IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазете се да не ви вземат номерата на колата

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
    Това е стандартен текст, получавам го винаги когато има някакво плащане към бюджета. Иначе за рентакар е още по зле-преди 2 години, раннат пролет на 2018, си оставям колата в Ауто бавария на Околовръстното и взимам от там Спарк.Това е услуга за шерване на ел. Автомобили. Тръгвам и реших да я пробвам нещо колко е максималната скорост и докато ускорявам, виждам полицаите с триногата-изгледаха ме и аз ги изгледах, нямаше смисъл да намалявам.След повече от 1 година-лятото на 2019 изведнъж ми дърпат 60 лв от кредитната от Спарк-обаждам се-било такса обработка глоба. Не самата глоба, а само такса, че са се занимавали, глобата щели да ми я връчат лично. Още не са, проверих чрез познати че била 400 лв, но според мен е паднала по давност. В този сайт, който дадохте в няма..
    Глобата ти я няма в сайта на КАТ, защото все още не е връчена. С 3 от моите фишове беше точно така - нямаше ги, защото не бяха връчени. Най-вероятно при тебе няма и да си направят труда да ти я връчват, както беше при мене и при моя служител, но това не означава, че са я забравили. Точно обратното - има си я във вътрешната система на КАТ, и ако някога отидеш там или в паспортна служба, ще те накарат да си я платиш. Ако обаче някъде по пътя те спре катаджия, ще провери по радиостанцията, ще разбере за нея, и какво ще ти направи един господ знае.

    Твоят случай много прилича на моя, така че недей да лежиш на кълката, че си в безопасност. Точно обратното - ще ти се стовари върху главата с гръм и трясък, само дето не се знае кога и как.
    Last edited by Mateev; 11.06.2020, 11:08.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      Мислех си, че моята одисея с плащането на различни глоби към различни държавни институции е приключила, ама явно не е. Вижте какъв мейл получих преди малко от НАП. Цитирам:

      На 10.06.2020 в Данъчно-осигурителна сметка на задължено лице ************ МАТЕЕВ постъпиха суми, наредени на 10.06.2020, които може да проверите в справките, предоставяни от НАП като електронни услуги, достъпни с КЕП или с ПИК.

      Внимание!
      Справката за задълженията показва размера на дължимата лихва към момента на извършване на справката и/или нареждане на плащането.
      При плащане на просрочени задължения, лихва за закъснение се дължи към датата, на която плащането постъпва по банковата сметка на НАП.
      За погасяване на цялата дължима сума по задължението, вкл. пълния размер на лихвата следва да наредите сума, достатъчна за погасяване на дължимата лихва до датата на постъпване на плащането Ви в НАП. За изчисляване на точния размер на лихвата може да използвате лихвения калкулатор на НАП.

      Датата, на която плащането ще постъпи по сметка на НАП може да варира в зависимост от избрания начин на плащане. За повече информация се обръщайте към избрания от Вас доставчик на платежни услуги.


      Явно сега ще ме одръстят и с лихви от 2012-та година до ден днешен, които все още не ги знам колко са като сума.....


      Това е стандартен текст, получавам го винаги когато има някакво плащане към бюджета. Иначе за рентакар е още по зле-преди 2 години, раннат пролет на 2018, си оставям колата в Ауто бавария на Околовръстното и взимам от там Спарк.Това е услуга за шерване на ел. Автомобили. Тръгвам и реших да я пробвам нещо колко е максималната скорост и докато ускорявам, виждам полицаите с триногата-изгледаха ме и аз ги изгледах, нямаше смисъл да намалявам.След повече от 1 година-лятото на 2019 изведнъж ми дърпат 60 лв от кредитната от Спарк-обаждам се-било такса обработка глоба. Не самата глоба, а само такса, че са се занимавали, глобата щели да ми я връчат лично. Още не са, проверих чрез познати че била 400 лв, но според мен е паднала по давност. В този сайт, който дадохте в няма..

      Коментар


      • Първоначално изпратено от noko6 Разгледай мнение

        Нещо не е както трябва.За да е дължима глобата,то трябва да има влязло в сила НП.Ако е имал неплатени глоби с фиш или НП,то те трябва да са му връчени за да са влезли в сила и тогава може да му отнемат временно СУМПС. Ако не са му били връчени ще му ги връчат на място,като го спрат.Има една врътка,ако човекът не живее на постоянния и/или настоящия адрес.Тогава те казват,че не могат да го открият и фиша/НП се счита за връчено и след 14 дни,ако не се обжалва влиза в сила.Ако случая е такъв,ще му вземат книжката,ако не плати на място или до 2 часа,но няма да вземат номерата.Номерата се взимат/прекратява се регистрацията,ако: Прекратяване на регистрацията на пътно превозно средство на собственик, който управлява моторно превозно средство:
        а) без да е правоспособен водач, не притежава свидетелство за управление, валидно за категорията, към която спада управляваното от него моторно превозно средство, или след като е лишен от право да управлява моторно превозно средство по съдебен или административен ред, или свидетелството му за управление е временно отнето по реда на чл. 171, т. 1 или 4 или по реда на чл. 69а от Наказателно-процесуалния кодекс,както и на собственик, чието моторно превозно средство е управлявано от лице, за което са налице тези обстоятелства- за срок от 6 месеца до една година;
        И как се е прибрал без номера?
        Реда е: взимат му книжката,ако не плати веднага с карта или до 2 часа.Тогава се обажда на някой да дойде да вземе колата.Ако се качи и тръгне с колата вече без книжка,могат да вземат номерата,но вече колата трябва да се прибира с репатрак. Ако собственик кара колата с неплатени глоби,номерата се отнемат временно до заплащане на глобата.
        Между другото и аз си задавам подобни въпроси. Защо на мене не ми отнемат книжката, след като се оказа, че имам 6 неплатени фиша, най-старият от които е от 2012 г.?

        Има някаква вероятност служителят ми да ме е излъгал с нещо, но няма как да го докажа. Все пак той караше моите коли, но караше и личната си кола. Трябва кукувица да му е изпила акъла, за да го прави това без шофьорска книжка.

        Версията на служителя е, че той не е знаел, че свидетелството му за правоупраление е било служебно прекратено. Той твърди, че книжката му си е била в него, и той си е мислил, че е валидна. Аз обаче не съм му я проверявал, както не съм проверявал книжката на нито един друг мой служител. Не съм имал и никакви съмнения, след като служителите идват на работа с личните си леки коли.

        Колкото до това, че са му дали колата да я прибере, за мене също е загадка. Кой катаджия би дал на някого да кара кола, ако няма свидетелство за правоуправление. Да, ама те са му я дали, и са му казали, че може да я кара в следващите 12 часа, като за документ при друга проверка трябва да му послужи написаният там на място акт. Тоест те не са го третирали като човек без книжка, а като човек с временно прекратена такава.

        След като той се прибра, още на другия ден аз го накарах да отиде в КАТ и да си плати неплатените глоби. И той го направи и като се върна, поисках да му видя книжката. И той ми я показа - току що издадена нова книжка с дата в същия ден, в който беше платил глобата. При това не са го мотали - загуби не повече от 3 часа време. Това според мене е доказателство, че той наистина не е имал никакви други проблеми с КАТ освен неплатената глоба.

        Специално в КАТ Габрово пратих вътрешен човек, за да си изясни случая и да види дали не може да се направи нещо. Оказа се, че нищо не може да се направи, защото акта на служителя и заповедта за спиране на колата от движение са направени от КАТ Стара Загора, нашият габровски КАТ няма правото да ги отменя. Също така по закон нямат правото да ми върнат старите номера с 4-те осмици, въпреки че те вече са при тях. Въобще тъпа история.

