Първоначално изпратено от Kaizen9
Разгледай мнение
Тезата ти ми е ясна. Получи си от мен лайк -а.
"Застрахователите ни цакат с топла бира!"
Никой застраховател не ни моли да се застраховаме! В общия случай - ние ДОБРОВОЛНО правим това. (Задължителното застраховане е по регламент на друг закон)
ДОБРОВОЛНО означава: съгласни сме с условията, които НАЛАГА застрахователя! Подпис и печат на ДОГОВОР!
(на какъв стаж точно си бил в Съда, приятелю? Дълбоко съм убеден, че не си чистил стълбището). Съдията, който е водил стажа, освен статистиката е трябвало да изтъкне и водещата роля на Закона в Републиката..., но това всички го знаем и вече се е превърнало... за жалост - в офф топик...)
..........
Бронята е твой пример, нали, стажанте? Офф топик, но все пак пример, за да ме поставиш в ъгъла (замислен)...
Броня, ударена вляво (вероятно и други щети вляво: калник, врата предна лява, лайстни, праг..., каквото се сетиш - все отляво!)
Но не! Ти се опитваш да цакаш застрахователя с топла бира!

Аз също вдигам рамене! Баси! Вярвам ти! Ноооо...., с две думи - абе, закон! Не е врата в полето, която да заобиколим! Иначе - авторитет и, жалко, но все някой "вярващ" и недогледал ще трябва да плати онова, за което друг не си е направил труда да заяви, защото е пренебрежимо малко и "не си струва загубата на време" - и ЩЯХА да пребоядисат бронята, заради щетата вдясно!
А сега - какво?!? Плащат щетата на бронята 50 %
Баси наглеците! Цакат ни с топла бира!
Все пак 50 % са половината от цялото.
Съвсем спокойно можеха да ОТКАЖАТ да платят за бронята. Имат основанията си! (няма да повтарям кои са основанията, но те гравитират около тезата: аз съм коректен и получавам коректно отношение)
НУЛА не е равно на 50 % , стажанте! Дори съдията щеше да ти го каже, повярвай!
С извинения за оффтопик-а, който е твое дело...

Коментар