Първоначално изпратено от Dreamer
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?
Collapse
X
-
Очаквате ли нова вълна наесен и нови локдауни. Като гледам темпа на ваксинация и приемем, че са го изкарали повече от официалните данни...пак остават достатъчно много хора, които да се заразят и да стане тежко за здравната система.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
Има време очакванията са около 18 месец да се появят страничните ефекти.. ти на кой си 1, 2шматарок
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dreamer Разгледай мнение
И? Едно, нали. Но дори днес има 50 мъртви от вируса, а се продължава с упортството и мнението че водката е най-добрата ваксина…шматарок
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
Едно момиче, Devin Warren, на 26, написа на 11 юни:
"Ваксинирах се с Модерна преди 3 седмици. Болки в краката веднага след това. Ставаше все по-зле докато не останах на легло за 9 дни. Бях 4 пъти по спешност в болницата и 3 дена стационарно. Диагнозата е Рабдомиолиза. Казаха ми да пия 5 литра вода на ден или бъбреците ми ще откажат. Нивото на креатин е над 55 000. Бях си супер преди ваксината. Все още не мога да ходя без ужасни болки в краката и падания. Никоя ваксина не бива да причинява това. Мамка му на 26 години съм."
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Как именно допринасяш?
А ти да не си безсмъртен и вируса да не те лови?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dreamer Разгледай мнениеГледам Англия - 50000 заразени, по-малко от 50
мъртви. А в България при десетки пъти по-малко заразени имаше случаи на двойно повече мъртви… И както по-долу се цитира водим по смъртност…. Просто статистика… Ваксинитв работят, ама ще дадете хиляди левове за лечение и тестове, включително и за антитла вместо да си сложите безплатна за вас ваксина…
Дори само заради свободното пътуване си заслужава…
Или дори заради това, че допринасяш за колективния имунитет…
В САЩ ако не се ваксинираш, застрахователната компания не плаща лечението ти. Тук само при намек за това ….
Едно момиче, Devin Warren, на 26, написа на 11 юни:
"Ваксинирах се с Модерна преди 3 седмици. Болки в краката веднага след това. Ставаше все по-зле докато не останах на легло за 9 дни. Бях 4 пъти по спешност в болницата и 3 дена стационарно. Диагнозата е Рабдомиолиза. Казаха ми да пия 5 литра вода на ден или бъбреците ми ще откажат. Нивото на креатин е над 55 000. Бях си супер преди ваксината. Все още не мога да ходя без ужасни болки в краката и падания. Никоя ваксина не бива да причинява това. Мамка му на 26 години съм."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dreamer Разгледай мнениеИли дори заради това, че допринасяш за колективния имунитет…
- 1 like
Коментар
-
Гледам Англия - 50000 заразени, по-малко от 50
мъртви. А в България при десетки пъти по-малко заразени имаше случаи на двойно повече мъртви… И както по-долу се цитира водим по смъртност…. Просто статистика… Ваксинитв работят, ама ще дадете хиляди левове за лечение и тестове, включително и за антитла вместо да си сложите безплатна за вас ваксина…
Дори само заради свободното пътуване си заслужава…
Или дори заради това, че допринасяш за колективния имунитет…
В САЩ ако не се ваксинираш, застрахователната компания не плаща лечението ти. Тук само при намек за това ….
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение.... Познавам десетки боледували, от които нито един не се е записал в официалната статистика.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеА ти какво виждаш?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнениеЗдравеопазването в България е на ниво трети свят.
Толкова малка разлика в смъртността с Франция е шокираща.
Но какво отношение има това към ваксинирането?
За момента то има нищожен принос.
Ако искаш да забележиш ефекта почвай да броиш от предишния месец, а не от началото на пандемията.
Дата Държава Заразени Растеж заразени Умряли Растеж умряли Заразени / 1М Умряли / 1М Население 17/06/2021 Bulgaria 420,859 17,981 61,011 2,606 6,898,236 France 5,749,691 110,634 87,901 1,691 65,411,863 17/07/2021 Bulgaria 422,931 0,49% 18,169 1,05% 61,348 2,635 6,893,973 France 5,855,198 1,84% 111,467 0,75% 89,497 1,704 65,423,667
Аз виждам, че благодарение на масовата ваксинация във Франция
расте броят на заразените неваксинирани,
но намалява нарастването на броят на умрялите (рисковите групи вече са ваксинирани).
Виждам точно обратното в България.
А ти какво виждаш?
П.П. Още по-страшна промяна виждам в броя на населението само за 1 месец !!!
https://web.archive.org/web/*/https:...o/coronavirus/Last edited by barbaron; 18.07.2021, 17:01.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение"Умнико", а как ще коментираш тази табличка:
Здравеопазването в България е на ниво трети свят. Толкова малка разлика в смъртността с Франция е шокираща.
Но какво отношение има това към ваксинирането? За момента то има нищожен принос. Ако искаш да забележиш ефекта почвай да броиш от предишния месец, а не от началото на пандемията.
Както се вижда от таблицата броят критични в БГ и Фр в момента е изравнен, къде е ефектът от ваксините?
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар