IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазете се да не ви вземат номерата на колата

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

    Точно това е сайта, но за съжаление аз чак днес научих за него. От днес нататък поне веднъж седмично ще проверявам, защото знае ли човек.

    Най-тъпото е с жена ми - тя не знам от колко години не е шофирала лека кола, но понеже една от колите се води на нейно име, и актовете също пристигат и и се водят на нейна сметка.
    така се прави софтуер по български - на парче да усвоим парите без да им мисъл. И 90% от написаното остава и НИКОГА не се използва, даже и да е що годе кадърно направено.
    Снимка и след 5 мин СМС на собственика на колата - еди къде си си сниман.
    Така само измамно всеки си мисли че е изряден и по някое време го оскубят 100-1000лв, запори и нито знаеш защо, нито кога и следват само псувни.
    А и си вземат пари от сметката без да разбереш. Те така и фирми крадат.
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
      .....
      Имам формуляри на перфектни заповеди или нот. пълномощни, където нито КАТ, НАП, Прокуратура, застрахователи и още по неприятни структури могат да ВИ пипнат.......
      Ще съм ти благодарен да ми дадеш интифа за комплект документи, с които да си вържа гащите, защото много други служители карат различни служебни (че понякога и лични на съдружниците) транспортни средства.

      Между другото едно време практикувахме да пращаме хората в командировка с личните им превозни средства, като им плащахме по 60 стотинки на километър. Тогава закона беше друг, и с цел икономии накупихме служебни превозни средства. Сега обаче е по-безопасно отново да се върнем към старата система.
      Last edited by Mateev; 08.06.2020, 22:40.

      Коментар


      • Бонвивана го е изяснил - личните коли са лични, служебните - заповед и дори пълномощно. Макар че и за личната може с пълномощно. Но за да му е невалидна книжката на служителя, бая палавник е бил. Съгласен съм - съдене до дупка!
        И това ще мине ...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
          НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ СИ ДАВАЙТЕ КОЛАТА НА ДРУГ ЧОВЕК.
          Това е истината! Ако е служебна фирмена кола, се прави заповед с ИЗВЕДЕН рег. номер в която се упълномощава дадено лице да управялва точно определено МПС с еди кой си ДКН при спазване на всички правила за безопасно управленине на МПС съгласно ЗДП, като за всички нарушения на закона, щети последствия и т.н. вина носи упълномощеното лице.

          Демек връзвате си гащите!

          Имам формуляри на перфектни заповеди или нот. пълномощни, където нито КАТ, НАП, Прокуратура, застрахователи и още по неприятни структури могат да ВИ пипнат.

          Но като цяло кола не се дава на никой! Утре ще дадете колатана някой и той ще удари човек, ще избяга от мястото на ПТП то, ще запали колата и ще обвинят собственика, защото камера е записала контролния номер или свидетел ще е запомнил номера на МПСто.

          Собственика на МПС то няма да има документ, заповед, пътна книжка, пълномошно и т.н. за да документира преотстъпените права и ще влезе в обяснителен и доказващ режим, ако управялващия преотстъпеното МПС отрече , че е управлявал даденото МПС точно в момента на ПТП то.
          Last edited by Бонвиван; 08.06.2020, 21:10.
          Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
            на тоя саит пише ли?
            https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Port...tService/Index.
            Между другото и там ги няма някога. А трябва да има и история, че могат да си въвеждат ей така да има
            Ко не пише там да го духат …
            Точно това е сайта, но за съжаление аз чак днес научих за него. От днес нататък поне веднъж седмично ще проверявам, защото знае ли човек.

