IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си говорим за жени. Какво искат жените ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Не знам при какви застрахователи сте се нашили, но никога не съм имал проблем с Каското. Ключа, доверения сервиз и колата като нова. Даже гума са ми купували, заради сцепване в остър ръб на дупка. Няма да споменавам името на застрахователя да не правя реклама. Но и аз не правя бели, де...за 15г. активно шофиране, нямам ПТП по моя вина.

    Коментар


    • За последно... Вече стана дума, че законите в страните от ЕС се хармонизират с Европейското законодателство.
      Познай дали в Европа действа различен закон за застраховането...
      Познай и какви глоби се налагат в Европа.
      Накрая, опитай да познаеш колко време ни трябва, за да направим глобите, над 300 евро в България, както и да приемем европейският начин на събирането им ..

      СмЕх!

      Коментар


      • Поставих ти лайк, приятел!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kaizen9 Разгледай мнение

          Ех, тези общи условия...всичко там пише, ама не е важно какво пише на хартията, а каква е практиката на застрахователите.
          ....

          Скоро завеждах щети по каско. Единият детайл, който беше за ремонт беше предна броня, ударена в ляво. Застрахователят видя една дребна драскотина, която без да доближиш на снимката не може да се види дори, от дясната страна на бронята, и определи, че 50% от ремонта на предната броня, трябва аз да си платя, което беше абсурдно.

          Отново стигнахме до изходната точка (нарича се Общи условия за застраховане) Никой застраховател НЕ създава условия, които да противоречат на ЗАКОНА и.... Колко пъти още трябва да напиша това, за да зацепим в материята, приятел?

          Хайде пак: буквално застрахователите преписват ЗАКОНА.

          КОЙ твори ЗАКОНА? Парламентът.
          КОЙ избира Парламента? Ясно е.
          Срещу кого недоволстваме? Срещу себе си като избиратели.

          По същество (имаш и лайк от "разбиращ" те):

          Хайде да опитаме да разберем нещата, които НЕ четем, а? Не е трудно, вярвай ми!

          1. Предна броня е ударена вляво и ти претендираш ОСНОВАТЕЛНО за това да бъдеш обезщетен.
          2. Застрахователят прави задължителен оглед и заснема щетата на бронята.
          3. Отдел ликвидация трябва да заснемат автомобила, вкл. по диагоналите! Защо се прави това?
          4.пише го в Общите условия.... (приключвам с обясненията за петокласници, които вече са спецове в застраховането... ...) Какво пише там (което упорито отказваме да разберем и което е ПРЕПИСАНО от закона, приет от "наши" избраници)... ТАМ пише, че застрахованият се ГРИЖИ за застрахованото имущество като добър стопанин, за което отговорност носи застрахователят! Това е част от условия, които е парафирал собственикът в договора за застраховане...
          Е, защо собственикът НЕ се е грижил като добър стопанин за имущество, което е застраховал?
          По-разбираемо: защо не е завел щетата от дясната страна на бронята? Нарушил е Общите условия... (писна ми да повтарям, но петокласникът вече зацепва)...
          5. По същият ДЕЙСТВАЩ Закон (условия, парламент и глупави избиратели, които не знаем кого изпращаме в парламента) - всяка последваща щета редуцира плащането, нещо повече!!! , дори застрахователят може да откаже плащане, защото НЕ сме се грижили за имуществото, за което той е поел отговорност!

          Уффф, писна ми да обяснявам какво пише в закона. Нали си бил на стаж в Съда? Ми, как се произнасяш, без да си чел закона?

          КО да ти кажа, междувременно разбрах твоята гледна точка!

          Всички застрахователни компании ни цакат с топла бира!

          (да приключвам спора и да ти поставя лайка си - така се прави е нета! ..., с законът е врата в полето... разбира се - за всички млади и зелени...)

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

            Проблема не е в колата . Колато е просто скъп аксесоар и в неговият случай няма да промени почити нищо ако не смени подхода. И сега не сме 90 години когато се търкаляха основно лади и жигулки и някоя друга западна бангия. Сега в София е пълно с хубави коли и Евгич просто ще е един от всичките.

            Евго има вила на Албена и ходи на море там . И кво нищо.
            А летоска там е пълно с недоклатени пу..ки.

            Кола не му требва . Требва да смени чипа . Или да излиза с на вън с некой по отракан приятел , които да се опита да му повлияе.

            Да си купи мотор да го закара на Албена и да ги почва.
            Разбира се това никога няма да се случи.
            те тез и за клатене не стават, камо ли за ЖЕНА
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

            Коментар


            • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
              Май пропуснах да кажа още нещо, което е написано в Общите условия за застраховане, което звучи горе-долу така:

              Застрахованият има ангажимента да представи пълен комплект от документи - при наличието на щета със застр.-то имущество (автомобил).

