IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си говорим за жени. Какво искат жените ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

ПрИписано. Предписват се лекарства.

Все бързаш. Ами ако го е гледала, а синът му/дъщеря му са нехаели? Има хиляди подобни случаи.

Последен подобен случай - баща вдовец и две деца, на които не им пукаше за него. Лично дойде в кантората старият испанец и ми каза: болен съм, само чистачката ме гледа. Децата ми нехаят.

Искам да ѝ завещая каквото ми позволява закона. А законът тук позволява до една трета.

Минаха 8 години. Човекът почина. Чистачката наследи заедно с лакомите алчни деца, които не го поглеждаха. Бая пари наследи и то напълно заслужено и напълно законно. Ония полудяха, ама няма накъде.

Такива случаи са ежедневие. Така че не бързай с преценките коя била “хитра”.

Обикновено наследява този, който те гледа докрай и ти затваря очите на смъртния одър.
    +1

По принцип си права. Но тя го е гледала само 5 месеца, а наследява голямо имущество, вкл. златни земи в Добруджа и лишава детето му.

А той не е бил на себе си преди да почине.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Звучи като сценарий от филм, но за съжаление има и такива случаи.
      Но си в грешка за заплатата,щом някой умре спира да му се плаща заплата.
      През 90-те години една наша позната остана вдовица преди пенсия и получаваше пари от мъжа си, който почина и не беше пенсионер.

И казваше, че пенсионира ли се няма да получава и се стремеше да работи максимално. Сега не знам как е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

+1

Съпругата взема 30% от пенсията на мъжа си, ако и двамата са пенсионери и той е починал. В случая, мъжът е бил работещ и тя получава % от заплатата му, не знам какво точно.

Той имаше имущество, придобито от него и предписано от родителите му, вкл. земи в Добруджа. Тази е хитра и е действала бързо. Той умира 33 дни след като са сключили брак и тя наследява наравно с детето му.
        ПрИписано. Предписват се лекарства.

Все бързаш. Ами ако го е гледала, а синът му/дъщеря му са нехаели? Има хиляди подобни случаи.

Последен подобен случай - баща вдовец и две деца, на които не им пукаше за него. Лично дойде в кантората старият испанец и ми каза: болен съм, само чистачката ме гледа. Децата ми нехаят.

Искам да ѝ завещая каквото ми позволява закона. А законът тук позволява до една трета.

Минаха 8 години. Човекът почина. Чистачката наследи заедно с лакомите алчни деца, които не го поглеждаха. Бая пари наследи и то напълно заслужено и напълно законно. Ония полудяха, ама няма накъде.

Такива случаи са ежедневие. Така че не бързай с преценките коя била “хитра”.

Обикновено наследява този, който те гледа докрай и ти затваря очите на смъртния одър.
        Last edited by Selena2024; 03.02.2025, 21:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение

Нещо се опитваш ни мяткаш..За да се случи това,тоя адвокат трябва да е придобил имуществото си именно в тоя месец докато са били женени...То затова се нарича - имущество придобито по време на брака....Ако си е било негово това имущество преди да сключат брак,всичко остава за детето му от другата връзка...
          Да, ама не. Би взела повече ако е придобито по време на брака. Ако не - дели с децата поравно. Ето ги отговорите:

https://www.segabg.com/category-cons...-suprug-i-deca
          Last edited by Selena2024; 03.02.2025, 21:13.

Коментар

+1

Съпругата взема 30% от пенсията на мъжа си, ако и двамата са пенсионери и той е починал. В случая, мъжът е бил работещ и тя получава % от заплатата му, не знам какво точно.

Той имаше имущество, придобито от него и предписано от родителите му, вкл. земи в Добруджа. Тази е хитра и е действала бързо. Той умира 33 дни след като са сключили брак и тя наследява наравно с детето му.
            Звучи като сценарий от филм, но за съжаление има и такива случаи.
            Но си в грешка за заплатата,щом някой умре спира да му се плаща заплата.

Коментар

+1

Преживелия съпруг/а не получава нищо от заплатата на починалия! Заблудил си се, вероятно заради пенсията.

Коментар

Съпругът/а получават същия дял като децата. В случая ще получи половината от наследството, щото е имал едно дете.Ако е бил състоятелен тая тарикатка доста е намазала.
                +1

Коментар

Да ,прав си....Но си мисля ,че децата получават по-голяма част от наследството, а не една втора,или пак бъркам
                  Съпругът/а получават същия дял като децата. В случая ще получи половината от наследството, щото е имал едно дете.Ако е бил състоятелен тая тарикатка доста е намазала.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Зависи по времето на кой семеен кодекс става драмата - 1968 г., 1985 г. или 2009 г.

По ЗН съпругът наследява като всяко друго дете (тук разликата с латинските системи), но само ако е придобито през време на брака и пак зависи кога.

Датата на брак и смърт са ключови.
                    Благодаря за включването,Селена!Не съм юрист,но с удоволствие чета за различни правни казуси,без даже изобщо да ме засягат..Явно правото по някакъв начин ми е тръпка...Ще ми е интересно наистина ,каква е правната истина в този случай,ако Евго се включи с малко повече подробности...

Коментар

Да ,прав си....Но си мисля ,че децата получават по-голяма част от наследството, а не една втора,или пак бъркам
                      Зависи по времето на кой семеен кодекс става драмата - 1968 г., 1985 г. или 2009 г.

По ЗН съпругът наследява като всяко друго дете (тук разликата с латинските системи), но получава доста повече само ако е придобито през време на брака и пак зависи кога.

Датата на брак и смърт са ключови.

Малко странично, но много свързано с темата всички социалистически кодекси за времето си са изключително авангардни относно правата на жените сравнени със задръстените западни системи. Това поне следва да им се признае.
                      Last edited by Selena2024; 03.02.2025, 21:13.

Коментар

Знаела е и умишлено го е завела в периферен районен съвет, където нямат клиенти и са ги оженили.

Отделно като вдовица сега си взема част от заплатата му и не е малко.
                        Мдам. Демек СК 1985 г. или още по-старият от 1968 г.

Уточни датата на смъртта и ще ти кажа дали историята е достоверна.
                        Last edited by Selena2024; 03.02.2025, 21:18.

Коментар

Това важи при развод,не при наследяване.

Коментар

Нещо се опитваш ни мяткаш..За да се случи това,тоя адвокат трябва да е придобил имуществото си именно в тоя месец докато са били женени...То затова се нарича - имущество придобито по време на брака....Ако си е било негово това имущество преди да сключат брак,всичко остава за детето му от другата връзка...
                            Това важи при развод,не при наследяване.

Коментар

Много си остроумна, както винаги.

Имам впечатления, че Груьо е умен и находчив мъж, най-вероятно е наследил това от дядо си.

А адвокатката е била 50+, към нея не е имало голям интерес, а тя е била жадна за имущество. Но не е могла да го прилъже.

Аз знам за друг случай: адокат на 48 г., с лоша фатална болест се жени за приятелката си 1м преди да почине. Той не е бил на себе си, но се жени и приятелката взема 1/2 от имуществото му и го дели с детето му от друга връзка. Нито е редно, нито е морално, според мен.

Коментар

Знаела е и умишлено го е завела в периферен районен съвет, където нямат клиенти и са ги оженили.

Отделно като вдовица сега си взема част от заплатата му и не е малко.
                                Взема вдовишка пенсия, няма как да му взема заплатата на умрял човек. Но явно тая е златотърсачка, а тоя глупак.Аз като бях тежко болен ме интересуваше единствено бъдещето на децата ми и нищо друго.

Коментар

Working...
                                X