IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли отклонения в радиационния фон?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
    Идеята че рентгенови лъчи ще преминат през земята е гигантска глупост. Оттам нататък...
    Неутриното със сигурност преминава, за ренгеновите лъчи не знам. Може би пък се търсят някакви отражения - знам ли. При всички случаи трябва да намерим разумно обяснение кой ни облъчва по изкуствен начин? Това вече го видях и няма капка съмнение, че източника на облъчване беше изкуствен, защото на апарата ми графиката се показа като идеaлен правоъгълен импулс с височина 35 usv/h и продължителност 10-15 секунди.

    Иначе че някакви високоенергийни частици преминават през слоеве на земята - това според мене е повече от сигурено. Иначе откъде идва естествения радиоактивен фон? От повърхноста ли, или някъде от под земята? Аз си мисля, че колкото с по-висока енергия има една частица, толкова по-дълбок слой може да пробие, особено ако тази частица няма маса, но е заредена с огромна енергия.

    Няма как засеченото от мене излъчване да е от някакъв ренгенов апарат в някаква болница, защото в Габрово болницата е една и е на 15 километра от мене. Давайте тогава други разумни предложение, защото факта на необичайното и странно облъчването си е факт, при това се случи 2 пъти. Втория път обаче импулса беше друг - фронтовете бяха по-заоблени, а времето - само 4-5 секунди. Интензитета обаче пак беше на същото ниво - 35 usv/h.
    Last edited by Mateev; 21.05.2020, 01:32.

    Коментар


    • Идеята че рентгенови лъчи ще преминат през земята е гигантска глупост. Оттам нататък...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
        Нека да се върнем обаче на измерванията, които направих. В общия случай в работен режим уреда изглежда така:



        На първия ред със сини цифри се измерва радиацията с период на усредняване някъде около 10 секунди. Всеки път когато високоенергийна частица премине през гайгер-мюлеровата тръбичка, се чува пукане (с него се отбелязва йонизацията на газа вътре) и синия брояч нараства с единица. В нормална ситуация се чува по едно пукане на всеки няколко секунди. С увеличаване на радиацията се увеличава и честотата на пукането, така че човек има както визуална, така и звукова обратна връзка.

        За територията на България е нормално радиационния фон да е от 0.09 до 0.20 usv/h (микросиверта на час). Някои го наричат микрозиверта - не знам кое е правилното. Най-голям радиационен фон има в Банско - 0.20 usv/h. У дома в Гарово кв. Етъра е 0.13 usv/h.

        Първите сините цифри и вторите червените показват едно и също, но при сините усредняването е на 10 секунди, а при червените - на 10 минути. В резултат на това сините цифри се колебаят от 0.09 до 0.20 (случайностен процес), а червените стоят стабилно на 0.13 (явно това е средното на случайностния процес).

        Най-интересното е да се гледа графиката на 3-тия ред, която графика показва каква е била радиацията през последните 2-3 минути. Тази графика има колебания, заради случайностните характеристики на йонизационното лъчение (високоенергийните частици), но тези колебания трябва да са с малки отклонения от средното (в случая при мене 0.13 usv/h).
        Това, което е увреждало нашето и на близките ни здраве, вече може да се е разпаднало. То се разпаднало, я откриеш -я не, а злото свършено. Хубав уред, иначе. Поне, като дизайн..а, дали вече ще успее да ви предпази, въпрос трети и даже, четвърти. За радона, който е особено радиоактивно опасен, обаче, по-скоро, трудно би послужил.
        Last edited by Pyramid; 21.05.2020, 01:23.

        Коментар


        • А сега да се върнем на случайното интензивно облъчване, което досега вече 2 пъти засичам. Да беше един път и да кажа, че нещо съм се объркал, но да се случи и втори път, когато вече съм се ококорил, гледам дисплея и го чакам - това вече е прекалено много.

