Ей това ми е любимата игра!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви хобита имате ???
Collapse
X
-
Bobi75
Undertaker, ама ти само веднъж месечно ли бе човек, жив да те оплачат
Коментар
-
Български монети от Първото българско царство не съществуват. А прочутата пробита златна монета на Иван Асен 2( в един екземпляр) е много вероятно да е фалшива , сечена във Византия.
Хобита:
1. Научно-популярна литература, особено астрономия.
2. Филателия от много години.
3. Български банкноти от скоро.
4. Колекционирам 50мл пълни бутилчици от всички видове алкохол.
5. Списания и вестници - колекция.
Бъдещи хобита: монети и стари картички на тема гр. Пловдив.
Развлечения:
1. Музика - хеви метъл.
2. Сваляне на филми от интернет и създаване на домашна видеотека.
3. Кеч.
4. Междузвездни войни, Толкин , походови стратегии и ролеви игри.
5. Веднъж месечно изтривам харда с шампионско количество алкохол, за предпочитане Джони, и ако джоба позволява нахранвам еднооката змия с някоя руса лековата горска елфичка.
6. Да се съберем с приятели край лагерния огън на брега на някой приказен язовир в Родопите на фона на подходяща музика , ядене и пиене , да наблюдавам звездното небе и да си разказваме зловещи истории.
7. Ботев Пд и Ман Юнайтед!
Коментар
-
Разбирачов - и аз тъй... освен за девойчетата - кефя се на сериозни такива.
Аз пък предпочитам съвременни монети - а и те са с регламентиран тираж - това е много важно, защот - вижте темата за монетите. А първите български май ги е сякъл най-великият ни средновековен владетел - Иван Асен ІІ-ий... поне тъй в учебниците пише, да.
А от вкусни бутилчици имам доста секси колекция.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
По принцип през Второто царство. От тогава са повечето ни средновековни монети. Доколкото има от Първото царство, са от последните му десетилетия.
Впрочем, ако не се лъжа, в София е имало нещо като монетен двор в късно римско време.
Не разбирам от нумизматика, признавам си, но в семейството ми от доста време се предават медни и бронзови римски монети. Малко са на брой, а и археологическата им стойност не е никаква. По моя край се намират от време на време, но няма особено ценни образци...
Коментар
Коментар