            Най-тъпото е с жена ми - тя не знам от колко години не е шофирала лека кола, но понеже една от колите се води на нейно име, и актовете също пристигат и и се водят на нейна сметка.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              Матеев, най-добре, разумно и правилно е, да им стартираш няколко дела за произвола, да оставиш някой адвокат да ги съди до дупка и да им извади всички глоби през носа. И той ще е доволен, защото сумите които ще загубят, ще му осигурят заплатата.Това са заслужили с техните катаджийски изпълнения.
              Ако аз бях научавал навреме за тези актове/фишове, имах правото да ги обжалвам, но доколкото знам срока на обжалване е само 14 дена. Освен това аз нямам проблем да си плащам актовете, и предпочитам да не се разправям. Яд ме е обаче, че законодателството е така завъртяно, че прави невинните виновни, и всичко това е законен начин държавата да ни рекетира, а катаджиите не се свенят да злобеят и да събират номерата на колите. В случая с моя служител е имало цял кашон, напълнен догоре с номера на коли. Просто катаджиите са били излезли на ПЛАНИРАН РЕКЕТ, който за съжаление е напълно законен.

              Бас ловя, че рекетьорите са очаквали моя служител да им кихне някоя стотачка, но понеже той не го е направил, и са му взели номерата на колата. Това е съвременната действителност, ако някой все още не знае за нея.

              Коментар


              • на тоя саит пише ли?
                https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Port...tService/Index.
                Между другото и там ги няма някога. А трябва да има и история, че могат да си въвеждат ей така да има
                Ко не пише там да го духат …
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                Коментар


                • А най-тъпото от всичко това е, че отнемат номерата на колата дори и когато тя се кара от друг човек, и неплатените глоби са негови. Така че поука номер едно е НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ СИ ДАВАЙТЕ КОЛАТА НА ДРУГ ЧОВЕК.
                  Last edited by Mateev; 08.06.2020, 19:31.

                  Коментар


                  • Матеев, най-добре, разумно и правилно е, да им стартираш няколко дела за произвола, да оставиш някой адвокат да ги съди до дупка и да им извади всички глоби през носа. И той ще е доволен, защото сумите които ще загубят, ще му осигурят заплатата.Това са заслужили с техните катаджийски изпълнения.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
                      Плащайте си глобите и няма да имате проблеми. И не си давайте личните си автомобили на служители....
                      Да, плащаме ги, само ако знаехме, че има такива.

                      Проблемът според мене е със радарите, които ги има по пътищата. Ако някъде те засекат с превишена скорост, пишат ти някакъв акт или фиш, и ти зачисляват някаква глоба. Обаче:

                      1. Не те предупреждават под никаква форма, че имаш някакви задължения
                      2. Самият акт пристига по месторегистрацията понякога след половин-една година, а в моя случай след 2-3 години.

                      При това положение дори и да се сдобиеш с бележка, че нищо не дължиш, над главата ти пак виси дамоклев меч нещо старо с години закъснение пак да ти се натресе на сметката, и пак НИКОЙ ДА НЕ ТЕ ПРЕДУПРЕДИ.

                      А най-лошото - това води до автоматично деактивиране (отнемане) на свидетелството за правоуправление ПАК БЕЗ НИКОЙ ДА ТЕ ПРЕДУПРЕДИ.

                      Това пък води до спиране на МПС-то от движение за 6 до 12 месеца, ако някъде случайно те спрат за рутинна проверка.

                      За да не се случи това и с някой друг от вас, препоръчвам още сега на секундата да проверите дали имате някакви задължения към КАТ, като това аз го направих днес на адрес:

                      https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Port...tService/Index
                      Last edited by Mateev; 08.06.2020, 19:30.

                      Коментар


                      • Историята има продължение:
                        Реших да седна и да проверя в интернет дали и аз не дължа някакви суми към КАТ. Бях 100% сигурен, че нищо не дължа, защото често ми се налага по един или друг повод да вземам бележки от НАП, че нямам задължения към бюджета. В резултат на това аз винаги си плащам всички глоби на секундата, и бях абсолютно сигурен, че нищо не дължа.

                        Представете си какво беше учудването ми, когато се оказа, че дължа на КАТ два пъти по 100 лева за някакви фишове, за които хал хабер си нямам представа кога са писани и за какво става въпрос в тях. Нещо повече - единия е от 2017-та година, а другия - от 2018-та. И да е имало някога нещо такова, аз със сигурност съм си го платил, още повече нали ви казах, че често от НАП получавам бележки, че не дължа никакви суми към бюджета.

