Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли отклонения в радиационния фон?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Да де, ама пак питам, други пикове със сходна форма и интензивност, периодичност и т.н., засичал ли си?
Имай предвид, че уреда не го гледам през целия ден. Точно обратното - през 90% от времето е изключен, но от време на време го включвам и го оставям включен по 20-30 минути. Ако при такъв режим на работа ловя средно по 1 пик на ден, то това автоматично означава, че в действителност има поне по 10 пика на ден.Last edited by Mateev; 21.05.2020, 21:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Наистина сателитите нещо не се вписват, защото не знаем какъв смисъл има да облъчват земята с ренгенови или с гама лъчи. От друга страна обаче всеки един сателит си има електроенергия в излишък заради соларните панели, и нищо не му пречи да я преобразува в йонизиращо лъчение. А ако умножим и по бройката на сателитите - и ето ти я още една световна конспирация. Могат го лесно, но не го правят, но ако някъде някой натисне бутона ........
Коментар
-
Първоначално изпратено от DeBeers Разгледай мнениеИ аз имам гайгеров брояч, и аз отчитам пикове, но според мен, произхода им е космически. До повърхността на Земята достига вторично лъчение от сблъсъка на космическите лъчи с атмосферата. Много често забелязвам връзката между такива пикове и обикновено повишени средни стойности със земетресения в района. Нямам предвид само България, а и в съседните държави.
И подобен уред не става за измерване на храни. Ако храната е толкова радиоактивна, че да се засече от брояча, проблемът ще е изключително сериозен. Няма как да стане без никой да разбере. Опасността е от "горещи" частици в храната, които не променят естествения радиационен фон, но въпреки това са опасни за здравето, но това може да се установи само в лаборатория.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
При заметръсите, се отварят пори, през които, радиоактивни елементи в някакви количества, излизат на повърхността. Нормално е фонът да се повишава. Но, толкова резки фронтове, както описва Матеев, лично аз, ги свързвам интуитивно с макросъбития или от локален, или от космически мащаб. Сателитите... знам ли, някак, не се точно вписват. Особено, без налагане на орбити, време и...абе, технически данни на подозираните обекти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DeBeers Разгледай мнениеИ аз имам гайгеров брояч, и аз отчитам пикове, но според мен, произхода им е космически. До повърхността на Земята достига вторично лъчение от сблъсъка на космическите лъчи с атмосферата. Много често забелязвам връзката между такива пикове и обикновено повишени средни стойности със земетресения в района. Нямам предвид само България, а и в съседните държави.
И подобен уред не става за измерване на храни. Ако храната е толкова радиоактивна, че да се засече от брояча, проблемът ще е изключително сериозен. Няма как да стане без никой да разбере. Опасността е от "горещи" частици в храната, които не променят естествения радиационен фон, но въпреки това са опасни за здравето, но това може да се установи само в лаборатория.
Коментар
-
По-скоро много малко. За един друг джобен уред с малки батерийки пишеше 100 часа работа. Моя е с 2 бр. АА батерии и сигурно също вече е навъртял 100 часа без да се изтощят, при положение че има и подсветка на екрана.
Като цяло Гайгер-Мюлеровата тръбичка е с практически нулева консумация. Да, от време на време се йонизира, но тази йонизация се извършва с енергията на външната частица. Така че ако не е индикацията и дисплея, такъв един уред сигурно би работил хиляди часове с нищожна консумация.
Коментар
-
-
Всъщност не знам колко е лъчението на една рентгенова снимка или на един скенер, но обещавам следващия път да проверя. До 1-2 седмици на жена ми ще направят планова операция, и ще използвам момента да направя измерване по време на задължителните ренген/скенер.
ПП: Иначе този уред е една играчка като всяка друга, и е въпрос на време да ми омръзне и да го захвърля някъде да събира прах. В един момент от бъдещето обаче може да стане много ценен - знае ли човек.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениепо аптеките няма йодни таблетки . а аеца ейкъдей. кой е виновенLast edited by Mateev; 21.05.2020, 13:42.
Коментар
-
И аз имам гайгеров брояч, и аз отчитам пикове, но според мен, произхода им е космически. До повърхността на Земята достига вторично лъчение от сблъсъка на космическите лъчи с атмосферата. Много често забелязвам връзката между такива пикове и обикновено повишени средни стойности със земетресения в района. Нямам предвид само България, а и в съседните държави.
- 1 like
Коментар
Коментар