдови болести. А те са на пътво място. За Ковид и едни други страшни заболявания няма никакво значение.
                  Нездравословния начин на живот има огромно значение за Ковида, учудвам се че като лекар твърдиш обратното.
                  Как да сравниш имунитета на човек с поне едно придружаващо заболяване със такъв на човек без такова ??
                  Не ми се коментират изключения от това правило.
                  А именно имунитета е решаващ за протичането на болестта.

Коментар

сега му гледах интервюто, нещо не му вярвам на тоя, опитва се да говори народо-угодно, нямало да си слага ваксина, как ли е натрупал десетките си милиони, Ковида бил биологично оръжие, Аспина трябвало да се пие 6 месеца след тежко прекаран Ковид ;;

- ПРОФ.Чорбанов, ИМУНОЛОГ, (ръководи екип за евентуална БГ ваксина за Ковид, ама е лош и не знае толкова за Ковида, нали така),
                    - ПРОФ.Чалъков, ИСУЛ-УНГ, 40 год практика, ПУЛМОЛОГ
                    - АКАДЕМИК Ангел Гълъбов, ВИРУСОЛОГ, директор на Института по микробиология при БАН

Предполагам тези тримата все пак не знаят достатъчно за Ковида, тебе не питам някакво звание имаш ли и дали изобщо си профилно ориентиран във вирусология, имунология и пулмология, не е ясно.
                    Ще ти отговоря утре подробно защото сега лягам. Не е нужно да си задаваш въпроси къдецсъм ориентира, приеми че пулмолог и вирусолог не са тънки специалисти по имунология, генетика и молекулярна патология. Става с интерес, четене и работа, а поне няколко сериозни части от съвременната, подчертавам съвременната медицина го изискват. Тези неща се познават едва от около 10 години...мисля че това е достатъчно.
                    Начев съм го критикувал, но си пропуснал. Това са мастити и дереджето е това което е заради такива като тях. Никого не боготворя, само така ти изглежда.
                    До утре, Хазарт!.

Коментар

Генчо Начев е богат човек, и добър кардиохирург
                      и това което ти казва е точно така. Това за нездравословния живот има отношение към диабет, хипертония, затлъстяване и сърдечно-съдови болести. А те са на пътво място. За Ковид и едни други страшни заболявания няма никакво значение. Това е живота, нано частица от организацията на Вселената и Бог ако щеш, както казва бай Пешо.
                      сега му гледах интервюто, нещо не му вярвам на тоя, опитва се да говори народо-угодно, нямало да си слага ваксина, как ли е натрупал десетките си милиони, Ковида бил биологично оръжие, Аспирина трябвало да се пие 6 месеца след тежко прекаран Ковид ;;

Проф. Генчо Начев е най-богатият болничен директор у нас или поне това показват годишните декларации на управителите на лечебни заведения, които работят с НЗОК. Шефът на столичната „Св. Екатерина“ притежава 15 апартамента и къщи, 514 декара гора и три коли, като едната от тях е Порше. Кардиохирургът е декларирал налични 70 000 лева, а на влог държи 4 млн. лева, 350 000 евро и 567 000 долара. Отделно проф. Начев притежава дялове от дружества, вложил е над 1 млн. лева в инвестиционни фондове и има акции в три поликлиники в Унгария, Полша и Хърватска
                      - ПРОФ.Чалъков, ИСУЛ-УНГ, 40+ год практика, ПУЛМОЛОГ

Предполагам тези тримата все пак не знаят достатъчно за Ковида, тебе не питам някакво звание имаш ли и дали изобщо си профилно ориентиран във вирусология, имунология или пулмология, не е ясно.
                      Last edited by hazard; 01.03.2021, 01:54.

Коментар

Трябва доброволци с тези проучвания да се подложат на повторно зарязяване в този период за да видим колко е ефективен и в колко процента. Обърни внимание, коментират PD L рецептора по Т клетките. Писах за това преди без да съм чел. За нивото си съм малък гений. . Шега, разбира се.
                        Това и аз си го мислех. Едно е оценка на променящи се във времето показатели(антитела, B cells, T cells), но като се подложат на повторно заразяване ще се разбере каква е ефективността всъщност. Но както бях писал преди, какви биха били изходните параметри при такъв експеримент- условия на контролирана среда, инфект. дози и т.н. Понякога, поради липса на чисто научна доказателствена конкретика, се налага да се опираме на емпирична такава. В случая- преболедували и повторно заразили се. И там е малко боза, но като цяло инфото е за малко случаи. Поне засега.

Коментар

В живота има малки изключения като баща ти, само че в реалноста е друга.
                          Тоя Генчо верно е заблуден, да си здравен манияк не те превръща във БЕЗСМЪРТЕН супермен.
                          Ама нездравословния живот намалява шансовете и годините.
                          Генчо Начев е богат човек, и добър кардиохирург
                          и това което ти казва е точно така. Това за нездравословния живот има отношение към диабет, хипертония, затлъстяване и сърдечно-съдови болести. А те са на пътво място. За Ковид и едни други страшни заболявания няма никакво значение. Това е живота, нано частица от организацията на Вселената и Бог ако щеш, както казва бай Пешо.

Коментар

• И какво следва - 1984 във варианта на живо? Язък, че и бялата мафия се включи в хора...
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Нептун, мен ме интересуват повече механизмите, каскадите, имунитет, рецептори, помнещи клетки, диференциация, молекулярни механизми на имунния отговор защото правя съпоставка с това което знам и работя. Таргет терапия, имунотерапия при къде по сериозни заболявания.
                              Продължителностра на имунитета не ме интересува толкоз, защото ако стадото в световен мащаб упорства след месеци ще се налагат други ваксинации, ще има трета ваксинираща доза, трипъл, куотър ваксини и пр срещу различни щамове...това е истината. На мен ми е ясно какво следва, в спорове и загуба на време с теоретици не влизам. Ти си точен мислещ човек и ме кефиш. Толкова.
                              Last edited by bulgarian lev; 01.03.2021, 00:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение

Момент. Аз не казвам, нищо относно ваксините. Това изследване, не е ли относно преболедували и заключението, че изграждат стабилен(robust) имунитет поне за 6-8 месеца? Понеже спомена, че няма доказателства за такъв. Или не съм те разбрал правилно.
                                Да, проучването е главно след преболедували, след инфекция. Но с ваксините е същото.
                                Нямаше доказателства колко е ефективен, а че е поне 6-8 месеца дюрейшън е факт. В резюмето е неясен, но надолу в текста го пишат. Трябва доброволци с тези проучвания да се подложат на повторно зарязяване в този период за да видим колко е ефективен и в колко процента. Обърни внимание, коментират PD L рецептора по Т клетките. Писах за това преди без да съм чел. За нивото си съм малък гений. . Шега, разбира се.

Коментар

Working...
                                X