              Т.е. - до комплектоване на щетата нямаме причина да стреляме по пианиста..., пардон - да плюем по застрахователя...

              Лично мнение: ако имаме достатъчно връзки в Прокуратурата на РБ и ни издадат Постановление срещу неизвестен извършител - например - на втория ден след кражбата - никой застраховател не би имал причина, за да не стартира процедурата по обезщетение...

              Ако все пак не се стартира тази процедура - къде, ако не - в Общите условия пише, че нерешени въпроси между страните по договора се решават чрез преговори между страните по договора... ИЛИ - са подсъдни на България съд...

              Има и висшестояща организация с контролни функции (която налага сериозни глоби на всеки застраховател - вижте ги на сайта!)

              Комисия за финансов надзор (КФН) се нарича. Не сте писали, щом сте недоволни?

              Ми що така, бе, Миме? Търсете си правата по същество. Във форумите - и да лафите - няма кой да помага, освен някой ентусиаст, който да си "спечели" неприязън и подигравки...

              Ех, тези общи условия...всичко там пише, ама не е важно какво пише на хартията, а каква е практиката на застрахователите.
              Без да претендирам, че съм вещ по темата, защото нямам практика с такива дела, ще ти кажа, че от това, което съм чувал от колеги и познати, голяма част от застрахователите изобщо не спазват дори собствените си договори и общи условия. Тях не ги интересува дали ще ги съдиш, защото от 10 човека, на които са отказали, един, двама, трима да ги осъди/осъдят, като теглят чертата, все са на печалба.

              2018 година карах задължителния стаж в Софийски градски съд при един съдия, който беше голям пич, беше ни взел трима току-що завършили студенти и сподели много знания с нас. Едно от нещата, които ми каза е, че около 80% от делата в Софийски градски съд на първа инстанция са застрахователни - дела, заведени по повод на това, че застрахователни дружества отказват да изплащат застрахователни обезщетения или не ги изплащат в пълен размер. Дори ми каза едно ЗД, което никога не изплаща обезщетение и единствения начин е само през съд. Такава им била практиката. Отделно излагат какви ли не аргументи, за да докажат съпричиняване на вредата и пак да платят по-малко.

              Скоро завеждах щети по каско. Единият детайл, който беше за ремонт беше предна броня, ударена в ляво. Застрахователят видя една дребна драскотина, която без да доближиш на снимката не може да се види дори, от дясната страна на бронята, и определи, че 50% от ремонта на предната броня, трябва аз да си платя, което беше абсурдно.
              Last edited by Kaizen9; 12.06.2023, 21:14.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от SlonH Разгледай мнение

                Голф за 10-15000 с 1.6 тди 105 коня е здрав, евтин и супер икономичен, не ти трябва да си губиш времето с автофоруми, има си майстори за тази работа. Тая теслА няма къде да я зарежда човек ако няма къща или голям гараж с добра ел инсталация, а да тръгнеш на море или недай си боже на планина, трипче из България или околните страни не си е работа с електричка, става да ходиш от Бояна до мола и маникюристката, за друго не според мен. На повечето що годе нормални жени им е все тая каква ти е колата, стига да имаш и да я използваш добре и да върши работа това ги устройва и им харесва. Определено е голям плюс и показва една типично мъжка характеристика да можеш да караш, за другите случаи вие сте ги обсъдили назад новите тенденции жена да вози мъж и т.н. Но все още в разбирането на голяма част от населението си има мъжки отговорности - да работи, да осигурява семейството си, да нара колата, да пазарува, да се занимава с майстори, имоти, поддръжка и т.н.
                Мерси

                Интересен момент е, че жените, с които съм излизал на среща и съм искал да стане нещо, повечето от тях, нито се женят, нито раждат, нито имат мъж. Така че не е в мен проблема, а в тях. Стоят си моми, а времето тече.

                За някои нямам информация, но процентът е над 50% моми.

                Коментар


                • Май пропуснах да кажа още нещо, което е написано в Общите условия за застраховане, което звучи горе-долу така:

                  Застрахованият има ангажимента да представи пълен комплект от документи - при наличието на щета със застр.-то имущество (автомобил).

                  Т.е. - до комплектоване на щетата нямаме причина да стреляме по пианиста..., пардон - да плюем по застрахователя...

                  Лично мнение: ако имаме достатъчно връзки в Прокуратурата на РБ и ни издадат Постановление срещу неизвестен извършител - например - на втория ден след кражбата - никой застраховател не би имал причина, за да не стартира процедурата по обезщетение...

                  Ако все пак не се стартира тази процедура - къде, ако не - в Общите условия пише, че нерешени въпроси между страните по договора се решават чрез преговори между страните по договора... ИЛИ - са подсъдни на България съд...