                        Майтапа продължава - проверявам жена ми, която не е сядала зад кормилото от 10 години, и на нейно име също се мъдри някакъв стар неплатен фиш. Проверявам сина ми - на негово име също се мъдри неплатен фиш.

                        Може ли някой да ми каже какво става? Започва да ми прилича на някаква световна конспирация, защото който и да е член от семейството ако беше спрян за проверка, щяха да му вземат номерата на колата.

                        Утре отивам в КАТ да оправя цялата тази каша, а сега набързо стъкнах тази тема, за да ви предупредя. Нещо в системата на КАТ и в оповестяването на гражданите не е в ред, и е напълно възможно всеки един от вас да се окаже поредната жертва, на която утре да му вземат номерата на колата и да я спрат от движение за 6 месеца.
                        Last edited by Mateev; 08.06.2020, 19:29.

                        Коментар


                        • Плащайте си глобите и няма да имате проблеми. И не си давайте личните си автомобили на служители.

                          И не си купувайте номера с 4 осмици. Мутри ли сте?

                          This is wrong on so many levels.

                          Коментар


                          • Случаят обаче не приключва с това. От КАТ Габрово ме викат със служебна бележка да се явя, за да ми връчат и на мене акт, че съм дал колата да я кара човек без свидетелство за правоуправление. Аз пък хептен нямам никаква вина, освен че съм собственик на колата. Служебната бележка е за утре, но аз днес изпратих вътрешен човек да провери за какво става въпрос.

                            Оказва се, че от МВР Стара Загора са написали акт и на мене, както и че колата е спряна от движение за срок от 6 месеца. След тези 6 месеца отново мога да я регистрирам, но вече със други номера. Жалко за старите номера, които бяха с 4 осмици, и за които едно време съм плащал 1000 лева. Жалко и за винетката, гражданската отговорност и платения данък на колата - всичко това отива на боклука (почти 2000 лева). Като се сложи и цената на новия акт, който утре ще ми го връчат, както и разкарванията насам натам сега и на нова година, когато трябва отново да регистрирам колата, както и акта на служителя, общата щета надхвърля 3000 лева.

                            И всичко това защото служителя не е бил платил някакви стари фишове или актове, за които той дори не е знаел, че има такива.
                            Last edited by Mateev; 08.06.2020, 19:37.

                            Коментар


                            • Случаят е следния:
                              Изпращам един от служителите ми да свърши една работа в Стара Загора, като му давам да ползва една от личните ми леки коли. По обратния път го спират на едно КПП на входа на Казанлък, където се заяждат, че служителя ми има някакви стари неплатени актове или фишове. И тъй като е изтекъл срока за плащането им, автоматично по административен път са му деактивирали шофьорската книжка. За това обаче той не е бил уведомен.

                              Не знам дали лъже, но според неговите думи той си е нямал никаква представа, че дължи нещо на КАТ. както и че шофьорската му книжка е била деактивирана в резултат на неплатените дългове.

                              Както и да е - катаджиите му пишат акт по член 150, съгласно който го обвиняват, че кара кола без валидно свидетелство за правоуправление. И като доказателство към акта изземват контролния талон на колата, както и нейните регистрационни номера. Прибира се човека без номерата на колата и без талон, и е шашнат каква беда се е стоварила върху него.

                              Коментар


                              • Пазете се да не ви вземат номерата на колата

                                Отварям тази тема не като оплакване, а като предупреждение към всички, за да осъзнаят колко лесно могат да им вземат номерата на колата за 6 месеца хей така без никакво предупреждение. Буквално идва като гръм от ясно небе.

                                Това се случи с мене с една от колите ми, при това без да имам грам вина. или поне без да предполагам, че съгласно закона имам такава.
                              Working...
                              X