Първоначално изпратено от Frosty
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?
Collapse
X
-
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Срещу промити мозъци нищо не мога да направя..........
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
https://bnt.bg/news/prof-gencho-nach...92613news.html
сега му гледах интервюто, нещо не му вярвам на тоя, опитва се да говори народо-угодно, нямало да си слага ваксина, как ли е натрупал десетките си милиони, Ковида бил биологично оръжие, Аспирина трябвало да се пие 6 месеца след тежко прекаран Ковид ;;
Левчо, виждам че боготвориш този (защо ли ), Балтов и други, а пък неглижираш :
- ПРОФ.Чорбанов, ИМУНОЛОГ, (ръководи екип за евентуална БГ ваксина за Ковид, ама е лош и не знае толкова за Ковида, нали така),
- ПРОФ.Чалъков, ИСУЛ-УНГ, 40+ год практика, ПУЛМОЛОГ
- АКАДЕМИК Ангел Гълъбов, ВИРУСОЛОГ, директор на Института по микробиология при БАН
Предполагам тези тримата все пак не знаят достатъчно за Ковида, тебе не питам някакво звание имаш ли и дали изобщо си профилно ориентиран във вирусология, имунология или пулмология, не е ясно.
Коментар
-
Нездравословния начин на живот има огромно значение за Ковида, учудвам се че като лекар твърдиш обратното.
Как да сравниш имунитета на човек с поне едно придружаващо заболяване със такъв на човек без такова ??
Не ми се коментират изключения от това правило.
А именно имунитета е решаващ за протичането на болестта.
Коментар
-
Така е, ама двамата със Пешо репликират със това че, привидно здрави хора умирали сега, даже втория намесва Бог и Духа.
Добави и висок холистерол, разбита нервна система, завиждане, мръщене, псуване по ББ и т.н
Вземи прости неща, рядко някой инвестира във хубав матрак и хубава възглавница, липсата на които водят до всекидневна умора, поради много по-краткия дълбок сън, при който само човек си почива.
Българина трябва да инвестира във Здравето, тоест - четене, усилия и разходи.
И не само заради Ковида.
Здравеопазването сега (предполага се качественото) не е общодостъпна безплатна придобивка (както и образованието), нищо че го пише във Конституцията, за хора без излишни пари и нерви.
Системата е тотално сбъркана още от началото на 2002, младите лекари да си заплащат стажа, болниците да са търговски дружества, приблизително поне 90% се отпускат за лекуване (разбирай и покупка на лекарства на завишени цени) и макс 10% за профилактика и превенция (естествено, тука не може да се краде).
По последни данни данни бюджета на ЗК беше към 4.7 млрд от БВП 127 млрд (3.7% - от ниските в Европата).
Да вметна, за бюджета за култура е под половин млрд, което включва И заплати и за наеми на помещения.
Толкова е и за иновации и изобретения.
Важното е да има за пътища и въоръжение.
Дъrжавната администрация от половин милион хрантутници гълта почти 13 млрд за заплати, осигуряване и бонуси.
Айде че стана много песимистично.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеДо колкото разбрах от прочетеното, при короната по-важен е клетъчният имунитет, отколкото антителата. Ваксините по принцип помагат на тялото да си изработи антитела, към даден патоген. Но ако поради някаква причина ти е увреден или компрометиран клетъчният имунитет(старост, общо заболяване, стрес, изтощение), и с антитела, и без антитела все тая. Демек с ваксина, и без ваксина все тая...
Добави и висок холистерол, разбита нервна система, завиждане, мръщене, псуване по ББ и т.н
Вземи прости неща, рядко някой инвестира във хубав матрак и хубава възглавница, липсата на които водят до всекидневна умора, поради много по-краткия дълбок сън, при който само човек си почива.
Българина трябва да инвестира във Здравето, тоест - четене, усилия и разходи.
И не само заради Ковида.
Здравеопазването сега (предполага се качественото) не е общодостъпна безплатна придобивка (както и образованието), нищо че го пише във Конституцията, за хора без излишни пари и нерви.
Системата е тотално сбъркана още от началото на 2002, младите лекари да си заплащат стажа, болниците да са търговски дружества, приблизително поне 90% се отпускат за лекуване (разбирай и покупка на лекарства на завишени цени) и макс 10% за профилактика и превенция (естествено, тука не може да се краде).
По последни данни данни бюджета на ЗК беше към 4.7 млрд от БВП 127 млрд (3.7% - от ниските в Европата).
Да вметна, за бюджета за култура е под половин млрд, което включва И заплати и за наеми на помещения.
Толкова е и за иновации и изобретения.
Важното е да има за пътища и въоръжение.
Дъrжавната администрация от половин милион хрантутници гълта почти 13 млрд за заплати, осигуряване и бонуси.
Айде че стана много песимистично.Last edited by hazard; 01.03.2021, 03:54.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Да, благодаря, Нептун!. Точно както съм писал и преди. Хетерогенност на имунния отговор и важността на всички компоненти на имумитета. Особено на Т кл. Някои индивиди в научен аспект се изследват и за т.нат T- helper inducers T cells, мисля че са CD25+ и още един два маркера имаха, но ги забравих. Т кл събсет от тях са изключително важни и се използват проучванията за имунотерапия на тумори например.
А ако се окаже и че вирусите чрез интерферона и каскадата на възпалението водят до по засилена експресия на PD-L и лиганда PD - L1 биха подчинили Т кл да не ,,закачат" инфектираните клетки. И така се подсигурява ,,комфорт" на вируса. Както повечето тумори го правят.
Молекулярната патология и молекулярната имунология са сложни за разбиране донякъде, но изключително важни.
Затова е важно имунитета да се индуцира не с цял вирус както при евентуално боледуване пък макар и по-леко, а с фрагмент от него. Както е и иРНК например. Оказват се най-добрите те.
Чел съм, че много от вирусите, примерно като вируса на СПИН-а, лимфотропните вируси, хепатитни, херпесни, папилома вируси, и още много други, също имат изградени механизми, чрез които "побъркват" имунната система да не ги закача, за да се размножават безпрепятствено.
По-голямата част от хората в човешката популация външно може да изглеждат напълно здрави, но пренасят поне няколко вируса в телата си в латентно състояние, без дори да подозират.
До колкото разбрах от прочетеното, при короната по-важен е клетъчният имунитет, отколкото антителата. Ваксините по принцип помагат на тялото да си изработи антитела, към даден патоген. Но ако поради някаква причина ти е увреден или компрометиран клетъчният имунитет(старост, общо заболяване, стрес, изтощение), и с антитела, и без антитела все тая. Демек с ваксина, и без ваксина все тая...Last edited by Frosty; 01.03.2021, 02:22.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеТова за нездравословния живот има отношение към диабет, хипертония, затлъстяване и сърдечно-съдови болести. А те са на пътво място. За Ковид и едни други страшни заболявания няма никакво значение.
Как да сравниш имунитета на човек с поне едно придружаващо заболяване със такъв на човек без такова ??
Не ми се коментират изключения от това правило.
А именно имунитета е решаващ за протичането на болестта.
- 1 like
Коментар
-
https://bnt.bg/news/prof-gencho-nach...92613news.html
сега му гледах интервюто, нещо не му вярвам на тоя, опитва се да говори народо-угодно, нямало да си слага ваксина, как ли е натрупал десетките си милиони, Ковида бил биологично оръжие, Аспина трябвало да се пие 6 месеца след тежко прекаран Ковид ;;
Левчо, виждам че боготвориш този (защо ли ), Балтов и други, а пък неглижираш :
- ПРОФ.Чорбанов, ИМУНОЛОГ, (ръководи екип за евентуална БГ ваксина за Ковид, ама е лош и не знае толкова за Ковида, нали така),
- ПРОФ.Чалъков, ИСУЛ-УНГ, 40 год практика, ПУЛМОЛОГ
- АКАДЕМИК Ангел Гълъбов, ВИРУСОЛОГ, директор на Института по микробиология при БАН
Предполагам тези тримата все пак не знаят достатъчно за Ковида, тебе не питам някакво звание имаш ли и дали изобщо си профилно ориентиран във вирусология, имунология и пулмология, не е ясно.