                  Има и висшестояща организация с контролни функции (която налага сериозни глоби на всеки застраховател - вижте ги на сайта!)

                  Комисия за финансов надзор (КФН) се нарича. Не сте писали, щом сте недоволни?

                  Ми що така, бе, Миме? Търсете си правата по същество. Във форумите - и да лафите - няма кой да помага, освен някой ентусиаст, който да си "спечели" неприязън и подигравки...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

                    Ергенът 1 също е без приятелка, въпреки че е хубав мъж и играч. Наистина мисля така и не се подигравам.

                    За съжаление там, където ни е вилата, ходят предимно семейства и пенсионери. Оглеждал съм се доста пъти и съм излизал с една от там.

                    Ще се регистрирам и в автофорум, за да задобрея. Наистина един Голф ще ми дойде добре, да се науча и да нямам разправии по поддръжка. Един приятел и жена му караха стари голфове на младини (на 20+), не са претенциозни, после минаха на по-скъпа и голяма кола.

                    Полакс, общата ни приятелка намери ли си мъж?,
                    Голф за 10-15000 с 1.6 тди 105 коня е здрав, евтин и супер икономичен, не ти трябва да си губиш времето с автофоруми, има си майстори за тази работа. Тая теслА няма къде да я зарежда човек ако няма къща или голям гараж с добра ел инсталация, а да тръгнеш на море или недай си боже на планина, трипче из България или околните страни не си е работа с електричка, става да ходиш от Бояна до мола и маникюристката, за друго не според мен. На повечето що годе нормални жени им е все тая каква ти е колата, стига да имаш и да я използваш добре и да върши работа това ги устройва и им харесва. Определено е голям плюс и показва една типично мъжка характеристика да можеш да караш, за другите случаи вие сте ги обсъдили назад новите тенденции жена да вози мъж и т.н. Но все още в разбирането на голяма част от населението си има мъжки отговорности - да работи, да осигурява семейството си, да нара колата, да пазарува, да се занимава с майстори, имоти, поддръжка и т.н.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение
                      Евго, колата за теб е Тесла модел 3. Ще отговаря на вида и стила ти. Така няма да има и разочаровани девойки, че колите тупалки помагат, но и задължават.
                      Теслата можеш да я вземеш на изплащане и ще пестиш от гориво и подръжка на ДВГ. Вече и пътуванията на дълги разстояния не са проблем. Колата сама си планира спиранията.

                      П. П. Между другото Ергенът1 кара такава....червена..
                      Ергенът 1 също е без приятелка, въпреки че е хубав мъж и играч. Наистина мисля така и не се подигравам.

                      За съжаление там, където ни е вилата, ходят предимно семейства и пенсионери. Оглеждал съм се доста пъти и съм излизал с една от там.

                      Ще се регистрирам и в автофорум, за да задобрея. Наистина един Голф ще ми дойде добре, да се науча и да нямам разправии по поддръжка. Един приятел и жена му караха стари голфове на младини (на 20+), не са претенциозни, после минаха на по-скъпа и голяма кола.

                      Полакс, общата ни приятелка намери ли си мъж?,

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Kaizen9 Разгледай мнение

                        Колко % от автомобила ще му възстанови каското. Все ще е назад няколко хиляди. Застраховарелните дружества винаги гледат да дадат по-малко пари.Ами разправиите и факта, че пак ще е без кола, ако му я гепат.

                        Скъпа кола, най-добре в гараж.

                        Най-важният момент при застраховането е да четем Общите условия за застраховане, които са в комплект със застр. полица. Нищо ново не казвам. Винаги можем да поискаме условията и предварително да се запознаем с тях, особено в частта им по ликвидирането на щетите от покрити в полицата рискове.

                        Покритите рискове са фиксирани в полицата и определят вида на застраховката: пълно- или частично покритие...

                        Общи лафове - ще кажеш..., но малко хора четат договорите (за съжаление) - и следват въпроси от вида: "колко % от каското ще му възстановят... , ако му я гепят"...

                        Разбира се, че ако му я гепят на втория ден, след сключване на договора - ,биха възстановили 100 % Застр.сума. Ако я гепят на следващата година - остатъчната стойност Е РАЗЛИЧНА (вече стана дума - ТНМ вече беше така добра да ни консултира!) и (ако сме чели Общите условия бихме знаели, че след първата календарна година автомобилът е намалил своята остатъчна стойност) и след първата година 100 % няма как да получим , т.е - ще ги гледаме през крив макарон и ще... псуваме застрахователя, а сме можели да прочетем Общите условия, преди да подпишем договора...

