Първоначално изпратено от pinoccio
Разгледай мнение
Ти си роден класик. Остави ги ония техничарски щуротии - тема суха и на мнозина досадна.
И моята жена е зиморничава и до ден днешен. Но спим с едно одеяло - тя се завива, а аз спя отвит. От време на време мушна ръка под него насън и сякаш съм напипал кристална топка и получавам блажени съновидения. Истина е, че пижамите разделят хората. Затова я слагам възможно най-късно и я свалям възможно най-рано. Ползвам я не повече от два-три часа през нощта. Стана да се изпикая и я махам. Така на сутринта съм в бойна готовност. Разбира се, жена ми си е с пижама. Пижамата не е пречка за едно нищо и никакво неутрино, пропътувало чак от Слънцето, та би била пречка за един истински войн на един кур разстояние.
С магазините и аз имам проблеми през целия си живот. Отначало мислех, че съм само аз потърпевшият и търпях от състрадание и благоверие. После открих, че това е природа на жените. Ходехме по шопинг центрове, у нас още нямаше молове и тази драма беше непозната. Уплътнявах си времето по кафенетата. Отначало беше скучно, защото нямаше още интернет и смартфони. Добре, че съм четящ човек, та изчитах всичко от букцентровете. Започнах да я водя и аз по магазините. За инструменти. И тогава открих истинския ужас у една жена. Имам два гаража с инструменти, но те пак побират по-малко, отколкото дрехи има по гардеробите. Имам само една малка секция от тия гардероби и там наред с бельото и няколко фланелки на Армани държа в кутии за обувки пак инструменти. Така сме устроени ние, мъжете - все трябва нещо да поправяме. После - защо водим войни? Ами защото все има нещо за оправяне. Жените искат матриархат и мислят, че светът ще е по-мирен. Нищо подобно. Тогава изчезват инструментите от гаражите и кутиите за обувки и настава война как няма кой да оправи крушката в банята. Днес е един такъв момент на прекален феминизъм. Жените нямат нужда от мъже, защото са самодостатъчни. Мъжете по принуда започват да затихват редица свои функции и масово започват да се обръщат към клиники за смяна на пола, за да намажат и те нещо от тоя див феминизъм. Затова така по едно време нормалните мъже бяха започнали да се чувстват като малцинствена група. Добре, че дойде повей от Америка, та да си дойдат нещата на мястото.
Колкото до телевизора, аз не гледам телевизия. Ползвам само подкастове и слушам на телефона предимно Киро Брейка. И сме много мирни. Жена ми си гледа разни френски риалита - те са далеч по-културни от навлезлите у нас безумни кретенизми, на които и котаракът не би обърнал внимание. И караме с един телевизор, голям - 65 инча, който е за киносалон, ама заема половината хол и има място само за две трикраки столчета. Което е по-добре от два по 40, да речем, и всеки да зяпа в своя. Така сме пак един до друг, а и потребяваме по-малко от газта на Путин.
С банковите сметки сме на отворена връзка - всеки може да борави с картите на другия и да си харчи за каквото си иска без да дава обяснения. Нямаме много време да си налагаме безсмислени ограничения предвид резките движения, на които животът ни подлага. Така избягваме всякакво двойно счетоводство, характерно за повечето семейства. Но като купя косачка, как да я скрия - не е вибратор да го мушнеш под възглавницата. Така ковем търпимост през дългото време на съвместен живот, докато накрая не започнем да се питаме един друг - ти кой беше?
Сега друго пишеш????
Коментар