        Между другото катаджиите когато са му вземали номерата, са му казали, че до 2-3 дена тези номера ще бъдат в Габрово, и ако той дотогава си е платил глобата, веднага ще му ги върнат. Тоест самите катаджии не са знаели и не са предполагали, че техния шеф ще реши да спре колата от движение. В самия акт на служителя пише, че номерата и талона се изземват като доказателство към акта, а не че колата се спира от движение.

        Има нещо гнило в цялата история, но не знам какво е то. На служителя ми му пишат акт по чл. 150, а на мене като собственик не пишат, въпреки че в закона изрично е разписано, че актове получават и двамата. Това също не мога да си го обясня.
        Last edited by Mateev; 10.06.2020, 22:51.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
          От темата извода - рентакара е доста евтин в България
          Hahahaha, кога е евтин смешко- зимата?? Защо не пробваш да вземеш лятото кола във варна да видиш малко цифрички

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
            Случаят е следния:
            Изпращам един от служителите ми да свърши една работа в Стара Загора, като му давам да ползва една от личните ми леки коли. По обратния път го спират на едно КПП на входа на Казанлък, където се заяждат, че служителя ми има някакви стари неплатени актове или фишове. И тъй като е изтекъл срока за плащането им, автоматично по административен път са му деактивирали шофьорската книжка. За това обаче той не е бил уведомен.

            Не знам дали лъже, но според неговите думи той си е нямал никаква представа, че дължи нещо на КАТ. както и че шофьорската му книжка е била деактивирана в резултат на неплатените дългове.

            Както и да е - катаджиите му пишат акт по член 150, съгласно който го обвиняват, че кара кола без валидно свидетелство за правоуправление. И като доказателство към акта изземват контролния талон на колата, както и нейните регистрационни номера. Прибира се човека без номерата на колата и без талон, и е шашнат каква беда се е стоварила върху него.
            Нещо не е както трябва.За да е дължима глобата,то трябва да има влязло в сила НП.Ако е имал неплатени глоби с фиш или НП,то те трябва да са му връчени за да са влезли в сила и тогава може да му отнемат временно СУМПС. Ако не са му били връчени ще му ги връчат на място,като го спрат.Има една врътка,ако човекът не живее на постоянния и/или настоящия адрес.Тогава те казват,че не могат да го открият и фиша/НП се счита за връчено и след 14 дни,ако не се обжалва влиза в сила.Ако случая е такъв,ще му вземат книжката,ако не плати на място или до 2 часа,но няма да вземат номерата.Номерата се взимат/прекратява се регистрацията,ако: Прекратяване на регистрацията на пътно превозно средство на собственик, който управлява моторно превозно средство:
            а) без да е правоспособен водач, не притежава свидетелство за управление, валидно за категорията, към която спада управляваното от него моторно превозно средство, или след като е лишен от право да управлява моторно превозно средство по съдебен или административен ред, или свидетелството му за управление е временно отнето по реда на чл. 171, т. 1 или 4 или по реда на чл. 69а от Наказателно-процесуалния кодекс,както и на собственик, чието моторно превозно средство е управлявано от лице, за което са налице тези обстоятелства- за срок от 6 месеца до една година;
            И как се е прибрал без номера?
            Реда е: взимат му книжката,ако не плати веднага с карта или до 2 часа.Тогава се обажда на някой да дойде да вземе колата.Ако се качи и тръгне с колата вече без книжка,могат да вземат номерата,но вече колата трябва да се прибира с репатрак. Ако собственик кара колата с неплатени глоби,номерата се отнемат временно до заплащане на глобата.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
              ..за които писах молба и отпаднаха по давност ..
              Заявление бре хора - първата стъпка е когато започнат всички да пишат Заявления, а не молби...
              Като му се молят по цял ден, как чиновника да не се помисли за велик?