                        По същество: ако гепят автомобила, с отчитане остатъчната стойност (за справка - ТНМ), НО трябва да се представят на застрахователя комплект документи (фиксирани - къде? - в Общите условия, които НЕ четем, защото обикновено бързаме за някъде... ...)

                        Между тия документи има един документ, издаването на който зависи от един орган, наречен Прокуратура на РБ.

                        Този документ се издава, ако не може да се намери гепаният автомобил. Нарича се Постановление за прекратяване на наказ.произ-во срещу неизвестен извършител.

                        Съветът ми: когато ти издадат този документ, изтичай веднага при застрахователя. Ще ти платят до 2-3 дни,..., защото ще са събрали необходимите документи от Общите условия (които рядко четем)...

                        Значи, коя е причината за "забавеното" плащане? Май не е у застрахователя, който изпълнява Закона за застраховане, Правилника за приложение и още Нормативни документи...

                        Нямам връзка със застрахователите, но поведението им е подчинено на правила, които съществуват във всяка сфера от обществения живот... (в случай, че правим каквото желаем в живота си и престъпваме законите, но все още не ни е потърсена отговорност)...

                        Живот и здраве!

                        ​​​​​​​

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Kaizen9 Разгледай мнение

                          Колко % от автомобила ще му възстанови каското. Все ще е назад няколко хиляди. Застраховарелните дружества винаги гледат да дадат по-малко пари.Ами разправиите и факта, че пак ще е без кола, ако му я гепат.

                          Скъпа кола, най-добре в гараж.
                          Това са подробности. Въпросът е ако купува кола да вземе нещо качествено.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

                            Прави си Каско и може да я оставя, където си поиска.
                            А колата е символ на успеха в женските очи.Така че с тоя Мерцедес за 50 хиляди лв ще впечатли доста жени.А и най-важното е запазен и на малко километра. Да 50 бона не са малко пари,ама все пак един живот се живее и при положение, че има жилище защо да не даде толкова пари за хубава кола, която ще привлича и жените.
                            Проблема не е в колата . Колато е просто скъп аксесоар и в неговият случай няма да промени почити нищо ако не смени подхода. И сега не сме 90 години когато се търкаляха основно лади и жигулки и някоя друга западна бангия. Сега в София е пълно с хубави коли и Евгич просто ще е един от всичките.

                            Евго има вила на Албена и ходи на море там . И кво нищо.
                            А летоска там е пълно с недоклатени пу..ки.

                            Кола не му требва . Требва да смени чипа . Или да излиза с на вън с некой по отракан приятел , които да се опита да му повлияе.

                            Да си купи мотор да го закара на Албена и да ги почва.
                            Разбира се това никога няма да се случи.
                            Last edited by Майстора233; 12.06.2023, 18:21.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

                              Прави си Каско и може да я оставя, където си поиска.
                              А колата е символ на успеха в женските очи.Така че с тоя Мерцедес за 50 хиляди лв ще впечатли доста жени.А и най-важното е запазен и на малко километра. Да 50 бона не са малко пари,ама все пак един живот се живее и при положение, че има жилище защо да не даде толкова пари за хубава кола, която ще привлича и жените.
                              Колко % от автомобила ще му възстанови каското. Все ще е назад няколко хиляди. Застраховарелните дружества винаги гледат да дадат по-малко пари.Ами разправиите и факта, че пак ще е без кола, ако му я гепат.

                              Скъпа кола, най-добре в гараж.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kaizen9 Разгледай мнение
                                На Евго бюджета му е 15к., а се обсъждат коли за над 50к до 200к даже.

                                Даже каза, че няма гараж. Нали знаете, че тази кола за над 50к на втората седмица ще изчезне, ако я паркира пред блока.

                                Евго не е на 20 години да впечатлява бедните студентки със скъпи коли. Най-много да привлече някоя мома, дето ще го смени при първия удобен случай за мъж с по-скъпа кола.

                                Евго, препоръпвам ти да си вземеш кола, която ще ти върши работа и ще спиш спокойно, като я паркираш пред блока, и най-важното да не купуваш кола с идеята да я използваш като инструмент за намиране на жена.

                                ПП: С мойта приятелка сме ходили няколко пъти до морето с автобус, преди да си купя първата кола. Вярно, тъпо беше, ама поне знам, че не е с мен заради автомобила, който карам.
                                Прави си Каско и може да я оставя, където си поиска.
                                А колата е символ на успеха в женските очи.Така че с тоя Мерцедес за 50 хиляди лв ще впечатли доста жени.А и най-важното е запазен и на малко километра. Да 50 бона не са малко пари,ама все пак един живот се живее и при положение, че има жилище защо да не даде толкова пари за хубава кола, която ще привлича и жените.

                                Коментар

                                Working...
                                X