If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не бе, метафората с гейзер е доста сполучлива, а и - с горещ гейзер - още по..., но нещата са доста по-прозаични и се случват по-близо до нас. Във Виена се случват тия събития.
Сигурен съм, че българите, представени в чужбина са много по-единни и сплотени, като общност, която оцелява във враждебна среда. Това беше мотивът, а фактът, че някой не харесваЛ дамите, които намират време и реално се товарят с народните танци (над служебните и домашни задължения и грижи за децата) - това може да бъде определено като синдром на Евго (непознат все още в медицината).
Ще може ли да не се занимаваш с мен и да не ме анализираш от днес нататък?
Не бе, метафората с гейзер е доста сполучлива, а и - с горещ гейзер - още по..., но нещата са доста по-прозаични и се случват по-близо до нас. Във Виена се случват тия събития.
Сигурен съм, че българите, представени в чужбина са много по-единни и сплотени, като общност, която оцелява във враждебна среда. Това беше мотивът, а фактът, че някой не харесваЛ дамите, които намират време и реално се товарят с народните танци (над служебните и домашни задължения и грижи за децата) - това може да бъде определено като синдром на Евго (непознат все още в медицината).
Знаете ли колко сте прав във всичко, което сте написали. В танца на народната музика, човек оставя сърцето си, музиката го превзема до степен на припадък и болки в краката. Но, заряда, заряда от емоцията се крие във всичко!
Не може човек да не е прав, ако регистрира със сетивата си всичко това, което е преживял в една зала, която - по съвместителство - в един момент се превръща в зала за танци.
Залата, в която потта се лее и това не е отблъскващо, а точно привлича. Все пак, всеки разсъждава по свой начин, когато говори за народни танци и асоциациите, които те създават.
Това са изключително издръжливи и жизнени млади дами, образовани, интелигентни, красиви, но - в конкретния случай, по подтемата - има хора, които не харесват подобни изпълнения, свързани с народни танци. Всеки има право на свои предпочитания и "връзки" от "извора" (от нета и от социалните мрежи)...
Такива наши ритми не съм чувал у нас (за съжаление!). Те гарантират жив българския дух и единство - за съжаление в България говорим по-скоро за разединение... (реалности)
Знаете ли колко сте прав във всичко, което сте написали. В танца на народната музика, човек оставя сърцето си, музиката го превзема до степен на припадък и болки в краката. Но, заряда, заряда от емоцията се крие във всичко!
Такива млади дами (под 40-те) ходят на народни танци, такъв жар влагат в танца, толкова различни, сложни стъпки, които не се учат за ден, нито пък - за месец.... Очевидно изразходват натрупана енергия и правят това с желание и усмивки. Свързани са в неразбираеми за всеки приятелски отношения. Имат свое усещане за света.
Такива дами не биха погледнали всеки, но е възможно да си падат по счетоводство и контрол...
То хубаво, ама където не ходят лелки.....дали записват чичаци
За народните танци си в грешка, но там трябва да чуваш музиката.
Такива млади дами (под 40-те) ходят на народни танци, такъв жар влагат в танца, толкова различни, сложни стъпки, които не се учат за ден, нито пък - за месец.... Очевидно изразходват натрупана енергия и правят това с желание и усмивки. Свързани са в неразбираеми за всеки приятелски отношения. Имат свое усещане за света.
Такива дами не биха погледнали всеки, но е възможно да си падат по счетоводство и контрол...
Аз й писах няколко пъти после (дори наскоро), но не отговаря и се прави на отрепана.
Беше дошла неглиже на срещата и нарочно не си даде телефона.
Струва ми се, че не е била с мъж, защото е притеснителна и малко нервна (искала да крещи, да ходи на опера и на рок концерт, аз я каних на роматичен филм в мола, ), изобщо не е обиграна, има снимки само с брат си и семейството си, майка й е учителка.
Относно коментара на Мико, ще се записвам на танци, където не ходят лелки. Няма да са народни танци.
То хубаво, ама където не ходят лелки.....дали записват чичаци
За народните танци си в грешка, но там трябва да чуваш музиката.
Коментар