Първоначално изпратено от Evgo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си говорим за жени. Какво искат жените ?
Collapse
X
-
Наскоро гледах Кристиян Шкварек по телевизията. Каза интересни неща. Той винаги е малко провокативен.
Според него в скоро време Европа ще се превърне в луксозен старчески дом и музей. Става дума за една целенасочена политика в последните 20-30г. промиват мозъците на жените да раждат късно и малко и да гонят материални неща. Това го има и при нас в България. А хората, които идват от Азия и Африка, няма да се претопят в местното население, а са източник на конфликти и проблеми.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеЯааа какво признание от страна на една жена. Дали е вярно това, което го казва?
https://www.facebook.com/reel/1389645091999606
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеЯааа какво признание от страна на една жена. Дали е вярно това, което го казва?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеТъй като колегата вчера започна дискусията, спред мен комунизъмът и социализъмът като философия и като идея са нещо хубаво - за другарство, за братство, за равенство, да не се ламти, за един по-добър свят. Обаче "те го опорочиха" и в крайна сметка историята отхвърли този строй. Дори в Китай и Куба комунизъмът е в друг вид днес.
Също така не е хубаво да отричаме и да отхвърляме труда на предците си и това, което те са създали.
Иначе и 10-те божи заповеди са една много добра религиозна идеология, която създаде църква, която пък се изврати в средновековна инквизиция. То и корана е добра религиозна идеология, но до момента, в който се появиха джихадистите.
Що така всички идеологии се извращават до диктатура, фашизъм или тероризъм?
Колкото до нашата идеология, в която живеем - забележи, няма идеология. Има онбаче един друг цар, и той се нарича ПАЗАРНА ИКОНОМИКА. Тоест вече не говорим за политическа идеология, а за икономически дадености. И те сами си се развиваха през вековете и достигнаха до едно не толкова съвършено, но достатъчно стабилно и добре работещо ниво.Last edited by Mateev; 06.02.2025, 12:13.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Тъй като колегата вчера започна дискусията, спред мен комунизъмът и социализъмът като философия и като идея са нещо хубаво - за другарство, за братство, за равенство, да не се ламти, за един по-добър свят. Обаче "те го опорочиха" и в крайна сметка историята отхвърли този строй. Дори в Китай и Куба комунизъмът е в друг вид днес.
Също така не е хубаво да отричаме и да отхвърляме труда на предците си и това, което те са създали.
- 1 like
Коментар
-
Яааа какво признание от страна на една жена. Дали е вярно това, което го казва?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
Ами да.Бил си на 11 години ,като пада соца...Връщаме поне 3-4 години ,спомени от соца.,т.е говорим за спомени между 7-та и 11-та години...Моите спомени между 7-та и 11-тата година са доста ,както казваш "снимкови" и тотално детски...Нищо "сериозно" не си спомням....А като те чета ,когато пишеш за соца, имам чувството ,че пише човек,който в тия времена бил на 25-30 години....
Помня какви книжки имахме и не сме ги запазили. Аз обаче успях да ги намеря от Книжен пазар и ги купих за малчуганите, около 10 книги за деца - класики. И гледам исторически предавания и от там идва "ужасяващо ясния спомен".
И ти ли си на 46 г. днес?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Имам силна памет и част от нещата ги знам от българските филми.
Въпреки хубавите неща и безгрижното детство, споделям мнението не едни професорки исторички: "Младите хора трябва да са доволни, че не живеят в онези времена - с празните магазини, с опашките, с връзкарството, .........."
Т.е. според теб би трябвало да имам бегъл спомен и отделни "снимки" от онова време?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
За 46 - годишен ми е направило впечатление ,че имаш "ужасяващо" ясни спомени за соца...
Въпреки хубавите неща и безгрижното детство, споделям мнението нa едни професорки исторички: "Младите хора трябва да са доволни, че не живеят в онези времена - с празните магазини, с опашките, с връзкарството, .........."
Т.е. според теб би трябвало да имам бегъл спомен и отделни "снимки" от онова време?Last edited by Evgo; 05.02.2025, 23:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Харесвам старите БГ филми и от там съм го чул,
След 4 г ще съм на 50 и си е мой проблем кога точно ще стана баща.
Ако съм искал, съм могъл да взема някоя "куца коза". И после да си чукам главата цял живот.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Абре Евго, баба ми/ Бог да я прости жената/ едно време така кълнеше, дай нещо за нашето време нали си умник.
След 4 г ще съм на 50 и си е мой проблем кога точно ще стана баща.
Ако съм искал, съм могъл да взема някоя "куца коза". И после да си чукам главата цял живот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
Не помня Евго да е губил самообладание.
Причината не може да е неуспехът му сред дамския състав. Има нещо ново...
Бих предположил, че - докато се е учил да паркира джипа - го е насвяткал (калник, фар, мигач...)
И - тъй като застрахователите са му включили и самоучастие - му избяга едната заплата! Евго - изобщо не го мисля: ще продаде имот (според неговата терминология - ще го осребри) - ще вземе нов джип..., това- в случай, че щетата е по-голяма... Все се надявам да не се качва на джипа в София, а само да си го ръчка напред-назад, докато паркира...
Дано не мога да познавам, нека всичко му е ОК, но ако насмете хората на някоя спирка... Баща му не напразно го е шамаросвал...
големия джип е метафора, иска да каже, че му е голема пацата
или иска да насочи вниманието към "гаража"
не съм сигурен кое от двете
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
аз в началото си мислех, че с баба му заедно ползват този профил
после зацепих, че не е така
просто евго специфичен начин на изразяване
Не помня Евго да е губил самообладание.
Причината не може да е неуспехът му сред дамския състав. Има нещо ново...
Бих предположил, че - докато се е учил да паркира джипа - го е насвяткал (калник, фар, мигач...)
И - тъй като застрахователите са му включили и самоучастие - му избяга едната заплата! Евго - изобщо не го мисля: ще продаде имот (според неговата терминология - ще го осребри) - ще вземе нов джип..., това- в случай, че щетата е по-голяма... Все се надявам да не се качва на джипа в София, а само да си го ръчка напред-назад, докато паркира...
Дано не мога да познавам, нека всичко му е ОК, но ако насмете хората на някоя спирка... Баща му не напразно го е шамаросвал...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
Имам чувството, че говоря с твоята майка, Еягич.
Беше казал, че догодина правиш 50 (зная, че никога не лъжеш!). Още си "млад". Е, свиквай, де. Умните хора са казали, че възрастта не е порок.
На твоята възраст доста хора вече са удостоени със званието "дядо". Дано джипът ти помогне, т.е. - да промени с нещо твоето мислене... А дано, де - но - докато слушаш какво те "учи" този и онзи в някакви форуми - от една страна, а от друга - като се върнеш в къщи - мама да те "помпи" с други измишльотини за "лошите" жени, които се опитват да те ограбят - все няма да ти се получава..., дори ако си под 40...
Да де, ама под 40 е едно друго поколение, което вече почва да жени своите деца...
Ти се научи да паркираш джипа, за другото - не мисли! Нещата ще се оправят..., може би на 60 ?
Здрав, прав, корав!
после зацепих, че не е така
просто евго специфичен начин на изразяване
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар