IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
    барби (@barbaron)Ето графиките на първите производни на функциите Заразени и Починали във Франция и България за последните 8 месеца
    Смехурко, а какви са първите производни на тези две функции
    за целия период КОВИД - от януари 2020 до днес

Коментар

Във Франция от ковид са починали с 20% повече хора, отколкото у нас за период от близо 3 месеца, съгласно смъртностите на милион за периода (93.4/78 = 1.197).
      Смехурко, единственият интеграл, който представлява интерес,
      е този за целия период на КОВИДа - от януари 2020 до днес
      No Държава Заболели / 1М Умрели / 1М Население Умрели / Заболели
      1 Peru 107 872 6 302 33 894 994 5,8%
      2 Bulgaria 171 928 5 445 6 843 387 3,2%
      3 Bosnia and Herz. 117 155 4 880 3 239 828 4,2%
      4 Hungary 201 100 4 855 9 611 070 2,4%
      5 North Macedonia 151 545 4 479 2 083 202 3,0%
      6 Montenegro 385 742 4 344 628 226 1,1%
      7 Georgia 418 317 4 239 3 973 783 1,0%
      8 Croatia 285 351 3 971 4 054 415 1,4%
      25 Italy 319 476 2 803 60 283 200 0,9%
      26 Belgium 367 367 2 735 11 690 986 0,7%
      28 UK 333 573 2 634 68 602 673 0,8%
      39 France 487 687 2 287 65 563 751 0,5%
      45 Austria 495 159 2 068 9 109 673 0,4%
      60 Germany 343 045 1 681 84 322 303 0,5%
      69 Switzerland 431 317 1 594 8 781 824 0,4%
      74 Ireland 319 815 1 486 5 048 643 0,5%
      79 Netherlands 478 244 1 302 17 211 058 0,3%
      85 Israel 474 516 1 186 9 326 000 0,2%
      88 Denmark 519 009 1 116 5 833 192 0,2%
      89 Canada 103 339 1 098 38 407 235 1,1%
      138 Australia 322 660 392 26 094 537 0,1%

Коментар

Свалих данните от НСИ като екселски файл за 2019, 2020, 2021 и 2022 (до 26-та седмица)
        Поствам 2 графики - месечна смъртност за съответната година и кумулирана смъртност на месечна база. За 2022 г. от 26-та седмица натам графиката е константа, което се подразбира.
        Втората графика може да се ползва за намиране на стойността на определен интеграл по смъртността в произволен интервал от съответната година. Стойностите по седмици дават стойността на определен интеграл по смъртността от 1-ва до съответната седмица в годината. [ATTACH=CONFIG]n3944178[/ATTACH]
        [ATTACH=CONFIG]n3944179[/ATTACH]
        Kildirim
        Вземи една база от 2000 на СЕДМИЦА и направи като еуромомо - над/под базата кумулативно.
        Така всички се движат нагоре и не са видими разликите.
        На НСИ графиката е трепач - много ми харесва
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
          Днес бях при една дама по работа. Влизам в кабинета, а тя ме гледа възмутена че съм без "маска". Вика ми, НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ че сме в "жълта зона"?? А аз я й казвам, спокойно, в момента нямам никакво заразно заболяване. Но тя, още по-сърдита ми казва "Аз съм тройно ваксинирана и тази зима го карах доста тежко (за хобит19 става дума), и нямам намерение да го карам пак! А аз с немалка почуда, въпреки че в думите й няма нищо ново и непознато, осъзнавам че сме се разделили на две паралелни реалности, които обитават едно и също време и пространство, но нямат нищо общо... Само че сега като го написах, разбрах че не е правилно - всъщност реалността е една, и освен нея има пълно отхвърляне и отричане на реалността. Нещо по-скоро религиозно е, но отсъства дори вярата... Тя е изпълнила ритуалите на светото ваксиниране.. Но не вярва че е "предпазена", знае че въпреки това пак ще се разболее... Дори не вярва че " ще го кара по-леко", както са религиозните догми... Понеже вече го е изкарала тежко веднъж... И все пак ми се дразни че не нося религиозния символ, Предпазната маска... За да не я заразя с болестта която нямам... Какво става, хора...
          Ами избори идват ,и към зимата "гладни "бунтове

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
            Значи по едно и също време (в най-добрия случай) сме учили ДИС...