              От темата извода - рентакара е доста евтин в България
              Last edited by satz; 10.06.2020, 20:17.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                Мислех си, че моята одисея с плащането на различни глоби към различни държавни институции е приключила, ама явно не е. Вижте какъв мейл получих преди малко от НАП. Цитирам:

                На 10.06.2020 в Данъчно-осигурителна сметка на задължено лице ************ МАТЕЕВ постъпиха суми, наредени на 10.06.2020, които може да проверите в справките, предоставяни от НАП като електронни услуги, достъпни с КЕП или с ПИК.

                Внимание!
                Справката за задълженията показва размера на дължимата лихва към момента на извършване на справката и/или нареждане на плащането.
                При плащане на просрочени задължения, лихва за закъснение се дължи към датата, на която плащането постъпва по банковата сметка на НАП.
                За погасяване на цялата дължима сума по задължението, вкл. пълния размер на лихвата следва да наредите сума, достатъчна за погасяване на дължимата лихва до датата на постъпване на плащането Ви в НАП. За изчисляване на точния размер на лихвата може да използвате лихвения калкулатор на НАП.

                Датата, на която плащането ще постъпи по сметка на НАП може да варира в зависимост от избрания начин на плащане. За повече информация се обръщайте към избрания от Вас доставчик на платежни услуги.


                Явно сега ще ме одръстят и с лихви от 2012-та година до ден днешен, които все още не ги знам колко са като сума.....
                Годишна лихва ОЛП + 10 пункта
                Те са идиоти - не искат и не искат да работят с вальор - отговор - такава им е програмата.
                И това ще мине ...

                Коментар


                • Мислех си, че моята одисея с плащането на различни глоби към различни държавни институции е приключила, ама явно не е. Вижте какъв мейл получих преди малко от НАП. Цитирам:

                  На 10.06.2020 в Данъчно-осигурителна сметка на задължено лице ************ МАТЕЕВ постъпиха суми, наредени на 10.06.2020, които може да проверите в справките, предоставяни от НАП като електронни услуги, достъпни с КЕП или с ПИК.

                  Внимание!
                  Справката за задълженията показва размера на дължимата лихва към момента на извършване на справката и/или нареждане на плащането.
                  При плащане на просрочени задължения, лихва за закъснение се дължи към датата, на която плащането постъпва по банковата сметка на НАП.
                  За погасяване на цялата дължима сума по задължението, вкл. пълния размер на лихвата следва да наредите сума, достатъчна за погасяване на дължимата лихва до датата на постъпване на плащането Ви в НАП. За изчисляване на точния размер на лихвата може да използвате лихвения калкулатор на НАП.

                  Датата, на която плащането ще постъпи по сметка на НАП може да варира в зависимост от избрания начин на плащане. За повече информация се обръщайте към избрания от Вас доставчик на платежни услуги.


                  Явно сега ще ме одръстят и с лихви от 2012-та година до ден днешен, които все още не ги знам колко са като сума.....

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                    Разбрах. Заслугите за едно-друго са на Бойко, а вината за импотентността на правителството, като вносител на законите; на парламента , доминиран изцяло от пуделите на Боко; некадърността на държавния апарат управляван изцяло от Боко.... за това вината е обща на всички политици.
                    Мда...
                    Ами смятам така, защото властимащите се променят, и с тях и една малка част от ръководния персонал, но цялата останала държавна администрация си е една и съща и несменяема пасмина от дълги години. В резултат на това част от нея (борократичните плъхове) са деградирали физически и интелектуално, корумпирали са се, и са се озлобили срещу своите клиенти, които ги карат да работят и да си изпълняват задълженията.

                    Сам видя от мненията и на други хора как този порок се е разпространил във всички сфери на държавната администрация. Навсякъде виждаме едно и също нещо - самовлюбени деградирали идиоти и идиотки, които издевателстват над обикновените хора, чакащи от тях някаква услуга, която им се полага по закон.