Начев съм го критикувал, но си пропуснал. Това са мастити и дереджето е това което е заради такива като тях. Никого не боготворя, само така ти изглежда.
До утре, Хазарт!.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Генчо Начев е богат човек, и добър кардиохирург
и това което ти казва е точно така. Това за нездравословния живот има отношение към диабет, хипертония, затлъстяване и сърдечно-съдови болести. А те са на пътво място. За Ковид и едни други страшни заболявания няма никакво значение. Това е живота, нано частица от организацията на Вселената и Бог ако щеш, както казва бай Пешо.
сега му гледах интервюто, нещо не му вярвам на тоя, опитва се да говори народо-угодно, нямало да си слага ваксина, как ли е натрупал десетките си милиони, Ковида бил биологично оръжие, Аспирина трябвало да се пие 6 месеца след тежко прекаран Ковид ;;
Проф. Генчо Начев е най-богатият болничен директор у нас или поне това показват годишните декларации на управителите на лечебни заведения, които работят с НЗОК. Шефът на столичната „Св. Екатерина“ притежава 15 апартамента и къщи, 514 декара гора и три коли, като едната от тях е Порше. Кардиохирургът е декларирал налични 70 000 лева, а на влог държи 4 млн. лева, 350 000 евро и 567 000 долара. Отделно проф. Начев притежава дялове от дружества, вложил е над 1 млн. лева в инвестиционни фондове и има акции в три поликлиники в Унгария, Полша и Хърватска
- ПРОФ.Чалъков, ИСУЛ-УНГ, 40+ год практика, ПУЛМОЛОГ
Предполагам тези тримата все пак не знаят достатъчно за Ковида, тебе не питам някакво звание имаш ли и дали изобщо си профилно ориентиран във вирусология, имунология или пулмология, не е ясно.Last edited by hazard; 01.03.2021, 01:54.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеТрябва доброволци с тези проучвания да се подложат на повторно зарязяване в този период за да видим колко е ефективен и в колко процента. Обърни внимание, коментират PD L рецептора по Т клетките. Писах за това преди без да съм чел. За нивото си съм малък гений. . Шега, разбира се.
Коментар
-
В живота има малки изключения като баща ти, само че в реалноста е друга.
Тоя Генчо верно е заблуден, да си здравен манияк не те превръща във БЕЗСМЪРТЕН супермен.
Ама нездравословния живот намалява шансовете и годините.
и това което ти казва е точно така. Това за нездравословния живот има отношение към диабет, хипертония, затлъстяване и сърдечно-съдови болести. А те са на пътво място. За Ковид и едни други страшни заболявания няма никакво значение. Това е живота, нано частица от организацията на Вселената и Бог ако щеш, както казва бай Пешо.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Нептун, мен ме интересуват повече механизмите, каскадите, имунитет, рецептори, помнещи клетки, диференциация, молекулярни механизми на имунния отговор защото правя съпоставка с това което знам и работя. Таргет терапия, имунотерапия при къде по сериозни заболявания.
Продължителностра на имунитета не ме интересува толкоз, защото ако стадото в световен мащаб упорства след месеци ще се налагат други ваксинации, ще има трета ваксинираща доза, трипъл, куотър ваксини и пр срещу различни щамове...това е истината. На мен ми е ясно какво следва, в спорове и загуба на време с теоретици не влизам. Ти си точен мислещ човек и ме кефиш. Толкова.Last edited by bulgarian lev; 01.03.2021, 00:44.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
Момент. Аз не казвам, нищо относно ваксините. Това изследване, не е ли относно преболедували и заключението, че изграждат стабилен(robust) имунитет поне за 6-8 месеца? Понеже спомена, че няма доказателства за такъв. Или не съм те разбрал правилно.
Нямаше доказателства колко е ефективен, а че е поне 6-8 месеца дюрейшън е факт. В резюмето е неясен, но надолу в текста го пишат. Трябва доброволци с тези проучвания да се подложат на повторно зарязяване в този период за да видим колко е ефективен и в колко процента. Обърни внимание, коментират PD L рецептора по Т клетките. Писах за това преди без да съм чел. За нивото си съм малък гений. . Шега, разбира се.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
Коментар