За ето това му мнение интеграла говорих:
            "Ако изпитваш все още някакви съмнения си задай въпроса защо 2020 с много по-опасни варианти на вируса но БЕЗ / България е БЕЗ/ БЕЗ БЕЗ ваксини смъртността е със 70К по-ниска от 30% ваксинирана страна през 2021 с много по-безопасни варианти на вирус/"
            Свалих данните от НСИ като екселски файл за 2019, 2020, 2021 и 2022 (до 26-та седмица)
            Поствам 2 графики - месечна смъртност за съответната година и кумулирана смъртност на месечна база. За 2022 г. от 26-та седмица натам графиката е константа, което се подразбира.
            Втората графика може да се ползва за намиране на стойността на определен интеграл по смъртността в произволен интервал от съответната година. Стойностите по седмици дават стойността на определен интеграл по смъртността от 1-ва до съответната седмица в годината.
            Click image for larger version

Name:	MRM-BG-2019-2022.jpg
Views:	1
Size:	46.1 КБ
ID:	3944178

Name:	MRC-BG-2019-2022.jpg
Size:	44.8 КБ
ID:	3944179

Last edited by Kildirim_Bei; 08.07.2022, 17:05.
            Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
            ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

P.S. Осигурявам се в УПФ.
              Значи по едно и също време (в най-добрия случай) сме учили ДИС...

За ето това му мнение интеграла говорих:
              "Ако изпитваш все още някакви съмнения си задай въпроса защо 2020 с много по-опасни варианти на вируса но БЕЗ / България е БЕЗ/ БЕЗ БЕЗ ваксини смъртността е със 70К по-ниска от 30% ваксинирана страна през 2021 с много по-безопасни варианти на вирус/"

Коментар

• Ето какво показват данните от Израел, за ОГРОМНАТА НЕОПИСУЕМА ЗЛОНАМЕРЕНА ИЗМАМА с псевдоваксините, колко прецакани са инжектираните, колко по-добре е да си неинжектиран. Човекът е интелигентен и аналитичен, видеото е кратко, линковете ги има ,на мен почва да ми става идиотска тая дискусия, който иска да тича за бустар. Може да е за добро накрая. Както вече веднъж казах, май Бил Гейтс е прав.

https://www.bitchute.com/video/2atKgvYR6tvM/

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
                  НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ че сме в "жълта зона"??
                  За жълтата зона е яко. Но женицата има явно трайна невроза, което не е добре.

Коментар

Рових, но не намерих. Пък гледам песимиста има нужда от сметката в/у графиката от НСИ.

Иначе, оценявам мнението ти за моята възраст, но ако си смятал производни по онова време, не би трябвало да се осигуряваш в УПФ
                    Извинявам се, мнението е от 02.07.22 сутринта. Ето частта с интегралите:

Name:	integral.jpg
Size:	38.7 КБ
ID:	3943884

Като ми напомни за тия интеграли, бях обещал на барбарона (@barbaron) да му ги сметна пак.
                    Ето я новата сметка след седмица:

Name:	integrals.jpg
Size:	54.7 КБ
ID:	3943999
                    Във Франция от ковид са починали с 20% повече хора, отколкото у нас за период от близо 3 месеца, съгласно смъртностите на милион за периода (93.4/78 = 1.197).

P.S. Осигурявам се в УПФ.
                    Last edited by Kildirim_Bei; 08.07.2022, 08:46.

Коментар

• Днес бях при една дама по работа. Влизам в кабинета, а тя ме гледа възмутена че съм без "маска". Вика ми, НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ че сме в "жълта зона"?? А аз я й казвам, спокойно, в момента нямам никакво заразно заболяване. Но тя, още по-сърдита ми казва "Аз съм тройно ваксинирана и тази зима го карах доста тежко (за хобит19 става дума), и нямам намерение да го карам пак! А аз с немалка почуда, въпреки че в думите й няма нищо ново и непознато, осъзнавам че сме се разделили на две паралелни реалности, които обитават едно и също време и пространство, но нямат нищо общо... Само че сега като го написах, разбрах че не е правилно - всъщност реалността е една, и освен нея има пълно отхвърляне и отричане на реалността. Нещо по-скоро религиозно е, но отсъства дори вярата... Тя е изпълнила ритуалите на светото ваксиниране.. Но не вярва че е "предпазена", знае че въпреки това пак ще се разболее... Дори не вярва че " ще го кара по-леко", както са религиозните догми... Понеже вече го е изкарала тежко веднъж... И все пак ми се дразни че не нося религиозния символ, Предпазната маска... За да не я заразя с болестта която нямам... Какво става, хора...