                    Да кажа и за сроковете. Ако даден човек има някакъв срок, дори и нарушаването му с 1 ден го превръща едва ли не в престъпник. В същото време ако администрацията има някакви срокове, за тях те все едно не важат. За работа, която изисква само 5 минути, по закон администрацията трябва да ти я свърши за 1 месец, а в действвителност могат безнаказано да те разкатават цяла година. Това по действителен случай. Много са им любими оправданията, че шефа трябва да подпише. Ей богу, имам чувството, че този шеф идва на работа само веднъж годишно, и то само за 2 часа.

                    Защо има огромна разлика в качеството на обслужване между частните фирми и държавната администрация? Ами защото в частните фирми на служителите им пари под гъза да не ги уволнят, и се стараят да дадат всичко от себе си. Коренна противоположност е държавната администрация, която се чувства несменяема и както вече казах, която е деградирала дотолкова, че няма къде повече.

                    Ако в частната фирма има несвършена работа, служителя ще остане през нощта, за да си я свърши. Ако в държавната администрация има несвършена работа, служителя ще трупа прашясали папки по бюрото си и по рафтовете в стаята, и няма дори да погледне какво има в тях следващите 10 години.

                    За това не са виновни властимащите - за това е виновна самата система, която не стумулира никого да си свърши добре работата. Точно обратното - стимулира ги да се скатават, да мързелуват и да издевателстват над хората..
                    Last edited by Mateev; 10.06.2020, 18:03.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                      Не мисля, че Бойко Борисов е виновен за всеки един гаф в тази държава. Все едно да кажеш, че Мъск е виновен за всяка една самозапалила се Тесла, а Тръмп - за всеки един ограбен магазин или убит негър.

                      Според мене всички политици имат обща и споделена вина, но също така вина имат и всички служители на държавния апарат.
                      Разбрах. Заслугите за едно-друго са на Бойко, а вината за импотентността на правителството, като вносител на законите; на парламента , доминиран изцяло от пуделите на Боко; некадърността на държавния апарат управляван изцяло от Боко.... за това вината е обща на всички политици.
                      Мда...
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • при мен подобна история 2018 ми излиза задължение, което съм платил но в тяхната система не се е отбелязало
                        ходих 3 пъти докато се уточним, какво защо с нап и 2019 пак същата история уж оправеното вече задължение пак излиза
                        оказва се човека дето го работил не довършил случая защото вече не работел там + него ми излизат и още две глоби
                        за които писах молба и отпаднаха по давност
                        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                          Последна информация от преди 5 минути. Тъй като в последните 2 дена платих 5 фиша от стари години, за които не знаех и не съм бил информиран, реших да проверя каква е ситуацията с глобите и в НАП. И оооо ужас, там също виси някаква глоба за 50 лева от ....... дръжте се за масата ....... от април 2012-та година.

                          Невероятно, но факт. Само от преди 3-4 месеца имам служебна бележка от НАП, че не дължа никакви суми към бюджета, и след нея някой бюрократ е въвел някаква стара глоба от 2012-та година. Няма лъжа, няма измама - хартийката за тази глоба е лежала на нечие бюро ЦЕЛИ 9 ГОДИНИ !!!
                          Бях в някаква такава ситуация преди няколко години. Жената ме праща да платя данъка на апартамента във варна, знае се колко е сумата, обаче хората искат повече. Откъде повече- не знам как е станало, оказа се че жена ми не била платила някаква сума и останали за плащане около 2-5/ с думи две- пет/ стотинки. Но тъй като са минали години- защо дотогава никой не ни е казал, отговор тогава не получих, може би около 4-5г сумата станала около 2-3лв с лихвите. Разбира се че ги платих, но останах с впечатление че тези в нап са някакви мошенници. Как е възможно да не платиш цялата сума, въобще мътна история

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                            За да не се случи това и с някой друг от вас, препоръчвам още сега на секундата да проверите дали имате някакви задължения към КАТ, като това аз го направих днес на адрес:

                            https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Port...tService/Index
                            да не крадеш лични данни с този линк?!?!?!?? ..... няколко пъти попълвам номера на шофьорската книжка и ЕГН, но нищо не става .... смених няколко браузера и пак не става ........ на фишинг ми прилича работата!!!
                            НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

                              За задължения над 5 години е минала давността - искаш да го махнат на това основание. Не знам дали не си сбъркал като си го платил, един вид го признаваш и както казваш ще цъфне и съдия изпълнителя да си поиска рекета.
                              на теория е така, но на практика се получават други неща

                              например ....... за да запиша детето на детска градина ми искат бележка, че нямам задължения към общината ..... отивам да взема бележката, но ми казват, че не съм платил две глоби по 20 лв. от преди повече от 15 години ....... казвам, че съм ги платил, че има давност и да приключваме с глупостите ....... отговора беше донесете бележка, че глобите са платени или напишете молба да се анулират глобите по давност и изчакайте 30 дни за отговор ...... пиша молба и се прибирам вкъщи и си отварям папката за съответната година където намирам бележка, че съм платил 40 лв. ....... на следващия ден пак на същото гише нося квитанция за платената сума от 40 лв. ...... отговора беше, че трябва да занеса 2 бележки по 20 лв. с които да докажа, че съм платил глобите .... тази бележка за платените 40 лв. била за нещо друго според "жената зад гишето" ..... вече кипнал ѝ казвам, че ще чакам да махнат глобата по давност ...... минават 30 дни, но нямам отговор и пак отивам за бележка ....... отговора този път е, че шефката е в отпуска и няма кой да разпише ....... обаче аз нямам време да чакам защото на следващият ден изтича срока за записване и ако не дам документа мястото в детската градина остава празно и отива на втори кръг, а детето остава "на улицата" ........ затова си платих втори път глобата от 40 лв. и взех бележката с която записах детето...

                              всичко това го пиша за да знаете, че факта, че глобата е с минала давност не означава, че автоматично се анулира ....... напротив ....... пише се молба и се чака отговор ....... а както всички знаем когато се отива за някаква бележка то се отива защото тази бележка ти трябва "за вчера"

                              най-интересното с тази бележка беше, че всяка година си вадя документ, че нямам задължания за да ми се издаде пропуск за автомобила да местодомува в синя зона и 15 години не съм имал задължения към общината ........ но изведнъж изкокнаха тези 40 лв. и ме принудиха да ги платя отново!!!

                              имам и други подобни истирии които ми служат за урок и тези истории са много поучителни, но сега не ми се пише ...... може би в някой от следващите дни...
                              Last edited by _1912_; 10.06.2020, 15:20.
                              НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от OB4AR Разгледай мнение
                                Да беше платил на адвокат да ти обжали и фишове и глоби за изтичане на давност, за не връчване. Сега ще си платиш и съдия-изпълнителя.
                                Той смисъла на темата не е да се жалвам, а да предупредя и други хора за подводните камъни в законодателството и в системата за събиране на задълженията. Тази система така е замислена, щото да дои колкото се може повече нищо неподозиращите шофьори. Няма грам справедливост, както и няма и грам логика в нейната работа. Всички са заплашени без предупреждение на вратата им да потропа съдия-изпълнител, или някъде да им приберат номерата на личната им лека кола.

                                Обяснения от типа НЕ ЗНАЕХ не се приемат !!!
                                Обяснения от типа ДРУГ МИ КАРАШЕ КОЛАТА не се приемат !!!

                                Тоест нямаме презумция за невинност, както е в правовите държави, а точно обратното - имаме ПРЕЗУМПЦИЯ ЗА ВИНОВНОСТ. Тоест ВСЕКИ Е ВИНОВЕН до доказване на противното, но системата отнема правото на човек да докаже противното (невинноста си), като не го информира навреме. Всъщност въобще не го информира.
                                Last edited by Mateev; 10.06.2020, 14:36.

                                Коментар

                                Working...
                                X