          Ето как изглежда апарата, когато засече някакво интензивно облъчване (снимката не е моя):


          Забележете зелената графика на 3-тия ред. На нея ясно се вижда как е имало 2 пика в излъчването, които са с 4-5 пъти по-висока амплитуда от естествения радиоактивен фон. Предполагам производителя на апарата за да получи тези графики е доближавал до него някакъв радиоактивен образец - например продават се микроскопични цезиеви радиоактивни проби за лабораторни изследвания.

          Та на моя апарат аз видях нещо подобно, само че моята графика беше много по-странна. Вървях си аз из двора и тъкмо вече се прибирах, когато изведнъж чух интензивното пукане в апарата. Извадих го от джоба и видях пик в излъчването с амплитуда 0.35usv/h. Продължи 10-15 секунди и спря. Интересното беше, че предния и задния фронт на пика бяха много стръмни, направо отвесни, а платото равно. Тоест идеален правоъгълен импулс с продължителност 10-15 секунди и амплитуда 3 пъти естествения радиоактивен фон.

          Този правоъгълен импулс е доказателство, че това не е случайностен процес. Просто някой включи копчето и ме облъчи, след което изключи копчето. Алтернативата - някакъв сателит непрекъснато да облъчва земната повърхност, и аз да съм попаднал в лъча и след това излязъл от него, защото сателита се движи.

          Защо си мисля, че съм бил облъчен с гама лъчи или с ренгенови лъчи?
          Ами защото се движех към входа на сградата, и лъча ме хвана под открито небе, но след това навлязох под навес от метален термопанел, което въобще не промени интензитета на лъчението. Следователно алфа и бета лъчите отпадат, защото не могат да преминат през термопанела. За гама лъчите обаче и за ренгеновите лъчи термопанела е почти прозрачен.

          Защо си мисля, че съм облъчен от сателит?
          Ами защото четох из интернет, че въздушния слой спира всички гама и ренгенови лъчи от слънцето и от другите звезди. Единственият начин такива лъчи да ги засека на земната повърхност е само ако те се излъчват от някакви устройства, намиращи се по-ниско. Ами такива устройства са всички сателити на ниска орбита, като например GPS сателитите (имат ги 3-4 държави), както и интернет сателитите на Илон Мъск. Има разбира се и много разузнавателни, военни или метеорологични сателити, които също се намират на ниска орбита.
          Last edited by Mateev; 28.06.2020, 12:39.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            За сателитите, кои по-конкретно си засякъл?
            И още, измервал ли си концентрацията на радон? Гледах американски учен, преди време, разлистваше огромни карти на щатите (което го е грижа, човека) със ъпоставки на тази концентрация и другата, на пнкологични забиляеания. Много смущаващи съвпадения бяха отбелязани, направо, страховити. Оказа се, след радиоактивен разпад на разни изотопи в скалите на строителни материали, облицовки за сгради, бетони и т.н.нещо уникално. Изнерванията близо до земната повърхност, на бета и гама фона а също, в помещенията на пустия радон, доста плашещи. Хайде, лятото, проветряваш по-начесто, ама навсякъде ли? Особено мазета, затворени, с каменни стени, изби и т.н...
            Точно това беше моята идея - с този уред да измервам радиационния фон на всичко, до което се доближава член на моето семейство. Това защото не вярвам, че държавата достатъчно добре защитава поданиците си от радиационни замърсявания. Нещо повече - в миналото държавата е доказвала, че без да и мигне окото ще ни остави да ядем радиоактивни домати и краставици, докато властимащите се крият в бункерите и пазят тайна. Тъжно, но самата истина, и вече сме го преживявали.

            Та моята идея беше първо да проверя какъв радиоактивен фон има в стаите, в които стоим дълго време - кухня, спалня и др. Не изключвам вероятноста една единстввена радиоактивна песъчинка от Чернобил да е попаднала в някоя тухла от сградата, и подмолно да върши своята смъртоносна дейност. Слава богу такова нещо не открих, но все пак исках да съм сигурен, и цената на този уред е прекалено малка за спокойствието, което ми донесе.

