Първоначално изпратено от 4i40
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?
Collapse
X
-
https://offnews.bg/zdrave/zarazenite...rt-755523.html
В Израел над 50% от постъпилите в болница към момента са ваксинирани. Излиза, че неваксинираните, постъпили в болница, са по-малко. Друго, което е интересно - как разбират, че ваксинираните прекарват по-леко болестта? 5% от заразените заболяват, а от тези 5% заболяват тежко 20%. Това прави 1% тежко заболели от всички случаи. От този 1% смъртните случаи също са някакъв процент - така смъртността става под 1%. От тези 1% тежко заболели са направили статистика, че неваксинираните боледуват по-тежко. В същото време са ваксинирани 70% или поне гонят това число. От тези 70% имаме 0.1% тежки странични ефекти, което се равнява на 7 /седем/ пъти повече заболели тежко при ваксинираните. Нека да е 0.01%, което ги прави вече съразмерни - пак не си струва всичката щуротия. Можете ли да си представите за каква математика става въпрос? Това са официални числа, но никой не ги връзва едни с други и те хвърчат безстопанствени като Карлсон на покрива. Накрая, когато бива теглена чертата, излиза, че сме действали като слон в стъкларски магазин, който като влязъл вътре, се надървил още повече, като видял слоницата да работи на касата.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Тук твърдят друго: https://coronavirus.bg/bg/news/1951
Сутринта говорих с колежка, която ще пътува до Гърция и е официално регистрирана като преболедувала - карантини, простотии и т,н,
Тя ми каза за казуса и аз не повярвах ...Щяла да ползва някаква вратичка, но не разбрах за какво става дума ( гледах я в ..очите...) Та затова.....
Коментар
-
"Както искаш си мисли, но реалността е.." Това елиминира нуждата от всякакви аргументи и дискусии - ти ЗНАЕШ каква е реалносттал Точка.
Ето тук първото попаднало в гугъл:
https://www.dw.com/bg/%D1%81-%D0%BA%...%D0%B2%D0%B8%D 1%80%D1%83%D1%81-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BC-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BC-%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D 0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D 0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B8/a-57012034
Двете mРНК-ваксини на Biontech/Pfizer и Moderna имат например ефективност от близо 95%, а векторната ваксина на AstraZeneca по най-нови данни постига ефект от 76%. Това означава, че и след ваксиниране все пак е възможно човек да се зарази с коронавирус. Голямата полза от ваксините обаче се състои в това, че всички те предотвратяват тежките и особено смъртоносните форми на Ковид-19.
Ефективността на Пфайзер официално в Израел е вече 64%.....и върви надолу....Къде е 95 , къде 64....
Реалността, ако искаш я приемай ако искаш приемай голите твърдения от по-рано....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 14.07.2021, 13:16.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Експертите по всички медии го пишеха и твърдяха.... Също е пълно с данни за защитата след 1 доза, която беше пак ''супер'' на думи....
Разбира се съгласен съм че естественият имунитет не е ЖЕЛАНА опция, но случи ли се няма нужда от ваксина.
Ти ако искаш си вярвай, че са 10 пъти , но това не е реалността дори без да отчитаме еднодозовите. В тези 90% ваксинирани не знаеш процента на тези с естествен имунитет от по-рано....
Както искаш си мисли, но реалността е че с всеки изминал ден ваксините работят все по-слабо....
Коментар
-
Тук твърдят друго: https://coronavirus.bg/bg/news/1951
- 3 Харесвания
Коментар
-
Не знам кой какви глупости е писал и кой тъпак им се е връзвал. Обикновено преболедуването дава имунитет и то добър. Ако оживееш. Ваксините те защитават по-слабо или хич. В случая намаляват вероятността от смърт 10 пъти. Всеки има избор:
- да се ваксинира
- да изгради имунитет чрез преболедуване, рискувайки здравето и живота си
- да се надява да не срещне вируса
- да разчита на ракия, бъз, белина, молитва и т.н.
Разбира се съгласен съм че естественият имунитет не е ЖЕЛАНА опция, но случи ли се няма нужда от ваксина.
Ти ако искаш си вярвай, че са 10 пъти , но това не е реалността дори без да отчитаме еднодозовите. В тези 90% ваксинирани не знаеш процента на тези с естествен имунитет от по-рано....
Както искаш си мисли, но с всеки изминал ден ваксините работят все по-слабо....и митовете и лъжите за силата им гърмят....Не че е хубаво тва ама.... идва новата доза....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 14.07.2021, 13:01.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
На преболедували сертификат не дават, само на ваксинирани....
Коментар
-
Че ти нали си преболедувал, вадиш си сертификат и избягваш иглата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
За кое да се смиря - че бялата мафия иска да ме боде задължително с боклуци?
Че белите фашисти ме дискриминират ...
- 1 like
Коментар
-
Бони, остави частните случаи дори да са верни тези цифри. Преди няколко месеца пишеха , че ваксинираните първо не боледуват, после че не разпространяват, после че боледуват ама леко и НЕ умират.... твърдяха, че на 99% предодвратват тежко протичане и смърт....
Митовете за ваксините отпадат един по един всяка седмица ....
И без да изпадам в детайли, че в Израел хората в болница са така че все едно ваксина няма без да е ясна възрастовата структура, а във Великобритания данните които гледате са за възрастни. При младите не е ясно, а ако при възрастните е десет пъти / а то не е - с месеци ни обясняваха как една доза ваксина не пази 95% ама някъде около 60-70% по спомен = пак много.....и ще видиш следващите данни как са/ , никой не ги спира да се ваксинират нали така....
Поне по въпроса , че в медиите се пускат данни само в подкрепа на ваксините мисля няма спор / без да се коментира колко верни са и как са изкривени-нагласени/
- да се ваксинира
- да изгради имунитет чрез преболедуване, рискувайки здравето и живота си
- да се надява да не срещне вируса
- да разчита на ракия, бъз, белина, молитва и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
Аз мисля, че траен имунитет няма и от двете.
Грип има всяка зима и всяка зима си боледуваме, а изградена трайна резистентност няма.
Съпостави това на разболелите се и починали след ваксинация.
Освен това трябва да се добави , че огромна част от ваксинираните са имали естествен имунитет ПРЕДИ ваксината , следователно ги пази не ваксината а естественият имунитет.....Това никой не го отчита и се пропуска удобно....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 14.07.2021, 12:44.
- 1 like
Коментар
-
Естественият имунитет НЯМА нищо общо с този от ваксините..... Нещо като общото на холандски воден домат и биволско сърце....и двете са домати....
Което не означава да се търси естествен такъв, че там покрай него има и доста кофти странични ефекти.
Антителата като изчезнат естественият имунитет продължава да работи на макс до живот....
Грип има всяка зима и всяка зима си боледуваме, а изградена трайна резистентност няма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
За кое да се смиря - че бялата мафия иска да ме боде задължително с боклуци?
Че белите фашисти ме дискриминират ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
смири се малко ти...
иначе наличието на поне малко анти-тела получени било по естествен било по изкуствен начин (ваксина) в организма следва до някаква степен да помагат на организма при следващи срещи с вируса.
Което не означава да се търси естествен такъв, че там покрай него има и доста кофти странични ефекти.
Антителата като изчезнат естественият имунитет продължава да работи на макс до живот....
Коментар
Коментар