Коментар

Определени интеграли ще видиш преди ден-два в един мой отговор до барбарона.

P.S. Не знам възрастта ти, но е много вероятно да съм смятал производни когато ти не си могъл да пишеш още
                        Рових, но не намерих. Пък гледам песимиста има нужда от сметката в/у графиката от НСИ.

Иначе, оценявам мнението ти за моята възраст, но ако си смятал производни по онова време, не би трябвало да се осигуряваш в УПФ

Коментар

Почти като на изток

@калдаръме, похвално че си стигнал до производните...хайде сега искаме определен интеграл да ни обясниш какво показва
                          Определени интеграли ще видиш преди ден-два в един мой отговор до барбарона.

P.S. Не знам възрастта ти, но е много вероятно да съм смятал производни когато ти не си могъл да пишеш още. Висшите математики за Техническия ги бях минал още в гимназията. Не за друго, а щото ми станаха интересни тогава. И досега ми служат добре и в работата, и в дискусии като тая например
                          Last edited by Kildirim_Bei; 07.07.2022, 20:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

До 4-5 месеца на запад почват ДАЖБИТЕ - 1 път седмично ще се къпеш, 1 път ще се переш, 1 път ще ебеш, ще ядеш само ИЗКУСТВЕНИ боклуци, 1 туба гориво..... То прасето в кочината по свободно - поне сере и пикае де му кефне
                            Почти като на изток

@калдаръме, похвално че си стигнал до производните...хайде сега искаме определен интеграл да ни обясниш какво показва
                            Last edited by Тъпо парче; 07.07.2022, 17:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Бота никой не го самоубиват на сила всеки който няма акъл в главата има пълното право да се набоде дето се вика естествен подбор

Хора, земята е пренаселена ако се продължава с тоя темп след 30г няма да има въздух за дишане

Замислете се - Ваксините са невероятен шанс за планетата
                              До 4-5 месеца на запад почват ДАЖБИТЕ - 1 път седмично ще се къпеш, 1 път ще се переш, 1 път ще ебеш, ще ядеш само ИЗКУСТВЕНИ боклуци, 1 туба гориво..... То прасето в кочината по свободно - поне сере и пикае де му кефне
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• барби (@barbaron),

вероятно ти и работодателите ти се чудите що стана така, че миналия септември се хвалехте с числа за смъртност в рейндж 1-5/М за ваксинираните държави, докато в държавите от Източна Европа смъртностите бяха дву- и трицифрени числа на милион, а сега, през последните 3 месеца, когато смъртностите в цяла Европа паднаха в рейндж 1-15/М, смъртностите в Централна и Източна Европа масово са двукратно и трикратно по-ниски от тези в силноваксинираните държави (между другото, 15/М е нормална средностатистическа смъртност от сезонен грип).

Ти, като доктор на мат. науки, предполагам нямаш трудности с концепциите на диференциалното смятане (за статистиката вече знаем ) Ето графиките на първите производни на функциите Заразени и Починали във Франция и България за последните 8 месеца:

Name:	diff-F.jpg
Size:	43.2 КБ
ID:	3943626

Name:	diff-BG.jpg
Size:	46.3 КБ
ID:	3943627

Първата производна на една функция представлява изменението на функцията за единица време. Положителна първа производна значи увеличаване на скоростта, нулевата - равномерно движение, а отрицателната - намаление на скоростта, или по народному - удряне на спирачка.

Първите производни във Франция са отрицателни само през половината от периода на графиката, докато тези в България са отрицателни през 2/3 от времето. Това обяснява защо ние свалихме смъртността от 175/М на 2/М, а франсетата трудно се крепят около 4/М, което беше стойността на смъртността там през ноември м.г.
                                Ясно се виждат локалните пикове по време на ковид-вълните, когато заразени и починали рязко нарастват. Но докато в България пиковете се изглаждат от началото на април и производните са около нулата, графиката на Франция изобилства от локални пикове, като ясно се вижда, че там от около месец се заражда нова вълна със значителна скорост.

И да се върнем към темата, а именно "ваксините" - причината за разликата в графиките са именно те. Имунитетът на изток е предимно естествен и работещ, а на запад - изкуствен и неясно какво правещ. Всеизвестен факт е, че човекът не е измислил нищо особено, по-съвършено от природните творения, като това изключително много се отнася за живите организми.
                                Last edited by Kildirim_Bei; 08.07.2022, 05:36.

Коментар

Working...
                                X