            Уреда обаче ще има и бъдещо предназначение. Ами с него ще проверявам всяка една нова покупка на някаква храна или на някаква вещ от обзавеждането. В тази глобална световна икономика при мене пристигат храни или вещи от цял свят, и не се знае кога може да дойде нещо радиоактивно, което да предизвика раково заболяване на член на семейството.
            Last edited by Mateev; 20.05.2020, 23:40.

            Коментар


            • Не само че има конспирация, ами това може би е една от най големите конспирации.

              По тази тема ако тръгнеш да проучваш сериозно е въпрос на време да нагазиш в най дълбокото и там да откриеш разни неща от който ще ти падне ченето. после ще разбереш и защото много хора по целият свят са против въвеждането на 5G.

              Kратките пикови стойности радиация които засичаш идват от наземните антени за мобилните мрежи а не от сателити.
              Last edited by alphaomega; 20.05.2020, 23:34.

              Коментар


              • Нека да се върнем обаче на измерванията, които направих. В общия случай в работен режим уреда изглежда така:



                На първия ред със сини цифри се измерва радиацията с период на усредняване някъде около 10 секунди. Всеки път когато високоенергийна частица премине през гайгер-мюлеровата тръбичка, се чува пукане (с него се отбелязва йонизацията на газа вътре) и синия брояч нараства с единица. В нормална ситуация се чува по едно пукане на всеки няколко секунди. С увеличаване на радиацията се увеличава и честотата на пукането, така че човек има както визуална, така и звукова обратна връзка.

                За територията на България е нормално радиационния фон да е от 0.09 до 0.20 usv/h (микросиверта на час). Някои го наричат микрозиверта - не знам кое е правилното. Най-голям радиационен фон има в Банско - 0.20 usv/h. У дома в Гарово кв. Етъра е 0.13 usv/h.

                Първите сините цифри и вторите червените показват едно и също, но при сините усредняването е на 10 секунди, а при червените - на 10 минути. В резултат на това сините цифри се колебаят от 0.09 до 0.20 (случайностен процес), а червените стоят стабилно на 0.13 (явно това е средното на случайностния процес).

                Най-интересното е да се гледа графиката на 3-тия ред, която графика показва каква е била радиацията през последните 2-3 минути. Тази графика има колебания, заради случайностните характеристики на йонизационното лъчение (високоенергийните частици), но тези колебания трябва да са с малки отклонения от средното (в случая при мене 0.13 usv/h).

                Коментар


                • За сателитите, кои по-конкретно си засякъл?
                  И още, измервал ли си концентрацията на радон? Гледах американски учен, преди време, разлистваше огромни карти на щатите (което го е грижа, човека) със ъпоставки на тази концентрация и другата, на пнкологични забиляеания. Много смущаващи съвпадения бяха отбелязани, направо, страховити. Оказа се, след радиоактивен разпад на разни изотопи в скалите на строителни материали, облицовки за сгради, бетони и т.н.нещо уникално. Изнерванията близо до земната повърхност, на бета и гама фона а също, в помещенията на пустия радон, доста плашещи. Хайде, лятото, проветряваш по-начесто, ама навсякъде ли? Особено мазета, затворени, с каменни стени, изби и т.н...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
                    Интересно, 9 продадени такива, но не доставя до БГ, а ти го имаш вече и си мерил във времето

                    ПП За официялните сателити в орбита мога и да ти дам линк, но за някои лоши такива не
                    Това е сегашното състояние на уреда. На мене обаче ми го доставиха и горе в дясно в зелената лента пише You bought this item | View order details, а в Account History има цялата история на покупкатаи и плащането с Pay Pal, от което се вижда дори че съм го купил по-евтино - за 60.99$, а явно сега е поскъпнал.

                    Както и да е - точно този модел уред се продава от поне 100 други китайски продавачи, и можете да си го купите, а освен него има и поне 10 други модела - както по-евтини, така и по-скъпи.

                    Коментар


                    • Интересно, 9 продадени такива, но не доставя до БГ, а ти го имаш вече и си мерил във времето

                      ПП За официялните сателити в орбита мога и да ти дам линк, но за някои лоши такива не
                      Last edited by пасъм; 20.05.2020, 23:04.

                      Коментар


                      • Та реших да взема и да си купя от eBay един уред - измерител и дозиметър за алфа, бета и гама радиация, както и за ренгенови лъчи. Въобще исках да измеря нивата на всякакво високо-енергийно йонизиращо лъчение, което е в състояние да разбие ДНК кода на нашите клетки и да създаде ракови клетки. Оказа се, че има огромно предлагане от такива уреди, и при това те съвсем не са скъпи.

                        Разбира се не купих най-евтиния боклук, а потърсих малко по-скъп с надеждата, че ще е малко по-качествен. Тоест спрях се на този уред:
                        https://www.ebay.com/itm/Radiation-N...53.m2749.l2649

                        Купих го в средата на април и пристигна преди няколко дена (в средата на май). И тези дни си поиграх с него, и няма да повярвате - открих нещо много странно, за която няма дори и да се досетите. По всичко изглежда, че от време на време за по 10-15 секунди някои сателити излъчват към земята ренгенови лъчи със сила, превишаваща 3-4 пъти нормалния радиоактивен фон. Досега съм засякъл две такива излъчвания само в рамките на няколко часа..

                        Коментар


                        • Предисторията предполагам вече я знаете - жена ми се разболя от рак на белия дроб с разсейки в таза, и една от потенциалните възможни причини е именно радиационно отклонение например още от времето на Чернобил или от някое по-скорошно събитие, запазено в тайна от властимащите. Затова започнах да проучвам литературата и трябва да ви кажа, че открих някои меко казано странни факти.

                          Единия от тях е за червените буболечки, наречени БОЖИ КРАВИЧКИ. Има ги в изобилие във всяка една градина, включително и в моята. На гърба си имат една странна рисунка, наподобяваща лице на човек с коса, очи, нос, уста и т.н.



                          Та сега покрай пожара в Чернобил гледах един научно-популярен филм за съвременната радиационна обстановка, и там в него един учен търсеше под камъните именно гнезда на тези божи кравички. Та той каза, че тези рисунки на гърба им трябва да са симетрични, но ако има радиация, тези рисунки се изкривяват и стават грозни и уродливи. И той взе изпод камъка една шепа такива божи кравички и с леко ровене в шепата си извади и ни показа такава божа кравичка с изкривена уродлива рисунка на гърба си.

                          Интересен и безобиден научно-популярен факт, които си го отбелязах в мозъка и на секундата забравих за него, до момента ................ до момента, в който аз случайно видях в моята градина такава божа кравичка с изкривена уродлива рисунка на гърба си. Хоппаааааа, генетична мутация, предизвикана от завишена радиация, и при това в моята градина !!!!!!!!! И в същото време жена ми се разболя от рак !!!!!

                          Сами можете да се досетите каква параноя ме обзе. Можете да започнете да ми се смеете и подигравате, но това ще е до момента, до който се случи и на вас. Има ли вероятност това да се случи - радиоактивни частици в градината или в някоя тухла от къщата, останали още от Чернобилско време? Ами не знам, но почакайте да видите какво ще напиша в продължението на историята в следващите постинги.
                          Last edited by Mateev; 28.06.2020, 12:34.

                          Коментар


                          • Има ли отклонения в радиационния фон?

                            Създавам тази тема с цел обсъждане на световната конспирация (или може би не) за отклоненията в радиационния фон, които отклонения властимащите са склонни да крият от нас, и които отклонения могат да станат първопричина за ракови заболявания при някои хора.
                          Working...
                          X